Aileme rest cekecegim

25yasindayim ve ben annemi 20yasinda kaybettim . Annenin değerini bil . Hiç bir anne evladının kötülüğünü istemez. Annesizlik çok zor bu hayatta . Yarın bir gün keşke dememek için annenle guzel anılar biriktir. Arkadaşin tabiki de olsun gezip tozmak seninde hakkın ama gece 2e kadar durman senin eglenmen annenin o saatte kdr uyumayip seni beklemesi . Yazık değil mi annenede.

Ama arkadaşım sen de tam okumamışsın evin bütün yükü onda elektrik su ödüyor borç ödüyor o olmazsa anaciginin açlıktan nefesi kokacak o yüzden o her hakka sahip şahsına münhasır bir kişi.
O anayı bağrıma basasım geldi 9 ay karnında 24 yıl canında taşımış ama 24 yaşında halen ergenlikten çıkamamış tek derdi özgürlük olan bir kız yetiştirmiş.

Ama haklı da yani ne hakki var karışmaya o kim oluyor anneymis pehh!... doğurmamış ateslense basında beklememiş en kötüsü de kızım ünv.de okuyor diye gururlanmamış. Bilmez ki akademisyen olsa en çok yine annesi mutlu olur. Ağlasa annesinin canı yanar.

Biz ne dersek boş belki de bugün anneciginin koynuna bi defa sokulsa ne demek istediğimizi anlardı.

Bir şişe bira bir bar ya da eğlence mekanı veya gece sahilde arkadaşlar ile karnı agriyana kadar gülerek eğlenme hic biri hemde hiç biri bir annenin bir sac telinden önemli değildir benim için. Hepimiz icin de böyledir. Rabbim herkesin kalbini merhamet ile doldursun

Ablam sen hala burda misin, aldim onerilerini cok sagol artik daha fazla laf sokusturmaya zaman harcama sayet gereksiz belli bir saatten sonra. Sen beni anlamadin ben seni anladim tamam mi? Rahatla lutfen

Beyin lobu gibi kelimeler kullaninca havali olunmuyor. Gazetelerde 3.üncü sayfa haberleri okuyun ve siz bana söyleyin o aileler muhafazakarmi degillermi.

Gece dişariya çikmak ile kandirilmak arasinda bir bağ kuramadim. Burda aldatma üzerine birçok konu açiliyor, hepsi gece 2de dişarda olan kizlarmi açiyor?

Ben yurtdişinda yaşiyorum. Burda kendi gözlerim ile görüyorum muhafazakar aileden gelen kizlarin ne yaptiklarini. Tabiki genellemek yalniş fakat baski ile büyümek pek yararli değil, öyle söyleyim.

Son olarak ben zaten bir anneyim. Kizimin sürekli itaatkar olmasini istemem. Doğurduğuma minnet etmesini istemem çünkü benim seçimimdi o.

Kizimin zeki, mutlu ve kendi ayaklarin üzerine durmasini isterim. Dünyayi keşf etsin isterim.

Sen biraz tedavi mi olsan kardeş acaba evden kaçmak yerine

Tedavi masraflarini odemen icin Iban atiyorum.

Dışarı çıkmak için aileye rest çeken birisin bilemiyorum.

E oyle biriysem de sanane, en iyisi isine bak

Konuda anlatmak istedigim amac son 2 cumlenizde yazili zaten. Cok sagolun. Yanlis anlayanlara ders olsun, kalbi kararan igrenc hemcinslerime

Konunun icinden konu cikiyor ya, bu is cok matruska sen bosver...
Ayyy ne güzel de laf sokarmış şeker şey seni :) kültürüne hayran kaldım akademisyen hanim

Hava atmama gerek yok

Ne kadar modern bir annesiniz ben öyle olamayacağım için büyük bir burukluk içindeyim.

Muhafazakar bir insanım ve ısrarla muhafazakar insanlara laf sokuyorsunuz garibime gitmeye başladı.

Ben size birkaç 3.sayfa haberi yollayım isterseniz. Muhafazakar ve veya dünyayı dolas diyen annelerin kızlarınında olduğu dünya kadar haber bulurum size. Bunu belli bir kalıpta sıkıştırmanın anlamı yok.

Bence bosverelim çocuklarımiz genel kültür ile donanımlı akli basında ne yapacağını bilen kızlar olsun. Erkeğe boyun eğmeden ekonomik özgürlüğü olan çalışan üreten bir Türk kızı olsunlar

Son düzenleme:

Rica ederim, ben sizi anlıyorum. Ama fazla hırçın buldum annenize tavrınızı.
Gece 2'de döndüğünüzde tartışmadan öte şeyler yaşamıyorsanız konuşarak anlaşabileceğiniz bir aileniz var bence.

Ben 20-21 yaşındayken eve gelme sınırım havanın kararmasıydı mesela. Yazın 8'de kararıyorsa 8, kışın 5'te kararıyorsa 5. İlk zamanlar ben de tartıştım sizin gibi hırçın davranarak. Ama böyle tartışmaların sonu gelmiyordu.
Sonra tavrımı değiştirdim ve sakince halletmeye çalıştım hep. Böyle daha rahat kabullendiler ve artık sormuyorlar bile kiminlesin neredesin diye. 29 yaşındayım, ailemle yaşıyorum, istersem gece 10'da çıkıyorum evden. O kadar aştılar yani bu durumu.
Siz de olgun davranarak çözmeye çalışın. Düzelmeyecek gibiyse mezun olduktan sonra aynı eve dönmezsiniz olur biter.

Buradaki yorumlara da çok aldırmayın.
"24 yaşındayım, evlensem mi?" ya da "24 yaşındayım hamileyim" vs diye konu açsanız kimse "aaa nasıl kandırdılar da evlendin" demezdi. "Canımmm ben de 22 yaşında evlendim, hiç de küçük değilsin" falan derdi birçok kişi. Ama gece çıkınca kandırılmaya müsait olmuşsunuz, değişik kafalar.

Ayyy ne güzel de laf sokarmış şeker şey seni :) kültürüne hayran kaldım akademisyen hanim

Sagolun varolun

Gercekten cok cok cok COOKKKK degisikler. Ibret aliniyor... Cok tesekkurler yorumlariniz icin ayrica

Tedavi masraflarini odemen icin Iban atiyorum.

E oyle biriysem de sanane, en iyisi isine bak

Konuda anlatmak istedigim amac son 2 cumlenizde yazili zaten. Cok sagolun. Yanlis anlayanlara ders olsun, kalbi kararan igrenc hemcinslerime
Seviyen belli bişey demiyorum yorumları kaldiramiyosan konu acmayacaksin. Gerceklerın yüzüne vurulması zoruna gidiyor senide anlıyorum

Bu konu yuzunden restlesme bence bende 24 yasindayim emin ol annemde 2 de gelsem eve kapinin onune sus diye asar. Bu sana karistigindan degil seni sevdigi ve deger verdiğinden oldugunu gorursen bu kadar buyutmezsin gozunde

Yorumların bir kısmını okudum ve çok şaşırdım. Gece yarısı dışarıda olmakta ne var ki, ben mi bambaşka bir dünyada yaşıyorum diye düşünüyorum. Ailemle yaşarken de ayrıyken de söz konusu bile olmadı böyle bir şey. Sadece berabersek anahtarı çeker misiniz uyumadan önce diye haber verirdim.
24 yaşındasınız ve gece 2.00' de eve geldiğiniz için sorun çıkıyorsa anneniz sizi yetişkin bir birey olarak kabul edememiş demektir. Ben ailemle hiç böyle problemler yaşamadım şu an kıta değiştirdim eğitimim için ve bunu bile yalnızca 'ben gidiyorum' diye haber verdim. Ailemin hep söylediği bir söz var 'Biz kızımızın her kararında yanında olduk ama o da bizi hiç yanıltmadı, üzmedi'. Ailesinin desteğini sonsuz arkasında hissettiği zaman insan zaten onların güvenini kıracak, üzecek bir şey yapmıyor. Asıl 'gidemezsin, yapamazsın' diye sonsuz bir baskı içinde yetişen insanların hata yapma paylarının daha büyük olduğunu düşünüyorum.

Yine de annenizin kalbini kırmayın. Köprüleri yakmak dışında da bir yol vardır muhakkak. Annenizi en iyi siz tanırsınız.

Senj anliyorum ve hak veriyorum sana.Ama yanlis sekilde cozum ariyorsun canim.cunku annenin bakis acisini degistiremezsin.onlar bizden onceki jenerasyon.ielrde biz de kendi cocuklarimiza gore geride kalacagiz.
Ailen suanda ozgurlugune mudahale ediyor olabilir.bu kacinilmaz cjnku 24 yasindasin,ailenin eline bakiyorsun. Maddi olarak onlara baglisin ,ayni evde yasiyorsun.kendi ayaklarin uzerinde durabiliyor musun? Anladigim kadariyla hayir.oyleyse ,anneni degistiremeyceginie gore kendine bir hayat kurmalisin.ancak o sayede kendi hayatin olur,isteidigini yaparsin.herkes auni sorunlari yasiyor universiteyi kazan ve yasadigin sehirden ayril.sonra meslegini yap,ve ne istersen onu yap.ister gece ikide gel ,ister hic gelme.
Bunlari yapmadan,kendinle ilgili bir gelecek kurmadan,senin iyiliginden baska hixbirsey dusunmeyen anneni ,arkadaslarinla diledigin saatte gezemiuorsun diye suclama.
Kendin icin ne yaptinbunlar uzerine yogunlas.Annen de gorsun senin mucadeleni.
Kendin icin elinden geleni yapmayip,annsn sana karisyor diye suclama kadini.
Bazi insanlar anne baba yonunden sansli evet.
Ama durum boyleyse, o sansi sen kendin yaratmak zorundasin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…