• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem ve evlilik

hayalperestimben

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
-23
Puanlar
1
Allah nasip ederse Eylül ayında düğünüm olacak. Nişan günü ve nikah günü alındı. Düğün gününü almadık henüz. Bu süreçte annemin hastalıkları ortaya çıktı teker teker bel fıtığı, boyun fıtığı, böbreğinde 33mm kist, kemik erimesi, şeker teşhis edildi. Tedavi süreçlerine başlayacağız. Ama bu kadar hastalık çıkmasına çok üzüldüm birden oldu her şey. Erkek kardeşim de MS. Aktif bir atak yok. Ama sürekli baş ağrısı, mide ve bağırsak rahatsızlıkları var. Babamın da ara sıra karnına ağrı giriyor birden. Henüz bir şey saptanmadı. Düğün olduktan sonra uzak mesafeye gidicem arabayla 7 saatlik yol. Sürekli yanlarında olamam ama yanlarında olamayışım beni çok üzecek. En büyükleri benim ve sanki yanlış bir şey yapıyormuş gibi hissediyorum evlenerek. Onları terk ediyormuş gibi hissediyorum. Annem gideceğim için çok üzülüyor Sevgilim benim şehrime gelmeyi istemiyor . Haklı çünkü kiralar çok uçuk. Tekrar teklif etsem neder bilmiyorum. Sizce ne yapayım ? Nikahı ertelesem erkek arkadaşım ne der onu da bilmiyorum . Çok üzgün hissediyorum

Bir akrabamın kızı yurtdışında evli. Annesi ve babası ağır hasta, ayrıca zihinsel engelli 50 yaşlarında bir kardeşi var. Bir şey olunca uçağa atlayıp geliyor. Velhasıl üzülme lütfen, onları terk etmiyorsun. İçin rahat olsun yuvanı kur güzelce

Ben de ailemden 6 saat uzakta yaşıyorum ve en küçüktüm evlendiğimde geride bir kardeş bırakamadım ve çok üzüldüm eşim memur ve şehrime gelme şansı da yoktu ama bu süreçte annem rahatsızladı Babannem ameliyat oldu yatalak kaldı ve hepsinde ben yanlarındaydım eşim çok destekleyiciydi aklım orada kalacak bildiği için beni sürekli evime götürdü ve ben bazen 1 ay bazen 2 ay kalıp geri döndüm bu süreç 3 yıllık evliliğimizde 5 ay önce bebeğim olana kadar devam etti eğer sevgilin seni bu konuda desteklemeye hazırsa düğününü erteleme evlendikten sonra da ailene bakabilirsin sonuçta nereye kadar ailenle kalabilirsin ki

Nikahı ertelemeniz yaşayacağınız yeri değiştirmeyecek, ertelemenizin bi anlamı olmaz o yüzden. Sevgilinizle konuşup en ufak bi durumda ailenizin yanına uçacağınızı konuşup anlaşın. Sizi desteklemeyecekse, ailenize karşı merhamet göstermeyecekse ilişkinizi gözden geçirmeniz daha iyi olur. Ben şahsen ailemden uzakta yaşayamazdım, eşim benim yaşadığım yere geldi.

Allah nasip ederse Eylül ayında düğünüm olacak. Nişan günü ve nikah günü alındı. Düğün gününü almadık henüz. Bu süreçte annemin hastalıkları ortaya çıktı teker teker bel fıtığı, boyun fıtığı, böbreğinde 33mm kist, kemik erimesi, şeker teşhis edildi. Tedavi süreçlerine başlayacağız. Ama bu kadar hastalık çıkmasına çok üzüldüm birden oldu her şey. Erkek kardeşim de MS. Aktif bir atak yok. Ama sürekli baş ağrısı, mide ve bağırsak rahatsızlıkları var. Babamın da ara sıra karnına ağrı giriyor birden. Henüz bir şey saptanmadı. Düğün olduktan sonra uzak mesafeye gidicem arabayla 7 saatlik yol. Sürekli yanlarında olamam ama yanlarında olamayışım beni çok üzecek. En büyükleri benim ve sanki yanlış bir şey yapıyormuş gibi hissediyorum evlenerek. Onları terk ediyormuş gibi hissediyorum. Annem gideceğim için çok üzülüyor Sevgilim benim şehrime gelmeyi istemiyor . Haklı çünkü kiralar çok uçuk. Tekrar teklif etsem neder bilmiyorum. Sizce ne yapayım ? Nikahı ertelesem erkek arkadaşım ne der onu da bilmiyorum . Çok üzgün hissediyorum
Allah hepsine sifa versin... Ama Nişanlıniza daha çok sifa versin Ms hastalığı çok sinsi ilerleyen nalet bir hastalık, uzulmek, sinirlenmek, yasak onlar için ani bir üzüntü sinirde ataklar olabiliyor, en azından anne ve babanızın yanında kardeş es dost vardır ama nişanlıniz için daha çok endiselenin çünkü yatağa mahkum durumuna getiriyor Allaj korusun cok yakinlarmda var bu hastalik çaresi olmayan bir hastalık maalesef 🥹

Sevgilim benim şehrime gelmeyi istemiyor
Zaten nedense hep öyle oluyor. Duruma kiralar bandında bakmayın, çevrenize bir göz atın, hep kadınlar bırakıp gidiyor. Fedakarlık yapan hep kadınlar oluyor.

Eşiniz eminim ailesinin olduğu şehirde ya da yakındaki bir başka sehirde kalmak istiyor, çünkü ailesi orda. Mevzu kira filan değil. Kira, ailesinin yaşadığı yerde daha yüksek olsaydı bu sefer yine gelmeyecekti, daha başka ama yine çok mantıklı bir sebeple...

Ben evlenmeden önce bu meseleyi hallettim. Eşime "ben ailemi bırakıp başka bir şehirde yaşamayı düşünmüyorum çünkü yanlarında benden başka kalacak kimse yok" . dedim.

Eşim de kendi ailesinin olduğu yerde yaşamaya çok hevesli değildi, benim yaşadığım şehire tayin istedi. Ve burda yaşıyoruz. Annem alt caddede oturuyor. Ömrüm oldukça da onları yaşlılıklarında tek başlarına bırakmamak için çabalayacağım. Eşimin başka kardeşleri var ailesinin yanında, ama benim ailemin yanında kimse yoktu..

Siz şimdi bir karar vermişsiniz, gideceksiniz. Kimse de size hayatını ertele, boşver gitme diyemez. Evlenmek, yuva kurmak sizin de hakkınız.

Sizin nişanlınızı bilemem ama çoğu erkek kendisi için yapılan fedakarlığı anlamaz. Mesela nisanliniz, sizin için şehrini terk edip gelir mi sizin yaşadığınız yere. Cevap çoğu zaman olumsuzdur.

İşte benim anlamadığım kısım tam olarak bu. Erkekler kadınlar için şehirlerini terk etmiyor, ailelerini (özellikle annelerini) terk etmiyor, iş değiştirmiyor, okul bırakmıyor , ailesi ile kötü olup kadınları tercih etmiyor.... Bunları yapan hep kadınlar oluyor. Ve dikkat edin, nerde böyle büyük fedakarlıklar yapan kadın, orda ona değer vermeyen erkek. Bu hiç şaşmaz

Ben eşimi çok severim. Çok iyidir. Kırmaz, kötü sözü yoktur. Ama eşim de dahil hiçbir erkek için , onun benim için yapmayacağı fedakarlığı yapmam.

Yaşadığınız hissi anlıyorum. Yorumumun sizi rahatlatmadığını da.

Ama dediğim gibi kimse size kendi hayatını yaşamayı bırak, anne babanın yanında dur diyemez. Bir yuva kurmak istemeniz hakkınız. Ama umarım bunu kadirsinas bir adam için, kadirşinas bir adamla yapıyorsunuzdur.

Konunuzun alt metninde nisanliniza pek sözünüzün geçmediğini, son sözü nisanlinizin söylediğini anlıyoruz.

Siz şimdi yok çok iyidir, beni çok sever filan diyeceksiniz ama toysunuz tabi. Her türlü fedakarlığı yaptığınız sürece kimsenin size tırnaklarını göstereceği yok zaten. Bi aksi davranın bakalım. Reddedin kabul etmeyin, kendi isteklerinizde ısrarcı olun, o zaman nisanliniz sizi çok seven mazlum bir tip oluyor mu, asıl mesele bu nokta.

Umarım yorumumdan bir şeyler almaya, bir şeyler anlamaya çalışırsınız. Ben maalesef erkekleri çok iyi tanırım. Erkekler, siz feda ettikçe kiymet bilmezler. Bunu kendinize hayat mottosu yapın.

Şimdiden hakkınızda hayırlısı olmasını dilerim. Allah kalbinize ferahlık versin.

Allah hepsine sifa versin... Ama Nişanlıniza daha çok sifa versin Ms hastalığı çok sinsi ilerleyen nalet bir hastalık, uzulmek, sinirlenmek, yasak onlar için ani bir üzüntü sinirde ataklar olabiliyor, en azından anne ve babanızın yanında kardeş es dost vardır ama nişanlıniz için daha çok endiselenin çünkü yatağa mahkum durumuna getiriyor Allaj korusun cok yakinlarmda var bu hastalik çaresi olmayan bir hastalık maalesef 🥹
Nişanlısı ms hastası değil. Kardeşi ms hastası.

Nişanlısı ms hastası değil. Kardeşi ms hastası.
Aaa ben nişanlı diye okudum çok özür dilerim... Konu sahibi isin cok zor bencede ertele ayy cidden cok cok üzüldüm nişanlıda biraz destek olsun ya bencillik yapmasın

Sen evlenince çalışacak mısın orada işin hazır mı peki?

Sırf erkeğin yeri yurdu orası diye işi gücü aileyi bırakıp oraya taşınılan evlilikleri sağlıklı bulmuyorum.

Muhtemelen ailesine yakın oturacaksınız. Sen çalışmıyorsan sana başka şehirden gelen kimsesiz bir köle gibi davranma ihtimalleri çok yüksek. Olay maaş değil sosyal bir hayat veriyor çalışmak.

Kendi annem kardeşim oradayken ben burada başkasının annesine kardeşine neden katlanıyorum psikolojisine girme ihtimalin çok yüksek.

Nişanlın da bir tık sıkıntılı gibi sanki. Nişan düğün olaylarında bile cimrilik ve özensizlik sezdim. Bunlar seni üzerler.

Allah hepsine sifa versin... Ama Nişanlıniza daha çok sifa versin Ms hastalığı çok sinsi ilerleyen nalet bir hastalık, uzulmek, sinirlenmek, yasak onlar için ani bir üzüntü sinirde ataklar olabiliyor, en azından anne ve babanızın yanında kardeş es dost vardır ama nişanlıniz için daha çok endiselenin çünkü yatağa mahkum durumuna getiriyor Allaj korusun cok yakinlarmda var bu hastalik çaresi olmayan bir hastalık maalesef...
Konu sahibi özür dilerim ben nişanlın MS hastası sandım kardeşiniz olduğunu bilmiyordum Allah şifa versin inşallah 🙏🙏

eski konulara baktim, adam memur ama herseye "ne gerek var" diyen tiplerden
konu sahibi gelmek istememesinin sebebi kira degil - hayatini birakmak istememesi.
istersen "yuzde yuz degil ama onlardan önce seninle konusmak istedim. almanyada bir akrabanin burada evi varmis, kiraci evin icini mahveder diye korkusundan yillardir ev bosmuş. 2+1 xy ilcesinde yeni bir bina. onlarla konuşayim mi biz oturalim orada eger kira olarak xten asagisini kabul eder mi? ne dersin? biliyorsun ailemin saglik durumunu" falan dersin.
bakalim ne diyecek. bence hiç orali olmayacak sen de meselenin kira olmadigini anlayacaksin.
ve
Zaten nedense hep öyle oluyor. Duruma kiralar bandında bakmayın, çevrenize bir göz atın, hep kadınlar bırakıp gidiyor. Fedakarlık yapan hep kadınlar oluyor.

Eşiniz eminim ailesinin olduğu şehirde ya da yakındaki bir başka sehirde kalmak istiyor, çünkü ailesi orda. Mevzu kira filan değil. Kira, ailesinin yaşadığı yerde daha yüksek olsaydı bu sefer yine gelmeyecekti, daha başka ama yine çok mantıklı bir sebeple...

Ben evlenmeden önce bu meseleyi hallettim. Eşime "ben ailemi bırakıp başka bir şehirde yaşamayı düşünmüyorum çünkü yanlarında benden başka kalacak kimse yok" . dedim.

Eşim de kendi ailesinin olduğu yerde yaşamaya çok hevesli değildi, benim yaşadığım şehire tayin istedi. Ve burda yaşıyoruz. Annem alt caddede oturuyor. Ömrüm oldukça da onları yaşlılıklarında tek başlarına bırakmamak için çabalayacağım. Eşimin başka kardeşleri var ailesinin yanında, ama benim ailemin yanında kimse yoktu..

Siz şimdi bir karar vermişsiniz, gideceksiniz. Kimse de size hayatını ertele, boşver gitme diyemez. Evlenmek, yuva kurmak sizin de hakkınız.

Sizin nişanlınızı bilemem ama çoğu erkek kendisi için yapılan fedakarlığı anlamaz. Mesela nisanliniz, sizin için şehrini terk edip gelir mi sizin yaşadığınız yere. Cevap çoğu zaman olumsuzdur.

İşte benim anlamadığım kısım tam olarak bu. Erkekler kadınlar için şehirlerini terk etmiyor, ailelerini (özellikle annelerini) terk etmiyor, iş değiştirmiyor, okul bırakmıyor , ailesi ile kötü olup kadınları tercih etmiyor.... Bunları yapan hep kadınlar oluyor. Ve dikkat edin, nerde böyle büyük fedakarlıklar yapan kadın, orda ona değer vermeyen erkek. Bu hiç şaşmaz

Ben eşimi çok severim. Çok iyidir. Kırmaz, kötü sözü yoktur. Ama eşim de dahil hiçbir erkek için , onun benim için yapmayacağı fedakarlığı yapmam.

Yaşadığınız hissi anlıyorum. Yorumumun sizi rahatlatmadığını da.

Ama dediğim gibi kimse size kendi hayatını yaşamayı bırak, anne babanın yanında dur diyemez. Bir yuva kurmak istemeniz hakkınız. Ama umarım bunu kadirsinas bir adam için, kadirşinas bir adamla yapıyorsunuzdur.

Konunuzun alt metninde nisanliniza pek sözünüzün geçmediğini, son sözü nisanlinizin söylediğini anlıyoruz.

Siz şimdi yok çok iyidir, beni çok sever filan diyeceksiniz ama toysunuz tabi. Her türlü fedakarlığı yaptığınız sürece kimsenin size tırnaklarını göstereceği yok zaten. Bi aksi davranın bakalım. Reddedin kabul etmeyin, kendi isteklerinizde ısrarcı olun, o zaman nisanliniz sizi çok seven mazlum bir tip oluyor mu, asıl mesele bu nokta.

Umarım yorumumdan bir şeyler almaya, bir şeyler anlamaya çalışırsınız. Ben maalesef erkekleri çok iyi tanırım. Erkekler, siz feda ettikçe kiymet bilmezler. Bunu kendinize hayat mottosu yapın.

Şimdiden hakkınızda hayırlısı olmasını dilerim. Allah kalbinize ferahlık versin.
boleyn kizina sonsuz katiliyorum. bir iliskide bir buyuk fedakarlik yapilacaksa bunu erkek yapmali. benim de esim ekonomisi iyi bir yerde cok iyi bir işi, kira vermeden oturdugu bir evi ve 35 yillik kalabalik arkadas cevresi olmasina ragmen kalkti trye tasindi, orada aldigi paranin cok daha azini alip enflasyonla mucadele ediyor, dil ogrenip aileme damatlik yapiyor. yillar sonra da ben de onun oraya göç edecegim ama iyice bir hazir olunca - gide gele oralarda bir cevre yapinca.
sirf evlenmek icin bir erkegin ailesinin sehrinr asla gitmezdim. ikimiz de ortak x sehrine / ulkesine gidebilirdik ona okeyim. beraber fizana da gidebiliriz. ama ben tüm hayatimi degistirirken beyefendini yedi ceddiyle mutlu hayatina hicbir zorluk cekmeden devam edemez.

herkes bir şekilde ailesini kuruyor
kendi ailenizle de ilgileneceksiniz tabi ki
bu bırakıp gitmek değil ki
evlenerek yanlış bir şey yapmıyorsunuz

Onun ailesinde bu durum olsaydı sizin yanınıza gelir miydi?

Cevaba göre karar verin bence.

Nişanlılık sürecinde ailene yakın bir evde yaşasaydın bile bu tarz bir vicdan muhasebesine düşebilirdin bu çok normal, nişanlınla hislerini paylaş ve bu konuda ailene sık gidip gelmek veya yardımcı olmak istiyosan bu talebine nasıl bir bakış açısıyla baktığını öğren. Nikahı erteleyince daha çok ailenin yanında olacaksın ama şunu da unutma eninde sonunda yine ayrılacaksın. Nişanlına yaşadığın şehirde ev bakmayı önerebilirsin bence tekrardan, bunun sebeplerini de söyleyebilirsin diye düşünüyorum. Arada çok uçuk bir fark yoksa 20-30 bin gibi, benzer kira bandında fakat belki daha küçük bir eve ailenin şehrine taşınabilirsiniz.

Back
X