Ailem ve ben

eoztur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2010
580
0
96
Ankara
Arkadaşlar merhabalar.
Ben 25 yaşındayım. Erkek arkadaşım var ve bir çoğunuz gibi annem istemiyor. ve istemediği için de sürekli babana söylerim diye tehtit ediyor.
Erkek arkadaşım 40 yaşında başından bir evlilik geçmiş ve bir kızı var.
Evlenip boşanma hepimiz için olabilir fakat ben bunu anlatamıyorum.
Evet çok zor bir durumdayım kızı beni sevecek mi? Sonucta üvey anne olcam, babasının yanında elin bir kadını duracak. Fakat gönül işte...
Vazgeçmek istiyorum hemde çoook hatta 2 gündür aramıyorum telefonlarına çıkmıyorum ama olmuyor. Sürekli odamda ağlayarak geçiyor günüm.
Evet annem haklı kızı mutlu olsun istiyor fakat ben 3,5 sene önce onların istediği biri ile sözlendim ve düğüne 10 gün kala ayrıldım. Şimdi beni daha iyi anlaması gerekiyor sevdiğim bir adam var işte.
Ben ne yapmalıyım arkadaşlar? Ne olur akıl verin.
Karşımdaki insan olgun, bana değer veriyor, çok kötüyüm umarım yardım edersiniz bana...

Cnm annenide cok iyi anliyorum senide...

Benim bakmaya kiyamadigim yavrum henuz 25 yasindayken 40 yasinda (tabiri caizse babasi yasinda) bir es adayini benimle tanistirmak isterse ne yaparim bilmiyorum.

Asla seni rencide etmek istemem bu sadece benim gorusum. Senin iyiligini dusunuyor annen ama sende seviyorum diyorsun cocukluk oldugunuda hic sanmiyorum cunku 25b yasindaki insan ne istedigini bilir. Bence annenin gonlunu et sadece annene tanistirmak istedigini soyle ve eger hosnut olmazsa birdaha dusunecegini soyle. Belki gorurse sevgilinin beyfendiligi hosuna gider. Belki sana deyer vermesi veya bir hareketi fikrinin degismesini saglar.

Gercekten cok zor bir durum. Anne yuregi iste bi 20 yil sonrasini hayal edemedigi icin belki bu kadar karsi cikiyor. Ustellik birde kizi var diyorsun isler daha cok karma karisik hale geliyor.

Ama eger ki sen kararini verdiysen oyle veya boyle ailenin gonlunu yapman lazim. ALLAH yardimcin olsun cnm.

Bu arada nasil tanistiginizi ve beyfendinin cocugunun yasini ogrenebilirmiyim?

Cnm çok teşekkür ederim.
Dediğin gibi bende annemi anlıyorum. Sonuna kadar da haklı.
Ama başımdan geçen sözlülük zamanını ve çektiğim zorlukları biliyor.
Şimdiki erkek arkadaşım ise o kişinin tam tersi, kimse dört dörtlük değildir tabiki artıları kadar eksileri de vardır. Ben hem artıları hem eksileri görüyorum ama annem hep eksileri görüyor.
insan kızının mutlu olmasını istemez mi? Ama dediğin gibi bir 20 sene sonrasını düşünüp şimdiden bana söylüyor.
Biz aynı sektörde çalışıyoruz ve öylelikle tanıştık. Kesinlikle beyefendiliğini hiç bir zaman bozmadı ve kader işte bir baktık sevili olduk.
Annemle tanıştırdım. Aslında doktora götürmem gerekiyordu annemi bulduğum iyi isimlerden biri de onun arkadaşıymış birlikte gittik öylelikle tanıştılar.
Annem aklı başında birine benziyor dedi ama kızının olması boşanmış olması kafsında soru işaretlerine yol açtı.
Kızı 13 yaşında.
Evet çocukluk değil kesinlikle, bazı şeylerin yanlış olduğunu da biliyorum ama bazen insan bile bile lades der ya benim ki de öyle işte.

Canım benim seni çok iyi anlıyorum..Annenin yerinde olamıyorum maalesef hani ne düşünüyor bilmiyorum ama tek bildiğim 40 yasında olmasının veya 13 yasında bir kızının olması hıc de sorun değil..Normal şeyler..Arayı yapman lazım..Bir şekilde adamı tanıtman lazım onlara..

Maalesef günümüzde aileler çok hoş bakmıyor fakat çevremde aynı anlattıgın gibi 2 kısı evlendı senın durumunda..Ve kız cocugunun yası dolasıyıyla arkadas gıbıler..O ıkı adam da nasıl ıyı davranıyor el bebek gul bebek..
Umarım düzelir aılenle sorunların..Başa cıkarsınız umarım canım..

Canım teşekkür ederim.
Tanıtmaya çalışıyorum ama ne fayda tanımak istemedikten sonra...
Kızı ile tanıştım ama normal bir arkadaşı olarak ve seninde dediğin gibi arkadaş olabiliriz. Şuan anneside kalıyor kızı fakat bizimle de kalsa sorun olmaz diiye düşünüyorum.
Erkek arkadaşımı da tanıdığımı düşünüyorum ailesini tanıyorum. Bilmiyorum ne olacak sadece çok bunaldım onu biliyorum.

Sizleri de kendi derdimle bunalttım fakat konuşmam gerekiyordu artık çok bunaldım...

Yaş farkı çok fazla... Size değer verdiğinden bahsetmişsiniz ama bu ilerde sizi yönetmeye çalışmayacağı anlamına gelmez... Sürekli sizi yönlendirmeye çalışabilir... Her kararı ortak alabilecek misiniz? Ortak beğenileriniz olsa da bakış açılarınız farklı olacak... Yaş farkı uygun değil bana göre... Evlenip de çocuk sahibi olduğunuzda, eşiniz iki çocuğu arasında dengeyi kurabilecek mi? Çocuk demek sorumluluk demek... Kızı her ne kadar annesinde kalıyor olsa da, babası da kızıyla ilgilenecek ve belki zamanının çoğunu ona ayıracak... Siz bu fedakarlığı gösterebilecek misiniz? Evlilik zaten zor, sizin durumunuzda daha da zor... İkinize de çok iş düşüyor... Her ikiniz de çoğu zorluğa göğüs gerebilecek güçte misiniz?

haklısınız yaş farkı çok. ama şuan da da zaten kararları ortak veriyoruz ve ileride de öyle olacağını umuyorum. Şuan da kızı ile zaten ilgileniyor ben tutup oma ilgilenme demem ki. tamam boşanabilirler fakat sorumlusu o kız değil ki...

bence evliliği erteleyin yani uzun zaman daha görüşün.eğer güvensiz biriyse genç yaşınızda mutsuz olmayın

Tutumunuz çok pozitif... Umarım karşınızdaki kişi buna değecek nadir bulunan o özel insanlardandır... Çok çok iyi tanımaya çalışın lütfen. Kafanıza takılan en ufak bir şüpheyi sorun, tatmin edici yanıt alamazsanız güvendiğiniz biri -bu kişi anneniz olabilir- ile mutlaka paylaşın. Çünkü iyiliğinizi isteyecek tek kişi belki de o... Çıkabilecek bazı sorunları aranızda halletmek isteyebilirsiniz. Evet, bazı ufak şeyler yansıtılıp ortalık bulandırılmamalıdır ama yine de emin olamadığınız bazı konuları annenize danışın... Olabilecek en kötü senaryoyu aklınıza getirin ve "bununla başa çıkabilir miyim"i kendinize sorun. Kötümser bir tablo çizmiş olabilirim, böyle olacak diye bir kaide yok elbette. Yine de aklınızın bir köşesinde bulunsun. Mutlu olmanız dileğiyle...

Güzelim ben şuna inanırım insan ya evliliğin başında bazı sıkıntalara katlanmak zorunda kalıyor ,ya da sonunda seniki sonunda olandır evet o kadın da mutluydu yaş farkına rağmen ama 20 yıl sonra adam değişti kadını acaip kıskandı ve piskolojik olarak baskı uyguladı öldü ama kadınıda bitirdi ben böyle bir evliliği onaylayamıyacağım ,kusura bakma

Son düzenleme:

en kötü senaryoları zaten kafamda çiziyorum katlanabileceklerim kadar katlanamayacaklarım da oluyor tabi ki.
evet annemle paylaşıyorum fakat o herşeye şuan olumsuz bakıyor. şimdilik herşeye tatminkar cevaplar alıyorum zaten ailesi ile de görüşüyorum bakalım.
kaderimizde ne varsa o olack

kıskanan insan şuanda da kıskanır. sonucta eline yüzüne bakılan biriyim diye düşünüyorum...

Bence evlilik için acele etmeyin. Elbette erkek arkadaşınız tekrar mutlu olmayı hak ediyor ama bu sizin hayatınız. Öncelikle kendi mutluluğunuzu düşünün. Siz mutlu olursanız çevrenizdeki herkesi mutlu edersiniz zaten. Sırf seviyorum diye sürekli fedakarlıklarda bulunmayın. Siz bir çok şeyi göze alıyorsunuz, karşınızdaki de aynı oranda alıyor mu? Yani adımlarınız eşit mi?

zaten acele etmiyorum ki sadece annemin istememesi beni üzüyor sürekli evde soğuk rüzgarlar var şuan mutsuz olduğumdan herkes mutsuz zaten adımlarımız eşit belki onun ki daha fazla o da büyük fedakarlıklar yapmakta...

Canım bence çok iyi düşün çok çok iyi tart. İnş hakkında hayırlısı olur sonuçta sevdiğin adam 40 yaşında ve bu filmi daha önce izlemiş biri düşün aynı filme bakmaya 2.kez gidiyor o belki senin kadar heyecanlı değildir sen o yüzden hata yapabilirsin iyi tart olur mu inş. çok mutlu olursun...

...................................................................................................................................................
Fazladan mesajlar için özür dilerim kızlar netten oluyor sanırım

Son düzenleme:

Pardon mesaj 3 kere gelmiş :/

Son düzenleme:
siz de haklısınız seviyorum diyorsunuz anneinzde haklı kızım mutlu olsun istiyor üzülsün istemiyor annelerimizi bazen anlayamıyoruz bizden farklı düşünebiliyorlar ama inanın her zaman bizim iyiliğimizi düşünüyorlar kötülüğümüzü elbette istemezler bunu siz de biliyorsunuzdur ama ne gibi düşünceleri var bilemem fakat ben size şahsi düşüncelerimi söyleyim yanlış anlamanzı istemem mutlu olursunuz tabi inşallah şu an evet mutlusunuz seviyorsunuz fakat evlilik çok ciddi bir mesele şu an szie ve sevdiğiniz kişiye sorun oömayan yaş afrkı ileride farklı gelebilir sevdiğiniz kişi yaş itibariyle siz genç olduğunuz için sorun olabilr kıskanır ve evde en olmadık anda bir sorun çıkabilir veya kızı var dmeişsiniz belki buradan bile sorun çıkabilir siz belki çok sevceksiniz ama kızı size alışamaycak bu bile evde ayrı bir sorun olacak veya aileniz istemediği için ailenizle sevdiğiniz insan arasında kalmak zorund aklacaksınız bu da en kötü durum olsa gerek size akıl vermek veya hani şöyle böyle yapın gbi birşey söylemek haddime olmaz elbette fakat iyi düşünmenizi öneririm artısı eksisi herşeyiyile geleceğine yönelik düşünün herşeyi düşünü ve öyle karar verin ne siz üzülün ne aileniz ne de erkak arkadaşınız inşallah hakkınızda hayırlısı olur ve mutlu olursunuz

Bahsettiğiniz kadarıyla iyi birine benziyor. Belki ailenin onu tanıyıp sevmesi için çaba harcamak gerekebilir... Bu nasıl olabilir, bilemedim. Arada bir akşam yemeklerine davet edebilirsiniz. Ailen önyargısız tanımaya çalışsın bakalım. Bu süreçte siz de az çok sizi nelerin beklediğini görmüş olursunuz. Umarım her şey gönlünüzce olur...

Bu arada kimse bulunmaz hint kumaşı değil :) Çok fazla takılmayın yani... İçinizde durduk yere yaralar açmayın, rahat olun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…