• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemden her ayrılışımda depresyona giriyorum

shygirl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2009
646
1
96
Eskişehir
Mrb arkadaşlar benim sorunum ailemden pek çok kez ayrılmama rağmen her ayrılışımda depresyona giriyorum uzun süre kaldığım yere adapte olamıyorum üniversiteyi de ailemden ayrı okudum şimdi yine ayrılmak zorunda kaldım ama nafile en az 1 ay kendime gelemiyorum yaşım 27 ama hala aynı tas aynı hamam acaba normal mi ben mi abartıyorum :(((erkek arkadaşım var memleketlerimiz birbirine çooook uzak evlenince ne olacak çok merak ediyorum lütfen akıl verin

Hisleriniz tamamen normal. Sevdiklerimizden ayrılmak,ayrı kalmak elbette ki insanda duygusal gel-gitlere sebep olur.

Dönüşlerinizde gittiğiniz yere dair iş dışı değişik planlar yaparsanız beli bir nebze daha çabuk adapte olabilirsiniz.

Böyle durumlarda en güzeli yalnız kalmamak, sosyalleşmek :34:

aynı duyguları paylaşıyoz canım ben ve benim ailemde hep böyle duygular içerisinde oluyoz her ayrılışlarda ama bu bizi hakikaten çok yoruyo çok üzüyo her defasında ağlamalar falan filan çok kötü oluyoruz kardeşlerimde bende üniversite okumamıza rağmen yani hep ayrıydık alışmamız gerekirken bu ayrılıklara hiç alışamadık alışacak gibide görünmüyo zaten:14::14:

ben üniyi. Farklı şehirde okudum çok güzeldi.
şimdi evdekilele geçinemiyoruz.
Sürekli kavga çıkarıyorlar.
Zaten hep öyleydi.
Kpss ile istanbulu asla yazmıcam.
Kendi hayatım olduğu zamanlar çok güzeldi :69:

Elbetteki çok normal duygularınız..Ama normal olan birşey daha var; kendi hayatınızı kurma zamanı olduğunu, gerekirse çok uzaklarda bile hayatınızı sürdürebilecek yaşta olduğunuz..

o sorun bendede var..4 yıldır ayrı okuyorum ailemden ama yarın gitmem gerek okullar başlayacak hala aynı depresyonn..gidesim gelmiyor..ordada rahatım huzurum yerinde ama annemlerin yanındaada rahatım huzurluyum..Allahtan yakın sayılır okulum 4 saatlik bir şehir hafta sonları gelip gitme imkanım oluyor arada ...abartmıyorsun bence...bu ailenle aradaki bağına iletişimine bağlı biraz..

birilerinden ,bişiylerden ayrıldığı için insanın deprosyona girmesi!...ciddi bir sorun olabilir mi?? bir gün hayatında kimse olmayacak,yada Allah korusun bir anda kimseyi hayatında bulamayabilirsin..güçlü olmanın yollarını denesen...ben ilk okul çocuklarının bile ,ilk okula başlarken yanlarında anneleriyle derse girmelerine sinir oluyorum..nasıl bir nesil yetiştiriyoruz diye...bir insan depresyona girecek kadar kötü oluyorsa ,bunun ciddi bir takım nedenleri olmalı ve araştırılmalı gibi,yardım alsanız iyi olur sanırım bir pikologtan...Allah yardımcınız olsun..

Back
X