he bu arada karsi taraf evlenmenizi istiyorsa, babanin numarasini vereceksin, babasi tanisacak. istemeye gelmesine de gerek yok ailenin once babalar tanisabilirler. benim de erkek kardesimin sevgilisi vardi, hic kiza babana soyle falan demedik. direk babam gitti adamla tanisti, ondan sonra her sey ilerledi.Merhaba hanımlar. Sizlerden akıl almak istiyorum çünkü artık sabredemiyorum. Ben öğretmenim ve iki senelik bir ilişkim var. Bunu anneme ilişkimin başında söyledim ama asla istemedi ve iki senedir sanki hiçbir şey bilmiyormuş gibi davranıyor. Evlenme teklifi alalı bir sene oldu biz hâlâ bir adım atamadık çünkü annem evlenmemi istemiyor daha erken diyor ve babama söylemiyor kendin söyle diyor. Ben artık babama kendim söyleyeceğim annem babana söylerken ben yanınızda duramam Babana bunu ben söyleyemem benimle ters düşer diyor evet hak veriyorum bu konuda anneme babam laf söyleyebilir çevremizde akrabamız olsa onlara söyleteceğim ama uzakta yaşıyorlar. Artık karşı taraf neyi bekliyoruz diyor ve durduramıyorum onları bir tanışalım bari diyorlar. Ben babama ramazan ayından önce ya da ramazan ayında bunu söyleyeceğim haziran gibide nişan yapmak istiyorum. Babama konuyu nasıl açayım evin en küçüğüyüm ne ablamlar ne abim evli değil ve düşünmüyorlar bu yüzden işim daha zor. Böyle bir durum yaşayan varsa anlatabilir mi ya da sizce nasıl bir yol izliyim.
Ben 24 erkek arkadaşım 25 yaşında. Annem hem evde ilk evlenen ben olacağım hem de yaşımdan dolayı istemiyor. Ama mesleğimi falan elime aldım atandım
Aile şirketinde falan çalışmıyor ayrıca üniversite mezunu değil canım yanıldın. Üç senedir kendi iş yerleri varTamam sakin ol şampiyon. Fikir. Bence evlenme. Mümkünse 30 yaşına kadar. Ne yapacaksın ki evlenip mis gibi öğretmensin maaşın var ayakların üstünde duruyorsun.
Sevgilin univ mezunu değil aile şirketinde çalışıyor(lokanta?oto tamir?tekstil mağazası? ) doğru mu tahminlerim ? Tabiki hayırrr diyeceksin. Sevgilim Robert kolejinden mezun oradan oxford falan diyeceksin.
Bak dalga geçmiyorum cidden diyorum 30 yaşına kadar gez toz koca kaçmıyor cidden kaçmıyor kaç yaşında olursan ol nikah gelinlik çeyiz en kolayı. Sevgili olarak takıl biraz olmaz mı? 24 yaş ağlicam şimdi
Şöyle ki eve pek bir para verdiğim söylenemez aldığım maaştan belki üç dört verirsem veririm o da her ay değil çünkü öyle istekleri yok zaten ailemin çok şükür durumumuz iyi. Söylediğiniz şeyler ise erkek arkadaşımın işi iyi günlük cirosu falan yüksek oluyor yurt dışına yurt içine çalışıyor ve aylık kazancı çok şükür iyi oluyor. Babam biraz sert birisi ama bir gün evleneceğimizin farkında olan birisi. Benim tek çekinmem annem yanımda durmuyor ve konuşacak güç bulamıyorum kendimde. Annemin istememe sebebi sadece bana olan bağlılığı birden seni vermemi bekleme diyor. Erkek tarafı çok gelmek istedi annesi annemle konuşmak istedi erkek arkadaşım çok istedi kaç kere teklif ettiler onlar çok uğraştı ama annem şu an hazır değilim diyip erteledi sürekli.eger aileler mesleginiz elinizde oldugu halde evliliginizi reddediyorsa bir kac sebebi olabilir, bunlara gore de bir yol cizersiniz
1- adamda cok is yoktur - genelde turk aileleri kizlarinin karsina iyi bir aday ciktiginda reddetmezler. eger adayda sinmeyen bir sey varsa iyi dusunun derim. cunku sizin yasinizda insan bazi seyleri gormeyebiliyor askin ve evliligin verdigi heyecanla
2- kizdan maddi beklentileri olmasi - siz eger aileye yardim ediyorsaniz, aile o maddi kazanc elinden gidecek diye evlenmenizi istemiyor olabilirler. boyle aileler kizlarini bayaaa bir somurup, yasi ilerleyince evlenmesine izin veriyorlar
3- kizdan duygusal beklentileri olmasi - boyle aileler de kizlarini paylasmak istemiyorlar ve evlige engel cikartiyorlar.
bu soyledigim seyi iyice gozden gecirip, eger hala dogru yolda oldugunuzu dusunuyorsaniz harekete gecin. bu arada evlilik meselesinde diger gordugum bir hata da; aile izin vermeyen durumlarda kendini parcalayan genelde kiz oluyor. halbuki erkek ailesinin istekli olmasi ve sizin ailenizi ikna etmesi gerekiyor. bizim gibi geleneksel toplumlarda, kiz ailesine israr edince, hem erkek ailesinde degeri azaliyor, hem de olusan gerginliklerden dolayi erkek ve ailesi sonradan bunun acisini cikariyor. birakin kiz evi naz evi olsun, erkek tarafi biraz cabalasin ve sonrasinda basardiklarini hissetsinler. evlilik zaman guclu olmaniz gerekirken, hem de yasiniz kucukken, kendi ailenizle girdiginiz her gerginlik size zarar olur.
eger babanizin sert oldugunu dusunuyorsaniz, o zaman ona daha cok insiyatif verin. mesela ben evlenmek istiyorum gibi degil, baba boyle birisi var, bana da olumlu geliyor, ama benim icin senin fikrin onemli. vs vs deyip babalik gururuna oynayabilirsin. gerci zaten kizlarin asktan gozunden kalpler cikarken, babalar erkegin kalibini ederini dakkasinda anliyor.
muhtemelen aile parasi ile alinmis ortak seylerdir...Erkek arkadaşınız 25 yaşında hem evini almış hem de iş yeri sahibiyse; evlilik için aileler neye yardım edecek ? Adam alacağını almış. Siz de birikim yapıp, eşyaları alırsınız o zaman.
Helal olsun çocuğa, konunun ilk sayfasından ikinci sayfasına geçene kadar İstanbulda hem evini aldı hem iş yeri sahibi oldu.
Evet haklısınız sadece babam sen yeterince tanıdıysan helsin istesinler der uzatmaz. Ya öyle geri kafalı insanlar değiller zaten sadece annem beni vermekte zorlanıyor diye böyle bir durum yaşıyoruz.Yaşınız gayet normal.
Kendinizi kötü hissedeceğiniz bir durum yok. Baba böyle böyle biri var sizinle tanışıp geleceğe dair bir adım atmak istiyor, seni aramak istiyor diyebilirsiniz.
Eşim babam öğrendikten sonra aramış görüşmek için randevulaşmışlardı.
Ancak siz bu eş adayından emin misiniz bazen aileye nasıl anlatacağım derken karşı tarafı doğru değerlendiremeyebilirsiniz. Direk nişan diye değil de tanıştırmak üzerine adım atın onun da ailesini, ailesiyle birlikte size ne denli saygı duyup duymadıklarını da görün. Sonra olur nişan nikah acelesi yok.
peki neden aileniz hayir diyor durumu bu kadar iyi birine? genelde en sert aile bile duzgun ve parasi olan birine hayir demez? aile yapilari nasil? ailesi nerede oturuyor? isleri kimlerle yapiyor? nasil bir gelin adayi bekliyorlar?Aile şirketinde falan çalışmıyor ayrıca üniversite mezunu değil canım yanıldın. Üç senedir kendi iş yerleri var
Şöyle ki eve pek bir para verdiğim söylenemez aldığım maaştan belki üç dört verirsem veririm o da her ay değil çünkü öyle istekleri yok zaten ailemin çok şükür durumumuz iyi. Söylediğiniz şeyler ise erkek arkadaşımın işi iyi günlük cirosu falan yüksek oluyor yurt dışına yurt içine çalışıyor ve aylık kazancı çok şükür iyi oluyor. Babam biraz sert birisi ama bir gün evleneceğimizin farkında olan birisi. Benim tek çekinmem annem yanımda durmuyor ve konuşacak güç bulamıyorum kendimde. Annemin istememe sebebi sadece bana olan bağlılığı birden seni vermemi bekleme diyor. Erkek tarafı çok gelmek istedi annesi annemle konuşmak istedi erkek arkadaşım çok istedi kaç kere teklif ettiler onlar çok uğraştı ama annem şu an hazır değilim diyip erteledi sürekli.
Neden tuhaf geliyor bu kadar? Kaç senedir çalışan birisi kendi ticaretini kurmuş iş yerini gösterip kredi bile çekip alınır ev dediğiniz şey. Gerçekten sadece kötüleme sizlerin amacı çekememezlik bellimuhtemelen aile parasi ile alinmis ortak seylerdir...
Annemin bağı bana çok fazla ve dediğim gibi evin en küçüğü olduğum için ona çok zor geliyor birden benim gitmempeki neden aileniz hayir diyor durumu bu kadar iyi birine? genelde en sert aile bile duzgun ve parasi olan birine hayir demez?
sen bilirsin. buradaki herkes senin gectigin yollardan gecmis yasi buyuk kisiler, boyle kostur kostur evlilige giden ve elestiri kabul etmeyen kizlar genelde red-flag veriyor.Neden tuhaf geliyor bu kadar? Kaç senedir çalışan birisi kendi ticaretini kurmuş iş yerini gösterip kredi bile çekip alınır ev dediğiniz şey. Gerçekten sadece kötüleme sizlerin amacı çekememezlik belli
he bu arada karsi taraf evlenmenizi istiyorsa, babanin numarasini vereceksin, babasi tanisacak. istemeye gelmesine de gerek yok ailenin once babalar tanisabilirler. benim de erkek kardesimin sevgilisi vardi, hic kiza babana soyle falan demedik. direk babam gitti adamla tanisti, ondan sonra her sey ilerledi.
Çünkü kaç kere açıklama yaptığım halde işi olduğunu belirttiğim halde yok evi ailesi aldı yok işi aile işidir. Hayır değil diyorum ona rağmen aynı şeyler yazılıyorsen bilirsin. buradaki herkes senin gectigin yollardan gecmis yasi buyuk kisiler, boyle kostur kostur evlilige giden ve elestiri kabul etmeyen kizlar genelde red-flag veriyor.
Abinle ablan henüz evlenmedi diye öyle demiştir. Yaşlarınız gayet uygun küçük değilmişsiniz mesleğini de eline almışsın. Aç konuyu senden çıksın. En azından bir tanıyın dersin ona göre karar versinler.Ben 24 erkek arkadaşım 25 yaşında. Annem hem evde ilk evlenen ben olacağım hem de yaşımdan dolayı istemiyor. Ama mesleğimi falan elime aldım atandım
insanlara garip gelen, evini almis, hem de geliri iyi olan biriyse siz neden aileler destekleyecek vs diyorsunuz. bu sartlarda zaten adam dugun altin vs herseyi yapar. insanlara mantiksiz gelen o kisim.Çünkü kaç kere açıklama yaptığım halde işi olduğunu belirttiğim halde yok evi ailesi aldı yok işi aile işidir. Hayır değil diyorum ona rağmen aynı şeyler yazılıyor
Evet o yüzden kabul etmekte zorlanıyor. Mecbur öyle yapacağım artık umarım kolay olurAbinle ablam henüz evlenmedi diye yapıyordum. Yaşlarınız gayet uygun küçük değilmişsiniz mesleğini de eline almışsın. Aç konuyu senden çıksın. En azından bir tanıyın dersin ona göre karar versinler.
Tamamda bu kişinin ailesi de ilk defa bir düğün yapacak ve ailesi çok hevesli. Kendi işi var ama aynı zamanda ticaretle ilgili bilginiz var mı bilmiyorum ama ödemeleri de oluyor. Ben ailesi her şeyi karşılayacak demedim ki anne baba olarak görevleri zaten bu o ev aldıysa onu ödüyorsa babası da üç tane bilezik yapar verir. Bunlar gayet mantıklı şeyler. Ben nişan yapacaksam ailemde kına gecesini yapmamda bana destek çıkar. Ben onların çocuğuyum aynı şekilde karşı tarafta çocuklarını evlendirecek illa ki elleri ceplerine girerinsanlara garip gelen, evini almis, hem de geliri iyi olan biriyse siz neden aileler destekleyecek vs diyorsunuz. bu sartlarda zaten adam dugun altin vs herseyi yapar. insanlara mantiksiz gelen o kisim.
Evet ablamlar anneme söyledi erkek arkadaşımla tanıştılar çok iyi çocuk gibi şeyler söyleyip rahatlattılar biraz annemi. Babamıda aynı şekilde yapabiliriz umarımKardeslerdwn ilk ben evlendim. Ablamlarimla beraber anneme söyledik. Daha dogrusu büyük ablam söyledi. Bence kardeslerinizi yaniniza alip söyleyin. Onlarin rizasi oldugunu görse babaniz da sorun etmez bence
Evet gel sen al bari merakım gitsinSerap ne meraklısın evlenmeye ya
Hakkinizda hayirlisi insallah. Annem ilk saka yaptigimizi zannetti. Kabullenmesi biraz sürdüEvet ablamlar anneme söyledi erkek arkadaşımla tanıştılar çok iyi çocuk gibi şeyler söyleyip rahatlattılar biraz annemi. Babamıda aynı şekilde yapabiliriz umarım
Evet gel sen al bari merakım gitsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?