- 5 Aralık 2014
- 60
- 58
- 18
- Konu Sahibi angelstar97
-
Sırf rahat okuyayım gezeyim tozayım diye bölüm seçilmez. Turizm otelcilik yazma bence hata olur. Özel hukuk yaz ayrıca sandığın kadar da zor değil hukuk okumak, belki rahat olmazsın ama düzenli çalışıp ezber yaparsan gayet de yapabilirsin bence 3-3.5 ortalamayı. Gezip eğlenen aynı zamanda başarılı olup not ortalaması yüksek olan hukukçu arkadaşlarım var. Zaten hukuk istiyormuşsun başka bölüm yazma. Ben de mühendislik okuyorum öleyim mi yani.
Devlette okuma imkanin varsa baska bir bolumu devlet universitesinde oku. Ozel universite benim gozumde zengin ve salak cocuklarin gittigi bir yerdi hep de boyle oldu.tam burslu yarisini alirlar gerisiparali okur. Mezun olunca ayni uni ayni meslek ayni her seyiniz. Sen bosuna mi calisip 35 bin yaptin adam baraji gecip girecek yanina?
Öyle mi ya çok istiyordum babam da sürekli diyor 3 bin liradan başlarsın falan ama şimdi kalakaldımEğer maaş sizin için önemliyse hukuk bölümü bunu pek karşılamayacaktır. İlk mezun olduğunuzda bir yıl hiç para almadan staj yapacaksınız avukatlık için sonra en az 3 ay da ruhsat çıkmasını bekleyeceksiniz. İlk başta kendi büronuzu açarsanız orayı döndürmeye çalışacaksınız yeni avukata da çok kişi itibar Etmez zaten. Başka bir avukat yanında çalışırsanız vereceği ücret 1750 2250 civarı olacak devlette avukat olursanız 2700 civarı maaş alırsınız. Hakim savcı bile olsanız 3000 3500 arası başlayacaksınız. Hayal ettiğiniz paraları hukukta 8-10 yılda anca elde edersiniz.
Yok canım hiç sıkma kendini bence zaten çok istiyorsun severek okuyacağın için başarırsın bence, tebrik ederim ayrıca :)Aynen çok istiyorum hem uluslararası hukuk da öğrenicem yani başarılı bir avukat olurum gibime geliyo bu okulun özellikle hukuk ve ingilizce eğitimini herkes methediyo ama ailem böyle baskı yapınca korktum nasıl o kadar ortalama yapıcam diye
Bu konu hakkında sizin gibi düşünmüyorum okulun çok büyük olanakları var eğitimi hocaları kadrosu çok iyi. Zaten özellere bu gözle bakılması çok yanlış benim annemin arkadaşının oğlu Ankara Hukukta ama dersler boş geçiyormuş okula gidip gelmiyorlarmış fotokopiyle geçiyorlarmış sınavları
Bir hukuk eğitimi böyle olmamalı bence bu üniversitenin de sadece adı var demek ki.
Ayrıca üniversiteden çok kendini geliştirmek önemli mesela ben bu üniversiteden mezun olduğumda Ankara hukuk mezunu o çocuktan çok daha fazla donanıma sahip olucam. Evet başta etikete bakılabilir ama çok süre geçmeden kimin daha donanımlı ve işinde uzman olduğu anlaşılacaktır.
Öyle mi ya çok istiyordum babam da sürekli diyor 3 bin liradan başlarsın falan ama şimdi kalakaldım
Peki hangi bölümü okusam sizce
Bende öyle biliyordum ama bugün oraya gidip konuştuk bursunu %100 e kadar çıkarabilirsin not ortalamana bağlı dedilerMeften baska secenek yok mu? hazirlik okumaniz icin genelde sinavda birakirlar tofel sinavini gecenler direk hazirligi atlayabiliyor. Birde yuzdecelli bolume bir daha yuzde elli burs olayini hic diymadim benim bildigim kazanilan burslardan en yuksegi uygulanir. Bunu iyice arastirin.
Turizm Otelcilik fikrini direk eleyin.
Teşekkür ederim en rahatlatıcı cevaplardan biriydi burdaki :)Yok canım hiç sıkma kendini bence zaten çok istiyorsun severek okuyacağın için başarırsın bence, tebrik ederim ayrıca :)
evet örnek olarak burda ben duruyorum yanlış anlaşılmasın kendi okuduğum bölümü aşağılamıyorum ama başka şehirde okumaya değmez, ettiğin masrafı boşver işin sana verebileceği psikolojik zarar da var ben mesela yurtta kalıyorum, sene bitince oh bu seneyi de katil olmadan atlattım diyorum. sinirlerim bozuluyor, kişiliğim değişiyor. isterseniz bana sorunlu insan diyin, uyumsuz diyin ne derseniz diyin ama orda yabancılık çektiğine, 4 kişiyle aynı odada uyum sağlamaya çalıştığına, evine gitmek için ettiğin masrafa, yorgunluğa değmez arkadaş değmez. biz yedik bi bok, yazdık başladık okumaya bir yıl kaldı ama gençler bari siz yapmayın. -tabi ben sadece kötü yanları hakkında konuşuyorum-Millet çocuğunu fen edebiyat ya da işletme iktisat okumaya başka şehire gönderiyor, en az 500 lira masraf yapıyor... Onlar ne yapsın?
Ben yuzde elli ingilizce mezunuyum mesleki ingilizce derside aldik.Bende
Bende öyle biliyordum ama bugün oraya gidip konuştuk bursunu %100 e kadar çıkarabilirsin not ortalamana bağlı dediler
Mef haricinde Kemerburgazı istiyorum onda da %30 ingilizce var çünkü. Başka özellere de tutuyor ama onlarda ingilizce olmadığı için istemiyorum
Canim duzeltiyim yuzde otuz demek istemistim.Ben yuzde elli ingilizce mezunuyum mesleki ingilizce derside aldik.
Bunun pek yarari yok sinavlardan gectim sonra unuttum. Yurt disina gidecegim dil icin.
Yani hukuk icin yuzde otuz ingilizce olmali gibi bir sartin olmasin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?