Ailemi anlamıyorum.....

Benim babam da aynı mantıkta. Ben senelik temizlik eşyası kuru ezrak alırım. Yazın gider marketten ne var ne yok alırım. Evlerinde çamaşır makinesi lazımdı aldım. Buz dolabı aldım. Mutfak kabına varana kadar alırım. 4 yıl oldu atanali daha anneme ve kız kardeşime(12 yaşında) iğne almadı babam. Her ihtiyaçlarını alırım. Köye gidince patates soğan meyve sebze halden çuvalla alırız eşimle. Masa sandalye vs aklınıza ne gelirse işte. Telefonlarını bile ben aldım. Eşim de sagolsun benden önce kendi yapar. Gocunmaz. Memlekette ev aldık. Dedim ki oturun ben faturalarını öderim. Kendi evleri köy evi kötü. Lise de dahil yatılı okudum. Üniversite ilk yıl hariç ufak tefek harçlık (aylık 100-200) dışında para almadım. Çalıştım. Durumları kötü bir de bana para yetiştirmesin dedim. Evlenirken bir lira harcatmadik eşimle. Üstüne üstlük düğünde toplanan parayı bile aldı. Ama yaranamadım. Babam benle kavga ediyor bu yaz okutmuş beni ne hayrımı görmüş. Ben de sen beni menfaatine okutmuşsun dedim. Ne küfürler ne kıyamet senin baban değilim vs. Sorun da ne yeni telefon alınacak ben de hamileyim memlekette aldığımız evde kalırlar düşüncesi ile dedim ki baba benim telefon alacak param yok. Çünkü bebek geliyor. memlekette aldığımız ev doğalgazlı ve fatura gelir yüklü. Şunu gördüm ki o bana babalık etmemiş. Meyvesini yemek için bir ağaç dikmiş. Benim gözümde baba falan değil. Demem o ki beterin beteri var kardeşim. Üzülme. Anne baba olmakla kimse iyi bir insan olmuyor. Yüreği kara menfaat düşkünü insan baba da olsa yine aynı yine aynı

Son düzenleme:
Keşke ailenle gorusmesen benim bile burdan gururum incindi.lutfen gönderdikleri hiç biseyi kabul etme parada yollama .uykudan uyandırıp televizyon yaptırma resmen bicdansizlik insan çocuğunun gerekli önemli biseyi yoksa uykuduna kıyar mi?yedirdigini başa kalkar mı? Bence ailele görüşme para için seni seviyor gibi gorunuyorlar

Ben üniversite 2ye falan gidiyordum. Amcam babama derdi. Okutup napacaksın, al okuldan, Okuyunca yarın bir gün parasını kocası yiyecek. Babamda o kafadaydı. Büyük şehirdeyiz. Neymiş başımız baglı olursa başımıza birşey gelmezmiş. Babamın annesi ben daha 22 yaşında belki daha ufaktım, üniversite okurken görücü getirdi. Tabiki istemedim. Bu zihniyetteki cahil insanlardan nefret ediyorum.

O kadar üzerine gidiyorlar madem keşke yaptıkları masraf kadar parayı verseniz. Sonra herkes kendi yoluna.

Ne sacmalik, sirf adi anne baba diye herseylerine evetmi denilsin? Gece gece ne tv'si ya? "Kizimiz tüm gün zaten torun ile oğraşti, uyusun o" niye denilmiyor? Damattan bile utanilmiyor yaa! Onu bile çağirmak istemişler!

Ve kiz evleniyor, aile yatak odasini ödeyemiyorsa bunu uygun bir şekilde kiz ile konuşmalilar. Ya paralarini istesinler, ya çenelerini kapatsinlar. Hayatta en sevmediğim şey, birine bişeyler başlarina kakilmasi.

Erzağin lafini bile ediyorlar! Anne baba olsa, kötü durumda olsa dahi, bunu evladina his ettirmemeye çalişirlar. Anneme her geldiğimde dolu dolu torbalar ile geri giderim. Hatta bir ara bunalirdim cok fazla diye. Böyle anne babayi görünce şok oluyorum gerçekten.

Siz haklısınız..
Sonuçta erzakların bile lafını yapıp,kendileri için sizden para istiyorlar..
Anne ve babalar her zaman ,ömür boyu ebevyndirler,bunu kabul etmeliler..
Üst soy ,alt soydan ömür boyu sorumludur

Konu sahibi bencede haksızsın tvyi nasıl bozarak kapattın haklılar yani. Kalkıp düzelt noluyor sanki yok uykum var falan. Çeyizini sen almışsın yatak odanı da ailen zaten üstünüze düşeni yapmışsınız sanki erkek tarafı daha çok şey yapmış gibi yazmışsın.
Benim annem babam memur hiç paraya ihtiyaçları yok. Asla onların evine elim boş gitmem, harçlık veririm kıyafet alırım. İnsan evladından görünce mutlu oluyor.
Sizde memursunuz ayda 200-300 annene harçlık göndersen nolacak sanki.

Birde bazı insanlar var eline ne alsa bozar. Bir bardağı bile pat küt koyar elinin hiç ayarı yoktur. Acaba böyle bir durum mu söz konusu da aile bu kadar sştem etmiş. Bencede bu konu bardağı taşıran son damla acaba öncesinde neler yaşandı.

Siz haklısınız..
Sonuçta erzakların bile lafını yapıp,kendileri için sizden para istiyorlar..
Anne ve babalar her zaman ,ömür boyu ebevyndirler,bunu kabul etmeliler..
Üst soy ,alt soydan ömür boyu sorumludur
üst soy alt soydan ömür boyu sorumlu mu?hiç güleceğim yoktu.bugünlerde duyduğum en saçma cümle bu oldu.Anne baba olmak ömür boyu evlada köle olmak değildir büyütür okutur görevi biter anne babanın.evlat kendine verilen fırsatı iyi değerlendirir hayat da başarılı olursa amenna olamazsa bu anne babanın suçu değildir.onların da hayatı maddi manevi istekleri var yahuu.onlar bakıcı değiller insanlar insannnnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…