Sevgilim benim şehrime gelmeyi istemiyor
Zaten nedense hep öyle oluyor. Duruma kiralar bandında bakmayın, çevrenize bir göz atın, hep kadınlar bırakıp gidiyor. Fedakarlık yapan hep kadınlar oluyor.
Eşiniz eminim ailesinin olduğu şehirde ya da yakındaki bir başka sehirde kalmak istiyor, çünkü ailesi orda. Mevzu kira filan değil. Kira, ailesinin yaşadığı yerde daha yüksek olsaydı bu sefer yine gelmeyecekti, daha başka ama yine çok mantıklı bir sebeple...
Ben evlenmeden önce bu meseleyi hallettim. Eşime "ben ailemi bırakıp başka bir şehirde yaşamayı düşünmüyorum çünkü yanlarında benden başka kalacak kimse yok" . dedim.
Eşim de kendi ailesinin olduğu yerde yaşamaya çok hevesli değildi, benim yaşadığım şehire tayin istedi. Ve burda yaşıyoruz. Annem alt caddede oturuyor. Ömrüm oldukça da onları yaşlılıklarında tek başlarına bırakmamak için çabalayacağım. Eşimin başka kardeşleri var ailesinin yanında, ama benim ailemin yanında kimse yoktu..
Siz şimdi bir karar vermişsiniz, gideceksiniz. Kimse de size hayatını ertele, boşver gitme diyemez. Evlenmek, yuva kurmak sizin de hakkınız.
Sizin nişanlınızı bilemem ama çoğu erkek kendisi için yapılan fedakarlığı anlamaz. Mesela nisanliniz, sizin için şehrini terk edip gelir mi sizin yaşadığınız yere. Cevap çoğu zaman olumsuzdur.
İşte benim anlamadığım kısım tam olarak bu. Erkekler kadınlar için şehirlerini terk etmiyor, ailelerini (özellikle annelerini) terk etmiyor, iş değiştirmiyor, okul bırakmıyor , ailesi ile kötü olup kadınları tercih etmiyor.... Bunları yapan hep kadınlar oluyor. Ve dikkat edin, nerde böyle büyük fedakarlıklar yapan kadın, orda ona değer vermeyen erkek. Bu hiç şaşmaz
Ben eşimi çok severim. Çok iyidir. Kırmaz, kötü sözü yoktur. Ama eşim de dahil hiçbir erkek için , onun benim için yapmayacağı fedakarlığı yapmam.
Yaşadığınız hissi anlıyorum. Yorumumun sizi rahatlatmadığını da.
Ama dediğim gibi kimse size kendi hayatını yaşamayı bırak, anne babanın yanında dur diyemez. Bir yuva kurmak istemeniz hakkınız. Ama umarım bunu kadirsinas bir adam için, kadirşinas bir adamla yapıyorsunuzdur.
Konunuzun alt metninde nisanliniza pek sözünüzün geçmediğini, son sözü nisanlinizin söylediğini anlıyoruz.
Siz şimdi yok çok iyidir, beni çok sever filan diyeceksiniz ama toysunuz tabi. Her türlü fedakarlığı yaptığınız sürece kimsenin size tırnaklarını göstereceği yok zaten. Bi aksi davranın bakalım. Reddedin kabul etmeyin, kendi isteklerinizde ısrarcı olun, o zaman nisanliniz sizi çok seven mazlum bir tip oluyor mu, asıl mesele bu nokta.
Umarım yorumumdan bir şeyler almaya, bir şeyler anlamaya çalışırsınız. Ben maalesef erkekleri çok iyi tanırım. Erkekler, siz feda ettikçe kiymet bilmezler. Bunu kendinize hayat mottosu yapın.
Şimdiden hakkınızda hayırlısı olmasını dilerim. Allah kalbinize ferahlık versin.