Ailem sözümü attırdı

ya bu çok kötü bir şey ya..yani dogu batı diye bir kavram olması..ya da kurt denmesi falan..
boylemiymis eskiden..bu kavramlar çıktı cikali hersey sorun olmaya başladı..
ha dogu ha batı ne fark var?insan sonuçta iste..
evet kültür farkı var,zaten ulkemizide bu kadar güzel yapanda kültürümüz değil mı?İzmir den yarım saatlik uzaklıktaki seferhisar a gittiğinde yemegi bile farklı..
üzüldüm durumuna..yazık olmuş,hemde boş yere..
inşallah hakkınızda hayırlısı budur ve bir sekilde tekrar mutlu olursun..

Zor bir durum gerçekten,ne yapmak istiyorsan onu yaşamalısın aslında ama
aileler devreye girince herşey bitiyo..
Eskiden aynı olayı bende yaşamıştım,aynı olay kültür farklılığı...
ama şimdi,iyi ki ailemi dinlemişim diyorum iyi ki..
bence ailenizi dinleyin...

çok üzüldüm canım ya sen yaşayacaksın onunla ailenin buna hakkı yokki zordur aşk acısı allah kolaylık ve sabır versin

onlar da seni düşünüyodur elbette yani 2 tarafta haklı
ama 5 yıl eğer anlaşamıyo olsanız yada kafa yapılarınız uymasa anlardın
ailen hiç mi ikna olmaz ?
belki bi şans vardır
hakkında hayırlısı..

Ailem hiç ikna olmayacak gibi görünüyorbakalım artık.Bu zamana kadar hep ailem üzülmesin dedim ama ikimiz de perişanız.Ama en azından son bir kez görücem onu...Belki bir mucize olur.Mucizelere ihtiyacım var...Hayırlısı...

canım sen bu adamla tekrar birleşeceksin gibi geliyor ama bu saatten sonra birleşseniz bile hiçbişey eskisi gibi olmaz. benden söylemesi.

canım sen bu adamla tekrar birleşeceksin gibi geliyor ama bu saatten sonra birleşseniz bile hiçbişey eskisi gibi olmaz. benden söylemesi.

Olanları unutamayız doğru.Sadece son kez görücem.Bu kadar olaydan sonra bana güvenmemesi çok normal.Kendisi de aramasına rağmen herşey için çok geç diyor zaten.Sevgi herşeyin üstesinden gelemez biliyorum artık

bende sözü atan bırısı olarak kültür farkı gerccekten cok önemlı eger aılen kabul etmıyosada sakın barısma derım ben ama genede sen bılırsın emın ol onlar bizim görmedıgımız her seyı göruyorlar

Zaten ailemin rızası olmadan barışamamama çok seviyorum.Ben onu aramıyorum diye çok üzülüyormuş.Arkadaşları arayıp birşeyler yapalım, aileni ikna edelim, o çok kötü durumda ona destek ol diyorlar.Ben beni unutsun diye aramıyordum ama daha da kötü olmuş.Ölmekten falan bahsediyor.Çok üzülüyorum hayatla tüm bağlarını kesmiş

hiç sana kabalığı falan oldumu..ayrılın bakalım sana tavrı aynımı olacak...eğer aynıysa ailesinizi ikna etmeye bakın bence

gecer gecer emın ol ölsem ben ölürdüm bak hala hayattayım boshayallersmile

suan hayatla tek baglantım kadınlar kulubü o derece yani hiç bir arkadasımla görüşmüyorum hiç bir sosyal faalıyete katılmıyorum eskıden böyle mıydım tabıkı degıl ama geccek ewlenınce ben adım gıbı emınım mutlu olamazdım sende olamazsın aile bastan nasılsa öyle gider bence ewet deselerde sırf sen cok ısrar ettıgın ıcın dıyceklerdır.

Kültür farkı kötü bişi ama ne yani mini etek değil de diz altı etek giymek ,askılı değilde kısa kollu badi giymek çok mu zor, bunu batıda yapmanı isteyen erkek olacak elbet, muhtemelen yasınız 24 25 zaten maksimum 5 yıl doğu görevi oluyo geleceksiiniz 29 30 yasına,o zamana kadar kim öle kim kala...Bence aşkından vazgeçme denizbarış diye bir arkadaş var bir topikte okudum aynı sorunları yasamış ama o kadar güzel aşmış ki hepsini sen neden böyle çiftlerden olmayasın

sevdiğinden vazgeçme arkadaşımm.
sonuçta biriniz türk öteki paraguaylı değil.
ailen çook yanlış yapmış...
aynı kültürden olan biriyle mutlu olacağın garantisini verebiliyolar mı???
hem önce iyi çocuk efendi çocuk diyolar. iş ciddiye binincede bu bize olmaz diyolar ha.
ara sevdiceğini. ben dünyanın aşk üzerine kurulu olduğuna inanıyorum.

çok üzülerek ailene hak veriyorum. gerekçe olarak somut şeyler yazamam şu an ama sorun yaşayacağın kesin canım. yinede hakkında hayırlısı olsun..

Ama ben onu seviyorum..
ama ben onsuz yaşayamam..
ama biz çok iyi anlaşıyoruz..gibi cümleler bir evliliği gerçekleştrimek için yeterli değil,o an aşk,sevgi gözünüzü kör ediyor ve gerçekleri göremiyorsunuz..işte o zaman o gerçekleri aileniz gözünüze sokuyor...ama nafile,kişi kör olmuş göremiyor ve ailesinin onun iyiliğinden,mutluluğundan başka bir şey düşünmediğini anlayamıyor.
Evet kültür farkı çok önemlidir,hemde çok.Ama gerçek kültür farkı.Yoksa sen açıksın o kapalı,sen batılısın o doğulu değil.Nice kapalı ya da açık veya doğulu ya da batılı taraflar birbiriyle kaynaşıyor evleniyor ve hiç sorun çıkmıyor.Önemli olmak medenilik,saygı ve sevgi.
Şimdi size sözlünüzle ve ailesi ile bir sorun yokmuş gibi gelebilir,her şeyi idare ediyor ve ediliyor olabilirsiniz.Fakat birlikte yaşamaya geçince bir çok durum değişebilir ve aileniz bunu görmüş,hissetmiştir.
Aileniz sizin mutsuzluğunuzu istermi hiç,mutlaka geçerli bir nedenleri vardır.Kulak verin ve onlara belkide teşekkür edeceksiniz ilerde.

bende bu konuda aileni dinlemenden yanayım canım.bizler aşktan birçok ayrıntıyı kaçırıyoruz ama aileler görebiliyor.ben eşime çok aşık olarak evlendim.hala birbirimizi çok seviyoruz ama aileler çok etkiliyor.benim ailem çok mesafelidir hem eşime hem ailesine ama ben o mesafeyi koyamıyorum.bu durumda kimseye birşey anlatmadan içimde yaşamak zorunda kalıyorum.eğer kayınvalidemi ve kayınpederimi tanımaya zamanım olsaydı eşimi çok sevmeme rağmen evlenmezdim.ayrı şehirlerde yaşadığınızda aileleri tanıma şansı olmuyor.üstelik ailesinden uzakta tanıdığınız adam birden ailesine çok düşkün ve onları üzmemek adına kendinden ve eşinden birçok fedarlık bekleyen birine dönüşebiliyor...aileni dinle aşk acısı geçer hayatta insanlar evlatlarını kaybediyor buna bile alışıyorlar ki aşk acısına çok daha kolay alışırsın.sen ailene bişey olmasın ona bak....allah yardımcın olsun...

Bir evlilikte ailelerin uyumunun ne kadar önemli olduğunu 20 gün önce nişananlanınca daha iyi anladım.
Nişandan öncede çok iyi anlaşıyordu ailelerimiz şimdi de.İkimizde karadenizliyiz doğal olarak kültürümüz,geleneğimiz vs aynı.
Bir ömrü beraber geçireceksiniz arkadaşım inan yemek yeme şekli bile çok önemli.

Çok sevdiğim bir hadis var ;

KADERE İNANMAK MERAK ve HÜZNÜ GİDERİR..

sadece dua et ve hayırlısını dile.İnan böyle çok daha mutlu olacaksın..

Evet hep hayırlısı için dua ediyorum.Başka tutunacak dalım yok zaten.Eğer hayırlısıysa Allah yine birleştirir, hayırlısı değilse birleştirmez.Bunu ona söylediğimde insan kendi kaderini kendi yazar diyor.

valla doguya gidip yasamayi bende istemem
ama sen anlasirim diyosan sevginin arkasinda dur
dogulu batilisimi var insaniz hepimiz
en azindan ben bu sekilde bakiyorum
eger sevginden eminsen sözlündende eminsen arkasinda dur
kim olsa alinir sözlün hakli gercekten gurur kirici
ayrilmak zorudayiz niye ?
cünki dogulusunuz
sunuda söyleyim dogulu degilim:)

hiç sana kabalığı falan oldumu..ayrılın bakalım sana tavrı aynımı olacak...eğer aynıysa ailesinizi ikna etmeye bakın bence

Yok bana kabalığı olmadı hiç.Aksine el üstünde tuttu hep.Küfür ya da kötü söz de olmamıştı.Tabi şuan aileme kızgın o yüzden onlar hakkında kötü konuşuyor.Ben savunduğumda bana onları savunma diyor.Ama onun yaşadığı da kolay değil sanırım babam benden uzak durması için tehdit bile etmiş o da sırf benim babam diye ağzını bile açamamış karşısında.Ben sana kötü olarak ne yapabilirim ki diyor.Zaten şuan ayrıyız.Sadece birkaç gündür konuşuyoruz ama sevgili olarak değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…