• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemden nefret etmemem için bir sebep söyleyin? LTFN

Ailenin sürekli bu lafları etmeleri hiç hoş değil. sen ailenin güvenini tekrar kazanmaya çalış, arkadaşlarımın dediklerine katılıyorum, okuman gerekli kendini ispatlaman gerekli ailene. sakın bu ev ortamından uzaklaşmak için dışarıdakilere güvenme.

Ailelerin çocuklarına mahremiyet eğitimi vermeden, bu konulardaki doğruları yanlışları anlatmadan, çocuklarına kendileriyle iletişim kuracak kadar güven vermeden çovuklarından yanlış yapmamalarını beklemeleri çok acınası. Gökten zembille inmiyor insana doğrular yanlışlar. Sonra tüm suç sizde gibi daha reşit olmayan çocuğa hakaretler...
Kendinizi suçlamayın. Ancak şimdi onlara mecbursunuz. Biraz alttan almayı deneyin vé bir meslek edinmeye bakın. Sonrası Allah kerim.

Merhaba ben 17 yaşındayım, şu yaşıma kadar hep bi sevgisizlik ilgisizlikle büyüdümi şu sıralar sinirlerime dokunan bi kaç şey var hüngür hüngür ağlamamak için kendimi yırttığım, uzun gelir okumak istemezsaizin ama yardıma ihtiyacım var başlıyorum :

14 yaşında bi sevgilim oldu kendisi 17 yaşındaydı o zamanlar çok saftım kendimi beğenmezdim evden çıkmazdım internetten tanışmıştık bi süre sonra konu cinselliğe geldi pek bi bilgim yoktu zaten kendimide hiç beğenmezdim konuşup fotograf atmaya başladım derken bu çocugu ailemle tanıştırdım yaş oldu 15 hergün kavga etmeye başladık sürekli kıskanırdı bu sıralarda dışarı çıkar gezerdik ve kıyfatime karışmazdı daha sonra fotografları intnert üzerinden kavga edince yaymaya başladı ve aileme kadar geldi bi ton kavga gürültü derken 3 ay dayıma gittim onlardan sonra: yaş oldu 16 okulu bıraktım işe girip çıkıyordum sürekli evde ne yapsam ailemin gözüne batmaya başladı otursam laf ediyorlardı kalksam laf çalışşam laf çalışmasam laf her kavgada orospu fahişe diye laflar duyuyordum bi annenin bi babanın öz kızına orospu fatihşe kalktak demesi çok mu normal? neyse bu şekilde devam ettik bir gün arkadaşım evdeyken dışarı çıkmak istedim hayır dedi niye dedim bi çay içip gelicez yok dedi arkadaşımda neden dedi BENİM KIZIM OROSPU BENİM KIZIM FATİŞE BU OROSPU Bİ YERE GİDEMEZ diye bağırmaya bailadı halbükü yaptığım bi hata senelerdir bu lafları duymama maloldu annemde babamda rahat bırakmyıor sürekli orospu fatihşe bi işe yaramıyorsun adam olmazsın sokak orospusu diyip duruyor yaklaşık1 haftadır kimseyle konuşmuyorum görüşmüyorum evden gitmeyi bile düşündüm ama ne yapıcam bimiyorum iyi hissetmiyorum zoruma gidiyo birşeyde yapmıyorum

Canim yapmışsın bir hat a oldu ve bitti.sakin evden gidicem gibi laflar etme çok Küçüksu n daha şu koca dünya yer seni annenin babanın dediğine takilma enazindan dışardan gelecek zarara karşı daha iyidir.onlarla oturup konuşmayı dene biri sana daha yakın dir boş bir anını yakalayıp hata yaptığını pismanligini gerekirse defalarca anlat onlar anne baba eminim sonun da anlicaklar. ...

Ailenizin sizin icin sarf ettigi sozler normal degil.

Ama 14 yasinda bir genc kizin internetten tanistigi birine yolladigi fotograflarin ortaliga dokulmesi, kizin o cocugu hayatina dahil etme cabasi da normal degil.

Hata yaptiniz, o nedenle bunlari duyacaksiniz demek degil bu.

Ortada bir tatsizlik varsa herkes bundaki payini bilmeli.

Yazdiklariniz hatalarinizdan ders aldiginizi dusundurmedi bana...

Yasadiklarinizin, okulu birakmanizin, her seyin faturasini ailenize kesmek sizi nefretle doldurmaktan baska ise yaramaz.

Oyle bir nefret ki hayatinizin baska alanlarinda da yolunda gitmeyen seylerden baskalarini sorumlu tutmaya meyilli olacaginizi dusunuyorum.

Aileniz de boyle dusunuyor olacak ki size guvenmiyorlar.

Burnunuzu kapidan cikarmaniza izin vermiyorlar ki yine hata yapmayin.

Oysa ne sizin nefretiniz ne de onlarin kontrolsuz kontrolculugu bir ise yarayacak.

İletisim, baska cozumu yok sorununuzun...

Samimi bir dil ve anne babaniz disinda yakin buldugunuz aile buyuklerinizle bu konuyu gorusmelisiniz.

Pismanliklarinizi, hatalarinizi, surekli ayni seylerin gundeme gelmesinden rahatsizliginizi belirterek...

Diger tum uc onlemler bundan sonra alinmali, yoksa hayat boyu bu durum degismez...

Nefret dolu bir evlat, anne ve baba olarak gocersiniz bu dunyadan...

Resit olana kadar yaptigin tum hatalar aslinda annenin babanin hatasidir sana dogru yolu gostermedikleri ya da bir yerden cok baski uyguladiklari icin diger turlu hatalara seni itmeleri yuzunden butun bunlar. Yetiskinlige ulasmis tum insanlar bilir bunu, bazisi kendine itiraf edebilir, bazisi edemez. Annen baban kolay yolu secip sucun tumunu sana yuklemisler, kendi sucluluk duygularini bastirmak icin kolay yutulur lokmayi hedef almislar. Halbuki yanlisini gorunce sana kizmalari ama oturup tek yumruk halinde sana bunu yasatani cezalandirmalari da gerekirdi. Aile olabilmek icin her bireyin mukemmel degil, aileye ait olmasi gerekir, Turkiyede cok az evde var bu durum. Ne yazik ki sana tavsiyem ayaklarinin ustunde durabilmen icin hem okuman, hem calisman olacak, en azindan acik ogretimle...

Ben hic bir hata yapmadan ailemden bu kufurleri defalarca duydum ben ne yapayim. Kizginlik kelimesi olarak agzina pelesenk etmiş annem en ufak şeyde bana bu kufurleri yagdirir. Çok daha beterlerini de çok duydum. Senin ailende agzina pelesenk etmiş belli. Caninin acidigini çok iyi anliyorum. Ama keşke okulu birakmasaydin. Büyük adam olsaydin. Bence bir is ve iyi bir eş bul sana tüm yasadiklarini unutturacak. Evlen ve git o evden. Ama eşini iyi sec ki yağmurdan kaçarken doluya tutulma. Allah sabir versin kardesim

ailenin sana inanıp güvenmesi için sen bize bir kaç sebep söyle:KK14:

üslupları kırıcı ve sert olsa da senin için endişelendikleri ve aynı kötü olayları tekrar yaşamak istemedikleri içindir.

14 yaşında sevgiline gönderdiğin cinsel içerikli fotoğraf ailene ulaşınca, ailenin seni "dışarı bırakıyor olsa" anormal olurdu a kızım, hangi aile kaldırabilir böyle bir şeyi?
Sana küfrediyor oluşlarını savunamayız, evet, ama onlar da atlatsınlar bi önce durumu, sen de yaptıklarını oturup 3-4 sene çekiver bi zahmet.Okuluna devam et, aradan birkaç yıl daha geçince ve sen okulunu bitirince unutulur olanlar.

Budur :KK9:

Hatalarınızın bedelini ödetiyorlar akıllarınca. Hata yapmanızın sebebide ailenizin ilgisizliği olabilir bilemiyorum o sürecte size tavırları nasıldı ama her ne olursa olsun bir anne babaya evladına bu lafları saymasını yakıştıramıyorum.
Okulunuzu dısardanda olsa bitirin, üniversiteye gidin hatta mümkünse.
Eğitim meslek sahibi olmanız ve ailenize eyvallah etmemeniz ićin tek şansınız su an.

Bir laf vardir kol kirilir yen icinde kalir.
Yaptigin yanlislar uzerine ailenin daha buyuk yanlislari eklenmis. Ergensin hatta cocuksun sen bunlari yaparken.
Insan cocugunu yaftalar mi ya. Ne babalar var kizini sokaklardan alip bagrina basan, dogruyu gostermeye calisan. Kizi gercekten o isi para karsiligi yapsa bile laf ettirmeyen korumasi altina alan aileler gordum.
Cinsel icerikli resimler gondermis olman, konusmalar yapmis olan sana yapilan bu kufurlere mesruluk kazandirmiyor. Oncelikle kendini kesinlikle oyle gorme bir sure sonra ben bunu hak ettim, ben kotuyum, basima gelecekleri hak ettim gibi bir psikoloji icerisine girebilirsin bunu en basindan aş. Yaptigin yanlisti, kabul ediyorsun. Bundan sonrasina odaklanacaksin.
Cikma disari, ailen seni gozlemleyecek surekli laf sokacak, telefon mu kullaniyorsun mesela salonda ortada birak evde internet mi var internet kullanmayacagim ben de. Sana guvenlerini kazanmaya calis.
Tabi mutlaka okumalisin. Okumali ve meslek sahibi olmalisin. Derslerine ver kendini. Sabret biraz.
Sen degisirsen cevren de degisir. Okursan ozgurlugunh kazanirsin. Baktin hic duzelme yok, surekli ayni seyleri yasiyorsun ne yaparsan yap; o zaman bakarsin yoluna kendi parani diplmanla kazanabildigin zaman.
Evden gitme daha kotu seylerle karsilasman cok yuksek bir olasilik.
Kapa duygularini ailene karsi ve kendin icin yapman gerekenlere odaklan.
Zamanla duzeleceklerini dusunuyorum bu arada.

canım dua et rabbimize sığın birde hata pamışsın ama bu hata kime karşı yapılmışş bir düşün en başta seni yaradana karşı emirlerine uymamakla bir hata yapmışsın o yüzden sen bütün samiiyetinle rabbimizden af dile halini ona bütün kalbinle arz et pişman olduğunu birdaha böyle hatalar asla yapmayacağını söyle inan samimi bir affın karşılığında ailenin gönlünüde rabbim ısındıracaktır.bir süreliğine dışarı çıkma aileninde gönlü olsun zamana bırak sana güvenmelerini sağla annenle bütün kalbinle konuş o san ne derse desin ben o........ değilim ve aslada olmıycam çok pişmanım bana arkanı dönme deee. herşey yoluna girecek sakın evi filan terk etme en kötü ev bile evinin arka sokağındann kat be kat güvenlidir.hem evi terk etmen onları haklı çıkarır senn İNADINA SÖYLENENLERİN AKSİ OLDUĞUNU İSPATLA ONLARA.sözle değil halinle

14 yaşında sevgiline gönderdiğin cinsel içerikli fotoğraf ailene ulaşınca, ailenin seni "dışarı bırakıyor olsa" anormal olurdu a kızım, hangi aile kaldırabilir böyle bir şeyi?
Sana küfrediyor oluşlarını savunamayız, evet, ama onlar da atlatsınlar bi önce durumu, sen de yaptıklarını oturup 3-4 sene çekiver bi zahmet.Okuluna devam et, aradan birkaç yıl daha geçince ve sen okulunu bitirince unutulur olanlar.
Bir çocuk 14 yaşında hata yaptı diye hayatının 3-4 yılını calamaz hiç kimse

Bir çocuk 14 yaşında hata yaptı diye hayatının 3-4 yılını calamaz hiç kimse
Her hata illa ki insanın ömründen belli bir miktar zaman çalar, normali budur.
Elbette ki ailesinde de suç var, fakat 15 yaşımı hatırlıyorum mesela, ya da çevremdeki 15 yaşlara bakıyorum; bizim de sevgilimiz olmuştu, evet çocuktuk, saftık, cahildik. Hiçbirimiz o yaşta cinsellik konusunda "bilgili" değildik, ailemiz bırak bilgilendirmeyi, baskıcıydı vs vs. Ama bir şekilde, artık mantık mı denir, sağ duyu mu denir, bir adama cinsel içerikli foto göndermememiz gerektiğini bir şekilde akıl edebiliyorduk. 3 yaşında "çocuk" olsa da pipisini elaleme gösterse tamam da, artık bi yaştan sonra saf da olsa, cahil de olsa "düşünebilmesi" beklenir en azından.
Çocuk olmak veya bu konularda cahil olmak bir bahane olmamalı dolayısıyla.
Konu sahibinin üslubunda az da olsa bir "ders çıkarmışlık" sezsem, gene neyse dicem.
Evet, aile üslubu dolayısıyla son derece hatalı, onlara da lazım bi osmanlı sillesi, ama olaylar yaşanalı daha 1-2 sene olmuş olmamış, birkaç haftada atlatılması beklenemez.

Ha kaldı ki, bana göre konu feyk, ortada yok konu sahibi konuyu açıp kaçtı zaten.

Son düzenleme:
Elbette ki ailesinde de suç var, fakat 15 yaşımı hatırlıyorum mesela, ya da çevremdeki 15 yaşlara bakıyorum; bizim de sevgilimiz olmuştu, evet çocuktuk, saftık, cahildik. Hiçbirimiz o yaşta cinsellik konusunda "bilgili" değildik, ailemiz bırak bilgilendirmeyi, baskıcıydı vs vs. Ama bir şekilde, artık mantık mı denir, sağ duyu mu denir, bir adama cinsel içerikli foto göndermememiz gerektiğini bir şekilde akıl edebiliyorduk. 3 yaşında "çocuk" olsa da pipisini elaleme gösterse tamam da, artık bi yaştan sonra saf da olsa, cahil de olsa "düşünebilmesi" belenir en azından.
Konu sahibinin üslubunda az da olsa bir "ders çıkarmışlık" sezsem, gene neyse dicem.
Evet, aile üslubu dolayısıyla son derece hatalı, onlara da lazım bi osmanlı sillesi, ama olaylar yaşanalı daha 1-2 sene olmuş olmamış, birkaç haftada atlatılması beklenemez.

Ha kaldı ki, bana göre konu feyk, ortada yok konu sahibi konuyu açıp kaçtı zaten.
3-4 sene diyorsunuz. olayın benzeri başıma geldi tam.olarak aynısı olmasa da . Sizler kadar akıllı bir çocuk degildim. Yapmam gerekenin yapmamam gerekenin farkında değildim.bir şekilde hata yaptım .annem elimden tuttu . Olayın üzerinden 1 sene bile geçmeden beni yurt dışına gönderdiler. Hiç yargilamadilar, azarlamadilar, surat asmadilar. Bizler İnsanız hayvan değiliz. Ceza caydiricidir ama ıslah edici değildir .annem babam bana sizin dediğiniz gibi davransaydi ben bugün aileme bu kadar guvenmeyecektim.

3-4 sene diyorsunuz. olayın benzeri başıma geldi tam.olarak aynısı olmasa da . Sizler kadar akıllı bir çocuk degildim. Yapmam gerekenin yapmamam gerekenin farkında değildim.bir şekilde hata yaptım .annem elimden tuttu . Olayın üzerinden 1 sene bile geçmeden beni yurt dışına gönderdiler. Hiç yargilamadilar, azarlamadilar, surat asmadilar. Bizler İnsanız hayvan değiliz. Ceza caydiricidir ama ıslah edici değildir .annem babam bana sizin dediğiniz gibi davransaydi ben bugün aileme bu kadar guvenmeyecektim.
Aileler anlayışlı olmasın demiyoruz efendim biz de zaten, keşke tüm aileler sizinki gibi olsa.
Fakat, eğer aile içinde bulunduğu sosyo kültürel ortam dolayısıyla bu tarz bi olayı kaldıramıyorsa da, bunu normal karşılamak gerekir, aile durumu atlatana kadar onlara biraz zaman tanımak da gerekir diyoruz.

Aileler anlayışlı olmasın demiyoruz efendim biz de zaten, keşke tüm aileler sizinki gibi olsa.
Fakat, eğer aile içinde bulunduğu sosyo kültürel ortam dolayısıyla bu tarz bi olayı kaldıramıyorsa da, bunu normal karşılamak gerekir, aile durumu atlatana kadar onlara biraz zaman tanımak da gerekir diyoruz.
Biz de çok ileri görüşlü bir aile sayilmazdik. Hiç bir ailenin travmasi , bir çocuğun hayatının en renkli olması gereken zamanlarindan mühim değildir .lütfen bari siz böyle düşünmeyin yorumlarınızı çok beğenerek takip ediyorum. 3-4 yılı bırakın 1 yıl bile ne kadar önemli. Çocuğu okuldan almış bu aile . Çocuk büyütmek budur zaten .benim de eli.e bir bebek verseniz karnini doyurur, uyutur ne bileyim severim.anne olmak eğer buysa hiç kutsal bir durum değilmiş. Anne babalık Bu tarz durumlar için değil midir ? Insan bu yüzden aile olmaz mı? Çok ciddi travmalar yaşayacak olanlar da bir zahmet soylarini devam ettirmesinler. Onlar üremese de olur

Ailelerimiz sanirim ayni kisilikte.bende senin yaslarinda ayni sozlere hatta daha kotulerine maruz kaldim nefret ettim.kim ne dediyse ailemi sevdiremedi bana.suan 22yasindayim evlendim eeşim ssadwce ailem oldugu icin o nefret birnevi unutturdu.
Ben okulu birakmadim bitirdim.ama ilgisizlikleri kufurleri assalamalari benimde psikolojimi bozdu.hep allaha dua ettim o donemde.beni 1 sene eve kapatim iskence yaptilar.nwden biliyosun swvmedigim biriyle evlenmek istemedigim icin.nisan yaptilar ben o nisani atana kadar akla karayi sectim.cok zor gunlerdi seni cokiyi aanliyorum.allah karsima oyle bi mucize cikardiki ben ailemden ayri evde yasamaya basladim.bu benim ailem icin buyuk mucize cok zor aileye sahibim.abilerim fln.sonra araba aldim bizimkiler sustu.1 swnw sonra evlendim simdi citlari cikmiyo.s3n akilli ol edwbinle otur.ailen bi sure susmaz.aile bu tarz hatalari kabullenmiyo.o yuzdwn sabret kuzum.evlebmeyi dusunuyosan evlen kurtul baska caren yok.ama rast gele dwil efendi birini bul.ve olanlari esine anlatma.esinde bi sure sonra yuzune vurur

Elbette ki ailesinde de suç var, fakat 15 yaşımı hatırlıyorum mesela, ya da çevremdeki 15 yaşlara bakıyorum; bizim de sevgilimiz olmuştu, evet çocuktuk, saftık, cahildik. Hiçbirimiz o yaşta cinsellik konusunda "bilgili" değildik, ailemiz bırak bilgilendirmeyi, baskıcıydı vs vs. Ama bir şekilde, artık mantık mı denir, sağ duyu mu denir, bir adama cinsel içerikli foto göndermememiz gerektiğini bir şekilde akıl edebiliyorduk. 3 yaşında "çocuk" olsa da pipisini elaleme gösterse tamam da, artık bi yaştan sonra saf da olsa, cahil de olsa "düşünebilmesi" beklenir en azından.

Konuyu okuyunca 14 yasindaki kizinin kendi kendine cinselligi kesfetmeye calismasi uzerine bundan utanc duyup ofkelenen
ve ailenin arkadas gibi davrandigi cok iyi bir iletisim kurdugu iddia edilirken bu kiz cocugunun internette bir takim arayislarda bulunmasi uzerine kizlariyla ilk basta iletisimi de kesen bir aile geldi aklima.

Keza yorumunuz da o konuda yapilan bir takim yorumlari cagristirdi.

Ayrica okuldan alinmasi gerekliligini savunanlar da vardi...

Neyse ki o konuda konusahibi psikologa gitme kararini vermis ve ustunden zaman gecmeden bu sorunlari ailece ustesinden gelebilmek icin cabalamayi secmisti.

Maalesef bu konuda durum daha farkli ilerlemis ve hatta diger konuda tavsiye edilen -bence olumsuz olan- asamalar bir bir gerceklesmis...

Bir cocugun yaptigi her seyde aile hatta toplum belirleyicidir bence.
Ozelestiri yapilmadigi ve tavir degistirilmedigi surece bu tip konularda ilerleme kaydedilecegini, benzer olaylarin yasanmasinin onune gecilebilecegini sanmiyorum.

Back
X