Aileme yalan söyledim simdi işin içinden nasıl sıyrılıcam?

Nezormusbu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2019
329
391
103
26
Merhaba herkese. Bu dönem mezun oldum ve bir yerde işe başlayacağım. İstediğim gibi bir iş buldum ve memnunum. Ailem KPSSye çalışmadığımı biliyor istemiyorum dedim zaten. Bana ille de sınava gir şansını dene dediler. Koskoca KPSS sanki şansla kazanılacak neyse. Ben de ok girerim dedim ama kayıt yaptırmadım. Boşu boşuna 4 oturum icin para vermek istemedim. Sınavlar da 6 ve 20 eylülde. Ben o günlerde çıkar kütüphaneye falan giderim diye düsündüm ama kütüphane kapalıymış.
bu sırada da herkes mezun oldun napıcan gibi salak sorular sorduğu icin annem de KPSSye girecek falan dedi.
Sanırım sınav da her ilde yapılmıyormuş yani simdi herkesin sınav yeri açıklandı benim sınav yerim yok doğal olarak. Şimdi annem sorsa ne dicem bilmiyorum cünkü internetten sınavın nerelerde yapılacağına bakıyorum bakıyorum kesin bir bilgi bulamıyorum. Sınavın hangi okullarda veya illerde yapıldığını nereden bulabilirim

ise baslayacaginizi ailenize soylemediyseniz iki haberi birlikte verin.

Hadi sinav gunu bahane de buldunuz, sonra sonuclar aciklanacak,
orada da atacaksiniz bir puan,
sonra bilmem ne teyzenin kizi o puanla atanmis sen de atanirsin olacak, surada kadro acilmis basvur puaninla olacak,
...

Her ilde yapılıyor canım sınav bu sene böyle oldu. Doğruyu söylesen olay olur. Ayrıca 3 oturum sanirim öğrrtmensin 20 eylül dediğine göre. O gün kütüphaneler kaoalı olmaz ayrıca. Cafeler bile kapalı olmuyor. Gider oturur cay icersiniz telefinunuzu vs.. Yaniniza almayın. Sınava girecekmiş gibi erken kalkıp gidin okul olarak da ünilerde yapılıyor genelde üniversitede diyebilirsin sınav yerine ama daha 6 eylüldekiler aciklandi sabahtan gkgy öğleden sonra eb olacak ikisi de ayni okulda oluyor, 20sindekiler farkı olur daha aciklanmadı pot kırma. He ama sonradan sinav sonucunu göster derlerse sıkıntı.

Derdiniz beni gülümsetti bence açıkça söyleyin gerek görmediğim için kayıt yapmadım diye çok büyütülecek bir şey değil bence anlarlar bir iki laf etselerde hayat senin diyeceklerdir

Ya hiç çalışmadığımı biliyorlar o yüzden düşük bir puan sallarım diye düsündüm

Düşük bir puan söylerim diye düsündüm yani çalışmadım zaten

Derdiniz beni gülümsetti bence açıkça söyleyin gerek görmediğim için kayıt yapmadım diye çok büyütülecek bir şey değil bence anlarlar bir iki laf etselerde hayat senin diyeceklerdir
İlk başta söylesem sorun olmazdı sanırım ama ben abarttım bi de her gelen eee KPSSye girecek misin falan diyo bütün sülale beni KPSSye girecek sanıyor su an

Yok benimkiler öyle demezler sanmam
Tamam o zaman bulundugun ildeki x üniversitesinde diyebilirsin sınava. Liselerin ismini verme tutmama ihtimali var. Bir de simdi biri cikar ben de x lisesinde girdim seni göremedim der uğraş dur. En iyisi üniversitede demek ama dediğim gibi sınav kurallarını sürelerini falan oku yalan söyleyeceksen bari bilgin olsun afallama :)

Yalancının mumu yatsıya kadar yanar maalesef ama siz bu yalanla yatsıyı da göremeyebilirsiniz o yüzden bir an evvel doğruyu söylemelisiniz. Ya da direk söylersem tepki verirler derseniz de; başvuruyu yanlış yapmışım iptal olmuş fark edememişim dersiniz.

Yalan yalanı doğurur sonra söylediğin yalanları unutup başkalarını uydurursun . Tavsiyem annene ya da babana kime yakından düzgünce açıkla mevzuyu. Çalışmadığım için bu yıl o kadar para verip girmeyi gereksiz buldum . Diyin yerinde olsam seneye çalışıp daha düzgün bir şekilde girmeyi tercih ettim demeyi de ekleyip öyle de yapardım.

Bu daha mantıklı başvuru bilgilerimi eksik girmişim deyin.

Ben de ondan çok korkuyorum. Bi kuzenim var allahım yılda iki üç kere ösym sınavına giriyor herhalde kız şimdi ben bi liseyi sallarım orda sınav yapılmıyo ki der diye çok korkuyorum. Üniversitelerde kesin yapılıyor değil mi

Kesin
Kesin yapılıyor. Bu sene basvurular basladiktan 5-6 gün sonra sisteme hes kodu girmek zorunlu dendi. Hes kodumu girmemisim haberim yoktu basvurum geçersiz olmus demek daha mantıklı ve tutarlı.

Evet ya söyleyeyim bari napim. Babam da sanki sınava çalışmışım da girememişim gibi tepki gösterir simdi ama katlanıcaz
Zaten pandemiden dolayı alım yarıya indirildi atamalar ertelendi vs.. deyin. Neyse ki işim var garantideyim dersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…