Ailemi anlamıyorum.....

Üzüldüğünüzü anlıyorum ama onlar sizin ananız, babanız. Yani atılmıyor, satılmıyor aynı evlat gibi. Her zaman aynı fikirde olmayabilir ya da hoşgörüsüz bir güne denk gelebilirsiniz. Ailenizin sizden beklenti ve umutları varmış. Sanırım geçinmekte de zorlanıyorlar. Elinizden geldiğince desteklemeye çalışın Allah rızası için. Her zaman sizinde onlarında iyi, kötü zamanları olacak. Aile ya da evlat öyle ha deyince arkanızı döneceğiniz birileri değildir. Bir süre içinizdeki kırgınlık azalana kadar gitmeyin sonra kırgınlıklarınızı anlatıp elinizden geleni yapacağınızı söyleyin. Hiç bu olay yaşanmamış gibi devam edin yolunuza. Tekrarı halinde konuyu tekrar gözden geçirirsiniz.

Ne diyecegimi bilemedim.
Ama yüzünüze vurmaları çok çirkin burada hem fikiriz
yinede şunu söylemek isterim sizde biraz bencilsiniz

Ah be Milenam , fedekar evlat değilmişim işte, salakmışım düpedüz, ömrümü emirlerine verip hain ilan edildim en sonunda, bu da bana ders oldu ama ömrüm hiç oldu bu ders uğruna ona yanıyorum

Hadi yatak odası ve memurken alınan eşyalar vs tamam da boğazınızdan geçen iki lokmanın da lafını etmesinler bir zahmet. üstelik parasını da veriyormuşsunuz. Ben olsam kredilerini kapatır bir daha da asla kalmalı gitmez ve onlardan gelecek yardımı kabul etmezdim.

Ben böyle aileleri anlamıyorum.
Benim ailem de böyle. Ben istemediğim halde bana biz de düğün yapacağız dediler. Ben düğün sevmem, istemiyorum dedim ben yapacağım dedi annem. Sonrasında kredi çektik, düğün yaptık borca girdik diye lafı oldu. E ben istemedim, talepte bulunmadım, istiyorum ama param yok demedim. Aradan yıllaaaaar geçince sıkıntıya düştük demenin manası yok, insan gönülden koptu da yapıldı zannediyor çünkü.

Gecenin bir yarısı uyanıp inatla tv aç demek de bana manasız geldi, onlar laf saymak için bekleşmişler bence. Eteklerindeki taşları da dökmüşler.

Bende sizi haksız buldum.Durumları kötü olduğu halde borca girmişler size eşya almışlar.Taksitleri sizin ödemeniz lazımdı.Erzak alıyorlarsa da parasını fazla fazla vermeniz lazımdı.madem durumları kötü destek olmanız lazım.göndermeyin o zaman biz marketten alırız demenizi filan hiç doğru bulmadım.Madem memursunuz rahat yaşatın ailenizi.Durumu olmayan insanlara kredi çektirip eşyanızı vs aldırmayın.İlk atandığınızda dahi sizin için eşya almışlar.Söylenmekte haklı buldum patlamşlar sonunda

Ailenizin maddi durumu kötüyse yatak odası takımını siz almaliydiniz. Bunun dışında tarhana salça vs için anne masraf yapmışsınız diye para teklif etmeniz gerekirdi. Ailenizin de bunların lafını yapmalari çirkin. Ama siz çok bencil geldiniz bana. Uyuyo olsanız bile yaşlı insanlar TV yi acmamis hemen kalkıp 5 dakika da halledebilirdiniz. Ama siz önce kendinizi dusunmussunuz. Vee uzun süreli aile yanında kalmalarda bence mutfak alışverişi yapılmali.
Ailemin durumu iyidir ve çok şükür hiçbir şey esirgemezler. Arada yanlarına gidince bir kilo bir şey bile alsam dünyalar onların oluyor

Memurlar cok mu zengin oluyor ben bu kismini pek anlayamadim.bircok kisi memursaniz ailenize bakacaksiniz falan yazmis da normal bir memur 5 bin civari aliyor zaten.

Anne babanin ne kadar bencil oldugu gecenin bir vakti cocugunu uykudan kaldirmasindan belli oluyor.cok mu onemli tv izlemek?

Madem memursunuz rahat yaşatın ailenizi kısmına çok güldüm istemeden kız memurlar kendi aç karnını zor doyuruyor, başkalarını nasıl rahat yaşatsınlar ? Üç beş destek olunur düzensiz de olsa ama "rahat yaşatmak" ? İlahi yaa

Yüzünüze vurmasıyla ilgili yorum yapmayacağım ama TV konusunda şok oldum. Büyük ihtimalle TV uyduya veya ekstra kanallar için TV kutusuna bağlı ve farklı yerden çıkış yapınca kanallar karışmıştır. Aileniz sizi zaten uyandırmış 5 dk yataktan kalksanız ölecek değilsiniz bir de çocuk uyanacak diye onu bahane ediyorsunuz. TV karıştıran sizsiniz insanlar uyuyamamış TV bakmak istemiş ama sizin yanlışınız ve bencilliğiniz yüzünden uyuyamadam duvarı izlemek zorunda kalmışlar. Kusura bakmayın ama ben insanlara rahatsızlık verip dönüp yatamazdım. O yüzden sizi çok bencil buldum.

Seni doğurup devlet yurduna verseler de okuyup memur olurdun, okutmak şcin lütfetmeleri gerekmiyor bu zaten olması gereken bir sey. Dogdun biz sana süt verdik yemek verdik gibi bir sey. Hic sevmiyorum böyle şeyleri, ayrıca senin ihtiyacın var mi yok mu bilmeden sana tarhana salça o bu kitlemeleri sonra da parasını beklemeleri cok saçma, sen zaten istesen kendine alırsın. Ayrıca cok da matah bir sey yapmamıs ki ailen, atandığın zaman evine eşya almıs cok normal çalışmıyordun o zaman para kazanmıyordun kim alacaktı baska? Evlenirken de sadece bir yatak odası yapıp bunun da forever lafını yapmaları cok saçma. Zaten evlenmişsin kendi yuvanı kurmuşsun onlardan bir sey beklemiyorsun hala niye bu kadar lafını ediyorlar anlamadım. Neyse genel olarak aileleri anlamıyorum Türkiye’deki aile yapısı cok toksik.

Evet elbette önemli uykulari kaçmış. 2 dk kalkıp uğraşıp düzeltmek çok mu zor sanki

Biraz yardım etse o insanlar için rahatlatıcı olur bu.kendisi memur eşi de çalışıyordur illa ki.durumu olmayan ailesinin erzağını filan da alsınlar bir zahmet

Ayni fikirdeyim nomu , belli bir yasa kadar ebeveyn cocuguna bakmak zorundadir , yani 10 yasindaki bir cocuk elbette diyebilir dogurduysan bakmak mecburiyetindesin diye ama 20 yasindaki diyemez , asiri sacma geliyor bana da bu beklentiler , ne cocugun ne ailenin birbirinden maddi beklentisi olmamali , aile ruhuna ters bu olay , ben hep derim ölene kadar cocuklarima destek olurum elimden geldigi kadar ama bana sirtlarini yaslayamazlar ben ihtiyaç aninda zor anlarinda yanlarinda olurum , cevremde de hep boyle gordum ben

Ah be Milenam , fedekar evlat değilmişim işte, salakmışım düpedüz, ömrümü emirlerine verip hain ilan edildim en sonunda, bu da bana ders oldu ama ömrüm hiç oldu bu ders uğruna ona yanıyorum

Omrun hic olmadi , yaptığımız hicbir sey omrumuzu hic etmez , tecrube olur , ders olur , ruhumuz gelisir , olgunlasiriz , hayatta ne yapmamamiz ne yapmamiz gerektigini ogreniriz , ogrenmenin yasi yoktur
Senin vicdanin rahat , dersini aldin , olgunlastin , ogrendin , bu işte kârlı olan sensin merak etme

Biraz yardım etse o insanlar için rahatlatıcı olur bu.kendisi memur eşi de çalışıyordur illa ki.durumu olmayan ailesinin erzağını filan da alsınlar bir zahmet
Rahat yaşatmaktan kastın aylık erzak alışverişiyse olabilir tabii, gerçi aylık erzak da çok göreceli şu günlerde , 1000 TL'ye de erzak var, 4000 TL'ye de... çocuklu memur bir aile olarak ben son 1 yıldır kendi maaşımla erzağımı bile zor karşılıyorum açıkçası , bırak 2 kişiyi daha "rahat yaşatmayı" ...

Ailenin beklentisi erzak vs miş ya o yüzden dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…