• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemden nefret etmemem için bir sebep söyleyin? LTFN

Konu sahibi,
Bu yaslarda aileyle yasanilan zitlasmalar ve celiskiler daha derin hissedilebilir.
Ancak onlarin bazi yanlislarinin olmasi, her zit dusuncenizin dogru olacagi anlami cikarilamaz.

Size tavsiyem; onlarin guvensizligi ve hatta hakaretlerini yanlis bulsaniz dahi -hayatinizi kolaylastirmasi acisindan- nedenlerini anlamaya calismaniz.
O vakit guvenlerini kazanmaya calisirken biryandan her konuda kendinize cok agir ve keskin sınırlandirmalar yapmak zorunda kalmadan dengeyi iki taraf icin de kurabilirsiniz.
Belli ki onlar bunu dogru sekilde yapamiyorlar, maalesef is size dusuyor.

Fakat bilin ki aileniz kotu de davraniyor olsa da, oyle hissetseniz de sizin kotulugunuzu isteyecek insanlar degiller...

Yasadigniz olay baska bir ailede olsa belki namus cinayeti denilen sacmaliklar vuku bulacakti...

Demek ki onlar size deger veriyor ve aslinda iyilignizi istiyorlar...
Tek sorun, nasil davranacaklarini bilmiyorlar ve bu ciddi bir sorun.
Bence kendinize ve ailenize zaman verin...
Tum bu surecte de sukunetinizi koruyup okulunuza ve zanaat kazanmaya odaklanin.

Biz de çok ileri görüşlü bir aile sayilmazdik. Hiç bir ailenin travmasi , bir çocuğun hayatının en renkli olması gereken zamanlarindan mühim değildir .lütfen bari siz böyle düşünmeyin yorumlarınızı çok beğenerek takip ediyorum. 3-4 yılı bırakın 1 yıl bile ne kadar önemli. Çocuğu okuldan almış bu aile . Çocuk büyütmek budur zaten .benim de eli.e bir bebek verseniz karnini doyurur, uyutur ne bileyim severim.anne olmak eğer buysa hiç kutsal bir durum değilmiş. Anne babalık Bu tarz durumlar için değil midir ? Insan bu yüzden aile olmaz mı? Çok ciddi travmalar yaşayacak olanlar da bir zahmet soylarini devam ettirmesinler. Onlar üremese de olur
Teoride haklısınız zaten, katılmamak elde değil, diyorum ya keşke tüm aileler sizinki gibi olsa.
Ben bu başlıkta yazdığım yorumları genel toplumun olması gereken'den ve kamu spotu vermekten uzak olarak yazdım. Çünkü onlar teorik yazmayı gerektirecekti, fakat pratikte şu an bu kız -eğer gerçekse- evden kaçmayı / intihar etmeyi falan düşündüğünü yazmış. o yüzden, pratikte işlerin öyle ya da böyle öyle yürümediğini, normal şartlarda bir aile için böyle bir olayı kaldırmanın zor olacağını anlaması gerektiğini yazıp duruyorum ki, bu "ders çıkarmaktan uzak" kafayla ailesini "çok" haksız görerek giderse dediklerinden birini yapması kaçınılmaz olur diye.
Yoksa te ilk yorumumdan beri dediğim gibi, ailesinin üslubu yanlış ve de suçlu.
Ailesinin içinde bulunduğu şartlarda "onu dışarı salmamasının" falan normal olduğunu anlamalı, ailesi durumu atlatana kadar beklemeli ve o sırada okulunu bitirmeli falan demiştim. :)

Size tavsiyem; onlarin guvensizligi ve hatta hakaretlerini yanlis bulsaniz dahi -hayatinizi kolaylastirmasi acisindan- nedenlerini anlamaya calismaniz.
Tam olarak bunu demek istiyorum ben de.

edibüdü: bundan bağımsız olarak, "15 yaşındaki bireyin bunu düşünebilmesi gerekir" muhabbetine, konu sahibinin garip, feykimsi, yaptıklarını "cahilliğin ardına sığındırtan" üslubundan rahatsız olmamdan dolayı girdim.

Son düzenleme:
Bir ailenin öz kızına böyle ağır ve aşağılayıcı laflar kullanması yanlışın da ötesinde birşey. Ben 21 yaşındayım, aileme her zaman yoğun bir saygı duyuyorum, çok şükür bu zamana kadar büyük bir sorun da yaşamadım, annemle de babamla da güzel anlaşıyoruz ama artık çocuk değilim, annemin bana sesini yükseltmesine dahi izin vermiyorum artık. İlk denemelerimde işe yaramamıştı ama artık yarıyor. Nadiren de olsa annem bana bağırırsa veya tavrından rahatsız olursam bunu dile getiriyorum, "böyle konuşacaksan ben seninle konuşmayacağım." diyorum. Beni insanların içinde tersledi diye restoranda hiçbir şey demeden masayı terk edip gitmişliğim var, o günden beri dikkatli davranıyor ki annem o benim, arkadaşım falan değil. Anneden bahsediyorum. Kızsa da yeridir ama çocuk muamelesi yapılmasından hoşlanmıyorum. Küfür söz konusu bile olamaz. Allah yardımcınız olsun.

onlardan kurtulucam diye daha büyük bi hataya yönelme . güvenlerini kazanmaya çalış. diğer yandanda kendini geliştirebileceğin bi işte çalış. kariyerine bak yani. sakın evlenmeyi düşünme muhteşem bi insan bile karşına çıksa sakın evlnme. genelde bu yaşta fevri davranır insanlar.. aileye sinirlenip daha kötü hallere düşüyorlar. sen bu hataya düşme.

Merhaba ben 17 yaşındayım, şu yaşıma kadar hep bi sevgisizlik ilgisizlikle büyüdümi şu sıralar sinirlerime dokunan bi kaç şey var hüngür hüngür ağlamamak için kendimi yırttığım, uzun gelir okumak istemezsaizin ama yardıma ihtiyacım var başlıyorum :

14 yaşında bi sevgilim oldu kendisi 17 yaşındaydı o zamanlar çok saftım kendimi beğenmezdim evden çıkmazdım internetten tanışmıştık bi süre sonra konu cinselliğe geldi pek bi bilgim yoktu zaten kendimide hiç beğenmezdim konuşup fotograf atmaya başladım derken bu çocugu ailemle tanıştırdım yaş oldu 15 hergün kavga etmeye başladık sürekli kıskanırdı bu sıralarda dışarı çıkar gezerdik ve kıyfatime karışmazdı daha sonra fotografları intnert üzerinden kavga edince yaymaya başladı ve aileme kadar geldi bi ton kavga gürültü derken 3 ay dayıma gittim onlardan sonra: yaş oldu 16 okulu bıraktım işe girip çıkıyordum sürekli evde ne yapsam ailemin gözüne batmaya başladı otursam laf ediyorlardı kalksam laf çalışşam laf çalışmasam laf her kavgada orospu fahişe diye laflar duyuyordum bi annenin bi babanın öz kızına orospu fatihşe kalktak demesi çok mu normal? neyse bu şekilde devam ettik bir gün arkadaşım evdeyken dışarı çıkmak istedim hayır dedi niye dedim bi çay içip gelicez yok dedi arkadaşımda neden dedi BENİM KIZIM OROSPU BENİM KIZIM FATİŞE BU OROSPU Bİ YERE GİDEMEZ diye bağırmaya bailadı halbükü yaptığım bi hata senelerdir bu lafları duymama maloldu annemde babamda rahat bırakmyıor sürekli orospu fatihşe bi işe yaramıyorsun adam olmazsın sokak orospusu diyip duruyor yaklaşık1 haftadır kimseyle konuşmuyorum görüşmüyorum evden gitmeyi bile düşündüm ama ne yapıcam bimiyorum iyi hissetmiyorum zoruma gidiyo birşeyde yapmıyorum
Fotoğrafını internet ortamında yayan kişiyi şikayet ettin mi peki eğer etmediysen şikayet et cezasını çeksin.

netle bende 14 yaslarinda tanistim... 14 senedir net'te çok aktif bir insanim... karsima ne insanlar çikti anlatsam roman olur... ilk basladigim yillarda cam fazlada yaygin degildi, yani her yerde bulunmazdi... daha sonraki yillar ara ara net baglattim falan... ve bir kaç yil sonrada cam aldim... tabii o yaslarda karsi cinsle konusmalar hep oluyordu... bu durum, o yaslarda karsi tarafi tanimanin meraki falan bir baska oluyor!
hatta o dönem nedendir bilmem, songül karli'nin babamin kiziyam adli sarkisi nickname yapardim kendime...
karsima çok cinsellik düskünü abazalar çikti, siradan insanlarda çikti... cam aç demelerinden tutunda, soyun, çiplak fotograf yolla diyenlere kadar hemen hemen her cinsinden gördüm...
Allah'ima binlerce sükürler olsun ki, bunlarin bir tekini bile yapmadim... ben cam'da, ayaga bile kalkmazdim...
cam'i ilk aldigimda (o zamanlar cam simdi ki gibi laptop'lara entegre degildi :) ) dedim ki, ben bunu aliyorum ama yanlis hiç birsey yapmicam..
14 yasinda çok'ta ufakmis yasin, keske böyle seylere aldanmasaydin...
simdi sana düsen tek sey, oturup Allah'tan sabir dilemek!
okuyormusun bilmiyorum, eger okuyorsan devam et, ayaklarinin üzerinde durabilecek bir duruma geldiginde, ailenin durumunda olumlu bir ilerleme yoksa... ayrilip kendi düzenini kurman...
ve bunun içinde, herseyden önce Allah'a siginman ve bol bol sabretmen gerekecek..!

Her hata illa ki insanın ömründen belli bir miktar zaman çalar, normali budur.
Elbette ki ailesinde de suç var, fakat 15 yaşımı hatırlıyorum mesela, ya da çevremdeki 15 yaşlara bakıyorum; bizim de sevgilimiz olmuştu, evet çocuktuk, saftık, cahildik. Hiçbirimiz o yaşta cinsellik konusunda "bilgili" değildik, ailemiz bırak bilgilendirmeyi, baskıcıydı vs vs. Ama bir şekilde, artık mantık mı denir, sağ duyu mu denir, bir adama cinsel içerikli foto göndermememiz gerektiğini bir şekilde akıl edebiliyorduk. 3 yaşında "çocuk" olsa da pipisini elaleme gösterse tamam da, artık bi yaştan sonra saf da olsa, cahil de olsa "düşünebilmesi" beklenir en azından.
Çocuk olmak veya bu konularda cahil olmak bir bahane olmamalı dolayısıyla.
Konu sahibinin üslubunda az da olsa bir "ders çıkarmışlık" sezsem, gene neyse dicem.
Evet, aile üslubu dolayısıyla son derece hatalı, onlara da lazım bi osmanlı sillesi, ama olaylar yaşanalı daha 1-2 sene olmuş olmamış, birkaç haftada atlatılması beklenemez.

Ha kaldı ki, bana göre konu feyk, ortada yok konu sahibi konuyu açıp kaçtı zaten.

Kusura bakma ama simdi saçmaliyorsun. Sen yada etrafin o yasta cinsellik bilmediniz diye, böyle foto yollamdiniz diye seni ak, konu sahibini kara yapmiyor. Ki üstelik, senin, benim zamanimiz ile simdiki zamanda farkli. Bu kiz mesela çoçuklugu nasildi, annesi babasi nasil hiç bilmiyoruz. Yani kendinden, yada etrafindan örnek göstermek ne kadar dogru?

Öyle hayatlar, öyle anne babalar var ki, hayal bile edemeyiz. Üstelik herkesin karakteri farkli, zaaflari farklidir fakat ne olursa olsun, bir 14 yasindaki kiz eger cinsel içerikli fotograf yolluyorsa bu kizin psikolojik sorunlari var demektir. Egitiminde, annesinde babasindada birsey eksiktir demektir. Ve en önemlisi, bu kiz hakareti HAK ETMIYOR demektir. Özelikle ergenlik döneminde birak 3,4 yili, 3,4 günün bile önemi var.

O yillarda ögrendigin, yasadigin seyleri yillarca yanina tasiyorsun. Yani bu hakaretlerden, gitmis özgüvenden kurtulmak için bu kiz simdi yillarca terapi görmesi gerekiyor aslinda. Bu kizin annesi babasinin yaptigi gerçekten çok yalnis. Kizi bide okuldan almis, dayisina yollamislar. Yerden yatan birisini ekstra tekmelemek gibi. Eger kiz simdi "kötü yolda" degilse, annesi babasi emin olsunlar, bu tavirlar ile kötü yola gider. Fahise diye bagirdiklari kiz, bir gün hakikatten bu yola düsebilir.

14 yaşında 17 yaşındaki sevgiliyi aileyle tanıştırmak ne ya.Ben annen olsam burada noktayı koyardım yani.Ben 14 yaşında bir çocuğun da bu konuda bilinçli olması gerektiğini düşünüyorum yani,çıplak fotoğraf atmamayı da bilmeli bu yüzden iyi eğitim vermeli gençlere.Sana tavsiyem ailen sözle veya fiziksel bir şiddet uyguluyorsa ve artık canına tak ettiyse kanıtla ve sosyal hizmetlere bşvur.Bunun dışında seni okuldan alamazlar açık da olsa gitmelisim diye biliyorum.

Fotoğrafını internet ortamında yayan kişiyi şikayet ettin mi peki eğer etmediysen şikayet et cezasını çeksin.

evet şikayet ettik ama bi sonuç elde edemedik mahkeme kanıt istedi ortada gözle görülen kanıtlar zaten kaldırılmıştı

Canim yapmışsın bir hat a oldu ve bitti.sakin evden gidicem gibi laflar etme çok Küçüksu n daha şu koca dünya yer seni annenin babanın dediğine takilma enazindan dışardan gelecek zarara karşı daha iyidir.onlarla oturup konuşmayı dene biri sana daha yakın dir boş bir anını yakalayıp hata yaptığını pismanligini gerekirse defalarca anlat onlar anne baba eminim sonun da anlicaklar. ...

düzeltmeye çalışıyorum herşeyi ama herşey üst üste geliyor hiçbirşey yapmadıgım halde bakkaldan 2 dk geç geliyim nereye gittin sen diyorlar ben evden dışarı adım atmıyorum istediklerini yapıyorum yine yaranamıyorum

Tam olarak bunu demek istiyorum ben de.

edibüdü: bundan bağımsız olarak, "15 yaşındaki bireyin bunu düşünebilmesi gerekir" muhabbetine, konu sahibinin garip, feykimsi, yaptıklarını "cahilliğin ardına sığındırtan" üslubundan rahatsız olmamdan dolayı girdim.

sürekli geçemiyorum internete o yüzden cevap veremiyorum size benim yaptıkalrım ne kadar hata olursa olsun bi anne bi baba kızına o lafları söyleyip 3-4 senesini çalmaz tam tersine alır kollarının altına sahip çıkar başı boş bırakmaz ama benim ailem her saniye o lafları söyleyip duruyor bu hatayı yapan tek insan benmişim gibi .

Siber Suçlar, internette "kaldırılmış" dahi olsa bulabiliyor aslında.

olay olduğu zaman 3 ay dayımda kalmaya gittim geldikten sonra şikayyet ettik ama tabi bi sonuç elde edemedik yterince ilgilenmediler zaten olan oldubenim kızım o*** olmuş diye diye .

sürekli geçemiyorum internete o yüzden cevap veremiyorum size benim yaptıkalrım ne kadar hata olursa olsun bi anne bi baba kızına o lafları söyleyip 3-4 senesini çalmaz tam tersine alır kollarının altına sahip çıkar başı boş bırakmaz ama benim ailem her saniye o lafları söyleyip duruyor bu hatayı yapan tek insan benmişim gibi .
Canım biz sana ailenin üslubu / yaptıkları doğru demiyoruz zaten.
Fakat onları anlamaya çalışman gerek, onu diyoruz.
Keşke hepimizin o sarılan kollayan "ideal" aileleri olsaydı.
Fakat yoksa da, bunun yolu isyan edip evden kaçmak, intihar etmek, falan olmamalı, onları içinde bulundukları şartlardan ötürü anlamak olmalı.

olay olduğu zaman 3 ay dayımda kalmaya gittim geldikten sonra şikayyet ettik ama tabi bi sonuç elde edemedik yterince ilgilenmediler zaten olan oldubenim kızım o*** olmuş diye diye .
Ablacım bak, ben de inanılmaz baskıcı bir aileyle büyüdüm. Takıntı derecesinde baskıcı hem de.
Bi şekilde başıma gelmed, fakat eğer başıma gelseydi, internette çıplak fotoğraflarım falan gezseydi vs, öyle fahişe bilmem ne ben de duyardım. Onu geç, belki haftalarca döverlerdi.
Yaptıkları doğru mu? Hayır, hiç değil.
Fakat, bu noktada artık, onları anlayabilirdim. Burada "anlamak"tan kasıt, öyle birşey yaşasaydım, başıma gelecekleri kestirebiliyor olmamla aynı şey. Yani öyle birşey yaparsam ailemin ne tepki vereceğini "bilirim". Onaylarım / onaylama ama "bilirim".
Benim ailemden beklenir bu yani.
Ama sen, kendi hatanı çok fazla yadsıyorsun, cebinde sigara paketiyle yakalanmışsın da ona niye bu kadar tepki verdiler ki der gibisin. Keşke üslupları o kadar çirkin olmasa, ama onları anlaman gerek biraz, biraz daha zaman vermen gerek. Neticede bu olaylar yaşanmadan önce normallermiş.

düzeltmeye çalışıyorum herşeyi ama herşey üst üste geliyor hiçbirşey yapmadıgım halde bakkaldan 2 dk geç geliyim nereye gittin sen diyorlar ben evden dışarı adım atmıyorum istediklerini yapıyorum yine yaranamıyorum

Bu "normal" işte. "doğru" değil, ama "normal".
Olay onların nezdinde daha taze sayılır çünkü.
Senin için endişeleniyorlar, yeniden yanlışa düşersin diye korkuyorlar Güven de bu demek zaten.
Biraz daha beklemen, güvenlerini tekrar kazanana kadar sabretmen gerek.

kufurleri okuyunca beynime zbaaam efektiyle bi sey indi sanki.
allah kolaylik versin okuluna devam etmeye bi şekilde ikna et aileni, aile buyuklerini falan sok araya. okuman tek care oradan kurtulman icin..

çok küçük yaşta yapılan hatalar malesef senelerce peşimizi bırakmayabiliyor..fotoğrafların içeriğini bilmiyorum ama sanırım ailen bu şekilde yaparak seni korumaya çalışıyor..çok yanlış kesinlikle..aileni karşına al herşeyi anlat çok pişman olduğunu birdaha asla böyle hata yapmayacağını söyle birşekilde ispat et.şuan sana güvenmiyorlar.keşke okulu bırakmasaydın..okulunu aksatma meslek sahibi ol..geçici bir durum sabretmen gerekiyor..

bizimde çocukken hatalarımız oldu notlarımızı saklardık öyle yalanlar söylerdik en fazla ama netten adamlarla tanışıp saçma sapan fotograflar göndermek nedir? sen yaşadığına dua et be güzelim başka ailede olsan vururlardı seni ya da sokağa atarlardı bu kadarla kurtulduğuna dua et ...(tabiki hakaret edilmesi gerekmez bu konuda bir yanlış anlaşılma olmasın hakaret asla kabul edilemez)

Back
X