• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem ve Kendim Arasında Kalışlarım

eMu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2010
840
0
0
Konya
Merhaba yine ben ne yazık ki artık tamamen çıkmazdayım ve yardım istiyorum
Sorunlu bir ailem var babam sorumsuz vurdumduymaz acımasız ve egoist bir insan doğru dürüst çalışmadı hiç bir zaman ne sağlık güvencemiz oldu ne rahat bir yaşam.Parası varken elinde olanı harcadı ne bizim okulumuz ihtiyaçlarımız hiç biriyle ilgilenmedi.Ben iki kez ameliyat oldum yüklü bir borç üstlendim tek kuruş para vermedi üstüne üstlük tek bişeyimle dahi ilgilenmedi.Haricinde yıllarca maddi ve manevi şiddet küfür ağır laflar ailede herkes agresif ve sinirli insan oldu.Hep para kazanmak adına abuk sabuk işlere girip mesleğimi geliştirme şansım dahi olmadı tamamen kendine güvensiz biri oldum çıktım ve babamın yüzünden evlenmeye bile cesaretim yok

Babamın sorumsuzluğu yüzünden annemde bizde istediği hükmü sürdü hangi okula gideceğim hangi kıyafeti giyeceğim hangi eş tipi seçeceğim.Hiç bir zaman anlaşamadık onun yüzünden istediğim mesleği bile okuyamadım.Kpss şansım varken bile başka şehre göndermem diye süründüm durdum yıllarca.Onun beni yolunacak kaz görmesinden dolayı sürekli nerde iş varsa girdim çalıştım.Evde durduğum zaman hep bana laf soktu durdu hep zorla iş buldum ve işten çıksamda eve gitmek istemedim çoğu zaman.Hep evden kurtulmak için evlenip gitmek istedim ve bunlar hep yanlış seçimler oldu.Şimdi ne zaman bir sorun yaşasak bana laf sokuyor senin yaptığın işlerden belli sonun beter olacak adımızı çıkartacaksın gitsen geri gelirsin adam senin neyini alsın ve daha bi sürü hakaretvari cümle.Evlenince aileme benzer yaşamım olur diye çocuklara dahi sıcak bakmıyorum bu yüzden çocuk istemeyen biri var yaşamımda hem aile kavramından da uzak olacağım bir yaşam onunla evlenip kurtulayım diyorum bu kezde daha kötüsü olurda yine mecbur kalmaktan korkuyorum.Dün sitede evlilik sözleşmesi sayfasına bişeyler yazarken abim okumuş anneme bu kızı evlendirme evlenirsede boşanır gelir.Benim kalbime öyle geldi dedi durdu.O da öyle deyince şimdi hepten umutlarım gitti.

Babam yüzünden en çok agresif bir tip oldum herşeye sinirleniyorum bağırıyorum seslere karşı tik oldu bişey yapasım gelmiyor aile ile iletişim dahi kurmak istemiyorum.Yaşadıklarımdan dolayıda herşeye karşı çıkan biri oluncada annem hep kocana karşı çıkarsan adam seni boşar eğer aldatmıyorsa sövmüyorsa dövmüyorsa kabulleneceksin herşeyi diyor ve ben bu yüzden daha çok korkuyorum karar vermekten.Acaba evlenirde sorun olursa boşanamam ya da kendi dediğim kişi olursa gidecek yerim olmaz diye ki annem eğer kendi dediğin adamla evlenirsen beni öldürürsün kardeşlerin vebali sana kalır benim dediğim insanla evleneceksin yoksa bizi sil gibi laflar ediyor.

Psikiyatriste gittim ilaç aldım olayı anlattım ailenin gelmesi lazım diyor ama böyle bişey desem annemden duymadığım laf kalmaz ya kaçmak ya intihar etmek çözüm olur sadece.İş bulunca psikolog ya da psikiyatriste gideceğim ama tek başıma çözüm olmuyor.Ne yapmam lazım beynim uyuşuyor artık senağlama

çok zor bir durum. ben olsam iş bulup çalışır o evden ayrılırdım kendi hayatımı kurardım. öyle ailenin artı bir getirisi olacağını sanmıyorum. bu zamana kadar olmamış bından sonra da olmaz. evlilik konusuna gelince karşılıklı sevgi saygı olursa gayet düzgün bir evlilik yaşarsın öyle annenin istediği kişiyle görücü usulü falan olmaz o iş

çok zor bir durum. ben olsam iş bulup çalışır o evden ayrılırdım kendi hayatımı kurardım. öyle ailenin artı bir getirisi olacağını sanmıyorum. bu zamana kadar olmamış bından sonra da olmaz. evlilik konusuna gelince karşılıklı sevgi saygı olursa gayet düzgün bir evlilik yaşarsın öyle annenin istediği kişiyle görücü usulü falan olmaz o iş

para kazandığım zamanlarda dahi bi yere gitmeme izin vermediler ki ayrı eve çıkmak hayal.Umudum yok zatende işte zararları olmasa

iyide ne fayda bekliyosunki. çık git yani. kendi başının çaresine bakabliyosan durma o ortamda. ben olsam hayatta kalmazdım aynı evde

iyide ne fayda bekliyosunki. çık git yani. kendi başının çaresine bakabliyosan durma o ortamda. ben olsam hayatta kalmazdım aynı evde

Annem kendi istemediği adamla evlenmem halinde bile din vicdan yapıyor.Şekerim var tansiyonum var ölürsem kardeşlerinin günahı sana vicdan azabı çekersin hakkımı helal etmem bizi sil falan bir de evden gideceğim desem ne yapar bilmiyorum.Zaten hayatımı hep bu duygu sömürüsüyle mahfetti bende bişey diyemedim

Annen ve baban oldukları için çok ağır konuşmak istemiyorum ama böyle de annelik-babalık olmaz yani...
Söylediklerini takma, dikkate alma diyeceğim ama pek mümkün değil sanırım.
Evlenince kurtulmak bir ihtimal sadece, tam tersi de olabilir çünkü...
Kesinlikle evleneceğin kişiyi dikkatli seç. Bence aile kavramından uzak bir yaşantınız da olmasın.
Siz ve eşiniz uyum içinde, sorumlu bireyler olduktan sonra çocuklarınızın sizin yaşadıklarınızı yaşaması gibi bir durum söz konusu olamaz zaten.

Annen ve baban oldukları için çok ağır konuşmak istemiyorum ama böyle de annelik-babalık olmaz yani...
Söylediklerini takma, dikkate alma diyeceğim ama pek mümkün değil sanırım.
Evlenince kurtulmak bir ihtimal sadece, tam tersi de olabilir çünkü...
Kesinlikle evleneceğin kişiyi dikkatli seç. Bence aile kavramından uzak bir yaşantınız da olmasın.
Siz ve eşiniz uyum içinde, sorumlu bireyler olduktan sonra çocuklarınızın sizin yaşadıklarınızı yaşaması gibi bir durum söz konusu olamaz zaten.

Artık o kadar çok umudum kırıldı ki banada iyi biri denk gelir inancım kalmadı.Nerde abuk sabuk mantıklar varsa bana denk geliyor ki.Birisi babamı bahane etti evlenmedi biri işte tamamen ailenden kop diyor ben de mi sorun var bilmiyorum

bence şu psikolojiyle evlenmen doğru olmaz. önce o ortamdan kurtulup kendini toplaman gerekiyor

ah canım biz seninle dier topikte de konuşuyoduk senin de erkek arkadaşın biraz dengesizdi yanlış hatırlamıyosam, face durumlarından bahsetmiştin bana yağmurdan kaçarken doluya tutulma çok iyi düşün, bak annen demiş ya sana başka ile gidersen bizde geliriz diye, o da senin iyiliğini istiyo ama bence babandan dolayı onun da psikolojisi iyi deil...

Bence sen bu psikolojiyle eş seçme konusunda doğru karar veremezsin tatlım.
O yüzden evlilik gibi şeyleri kendi içindeki sorunları halletmeden düşünme...
O ortamdan uzaklaşmak için olmasın yani tüm planların..

ah canım biz seninle dier topikte de konuşuyoduk senin de erkek arkadaşın biraz dengesizdi yanlış hatırlamıyosam, face durumlarından bahsetmiştin bana yağmurdan kaçarken doluya tutulma çok iyi düşün, bak annen demiş ya sana başka ile gidersen bizde geliriz diye, o da senin iyiliğini istiyo ama bence babandan dolayı onun da psikolojisi iyi deil...

Evet acaip dengesiz ve anladığım şu ki mezun olacağı ülkede iş yapsa saati 180 dolar para alırmış.Demek senin sözleşme yapmandaki amaç buymuş diye artık onu da yapmayacağım ailen seni bana nasılsa vermeyecek diye.Bi sürü atıştık sürekli bana sen benim durumumdan haberdar değilsin car car konuşuyorsun dedi sinir oldum.Sanki müneccimim ya bakınca ne sıkıntısı var çözeceğim.Nasıl bir mantıkları var anlamak mümkün değil.İşimiz gücümüz yok onları takip edeceğiz sorunu var mı yok mu diye.Bugün kuzenimin boşanma sürecinide görünce vazgeçtim.Boşanmayı göze alıp sözleşme yapan adamı istemediğime karar verdim.Anladığım kadarıyla mesleğine güvenip kendinde istediği kelimeleri konuşma hakkı buluyor.

Şuan için en iyi çözüm memurluğu kazanmak belki sabit bir maaşım olunca bazı şeyleri daha rahat yapar farklı şeylere yönelirim.Psikolog ya da psikiyatriste gideyim mi kararsızım ama.

Back
X