Aileme yük mü oluyorum

Hiçbir evlat annesine yük olmaz.
Ha söylenir falan ama yük asla olamaz.
Sizin yerinizde olsaydım gitmezdim, eşime iki yumurta kırdırır yerdim.
Ankara’daysanız seve seve yemek yollarım size.
2 küçük çocuğum var, yemekte titizliğim hat safhadadır, güvenebilirsiniz.
Canı gönülden söylüyorum.

Hiçbir evlat annesine yük olmaz.
Ha söylenir falan ama yük asla olamaz.
Sizin yerinizde olsaydım gitmezdim, eşime iki yumurta kırdırır yerdim.
Ankara’daysanız seve seve yemek yollarım size.
2 küçük çocuğum var, yemekte titizliğim hat safhadadır, güvenebilirsiniz.
Canı gönülden söylüyorum.
Cok tesekkür ederim allah razı olsun yok degil iz Ankarada bunu düşünmeniz yeter Sagolun

Annem de beni yük olacak görecekse, öleyim daha iyi.

Zaten bana böyle bir şey dese asla bir daha orada değil yemek yemek 1 bardak su içmem. Yüzüme hasret kalır
Valla ben bu işten de yorum yazanlardan da hiçbişey anlamadım insanın annesi yahu annesi kadın hamile düşük riski var karnı aç bebek ölebilir burdaki yorum yazan bazı kadınların anneleri dogurup atmış galiba banane karnindaki ölürse ölsün ben yeterki yemek yapmiyim geber açlıktan pis hamile mi desin kadına. Ayrıca annesi de yaşlanıp kızına muhtaç olabilir o zaman kızı annesine bir ay baksin sonra sırtımda yüksün diyip aç bıraksın

Bizim millet ne kaprisli ve nazli yahu.
Evden veya belirli birseyden tiksiniyorsaniz o belirli seyi kullanmayin cöpe atin evi temizleyin vs..

Hergün yemek yapmak bunaltir insani.
Annenize hak verdim. Hem ne var öyle söylemisse.. aradaki samimiyete göre degisir zaten.
Demek evine cöreklenmis miymiy önüne bekliyorsun herseyi o yüzden bikmis kadin.

Ne avrupada hamile bir kadin bukadar naz yapmaz ne eski jenerasyonda ki anneniz gibi kadinlar.
Bende yapmam. O yüzden iyi demis anneniz.
Kendi basinizin caresine bakin.
Cocuk doguruyorsaniz sorumluluklar size ait. Ne o öyle maddi manevi ailerden ölene kadar beklenti icinde oluyor bizim millet anlamam..

Otur evinde yap yemegini ye. Zor olmaz incinmezsin merak etme
Kadının en büyük düşmanı kadın

Esim de bende calısıyorum zaten sabahtan akşama kadar yokum sadece akşam o gün için ne yapmıs sa bir tabak ve bizim için yapılan bir ceşit yok inanın ne varsa yiyoruz
Biz de calisiyorduk, ustelik evimiz Avrupa yakasinda, esimin işi anadolu yakasindaydi, bir sekilde hallediliyor yani alti üstü bir tabak yemek icin annnem dahil kimseye yuk olmak istemezdim

Kadının en büyük düşmanı kadın
Ben de hayretle okudum yorumları. Herhalde bekar, hamile kalmamış, bebek kaybetmemiş ya da ben çektim herkes çeksin kafasında insanlar... hiçbir şey olmasa hormonal değişimler bozuyor kafayı. İlk üç ay ben anca yemek yapabildim hep yatıyordum mesela. Belki sen depar atıyordun ama bu benim bünyem. Konuya uygun tavsiye verilmeli. Yok nazlısın yok kaprislisin... bunlar hep kötü kalpten

Valla ben bu işten de yorum yazanlardan da hiçbişey anlamadım insanın annesi yahu annesi kadın hamile düşük riski var karnı aç bebek ölebilir burdaki yorum yazan bazı kadınların anneleri dogurup atmış galiba banane karnindaki ölürse ölsün ben yeterki yemek yapmiyim geber açlıktan pis hamile mi desin kadına. Ayrıca annesi de yaşlanıp kızına muhtaç olabilir o zaman kızı annesine bir ay baksin sonra sırtımda yüksün diyip aç bıraksın
İnsanlar cok cok anlayışsız ve saygısız ama kimse unutmamalı kul kınadığını yasamadan ölmezmiş bende hata bende kesinlikle dedim bunları okuyunca tesekkür ederim

Bu kadar basit bir konuya çözüm bulamayışınıza şaşırdım.
Yemekten sonra evinize gelip yatmıyor musunuz?
Ev o zaman kokmuyor mu?

Yerinizde olsam beni yük gören anneme gitmezdim.
Koskoca Ankara'da ev yemeği yapan hiç bir yer yok mu?
Yoksa yemek yapması için birini tutardım.
Yoğun çalışan ve 3 çocuğu olan bir arkadaşımın evine haftada 3 gün bir hanım yemek yapmaya geliyor.
Her geldiğinde börek-kek-çorba-zeytinyağlı-sulu yemek olmak üzere 8 çeşit yapıyor,
iki gün yiyorlar.
Pazar günü de kendisi yapıyor yemeklerini veya dışardan yiyorlar.

Mutlaka annenize gitmeniz gerekiyorsa haftada 3 güne düşürün (Pazartesi, Çarşamba,Cuma) diğer günlerde de eşiniz sorumluluk alsın.
Ekmek arası sandviç hazırlamak, hazır pizzayı-böreği fırına atmak, domates soslu makarna pişirmek, ton balıklı salata hazırlamak çok zor işler değil.

Karısı özel durumdayken karnınızı doyurmak konusunda size destek olamayan bir kocayla çocuğunuzu nasıl büyüteceksiniz?
Anneniz başka bir şehirde olsaydı ne yapacaktınız?

Anne çocuğuna nasıl yük oldunuz der diye düşündüm başta ama manevi olarak da demişsiniz, anneniz size üzülüyor ve siz mi alınganlık ediyorsunuz acaba?
Biraz da üslubu sıkıntılı muhtemelen.

Ama siz nasıl gidiyorsunuz her akşam her akşam.
Bir de işe gidiyormuşsunuz.
Ben iş çıkışı her gün bir yere gitmeyi kaldıramıyorum, anneme gidiyorum haftanın 4 günü çocuğu almaya ama inanılmaz yorucu benim için.
Aç kalmayı yeğlerim gitmektense.

Bu kadar mide bulantısına bir şey yiyemiyorsunuzdur zaten.
Ilk gebeliğimin ilk ayları peynir-zeytin-ekmekle geçti, ikincinin ilk aylarında onları bile yiyemedim çoğunlukla.
Yani gidip başka yerde de yiyemezdim.
Dışardan yiyebileceğim şeyleri sipariş ettik sonra, eşim arada hazırladı.
Annem de kayınvalidem de yapardı isteseydim ama her gün her gün isteyemezdim açıkçası, ikisi de fedakar insanlardır aslında.

Başka çözüm bulmak zor değil, o laftan sonra çözüm yok gibi gitmeniz hata olmuş.

İnsanlar cok cok anlayışsız ve saygısız ama kimse unutmamalı kul kınadığını yasamadan ölmezmiş bende hata bende kesinlikle dedim bunları okuyunca tesekkür ederim
Rica ederim umarım bulantılarınız geçer ve sağlıklı gebelik geçirirsiniz anneniz zorlaniyo olabilir tamam yaşlı olabilir ama hamile kızına sırtımda yuksun denmez vicdana sığmaz bu bi çözüm bulalım mi denebilir bazen makarna yapsam kahvaltılık yesek olur mu zor geliyo her gün yemek yapmak denebilir. Annenizin aynısı başına gelse annenize sırtımda yuk yazsanız buraya laf demeyen kalmaz ama. Siz üzülmeyin başka çözümler bulmaya çalışın zamanla geçer inşallah burdaki kadınlar kendileri aynı iyiliği ve merhameti goremedikleri için böyle davraniyo

Benim de mutfağımın kokusu midemi bulandırırdı, kaç ay mutfağa girmedim haklısınız sizi çok iyi anlıyorum.. annende mi yatıyorsunuz? Hi bir evlat anneye yük olmaz ama, bence anneni yanlış anlamışsındır hamilelik hormonların da var.. hem arayıp çağırmış kadın, bence yüzyüze konuşun bu duruma üzüldüğünüzü anlatın..

Ben de hayretle okudum yorumları. Herhalde bekar, hamile kalmamış, bebek kaybetmemiş ya da ben çektim herkes çeksin kafasında insanlar... hiçbir şey olmasa hormonal değişimler bozuyor kafayı. İlk üç ay ben anca yemek yapabildim hep yatıyordum mesela. Belki sen depar atıyordun ama bu benim bünyem. Konuya uygun tavsiye verilmeli. Yok nazlısın yok kaprislisin... bunlar hep kötü kalpten
Kesinlikle haklısınız insanlar çok kötü kalpli herkesin hamileliği farklı kadın bulandıran ölüyorum diyo. Hamile kadının annesinden bikac yemek ay yemek istemesinde ne şımarıklık kapris olabilir

Arkadaşlar herkesin bulantısı aynı şiddette olmuyor o yüzden kıyas yapmak çok saçma. Benim kuzenimin öğürmekten artık göz damarı çatladı düşünün sürekli hastaneye kaldırmıyordu açlık ve susuzluktan tam 9 ay böyle geçti ve 9 ay kendi evine giremedi tıpkı konu sahibi gibi kendi evi kokuyordu ona da kv ve anne arasında gidip geldi. Bu kökü olayı pislik vs ile alakalı değil. Farklı bi olay o mesela benim de mutfağım bana kokuyordu ve önünden bile geçerken nefes almadan koşarak geçiyordum değil ki içine girmek. Bizimyemek olayını hep eşim haletti kah dışardan kah evden zaten bulantıda pek de bi şey yiyemiyor insan malum. Konu sahibi bence az eşinize yüklenin anneniz öyle dedi ise yapacak bir şey pek yok gibi malesef

Dokuz ay mide bulantısı çektim evimden tiksindim annemde 7 ayını yatarak geçirdim, yiyecek getirelimmi diye teklif etseler kustum , kilo almak yerine 10 kilo verdim hatta hediye alınan altından tiksinip bozdurdum aklıma gelince kusmamdan dolayı ve aynen sizin gibi hep iğne vurundum düşmemesi için , hamilelik herkes için aynı konforda geçmiyor ben evimi taşıyınca anca rahat edebildim o duvar kokuları geçti bana , ailenize yük olduğunuzu düşüncenizden uzaklaştırın bu bebeğinizin bilincine bile işliyor bazen büyükler kırıcı konuşurlar herkes yorulunca halis birine dönüşmüyor annenizin yorgunluğuna verin sonuçta tekrar sizi arayıp çağırdığı için kelimelere değil davranışlarına bakın ve eşinize annenizden böyle bişey duyduğunuzu anlatmayın, yarın unutacağınız davranışlar onların arasında soğuk rüzgara sebep olmasın sonuçta anneniz yorgun siz hormon yüklü normal bi süreç değil , geçici bir Zaman güzel düşünün güzel geçsin gebeliğiniz hayırla kalın

Merhaba ben 15 haftalık hamileyim 7. Haftadan beri yemek yapamadığım için anemlerde yiyoruz esim ve ben evimden iğreniyorum bu durumu yasayan biri olarak cok zor daha öncede 1 gebelik geçirdim dogum yaptım ve bebeğimi kaybettim belli bir süre gecince tekrar bebek istedik önceki gebeliğimde de annem de 5 ay yemek yemiştik ben isteyerek yapmıyorum bu durumu ama annem bana yük oluyorsun sırtımdasın diyo bizde esinle elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya calısıyoruz ne istese yapıyoruz ama yeterli olmuyo demek ki cok üzülüyorum sanki fazlalık gibi hissediyorum lokantalar dan iğrenmesem orada yiyecem oradan da iğreniyorum gitmem artık diyorum gitmeyince de arıyo gel ne yapacam bilmiyorum
Evlatdan aileye hiç bir zaman yük olmaz diyecektim de demeyeyim annen açık açık söylemiş ne denir bilemedim ama bu biraz mecburiyet ya evde durcan eşin 3 öğünlük yemek yapacak yada annen yapcak evinde yicen

Gitme, eşin yapsın çok zor bişey değil yemek yapmak
Her gün iki kişiye.yemek çıkarmak da zor geliyodur kadına belki kendi olsa.peynir ekmek yicek

Bedenen ve navevi diyo bedenen ayakları agırıyo ben evi süpürüyorum egilemiyo manevi olarakta ben sürekli kusmam karnım iğneler den mosmor hergün bir avuc ilaç kullanıyorum bide fmf hastasıyım onun atakları oluyo onları görüyo üzülüyormus
Ahhh ben sana kıyamam ya.Bak şimdi daha çok üzüldüm bir fmf hastası olarak.Annene de kızdım.Hem sorunlu hamilelik hem fmf..Fmf atağı nedir bilirim, birde hamilelikle birleşince 😔 Rabbim kolaylaştirsin inşaallah.Umarim annen bir anlık gafletle demiştir o lafları

Cok uzuldum. Insallah bu bebeginizi saglikla kucaginiza almak nasip olur.

Onun disinda basliga cevaben evet, anneniz zaten kendisi de soylemis yuk oldugunuzu. Esiniz yemek yapsin artik. Kendi evinizde oturmaya calisin. Baska alternatifiniz yokmus gibi dusunun

Merhaba ben 15 haftalık hamileyim 7. Haftadan beri yemek yapamadığım için anemlerde yiyoruz esim ve ben evimden iğreniyorum bu durumu yasayan biri olarak cok zor daha öncede 1 gebelik geçirdim dogum yaptım ve bebeğimi kaybettim belli bir süre gecince tekrar bebek istedik önceki gebeliğimde de annem de 5 ay yemek yemiştik ben isteyerek yapmıyorum bu durumu ama annem bana yük oluyorsun sırtımdasın diyo bizde esinle elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya calısıyoruz ne istese yapıyoruz ama yeterli olmuyo demek ki cok üzülüyorum sanki fazlalık gibi hissediyorum lokantalar dan iğrenmesem orada yiyecem oradan da iğreniyorum gitmem artık diyorum gitmeyince de arıyo gel ne yapacam bilmiyorum

esinin elleri tutmuyor mu?

annen hakli, iki kisilik yemek yapacakken mecbur dört kisilik yapiyor. hem ugras hem masraf.
belki siz gitmeseniz o gün aksam kahvalti tarzi yapacak yada disardan alacak. böyle size bagli kalmis anlamak lazim.

esin de yemek yapabilir, hic olmadi bir aksam yumurta kirar, bir aksam makarna haslar, bir aksam firina tavuk sürer.
onun annesi nerde? o niye destek olmuyor?

Back
X