Aileme evlenmek istediğimi nasıl söylerim

sym56

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2025
4
0
1
27
Arkadaşlar merhaba ben 28 yaşında mühendisim özel sektörde çalışıyorum yaklaşık 3 yıldır bir ilişkim var evlenmek istiyoruz sevgilim de mühendis okulda tanışmıştık. Onun ailesiyle tanıştık beni biliyolar ama benim ailem ilişkimi bilmiyor, artık onlara söyleyip tanıştırmam lazım ama konuyu nasıl açıcam bilmiyorum. Diğer başlıklarla herkes önce anneye söyle demiş ama benim annem babamdan daha zor bi karakter ikisine de aynı anda söylemem lazım lütfen bana akıl verin

Arkadaşlar merhaba ben 28 yaşında mühendisim özel sektörde çalışıyorum yaklaşık 3 yıldır bir ilişkim var evlenmek istiyoruz sevgilim de mühendis okulda tanışmıştık. Onun ailesiyle tanıştık beni biliyolar ama benim ailem ilişkimi bilmiyor, artık onlara söyleyip tanıştırmam lazım ama konuyu nasıl açıcam bilmiyorum. Diğer başlıklarla herkes önce anneye söyle demiş ama benim annem babamdan daha zor bi karakter ikisine de aynı anda söylemem lazım lütfen bana akıl verin
Annenize gizli bisey anlatir gibi anlatin o zaten babaniza yetistirir, hayirlisi olsun💕

Bu zamana kadar hiç mi konusu geçmedi çok ilginç

insanlar yargilamayi cok seviyor da herkesin ailesi ayni degil. sizle bir sey konusmak istiyorum diye onlari hazirlayip karsina alip konusursan yuku hafifletirsin, size soyleyemedim cekindim cok ciddiye binmeden soylemek istemedim de sonra da evlenmeyi dusunuyoruz de tepki gosterceklerini sanmiyorum artik 28 yasindasiniz gosterirlerse de neredeyse 30 yasina gelecegini dile getir bazen uste cikmak gerekiyor aile de olsa

insanlar yargilamayi cok seviyor da herkesin ailesi ayni degil. sizle bir sey konusmak istiyorum diye onlari hazirlayip karsina alip konusursan yuku hafifletirsin, size soyleyemedim cekindim cok ciddiye binmeden soylemek istemedim de sonra da evlenmeyi dusunuyoruz de tepki gosterceklerini sanmiyorum artik 28 yasindasiniz gosterirlerse de neredeyse 30 yasina gelecegini dile getir bazen uste cikmak gerekiyor aile de olsa
Evet ailemde hiç bu tarz şeyler konuşulmadı daha önce belki de bu yüzden çekiniyorum, tabikide kariyerim vs her şeyim var ama heyecanlanıyor ve geriliyorum işte insanlar bunu anlamıyor pek

Ben de empati yapamadım ya.
Oturmadı kafamda yani
Binlerce yıldır yerleşik hayata geçmiş insanların yaptığı, hayatın olağan akışının en beklendik eylemini gerçekleştiriyorsunuz sonuçta.
Neden bu kadar zor geliyor ki bu konuşmayı yapmak.
Annecim babacım, uzun zamandır görüşüp anlaştığım biri var, bi yola girdik, ailesi sizle tanışmak istiyor deseniz ne tepki verirler ki ?

Evet ailemde hiç bu tarz şeyler konuşulmadı daha önce belki de bu yüzden çekiniyorum, tabikide kariyerim vs her şeyim var ama heyecanlanıyor ve geriliyorum işte insanlar bunu anlamıyor pek
ben anliyorum sizi dedigim gibi bir sey konusmak istiyorum diyip soylerseniz dediklerimi bi sikinti olmaz

O zaman önce babanla konuş. Ya da al ikisini söyle “artık yaşım geldi ciddi düşündüğüm biir var, sizinle de tanıştırmak onayınızı almak istiyorum” falan dersiniz.

Anne, baba benim konuştuğum biri var. Niyetimiz ciddi, bir süredir görüşüyoruz. Müsadeniz olursa sizinle tanıştırmak istiyorum de konu sahibi. Utanmaya gerek yok. Turşunu kuracak değiller, iş güç sahibi kocaman kadınsın ☺️

Annenin karşıns alıcaksın anne hayatımda biri var evlenmek istiyorum sizlerle tanıştırmak istiyorum diceksin annende baban ile paylaşacak bu durumu

Güzel bir zamanlama seç lafı hiç dolandırmadan uzun zamandır görüştüğüm biri var evlenmeyi düşünüyoruz en yakın zamanda da sizinle tanıştırmak istiyorum bu kadar basit :)
Bence ikisiyle aynı anda konuş.

muhendis kizi yasi 28 olmus, kendine denk 28 yasinda muhendis erkek bulmus. Daha iyi ne olabilir:) hic cekinme söyle gitsin.
ben dalga gecerek, sakaya vurarak soyledim ilk. bir yatirim yaptim taksitleri var yuklu yuklu.
"pesinati oduyorum, agustos taksidine de zorlasam o zamana kadar birikir. ama kasimda hic param yok. en iyisi eylülde evleneyim ben" dedim. masada annemin kardesleri falan da vardi, bayagi girgir falan oldu, saka mi yaptim gercek mi soyledim anlamadilar. ne evet dedim ne hayir ama ortaya atmis oldum:) zaten sonrasi cabucak geldi, insallah eylulde cidden evleniyorum:)
sen de hic kendini kasma
babama da sey demistim, bir pazar günü guzel birseyler hazirlamisti kahvaltiya.
"ne guzel bir pazar kahvaltisiydi, eline saglik. haftaya da sizi guzel biryere goturmek istiyorum pazar kahvaltisina, guzel biriyle tanistirmak istiyorum" dedim :)
öyle tanistilar.

Back
X