Aileme yük mü oluyorum

Acaba maddi olarak biraz destek mi olsanız yani mutfak alışverişi yapsanız evinize alacağınız şeyleri oraya alsanız belki onun da hoşuna gider yani bilemedim bir anne kolay kolay söyleyemez böyle bisey çocuğuna hemde hamile olduğu halde

Acaba maddi olarak biraz destek mi olsanız yani mutfak alışverişi yapsanız evinize alacağınız şeyleri oraya alsanız belki onun da hoşuna gider yani bilemedim bir anne kolay kolay söyleyemez böyle bisey çocuğuna hemde hamile olduğu halde
İnanın elimden geleni yapıyorum zaten ne eksikse alıyorum

Evimin kokusu benim miğdemi bulandırıyo evden iğreniyorum keske Baska bir carem olsa
Kuzum öz annenin o tavrı karşısında peki iştahli iştahlı yemek yiyebiliyor musun?
Sartlandirma bence kendini.
Evine git ve yemeklerini kendin yap canım. Hafif seyler pişir kokusu ağır olmayan.
Inan insan kendi evinde aç bile daha mutludur.annenizi kınıyorum özür dileyerek

Eşinizin neden yemek yapmadığına net birşey yazmamışsınız. Sadece sizin için değil genel olarak söylüyorum ki bir evde kadın yemek yapamıyorsa sistem çöküyor. Niye anlamıyorum. Bu kadar kadın çalışıyor akşam eve gelip yemek yapıyor. Üstelik çocukları da var bu insanların. Madem sırf çalışıyor diye yemek yapamıyor bu erkekler o zaman bu çalışan kadınlar manyak mı? Çalışan kadınlar yemek yapabiliyorsa fiziki anlamda daha güçlü erkekler neden yapamıyor? Aklımda deli sorular...

Kuzum öz annenin o tavrı karşısında peki iştahli iştahlı yemek yiyebiliyor musun?
Sartlandirma bence kendini.
Evine git ve yemeklerini kendin yap canım. Hafif seyler pişir kokusu ağır olmayan.
Inan insan kendi evinde aç bile daha mutludur.annenizi kınıyorum özür dileyerek
Zaten iştahlı yemiyorum ki hiç birseyi iğrenerek ve az yiyorum

Eşinizin neden yemek yapmadığına net birşey yazmamışsınız. Sadece sizin için değil genel olarak söylüyorum ki bir evde kadın yemek yapamıyorsa sistem çöküyor. Niye anlamıyorum. Bu kadar kadın çalışıyor akşam eve gelip yemek yapıyor. Üstelik çocukları da var bu insanların. Madem sırf çalışıyor diye yemek yapamıyor bu erkekler o zaman bu çalışan kadınlar manyak mı? Çalışan kadınlar yemek yapabiliyorsa fiziki anlamda daha güçlü erkekler neden yapamıyor? Aklımda deli sorular...

Ki konu sahibi makarna bile yerim, annemden ozel bir beklentim yok diye yazmis. E makarna da mi yapamiyor bu kocalar.

Zaten iştahlı yemiyorum ki hiç birseyi iğrenerek ve az yiyorum
Gitme ve yeme o evde birşey. Üvey evlada denmez bu yaa. Doktora sor belki azaltır mide bulantini canım.
Eşin rahatsiz olmuyor mu peki?
Varsa kayın validene git. .belki kv den yana yüzün güler

Çünkü bu zamana kadar annem yapıyorum zaten iki tabakta size koyarım derdi ama artık yorulmuş demek ki olabilir onuda anlıyorum bende inşallah sag salim dogum yaparım biter bu hamilelik dönemi

Annenizin de bu yaşa kadar yorgunlukları olabilir. Her gün yemek ve misafir ağırlamak zor gelebilir sonuçta yaşlı bi kadın. Eve birisini yemek için tutabilirsiniz ya da eşiniz yapabilir bir süre. Sonuçta annenizle aynı şehirde olmayabilirdiniz. Destek çok güzel bir şey ama o da anneniz de olsa yapmak zorunda değil

Annenizin de bu yaşa kadar yorgunlukları olabilir. Her gün yemek ve misafir ağırlamak zor gelebilir sonuçta yaşlı bi kadın. Eve birisini yemek için tutabilirsiniz ya da eşiniz yapabilir bir süre. Sonuçta annenizle aynı şehirde olmayabilirdiniz. Destek çok güzel bir şey ama o da anneniz de olsa yapmak zorunda değil
ben sag salim dogum yapayım gerisi hallolur artık idare edecez

Kadın gelemez hergün 6 buçukta evde oluyorum calısıyorum belki biri bulunup yaptırılabilir
Onu dedim zaten ben de. Bir kadin tutulabilirdi. Bir kadin ile anlasin, kadin haftada iki ya da uc gun yemek yapsa yeter size. Iki kisisiniz. Isitip isitip yersiniz. Hergun cesit cesit yapmasina gerek yok. Hem siz hem esiniz hergun hergun annenizde ne isiniz var?

Ki konu sahibi makarna bile yerim, annemden ozel bir beklentim yok diye yazmis. E makarna da mi yapamiyor bu kocalar.

Daha bunlar bir şey mi? Doğum yapıyoruz annemiz hoop evde. Yemek temizlik onda. Bebek bakımında yardımcı. E doğum yaptık biz de ağrı sancı çekiyoruz. Allahım ben bu bebeğe nasıl bakarım ben ne yaptım endişesi var bir yandan. Hayatımız değişiyor. Ama erkekler de hiç sorun yok. Adamın çocuğu oldu ama zerre zorluk yaşamıyor. Yine akşam eve geliyor yemek hazır. Çamaşırlar ütülü. Yarın işe gidecek çocuğa da bakmıyor. Sabaha kadar mışıl mışıl.

Annemizin bile bir süreliğine hayatı değişiyor. Bizimki zaten toptan değişmiş. Bebeğin bile hayatı değişiyor. Ama paşalar aynı tas aynı hamam. Tabii bunları çoğunluk için söylüyorum. Yoksa eşimin böyle ayrıcalıkları yoktu mesela

Merhaba ben 15 haftalık hamileyim 7. Haftadan beri yemek yapamadığım için anemlerde yiyoruz esim ve ben evimden iğreniyorum bu durumu yasayan biri olarak cok zor daha öncede 1 gebelik geçirdim dogum yaptım ve bebeğimi kaybettim belli bir süre gecince tekrar bebek istedik önceki gebeliğimde de annem de 5 ay yemek yemiştik ben isteyerek yapmıyorum bu durumu ama annem bana yük oluyorsun sırtımdasın diyo bizde esinle elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya calısıyoruz ne istese yapıyoruz ama yeterli olmuyo demek ki cok üzülüyorum sanki fazlalık gibi hissediyorum lokantalar dan iğrenmesem orada yiyecem oradan da iğreniyorum gitmem artık diyorum gitmeyince de arıyo gel ne yapacam bilmiyorum
Açık açık öyle diyen birine ne denir ki.. iyi bir kadın tutun evinizde yemek yapsın size. Veya yapsın dışarıdan getirsin sizin eve ev yapımı, eli temiz lezzetli biri bulunur illa ki. Para sorun değilse çözüm olabilir.

Bide hergün iğne vuruluyorum deli gibi kusuyorum riskli gebelik geciriyorım cocugu kaybetme korkusu da var
Ya bence annen içten soylemiyordur canını skma..ara ara annemde yemeyip dinlendirin ama annen seni iyiliğini ve hayırlısıyla bebeğine kavusmani istiyordur.bunlara kafanı takma.demekki durumun çok riskli.Allah yardımcın olsun.

Normalde insanlar kendi ailesi ile olduğunda ne olsa yer, karnını doyurur ama dışarıdan biri gelince mecburen ekstra özen gösteriliyor. Bence burada yük olan siz değilsiniz, o kişi eşiniz. O gelmese anneniz daha rahat hisseder, kimse aylar boyunca damadına yemek yapmaktan hoşlanmaz sanırım. Anladığım kadarıyla kayınvalidenizle aynı şehirde yaşıyorsunuz, hadi sizi ve torununu istemiyor ama kendi doğurduğunu da doyursun bir zahmet.

Bazen görmemek, duymamak lazım. Verdiğiniz tüm cevapları okudum madem şartlar annenizde yemek yemeyi gerektiriyor o zaman görmeyin, duymayın. Laf eden kişi anneniz sonuçta, boşverin. Mesela annesini kaybetmiş kişilere sorun annem bana böyle dedi ne yapsam diye; çoğunluğu kapıdan kovsa bacadan girerdim hiç alınmazdım keşke hayatta olsaydı der. Siz de alınmayın. Sağlıkla doğsun bebeğiniz inşallah.

Back
X