Aileme söylediğim büyük yalan...

sırf üniversite okumak içi sevmediği bölüm gelmesine rağmen insanların en az dört sene buna katlandığı iş bulamayıp depresyona girdiği bu ülkede bence sevdiğin işi seçmen mantıklı tıp herhangi bir bölüm değil bunu anlat ve mutlu ol seçim senin...

Söylemişsiniz, sizin için hayırlısı olsun. Hayallerinizin peşinden gitmenizi takdir ettim doğrusu. Ama ben olsam biraz erteler, 6 yıl sabreder mezun olur üzerine bir de mimarlık çakardım. Hem ailemi kırmamış hem de kendimi donatmış olurdum :))) Ama sizin yaptığınız harika bir şey mimarlık da güzel bir meslek, umarım seçiminiz size güzellikler getirir :)

söyle gitsin bu hayat senin gelecek senin ..onlar doğurdu falan diye kimsenin seçtiği hayatı yasamak zorunda değilsin.olayları dahada buyutmeden söyle.sonra hayalleride büyüyor..daha çok yikilirlar.

Masallah tekrar girmişsiniz kazanmışsınız ne kadar azimlisiniz

Tebrik ve taktir ettim sizi cesaretinizden oturu. Ne yazikki bircok insan sizin gibi cesur olamiyor ve sevmedigi bolumde sürünüyor. Bu hayat sizin, aileniz sirf benim kızım doktor diye övünmek ugruna sizi ucurumdan atmak uzereymis ucundan dönmüşsünüz. Yeni okulunuz hayırlı olsun

Vaay harikasın ,tebrik ederim:)

Mezun olup tiptaki arkadasların 5000 tl ile ise baslayinca sende mimarliktan fellik fellik iş arayinca .....
Hofff yaşlimiyim neyim anne gibi konustum .
Umarim hakkinda hayirlisı olur.

Mezun olup tiptaki arkadasların 5000 tl ile ise baslayinca sende mimarliktan fellik fellik iş arayinca .....
mimarlıkta fellik fellik iş aramak pek mümkün değil:)
ben işsiz meslektaşımı duymadım açıkçası
işinden memnun olmayan vardır muhakkak
süründürmüyorlar mı özelde süründürüyorlar ama onun da seçenekleri var ...
her doktor 5000 almıyor,ayrıca bir büro açsın 5000 oyuncak para gibi gelir ona...
tıpta da süründürüyorlar kardeşim doktor ben mimarım o açıdan ikisini de biliyorum,bence iyi yapmış gerçekten mimarlık severek yapılınca çok başarılı olunan bir meslek zaten:)

neden mimar arkadaşlar meslekleriyle ilgili bu kadar hassaslar?
kim ne dese hemen "mimar işsiz kalmaz" savunmasına girilmiş.
valla eşimin kardeşi ank'da bi özel ünv'den mezun ve 1 yılı aşkındır da gayet işsiz ve de erkek yani.
her meslekte olduğu gibi tabii ki mimarlıkta da çok kazananlar vardır buna bir şey diyen yok zaten.
ama bu çoğunluğu oluşturuyor mu bir bakmak gerek.
Türkiye'de ve tüm dünyada her yerin kapılarını ilk sırada açan meslek doktorluktur.
Buyrun bakın mesela Kanada'ya veya Avustralya'ya, ülkesine ilk sırada doktorları kabul eder.
Bu tür ülkelerde yine idealist olunabilir.Ama Türkiye'de idealist olmak, hem de doktorluğu bırakıp, oldukça ütopik.Çünkü sağlıkçılardan başka hemen hemen herkesin iş bulma sorunu var.

Bildiğim kadarıyla bahsettiğiniz maaşlarla başlangıç yapabilen bir doktor yok. Çünkü mezun olup, uzmanlığını yapıp 30 yaşına geldiğinde bir de zorunlu doğu görevi ile karşı karşıya kalıyorlar. aksi halde diplomalarını ellerine alamıyorlar. yani 35' e yaklaşırken artık özel hastanede filan çalışıp maaş artışı yaşıyorlar ki bir de bundan sonra biraz isim yapıp muayenene açınca gerçekten kazanıyorlar.

Hem doktorlukta hem mimarlıkta çok iyi kazananlar olduğu gibi yerinde sayan gayet vasat olanları da var maalesef. Ve bence işin sırrı işini sevmekte. Sevmeden yapılan bir işte başarı olması çok zor. Konu sahibemiz Dahafazlailgi hayallerinin peşinde giderek sevdiği mesleği yaparak çok iyi yerlere gelir inş.

bende kızım kucukken hep dr olsun istiyordum , drların psikologların yazdıklarını okudukça baskı yapılmamasını çocugu destekleyip arkasında durmamız gerektiğini okudugumdan beri ne olmak istiyorsun onu okursun bebeğim diyorum
keske ailenizde böyle dese

kızım şuan anaokulu öğretmeni olmak istiyor bazende ilizyonist yaşı 9

Meslektaş olacağız, kendi işimi yapıyorum. Ama tek projecilikle olamıyor, inşaat vs.. Yapılması lazım. Yapıyorum da.

Mesleğe aşık olarak doğdum fakat su anda maddi olarak herşeyim olmasına rağmen keşke Zamanında eczacı olsaydım diyorum. Keşke....

Ben olsam zemini hazirlardim.hic olmazsa ben size dedim.dedim beni dikkate almadiniz derdim.hic.haberleri olmamasi kotu olmus bence.(kotu olmus yorumumu cocuk sahibi olmadan once onlar haketmisler derdim cocuk sahibi olunca kotu olmus deniliyormus.)ama sonuna kadar siz haklisiniz sizin hayatiniz sonucta.

Bende buyuk bi suc fslan islediniz sandim.keske her yalan sizinkisi gibi ggüzel olsa .tebrikler.. bölümünüde guzelmis basarilar dilerim

Keşke biraz araştırma yapsaydın ya. Mimarlar açıkta kalıyor yada düşük ücretlere çalıştırılıyorlar. Ama tabi yine senin bileceğin iş.

Sonunda kesin iş bulacağım diye de yapılacak bir meslek değil doktorluk... Şimdi burada konuşması kolay da ciddi emek isteyen, benim diyen herkesin yapamayacağı bir iş... Kızım üc yaşındaydı Dr lavman yaparken ustu başı, duvarlar ve dahi yüzü dışkı olmuştu... O gün bugundur drluk benim için en zor meslektir... Bununla kalsa yine iyi birsuru insanın da memnuniyetsizliği ile karşı karşıyalar... Umarım hayalleriniz sizi mutlu eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…