Ailem ve evlilik

serapcnm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2024
28
17
3
Merhaba hanımlar. Sizlerden akıl almak istiyorum çünkü artık sabredemiyorum. Ben öğretmenim ve iki senelik bir ilişkim var. Bunu anneme ilişkimin başında söyledim ama asla istemedi ve iki senedir sanki hiçbir şey bilmiyormuş gibi davranıyor. Evlenme teklifi alalı bir sene oldu biz hâlâ bir adım atamadık çünkü annem evlenmemi istemiyor daha erken diyor ve babama söylemiyor kendin söyle diyor. Ben artık babama kendim söyleyeceğim annem babana söylerken ben yanınızda duramam Babana bunu ben söyleyemem benimle ters düşer diyor evet hak veriyorum bu konuda anneme babam laf söyleyebilir çevremizde akrabamız olsa onlara söyleteceğim ama uzakta yaşıyorlar. Artık karşı taraf neyi bekliyoruz diyor ve durduramıyorum onları bir tanışalım bari diyorlar. Ben babama ramazan ayından önce ya da ramazan ayında bunu söyleyeceğim haziran gibide nişan yapmak istiyorum. Babama konuyu nasıl açayım evin en küçüğüyüm ne ablamlar ne abim evli değil ve düşünmüyorlar bu yüzden işim daha zor. Böyle bir durum yaşayan varsa anlatabilir mi ya da sizce nasıl bir yol izliyim.

Yaşınız gerçekten 22 mi ? Anneniz bu yüzden karşı çıkıyor olabilir mi ? Erkek arkadaşınız kaç yaşında ?

Annen neden karşı tam olarak?

abinler ve ablanlar evli olmadığı için ve sen en küçük olduğun için evlenme yaşlarına gelmişte olsan ailen için hala küçüksün. yaşın kaç olursa olsun senin ilk evleniyor olmandan dolayı o evlilik her zaman erken gelecek onlara. birde evlat evlendirme bir telaş ve stres yaratıyor olabilir onlarda daha önce deneyimleri yok çünkü.

Anneniz neden istemiyor?
Babanızı evden dışarı çıkaracaksınız ve özel bir şey konuşmak istediğinizi söyleyeceksiniz. Dışarı çıkar çıkmaz da direkt konuya girin yapacak bir şey yok.

Yaşınız gerçekten 22 mi ? Anneniz bu yüzden karşı çıkıyor olabilir mi ? Erkek arkadaşınız kaç yaşında ?
Ben 24 erkek arkadaşım 25 yaşında. Annem hem evde ilk evlenen ben olacağım hem de yaşımdan dolayı istemiyor. Ama mesleğimi falan elime aldım atandım

Evet annemde o stresi yaşıyor farkındayım çünkü benden büyükler evlenmiş olsaydı daha kolay olacağını söyledi. Ama hayatlarında kimse yok bende beklemek istemiyorum yaşları küçük değil çünkü

Ben 24 erkek arkadaşım 25 yaşında. Annem hem evde ilk evlenen ben olacağım hem de yaşımdan dolayı istemiyor. Ama mesleğimi falan elime aldım atandım
Eve parasal katkin varsa ondan istemiyordur ya da biriktir kendi düğününü kendin yap diye istemiyordur zira şimdi evlenirsen yeterince birikmisin yok muhakkak onlar katkı yapmak zorunda

Erkek arkadaşınız ve sizin nakit olarak birikmiş paranız var mı ? İkiniz el ele verip evlenebilecek, evinizi kurabilecek ve ev geçindirebilecek durumda mısınız ?

Eve parasal katkin varsa ondan istemiyordur ya da biriktir kendi düğününü kendin yap diye istemiyordur zira şimdi evlenirsen yeterince birikmisin yok muhakkak onlar katkı yapmak zorunda
Eve pek bir katkım yok ama maddi açıdan bir sorun oluşturmaz zaten

Erkek arkadaşınız ve sizin nakit olarak birikmiş paranız var mı ? İkiniz el ele verip evlenebilecek, evinizi kurabilecek ve ev geçindirebilecek durumda mısınız ?
Erkek arkadaşımın kendi iş yerleri var bende öğretmenim evet geçimimizi sağlayabiliriz ama evlilik için aileler yardım edecek iki tarafında durumu var

Onlarin evlilige gidecek bir iliskisi yoksa beklemenizin bir anlami yok. Anneniz garip davraniyor siz babaniza soyleyin cekinmeyin bu en dogal hakkiniz. Umarim hakkinizda hayirlisi olur. Ramazana kadar beklemenize bile gerek yok firsatini yakalayinca soyleyin.

Evde ilk evlenen ben olacağım için pek istekli değil evin en küçüğüyüm. 24 yaşındayım işim elimde ama kabullenemiyor
sadece bu sebep bana biraz tuhaf geldi. Aile büyüklerinin ille dibinizde olmasına gerek yok, aç bir telefon telefonda anlat durumu destek iste

Erkek arkadaşımın kendi iş yerleri var bende öğretmenim evet geçimimizi sağlayabiliriz ama evlilik için aileler yardım edecek iki tarafında durumu var
Neden aileler yardım edecek ? İşinizi elinize aldığınızı yazdınız. Bu durumda önce evlilik için paranızı biriktirip sonra yola çıkmalısınız.

Birikim yapacağım için ramazana kadar bekliyorum o zamana kadar aldığım maaşlara dokunmayacağım çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…