Ailem ve eşim arasında kaldım

nyks_42

❣️❣️❣️
Kayıtlı Üye
25 Mart 2018
1.235
1.425
63
Selam bayanlar ,
Buraya yazdım çünkü konuşacak anlatacak kimsem yok. Konuya geçiyorum hemen . Kendi ailem şu an kirada oturuyorlar . Zaten yıllardır kiradalar. En çok da annem bu konudan çok muzdarip çünkü ömrü elin evinde geçti hep. Şimdi ellerine bir fırsat geçti . Yaklaşın elli bin açıkları var az bir para değil . Kredi çekmek istediler ama olmadı annem bizden istedi çekmemizi ama eşim hayır dememi söyledi . Eşim çoğu zaman babama yardım etti ama babam ödeme noktasına geldiğinde titiz davranmadı bu yüzden eşim çekemeyeceğimizi ve çekersek ödemede sıkıntı yaşadıklarında aramızın bozulacağını düşünüyor . Aslında ben de öyle düşünüyorum ama bir yandan da anneme üzülüyorum bu fırsatı kaçırmasını istemiyorum . Şu an net olarak cevap verdik çekemeyeceğimizi belirttik ama ailem o evi alamazsa her zaman vicdan azabı çekeceğim . Süreç nasıl ilerleyecek bilmiyorum ama içim hiç rahat değil . Siz olsaydınız naparsınız ?

Annemle babamla aram sonradan daha kötü olacaksa yok derdim 😣 eşiniz haklı geldi bana evet annenizin ev sahibi olmak hakkı çok çok üzüldüm ama daha sorun olur ailenizle küser eşinizle araniz açılırsa daha kötü olur
Eşim çok merhametli o da çok üzülüyor ama ödenmediği takdirde bizim de karşılayacak durumumuz yok sadece düzenli bir gelirimiz olduğu iÇin bize kredi kolay çıkıyor

.. daha ceplerine uygun bir ev alırlar inşallah.

Eşim çok merhametli o da çok üzülüyor ama ödenmediği takdirde bizim de karşılayacak durumumuz yok sadece düzenli bir gelirimiz olduğu iÇin bize kredi kolay çıkıyor
Tahmin ediyorum eşiniz çok mantıklı düşünmüş iki tarafta daha zora girer eğer babanız bu konuda titiz bir insan olsaydı fikrim çok başka olurdu anneme bende herşeyden çok önem veririm ama durum ortada yani annenizi bile kaybedebilirsiniz bu para olayları yüzünden

Eğer benim maddi durumum o krediyi ödemeye yetmiyorsa, borc bana kalırsa zorlanacaksam, annem babamda borç ödeme konusunda daha önce beni mahcup ettilerse eşime hak verir krediyi cekmem.
Ama eger bende calısıyorsam, maddi gelirim iyiyse beni cok zorlamıcaksa cekerim krediyi ödeme konusunda da destek olurum.

Selam bayanlar ,
Buraya yazdım çünkü konuşacak anlatacak kimsem yok. Konuya geçiyorum hemen . Kendi ailem şu an kirada oturuyorlar . Zaten yıllardır kiradalar. En çok da annem bu konudan çok muzdarip çünkü ömrü elin evinde geçti hep. Şimdi ellerine bir fırsat geçti . Yaklaşın elli bin açıkları var az bir para değil . Kredi çekmek istediler ama olmadı annem bizden istedi çekmemizi ama eşim hayır dememi söyledi . Eşim çoğu zaman babama yardım etti ama babam ödeme noktasına geldiğinde titiz davranmadı bu yüzden eşim çekemeyeceğimizi ve çekersek ödemede sıkıntı yaşadıklarında aramızın bozulacağını düşünüyor . Aslında ben de öyle düşünüyorum ama bir yandan da anneme üzülüyorum bu fırsatı kaçırmasını istemiyorum . Şu an net olarak cevap verdik çekemeyeceğimizi belirttik ama ailem o evi alamazsa her zaman vicdan azabı çekeceğim . Süreç nasıl ilerleyecek bilmiyorum ama içim hiç rahat değil . Siz olsaydınız naparsınız ?
Ellerinde nakit olarak ne kadar var şuan da almak istedikleri ev sıfır mı kaç odalı eğer büyük bir ev ise daha küçük bir eve bakılabilir.

50 bin lira tüketici çekeceksiniz sanırım 60 ay vade için taksiti 1500 lira oluyor, konut kredisi çekerseniz 1300 lira’ya yakın oluyor taksit yine 60 ay vade. Eğer sizi zorlamayacaksa çekin derim, hep erkek ailesi mi yiyecek birazda kız aileleri yesin. :halay:

Bence herkes ayağını yorganına göre uzatmalı. Demek ailenizin maddi durumu yok ki, kredi de verilmiyor. Başkalarına sahsen öyle kredi çektirmem asla. Ömrü başkalarının evinde gecti diye dramatize haline de getirmemeli. Bir cok insan kirada oturuyor. Bunu da eklemek isterim: Babaniz eskiden daha titiz davransaydi esiniz eminim farklı düşünürdu. Vicdan yapacak.bir durum göremiyorum

Selam bayanlar ,
Babanız zaten bu ödeme konularında hassas davranmamış eşiniz haklı sıkıntıya girersiniz....ilerde sizin için problem olur

Bence herkes ayağını yorganına göre uzatmalı. Demek ailenizin maddi durumu yok ki, kredi de verilmiyor. Başkalarına sahsen öyle kredi çektirmem asla. Ömrü başkalarının evinde gecti diye dramatize haline de getirmemeli. Bir cok insan kirada oturuyor. Bunu da eklemek isterim: Babaniz eskiden daha titiz davransaydi esiniz eminim farklı düşünürdu. Vicdan yapacak.bir durum göremiyorum
Annem için çok istiyorum çok emek verdi bizleri büyütürken

Sizi de anlıyorum. Ama bu konuya fazla duygusal yaklasmamanizi öneririm. En kötü ihtimal aileniz krediyi aksatsa veya ödeyemese olan sizin cüzdaniniza olacak. 50.000 Tl için güvence olarak ne ister banka genelde?

Ben de annen için üzülmüştüm o yüzden çek dedim ama siz de zorlanacaksanız ödemede sıkıntı olur eşinle bile aran açılabilir. Baban emekli değil mi konut kredisi çekemiyor mu?

Back
X