Ailemi anlamıyorum.....

mahjo

Neler geçmedi ki....
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2011
592
334
303
Merhaba herkese. Direk konuya gireceğim . 34 yaşında evliyim . Ailemden uzakta yaşıyorum. İzinlerde görüşüyoruz ancak. Şu an izindeyiz . Ailemin evi ile kayınvalidem evi çok yakın . Bazen ailemde bazen eşimin ailesinde kalıyorum. Ailemin evine geldik bir buçuk yaşındaki Kızım ile. Kızımı uyuttum akşam odaya götürdüm . Daha sonra salonda tv açık kaldığını gördüm. Onu kapatttım. Her neyse ben bir şekilde tv yi yanlış kapatmışım . Bunu da gecesinin ikisinde annem kapımızı çalınca anladım . Uykumun arasında sen tv yi bozmuşsun gel düzelt diyor . Babam da uyanmış uykuları kaçmış tv izleyeceklermiş . Ben de sabah bakarız şimdi uykum çok dedim çocukta uyanır sabah ilgilenirim dedim. Gönderdim annemi . Bi daha geldi odaya çat girdi . Baban gelsin diyor dedi . Gelemeyeceğim dedim sabah bakarız dedim . Çocuk uyanacak bak dedim uzatmayalım dedim . Israrla çağırdılar gttim. Düzeltemedi. Eşime gösteririz dedim ben anlamam teknolojiden dedim. O baksın dedim. Babam saydırmaya başladı okumuşsun memur olmuşsun nasıl anlamazsın vs. YA gerçekten bi tv için bu kdr tantanaya gerek varmıydı.daha sonra ailem her izne geldiğimde erzak yollar var tarhana salça vs gibi . Yani ben bunu içlerinden gelerek verdiklerini düşünürdüm . Memleketten birşey alsalar bana çoğunun ücretini veririm zaten . Durumları çok iyi değil biliyorum. Babam biz sana o kadar erzak veriyoruz sen elin titreye titreye para veriyorsun . Bize daha fazla para vermem gerek. Market alışverişi yapman gerke falan dedi . Ben de dedim madem bu kdr karşılık ve beklenti içindeyseniz yapmayın dedim . Hazır satan yerlerden alırız . Boşu boşuna da yorulmayın dedim. Ben eşimden gizli verirmişim istesem . Vs gibi laflar etti. Benim zoruma giden şu ailem beni okuttu memur oldum ama artık gerçekten bi ömür aileme borçlu hisssetmekten gerçekten çok yoruldum . Babam sadede yatak odası yaptı kredi çekti. Diğer tüm masraflar eşimin ailesi . Çeyizimi kendim aldım . Hepsini.sürekli yüzüme vururlar biz senin için kredi çektik senin yüzünden sıkıntı yaşıyoruz vs. İlk atandığım zaten eve tutttuk babam almıştı eşyalarımı onun ücretini vermişti onu da defalarca yüzüme vurdular onu da bize ödettin gibi . Hiç hoş olmayan laflar izne kafa dinlemeye geliyorum ama hep moralim bozulup dönüyorum

Durumları olmadığını bildiğiniz halde gerçekten yeteri kadar yardım yapmıyorsanız hoş değil bunu söylemem gerekir.

Atanan pek çok arkadaşım 2. El eşyalarla kendi kendilerine borçlanarak ev dizdiler.
Babanız sizi borca sokmak yerine hep kendi borçlanmayı tercih etmiş.
Aileler büyüyene dek ellerinden geleni yapıyor.

Elimiz iş tuttuğunda biz elimizden geleni yapmalıyız diye düşünüyorum.

Durumları olsaydı neyse.
Ama yok demissiniz.

Ailem sıkıntı çekerken ben rahat yaşayamam asla.. Beni meslek sahibi yapan ailemken onlara yaptığım yardım için eşime zaten hesap vermem.

Elimden geldiğince yapıyorum. Ama sürekli borçlu olduğunun hatırlatılması sizce ne kadar hoş.

Bazen soyle dusunuyorum ; insan kendi ailesinden çektiği kadar kimseden çekmiyor .çok güzel aile ilişkileri olanlara hep imrenmisimdir.inaninki oyle guzel dostlarım var ki öz kardeşlerimden daha iyi daha sahip daha dertlesebildigim ...ama bende laf söz alinganlik , nankorluklerden ...dolayı yorgun olanlardanim.
Rabbim kendinden başka kimseye el avuç actirmasin bazen insan baba evine bile sigamiyor işte ...
Şu anki durumunuz için kırmadan maddi anlamda destek verin ailenize aama bence bu para şeklinde olsun yani gidip marketten poşetleri doldurup gelmeyin.goze görünür hiç olmazsa ...

Kimse kusura bakmasın, biz seni okuttuk sen de bize bakacaksın, para gondereceksin mantığını anlamıyorum.

Madem okutmayacaksin, yapmayacaksın çocuk. Bu ailelerin görevidir zaten. Bunu nimetten saymasinlar. Yoksa itlerde doğuruyor düzinelerce!!!!

Onlara borçlu değilsin. Ben de anneyim, eğitim aldirmakla yükümlüyum. Sırf kendi hayatlarını kurabilsinler diyedir bu. Beklenti için değil.

Ailen onlara parayi az gönderdiğin için sorun yapıyorsa hiç göndermeyeceksin. Erzaklarini da kendin alacaksin. Hiçbir şey alma onlardan.

Babam emekli adam. Ama çocuklarının düğününü yaptı. Ev verdi herkese. Ama hâlâ el atar bizlere. Bir kuruş beklediğini görmedim evlatlarından. Sizin ailenizi anlamadım.

Bunun biraz daha ağır halini yıllarca yaşadım, aslında ihtiyaçları bile yokken ailem tarafından sürekli maddi manevi borçlu hissettirildim, ben de onlar istemeden hep verdim, verdim, verdim....tükenene kadar, kendimi bitirene kadar....geçen sene ilk kez benim ihtiyacım olana kadar devam etti bu durum, ellerinde milyonlar boşta dururken "kusura bakma hepsi kardeşinin, senin ihtiyacın yok, hem sen bize ne yaptın ki ?" dedi annem! Evet öz annem... kardeşim ve babam...öz ailem...size tavsiyem az görüşün, hiçbir borcunuz yok o insanlara...benim gibi 42 yıl sömürülmeyi beklemeyin naçizane

Memursunuz , ailenizin durumu kotu , kredi cekip size yatak odasi takimi almislar , eh bi zahmet o kredi taksitlerini odeyin
Yani ben burada hep para isteyen ailelere kizarim ama burada aileniz hakli
Tv meselesinde de haksizsiniz , saskinlikla okudum yazdiklarinizi , yani bi zahmet kalkip acin televizyonu
Asiri bencil , empati yapamayan bir insan gibi gozukuyorsunuz

Bir televizyon acmak zor mu? Ne kadar uykunuz olursa olsun,bir dugmeye basacaksiniz duzelteceksiniz. Ya da baskasinin esyasina ellemeyip kapatacaginiz zaman annenizden rica edeceksiniz madem bozuluyor.

Arti memur olmussunuz,yatak odanizi neden zaten durumu olmayan babaniza odettirdiniz ki,ne kadar yanlis, kendiniz alabilirdiniz mesleginiz maasiniz varken.

Ailenizin durumu kotuyse size erzak vermeseler de yardimci olmaniz gerekir. Ben anlattiklarinizin tamaminda sizi haksiz buldum uzgunum.

Pirayecim senin durumun farkli ama sen yapmissin , ailemde milyonlar var diyorsun , konu sahibi ise isi ve maasi olmasina ragmen ailesine kredi cektirtip kendine mobilya aldirmis ve ailemin durumu yok diyor
Ayrica tv mevzusu bambaska sacmalik , yasli basli insanlarin televizyonunu bozup sonra da israrla uyuyacagim demesi buyuk bencillik

Sen fedakar evlatmissin , konu sahibi ise bencil evlat, hic karsilastirma bile kendini

Ben çok şaşırıyorum böyle insanlara.

"Madem doğurdular zorundalar.
Bana ne dünyaya getirmeselerdi.
Ama ben ama benim çocuğum ama benim duygularim.

Ben, ben, ben.."

Ebeveynlerde olan yük ömürlük.
Sadece kendileri için değil doğurdukları için bile ama " torunu" diyerek fedakarlık bekliyorlar.

Bu insanlar ne zaman yaşayacaklar kendi hayatlarını rahatca bilmiyorum.

Hayatım boyunca ailemi hiç bir şeye mecbur olarak düşünemedim.
Yaz tatillerinde çalışır eve katkıda bulunurdum.
Evlenirken kuruş harcatmadım.
Şükür mesleğim var.
Çalışır öderim.
Siz bu zamana benim için sıkıntıya girdiniz bundan sonrası bende dedim.

Hâlâ da daha da geç evlenseydim keşke kazancımı aileme daha çok verseydim diyorum.

Onların durumu pek iyi olmayacak ve ben keyifle yaşayacağım imkanı yok.
Onlar istemez. Ben için rahat edip de vermeden duramam.

Ben evlâdım için elimden gelenin en iyisini elbette yaparım.
Ama umarım o pişkince "mecbursun" diyen evlatlardan olmaz.

Bu bana çok dokunur..

Evlenirken aileniz kredi çektiğine göre maddi olanakları yeterli değilmiş. Ben bu koşullarda asla aileme harcama yaptırmazdım. Minnet duymamak için karşı tarafa da yaptırmazdım. Nitekim eşimin ailesinin maddi durumu iyi olmadığından iki aileye de masraf yaptırmadık. Gücümüz neye yetiyorsa onu aldık. Hiçbir şeye yetmese evliliği ertelerdik.

Ayrıca babam televizyonu açamasa kalkıp açarım, ne var bunda? Hatta ben yanlış kapattığım için mahcup bile olurum. Hoş, annem babam beni uyandırmaz bunun için ama bizde karşılıklı bir kıyamamazlık var dediğim gibi. Sizinkiler ise size biraz kırgınlar, anlaşılan.

Yanlış anlamayın da anlatılmak istenen bu değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…