Ailem

Bir yere olan borcunu kartımı kullanarak ödedi

Hayir, o kart nasil babanin elinde oldu?

Sorun para değil. Sorun hayir diyememek. O kart sana ait ve sadece sen isteyip, mantikli bulduğunda yine sadece sen kullanabilirsin.

Etraftan sınırlarina karşi saygi bekliyorsan, ilk önce o sınırlari sen koruyacaksin.

Bir yerden paramı alamadım alınca ödeyeceğim dedi ama inşallh öder

sonuçta o an söylenebilecek bir ton bahane varken (kartımın limiti yok, geciktirdim vs vs) rıza göstermişsin. evlilik dedğin şey bugünden yarına olan bir şey değil. 25 bin birikmişin varsa onu kullanırsın baban verince yerine koyarsın.
ayrıca tek başına sen evlenmiyorsun. evlendiğin adamın da katkıları olacaktır haliyle.
baktın ki baş edemiyorsun kısa süreliğine erteleyebilirsin.
ben bu kadar sorun yaratacak bir mevzu göremiyorum..

Bu nasıl baba ya?
Diğer kardeşlerinden de evlilik arifesi bunu yaptıysa "domuzdan kıl koparmak farzdir' kafasında biri heralde.
Benim çevremde de o kadar fazla var ki, eli ekmek tutan (hele ki memur olmuş) kızlarına kredi cektiren baba. Bir nevi gitmeden bir şeyler almaya çalışıyorlar işte...
Çok üzüldüm. Bence geri gelmez o para. Ama en azından bundan sonrası için param yok diyebilirsin. Hatta yeni bir bankadan kart iste,tüm paranı ona aktar. Bir dahakinde ver kartını,yetersiz bakiyeyi görsün.
En azından önü kesilir istemelerin

Bu nasıl baba ya?
Diğer kardeşlerinden de evlilik arifesi bunu yaptıysa "domuzdan kıl koparmak farzdir' kafasında biri heralde.
Benim çevremde de o kadar fazla var ki, eli ekmek tutan (hele ki memur olmuş) kızlarına kredi cektiren baba. Bir nevi gitmeden bir şeyler almaya çalışıyorlar işte...
Çok üzüldüm. Bence geri gelmez o para. Ama en azından bundan sonrası için param yok diyebilirsin. Hatta yeni bir bankadan kart iste,tüm paranı ona aktar. Bir dahakinde ver kartını,yetersiz bakiyeyi görsün.
En azından önü kesilir istemelerin
Biraz abartmamışmışsınız?""Bu nasıl bir baba?"Konu sahibi şu anda para kazanıyor ama bu yasa bir anda gelmedi.Buyumesi,okuyup yazması.Hala ailesiyle birlikte .25.000 biriktirdigine göre maaşını kendi kullanıyordur.Su yönde size katılıyorum.babanin harcama yapmadan bilgi vermesi kizim şu kadar miktaara ihtiyacım var demesi gerekir.

Biraz abartmamışmışsınız?""Bu nasıl bir baba?"Konu sahibi şu anda para kazanıyor ama bu yasa bir anda gelmedi.Buyumesi,okuyup yazması.Hala ailesiyle birlikte .25.000 biriktirdigine göre maaşını kendi kullanıyordur.Su yönde size katılıyorum.babanin harcama yapmadan bilgi vermesi kizim şu kadar miktaara ihtiyacım var demesi gerekir.
Normal zamanda tabii ki çocuk da babasından para alır,babası da sıkışır, çocuğundan para alır. Sonuçta aynı evde yaşıyorlar. Mesele bu değil ki
Bu baba evlilik kararını duyduğu gibi para istemeye başlamıs. Yani 4500 liracik maaş alan insandan bir ayda 3000 lira istemesi normal mi? Hem de söz arifesinde bir insandan...
babam evlilik kararımı duyduktan sonra bir ay içerisinde kartımdan iki kez 1500 TL civarı para çektirdi. Daha ilkini ödemeden ikincisini istedi.
Üstelik evlenen kardeşlerinin eşlerinden de bu şekilde para almişligi çokmuş.
Bu arada babamın evlenen kardeşlerimin eşlerinin kartlarından da çektirip geç ödediği oldu. Yani borç konusunda babama çok güvenemiyorum.
Hiç de normal Gelmedi bana. Dediğim gibi, mezun olalı 8 sene oldu, etrafımda o kadar çok gördüm ki okuttuklari çocuk evlenecek diye panik olup giderayak borc yaptıran ailelere. Hem kendi üniveristesi çevremde , hem KK'da. Evlilik lafı açılınca ne hikmetse bazı ailelerin ev alacağı tutuyor, bazı ailelerin borç ödeyeceği, bazı ailelerin koltuk takımını- mutfağı yenileyeceği... Çok tipik bir sorun bence.
Konu sahibinin yerinde olsam o paradan ümidi keser, bir dahaki istemenin önünü kesmek için başka kart kullanmaya başlardim.

Normal zamanda tabii ki çocuk da babasından para alır,babası da sıkışır, çocuğundan para alır. Sonuçta aynı evde yaşıyorlar. Mesele bu değil ki
Bu baba evlilik kararını duyduğu gibi para istemeye başlamıs. Yani 4500 liracik maaş alan insandan bir ayda 3000 lira istemesi normal mi? Hem de söz arifesinde bir insandan...

Hiç de normal Gelmedi bana. Dediğim gibi, mezun olalı 8 sene oldu, etrafımda o kadar çok gördüm ki okuttuklari çocuk evlenecek diye panik olup giderayak borc yaptıran ailelere. Hem kendi üniveristesi çevremde , hem KK'da. Evlilik lafı açılınca ne hikmetse bazı ailelerin ev alacağı tutuyor, bazı ailelerin borç ödeyeceği, bazı ailelerin koltuk takımını- mutfağı yenileyeceği... Çok tipik bir sorun bence.
Konu sahibinin yerinde olsam o paradan ümidi keser, bir dahaki istemenin önünü kesmek için başka kart kullanmaya başlardim.
Çok haklısnız benim de çevremde çok fazla var böyle ebeveyn. Kendi ailemden böyle görmediğim için bana çok ilginç geliyor. Amcam 25 yıl ev sahibi olmadı tam kızı evlenirken ev sahibi olası tuttu. Diğer amcam da kızının bekarken aldığı arabayı evlenirken götürmesin müsaade etmedi. Benim babam ise eve meyve alacak olsam kızım sen paranı çarçur etme ben alırım derdi hey gidi babam Nur içinde yatsın😥

Çocuklarını banka kartı olan insanlara ben de karşıyım ;ama şu ifade aile kavramı içinde yer almıyor bence"daha çektiği 1500 lirayı odemeden 2.yi çekti."Belki baba nin ihtiyacı vardı ve çok sıkıştı.Baba çocuğun parasını yiyen birisi olsa konu sahibesi 25.000 i çok zor biriktirirdi.

Herkese merhaba
Sadece içimi dökmek istedim. Bekarım, evlenme kararı aldık. 25 bin civarında birikmişim var. Mutfak eşyasını daha önce aldım, biraz kart borcum var. Onları nasıl ödeyeceğimi düşünürken, babam evlilik kararımı duyduktan sonra bir ay içerisinde kartımdan iki kez 1500 TL civarı para çektirdi. Daha ilkini ödemeden ikincisini istedi.
Verir mi bilmiyorum çünkü böyle konularda güvenemiyorum. Şuan istemeye tanışma olursa giyecek kıyafeti alacak param dahi yok. Zaten ailem misafir gibi gelsin takısını taksın gitsin. Ben kendim hallederim diyordum. Ama şuan kendim halledeyim diyecek durumda dahi değilim ve bu inanılmaz sinirimi bozuyor. Kimseye minnet etmeden yaşamaya çalışıyorum. Ama şuan evlilik kararı aldığıma dahi sevinemiyorum. Çünkü şuan kendime zor harçlık ayırdım.
Kendimi aileme karşı dolduruyor muyum diye kendime kızıyorum ama onlar tarafından düşünüldüğümü de hissetmiyorum. Kızım evlenecek acaba müsait midir diye düşünmemeleri çok canımı sıkıyor
Çocuğundan para alan baba..çok garip benim için .Biz hiç böyle şey gormedik

Herkese merhaba
Sadece içimi dökmek istedim. Bekarım, evlenme kararı aldık. 25 bin civarında birikmişim var. Mutfak eşyasını daha önce aldım, biraz kart borcum var. Onları nasıl ödeyeceğimi düşünürken, babam evlilik kararımı duyduktan sonra bir ay içerisinde kartımdan iki kez 1500 TL civarı para çektirdi. Daha ilkini ödemeden ikincisini istedi.
Verir mi bilmiyorum çünkü böyle konularda güvenemiyorum. Şuan istemeye tanışma olursa giyecek kıyafeti alacak param dahi yok. Zaten ailem misafir gibi gelsin takısını taksın gitsin. Ben kendim hallederim diyordum. Ama şuan kendim halledeyim diyecek durumda dahi değilim ve bu inanılmaz sinirimi bozuyor. Kimseye minnet etmeden yaşamaya çalışıyorum. Ama şuan evlilik kararı aldığıma dahi sevinemiyorum. Çünkü şuan kendime zor harçlık ayırdım.
Kendimi aileme karşı dolduruyor muyum diye kendime kızıyorum ama onlar tarafından düşünüldüğümü de hissetmiyorum. Kızım evlenecek acaba müsait midir diye düşünmemeleri çok canımı sıkıyor
babaniz bile olsa sizden izinsiz hesabiniza erismemesi gerekiyor bence. kendini doldurma ama korumaya al. evlenme surecinde ailenin gostermelik bile olsa arkanda olmasi gerek.

Bana nedense konu yapılacak kadar mühim gelmedi. Sanki yabancı birinden bahsediyor gibisiniz ama o sizin babanız. Büyük ihtimalle okudunuz mesleğiniz var. Babanız bu yaşınıza kadar sizin için ödediğiniz miktarın kaç katını harcamıştır? Bir de öyle yolunacak kaz görüyor lafına da hiç katilmiyorum böyle ebeveynler olabilir belki ama sizinki böyle degil. Sanki 3 bin değilde 30 bin istemiş gibi davranıyorsunuz. Babanızın sizi bilerek zor duruma düşüreceğini sanmıyorum. Anlattıklarınızdan öyle anladim hiç değilse

Herkese merhaba
Aileye verilen para daha geri gelmiyor canım. Erkek arkadaşınızla açıkça konuşun durumumuz yok diyin, yetemediğiniz yerde belki o destek olur. Ama ben sizin yerinizde olsam yapacaklarımı küçük sade şeyler yaparım. Evlenince yaparsınız gerisini

Herkese merhaba
Hiç canını sıkma eğer evlenmek istedigin adam anlayışlı bir insansa bir şekilde halloluyor her şey benimde evlenirken arkamda kimse yoktu aşırı stres yapmıştım ama eşim o zamanlar hep destek oldu bana hem maddi hem manevi. Mutfak eşyalarını da zaten aldığını söylüyorsun ki bence en önemli olanlar onlar maddi açıdan onun dışında birikmisim var demişsin elbise için falan ordan kullanabilirsin aslında o para sana hayli hayli evlenmek için yeter kart borcunu bilmiyorum ama evlendikten sonra caliscaksan Onuda bir şekilde ödersin yavaş yavaş bu işlerde stres yapmamak çok önemli kendini yıpratıyor insan sanki olmicak gibi sanki bir şey eksik olcak yolunda gitmicek gibi ama inan ki her şey bir şekilde olacagina varıyor

Biriktirdiğin miktar var e hali hazırda çalışıyorsunuz da.
Babanız normal hayatında sorumsuz değilse, işi gücü varsa belli bir gayretin içindeyse, evin rızkını içkiye kumara yatırmıyorsa, sizden daha öncesinde yüklü miktarlar istemediyse 3000 TL çok göze gelmeyebilir.
Tanışmak için elbise dediğiniz nedir ki hadi 300-500 olsun. Abiye almayacaksınız sonuçta. Çok sıkışırsanz söylersiniz baba kıyafet alacağım kartım da dolu sen versen biraz diye.

Bana nedense konu yapılacak kadar mühim gelmedi. Sanki yabancı birinden bahsediyor gibisiniz ama o sizin babanız. Büyük ihtimalle okudunuz mesleğiniz var. Babanız bu yaşınıza kadar sizin için ödediğiniz miktarın kaç katını harcamıştır? Bir de öyle yolunacak kaz görüyor lafına da hiç katilmiyorum böyle ebeveynler olabilir belki ama sizinki böyle degil. Sanki 3 bin değilde 30 bin istemiş gibi davranıyorsunuz. Babanızın sizi bilerek zor duruma düşüreceğini sanmıyorum. Anlattıklarınızdan öyle anladim hiç değilse
Benim şuan 3000 değil 300 TL bütçem dahi yoktu. Şimdi isteme olacak kıyafet hazırlık alyans vs benim karşılama gücüm yok

Bu arada babamın evlenen kardeşlerimin eşlerinin kartlarından da çektirip geç ödediği oldu. Yani borç konusunda babama çok güvenemiyorum. Normal bir zaman olsa feda derim düşünmem ama ben zaten kendi borcumu nasıl öderim derken üstüme 3000 TL daha ödeme eklendi. Daha yeni süpürge aldığımı ve onu ödediğimi de biliyor
Ya bi kiz evladinin eşinden surekli para istenmesi,cektirilmesi de ne demek oluyor ,nasil aliştirmişsiniz böyle siz babanizi ? Oysa onun sizin arkanizda durmasi ,duramiyorsa da en azindan köstek olmamasi lazim.Ha sizi binbir zorlukla okutmuştur ,kendi yememis sizi meslek sahibi yapmistir ,hepinizin isi ,gücü ,meslegi vardir o zaman babanizin ihtiyaci olursa zaten yaparsiniz ama damatlarin haberi olmadan kartlardan para cektirmenin hangi karakterle özlestigini bir türlü bilemedim.Neden alistirdiniz böyle?

Siz kartınızı babanıza vererek, yani o parayı nasıl çektiyse ona bu izni vererek bunun sonucunu da onaylamış bulunmaktasınız. Malesef insanlarla aramıza gereken sınırı koymadığınızda sonucu istemediğimiz gibi olabiliyor. Burada sizi suçlamıyorum, çoğu insan nerede sınır çizmesi gerektiği olaylar sonuçlandıktan sonra anlar. Hepsi birer hayat tecrübesi. Bence siz uygun bir dille paranızı isteyin, eğer olmazsa canınızı sıkmayın sağlığınızdan daha değerli değil.

Babanız bu parayı ne için aldı?
Gerçekten bir ihtiyacı için aldıysa çok abartmışsınız..
Yok keyfi harcamalar içinse de ailenizdir helali hoş olsun deyip bundan sonra istediğinde temkinli davranırsınız..
Ama bu kadar büyütülecek bir mevzu değil, kendinizi doldurmayın...

Herkese merhaba
Bence konusman gerek ailenle.. sonucta bilsinler zorda oldugunu aile bu günler için var

Back
X