Ailem ve evlilik

24te nisan yapsaniz evlenmeniz 25i bulur zaten. 25 yas da evlilik icin ideal bir yas. Ben 25ten once evlenmeyi pek dogru bulmuyorum kisisel gelisim acisindan. Ama soyle bir sey var ki nasibi gelen gider. Kimseyi beklemek zorunda degilsiniz. Belki abiniz 35 yasinda evlenecek. Onu bekleyecek haliniz yok herhalde o yasa kadar. Babanizla konusun. Baya tas koyuyolarsa bence 1 sene daha bekleyin. Baktiniz yine hicbir tik yok e yeter deyip gidin evlenin. Kimseyi beklemek zorunda degilsiniz.

Neden aileler yardım edecek ? İşinizi elinize aldığınızı yazdınız. Bu durumda önce evlilik için paranızı biriktirip sonra yola çıkmalısınız.
Birikimle babaniza soylemenin alakasini cozemedim. Soyleyince birikim yapmaniz daha kolay olmaz mi?
Babam karşı çıkmaz sadece sorun benim söyleyecek gücü bulamamam. Babama söyledikten sonra hemen nişan olacak zaten uzatmayacak

Babam karşı çıkmaz sadece sorun benim söyleyecek gücü bulamamam. Babama söyledikten sonra hemen nişan olacak zaten uzatmayacak
Soyledikten sonra bir soz yaparsiniz isteme vs. Bu da aile arasinda para gerektirmeyen bir durum nisani para biriktirip yaparsiniz. Cesaretinizi toplayin babaniz karsida cikmazmis madem beklemeyin.

Annen soylemiyorsa sen söyle.Normalde anneler söyler bunu.Ama sevgiline de hak ver.1 yıl uzun süre.

Tek konu bu mu ? Babanızın karşı çıkıp çıkmaması mı ? Evlilik niyetiniz var, erkek arkadaşınızla bu evlilik için yaptığınız kişisel birikimleriniz yok. Ailelerinizin maddi durumuna güveniyor ve onların sizi evlendirmesini bekliyorsunuz.

Anneniz sonuna kadar haklı.

Öğretmenim demedi mi tamam.İlla hemen evlenecekler değiller ya.

Ne alaka benimde erkek arkadaşımında aylık gelirlerimiz var ve ailelerden bir şey istemiyoruz evlatları olduğumuz için onlar bize bu durumda eksiklerinizi sizin yetişemediğiniz yerde biz yetişeceğiz diye belirtiyor. Ne gibi bir sorun var bunda?

Erkek arkadaşımın kendi iş yerleri var bende öğretmenim evet geçimimizi sağlayabiliriz ama evlilik için aileler yardım edecek iki tarafında durumu var

Birikiminiz yok, planınız yok, herşeyiniz eksik. Ailelerinizden beklentiniz eksik tamamlamak olmuyor bu durumda.

Hangi şehirde yaşayacaksınız mesela ? Erkek arkadaşınızın tam olarak bir işi var bile sayılmaz aslında. İş yeri ailesine mi ait ? Aylık gelir durumu nedir ? Oradan ayrılma durumu olursa ne iş yapacak ?

Soyledikten sonra bir soz yaparsiniz isteme vs. Bu da aile arasinda para gerektirmeyen bir durum nisani para biriktirip yaparsiniz. Cesaretinizi toplayin babaniz karsida cikmazmis madem

Ben gayet açıklayıcı şeyler yazıyorum ama tekrar yazayım. İş yeri kendisine ait ve İstanbulda yaşayacağız ben zorunlu görevimi de burada yapıyorum eş durumundanda burada kalacağım. Erkek arkadaşım ev aldı ve o yüzden birikimini ona verdi şu an tekrar birikim yapmaya başladı. Ayrıca ben söz nişan bir yapacağım ve haziran ayı gibi olacak. Kendi maaşımı düşündüğüm zaman haziran ayına kadar iyi bir birikim yaparım zaten. Ailelere her şeyi siz yapacaksınız diye bir yük yüklemiyoruz.Açıklayıcı oldu mu?

Erkek arkadaşımın kendi iş yerleri var bende öğretmenim evet geçimimizi sağlayabiliriz ama evlilik için aileler yardım edecek iki tarafında durumu var

Erkek arkadaşınız 25 yaşında hem evini almış hem de iş yeri sahibiyse; evlilik için aileler neye yardım edecek ? Adam alacağını almış. Siz de birikim yapıp, eşyaları alırsınız o zaman.

Helal olsun çocuğa, konunun ilk sayfasından ikinci sayfasına geçene kadar İstanbulda hem evini aldı hem iş yeri sahibi oldu.

Ahhahshshahaha ilk yazdığım yorumda durumu kötü mü yazmışım ben mi görmüyorum siz mi anlamıyorsunuz çok değişik valla

Siz planınızı yapmışsınız zaten. Babanızla konuşmak kalmış sadece. Plana göre hareket edin. Sizin için en doğru zaman neyse o zaman babanızla konuşun. Eviniz olacakmış zaten. Eşyalarınızı taksitle alır, ödersiniz. Kiraya vereceğiniz parayı taksit ödemeye verseniz dünya kadar eşyanız olur.

Teşekkür ederim sonunda anlayan birisi çıktı

Kız Serap içinden vamp kadın çıktı,ilk sayfada babasına açılamayan ürkek ceylan vardı ikinci sayfada perdeler açılmış sanki. babanız bilmiyor erkek arkadaşın varlığını bile ne ara sizin yetişemediniz yerde biz yetişeceğiz diye belirtiyor

Yani annenizle babanızla hiç mi evde evlilik konusu açmıyor hiç mi maddi manevi yanınızdayız gibi şeyler söylemiyor. Benden büyük olanlar evlenmediği için annem babam maddi olarak zorlanacağız diye düşünüp korkuyorsanız bu yüzden evlenmiyorsanız biz varız diye konuşuyorlar. Fikir almak için bir konu yazdım hepiniz kötüleme yalancı çıkarma gibi şeylerle uğraşıyorsunuz. Ben sizden fikir istedim fikriniz varsa söylersiniz yoksa okur geçersiniz.

Tamam sakin ol şampiyon. Fikir. Bence evlenme. Mümkünse 30 yaşına kadar. Ne yapacaksın ki evlenip mis gibi öğretmensin maaşın var ayakların üstünde duruyorsun.
Sevgilin univ mezunu değil aile şirketinde çalışıyor(lokanta?oto tamir?tekstil mağazası? ) doğru mu tahminlerim ? Tabiki hayırrr diyeceksin. Sevgilim Robert kolejinden mezun oradan oxford falan diyeceksin.
Bak dalga geçmiyorum cidden diyorum 30 yaşına kadar gez toz koca kaçmıyor cidden kaçmıyor kaç yaşında olursan ol nikah gelinlik çeyiz en kolayı. Sevgili olarak takıl biraz olmaz mı? 24 yaş ağlicam şimdi

eger aileler mesleginiz elinizde oldugu halde evliliginizi reddediyorsa bir kac sebebi olabilir, bunlara gore de bir yol cizersiniz

1- adamda cok is yoktur - genelde turk aileleri kizlarinin karsina iyi bir aday ciktiginda reddetmezler. eger adayda sinmeyen bir sey varsa iyi dusunun derim. cunku sizin yasinizda insan bazi seyleri gormeyebiliyor askin ve evliligin verdigi heyecanla

2- kizdan maddi beklentileri olmasi - siz eger aileye yardim ediyorsaniz, aile o maddi kazanc elinden gidecek diye evlenmenizi istemiyor olabilirler. boyle aileler kizlarini bayaaa bir somurup, yasi ilerleyince evlenmesine izin veriyorlar

3- kizdan duygusal beklentileri olmasi - boyle aileler de kizlarini paylasmak istemiyorlar ve evlige engel cikartiyorlar.

bu soyledigim seyi iyice gozden gecirip, eger hala dogru yolda oldugunuzu dusunuyorsaniz harekete gecin. bu arada evlilik meselesinde diger gordugum bir hata da; aile izin vermeyen durumlarda kendini parcalayan genelde kiz oluyor. halbuki erkek ailesinin istekli olmasi ve sizin ailenizi ikna etmesi gerekiyor. bizim gibi geleneksel toplumlarda, kiz ailesine israr edince, hem erkek ailesinde degeri azaliyor, hem de olusan gerginliklerden dolayi erkek ve ailesi sonradan bunun acisini cikariyor. birakin kiz evi naz evi olsun, erkek tarafi biraz cabalasin ve sonrasinda basardiklarini hissetsinler. evlilik zaman guclu olmaniz gerekirken, hem de yasiniz kucukken, kendi ailenizle girdiginiz her gerginlik size zarar olur.

eger babanizin sert oldugunu dusunuyorsaniz, o zaman ona daha cok insiyatif verin. mesela ben evlenmek istiyorum gibi degil, baba boyle birisi var, bana da olumlu geliyor, ama benim icin senin fikrin onemli. vs vs deyip babalik gururuna oynayabilirsin. gerci zaten kizlarin asktan gozunden kalpler cikarken, babalar erkegin kalibini ederini dakkasinda anliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…