Ailem

Hayır demeyi öğrenmelisiniz. Benim babam benim adıma kredi çekmeyi teklif etmişti. Normal şartlarda ödeyeceğini biliyordum. Buna rağmen risk almak istemedim ve açıkça söyledim. Senin başını sokacak bir evin var, maaşın var, benim ise tek güvencem maaşım dedim ve çekmedim. İyi ki çekmemişim. Evlenirken tüm masrafları kendiniz karşılayacaksanız paranızın kıymetini bilin, bu bahaneyle aileniz de dahil kimseye para yedirmeyin. İmkanları varsa ailenizden destek isteyin.

Herkese merhaba
Sadece içimi dökmek istedim. Bekarım, evlenme kararı aldık. 25 bin civarında birikmişim var. Mutfak eşyasını daha önce aldım, biraz kart borcum var. Onları nasıl ödeyeceğimi düşünürken, babam evlilik kararımı duyduktan sonra bir ay içerisinde kartımdan iki kez 1500 TL civarı para çektirdi. Daha ilkini ödemeden ikincisini istedi.
Verir mi bilmiyorum çünkü böyle konularda güvenemiyorum. Şuan istemeye tanışma olursa giyecek kıyafeti alacak param dahi yok. Zaten ailem misafir gibi gelsin takısını taksın gitsin. Ben kendim hallederim diyordum. Ama şuan kendim halledeyim diyecek durumda dahi değilim ve bu inanılmaz sinirimi bozuyor. Kimseye minnet etmeden yaşamaya çalışıyorum. Ama şuan evlilik kararı aldığıma dahi sevinemiyorum. Çünkü şuan kendime zor harçlık ayırdım.
Kendimi aileme karşı dolduruyor muyum diye kendime kızıyorum ama onlar tarafından düşünüldüğümü de hissetmiyorum. Kızım evlenecek acaba müsait midir diye düşünmemeleri çok canımı sıkıyor
Gider ayak yolunmuşsun resmen

Hayır demeyi öğrenmelisiniz. Benim babam benim adıma kredi çekmeyi teklif etmişti. Normal şartlarda ödeyeceğini biliyordum. Buna rağmen risk almak istemedim ve açıkça söyledim. Senin başını sokacak bir evin var, maaşın var, benim ise tek güvencem maaşım dedim ve çekmedim. İyi ki çekmemişim. Evlenirken tüm masrafları kendiniz karşılayacaksanız paranızın kıymetini bilin, bu bahaneyle aileniz de dahil kimseye para yedirmeyin. İmkanları varsa ailenizden destek isteyin.
Hayır demeyi bilmiyorum sanırım

Back
X