merhaba. ben muhafazakar bir aileden geliyorum. genel olarak bilinen muhafazakarlardan daha modernize edilmişini düşünebilirsiniz. ama ailem bazı konularda kısıtlama getiriyor. mesela eve gelme saatim, arkadaşlarım gibi.. dini konularda neredeyse hiç karışmıyorlar namazdır, kapanmadır vs sadece bana anlatıyorlar ve gerisini bana bırakıyorlar.ama etek boyu gibi şeylerde direk katı bir kısıtlama geliyor örneğin diz hizasında giydiğim bir eteğe mini diyebiliyorlar!! veya kesinlikle açık olmayan bi bluza kızabiliyorlar. eve 7-8de geldiğimde sorguya çekiyorlar. ve bu beni acayip boğuyor. belki bu çok küçük bir şey diyebilirsiniz ama bu tarz o kadar çok şey var ki!! çevreden henüz küçük olduğun için ( üstelik hiç de küçük sayılmam 19-20 küçük müdür?) böyledir ilerde rahat bırakırlar onlar da endişeleniyor sana değil etrafa güvenmiyorlar benzeri kalıplaşmış yorumlar geliyor. ama zaman geçtikçe düzelmiyor. şunu da bilmenizi isterim; herkesten aileme ve bana övgüler geliyor kızınızı çok iyi yetiştirmişsiniz,çok terbiyeli vs vs diye. şöyle bir inanç vardır bir yayı ne kadar gererseniz o kadar ileri fırlar. ama işte ben o zihniyette değilim çok şükür..
sorun sadece bu değil bu sadece çok küçük bir kısmı aslında. asıl mesele onlarla siyasi görüşlerim de taban tabana zıt!! belki zamanla değişebilir görüşlerim tabii ki okudukça , gördükçe , yaşadıkça değişecek ama bunu onlara anlatamıyorum. onların inandıkları şeylere sorgulamadan bağlanmamı istiyorlar. bense şimdilik yorum yapmamayı tercih ediyorum. çünkü bu konu hakkında onlara karşı durmaktan çok yoruldum .anlatamıyorum.bir de sizlere danışayım dedim yardım edebileceğiniz bir şey, öneriniz var mı? bu yıl össye girdim ve üniversiteye şehir dışında gitmeyi düşünüyorum evet ama bu hiçbirşeyi çözmeyecek sadece erteleyecek..
sorun sadece bu değil bu sadece çok küçük bir kısmı aslında. asıl mesele onlarla siyasi görüşlerim de taban tabana zıt!! belki zamanla değişebilir görüşlerim tabii ki okudukça , gördükçe , yaşadıkça değişecek ama bunu onlara anlatamıyorum. onların inandıkları şeylere sorgulamadan bağlanmamı istiyorlar. bense şimdilik yorum yapmamayı tercih ediyorum. çünkü bu konu hakkında onlara karşı durmaktan çok yoruldum .anlatamıyorum.bir de sizlere danışayım dedim yardım edebileceğiniz bir şey, öneriniz var mı? bu yıl össye girdim ve üniversiteye şehir dışında gitmeyi düşünüyorum evet ama bu hiçbirşeyi çözmeyecek sadece erteleyecek..