Memurlar cok mu zengin oluyor ben bu kismini pek anlayamadim.bircok kisi memursaniz ailenize bakacaksiniz falan yazmis da normal bir memur 5 bin civari aliyor zaten.
Anne babanin ne kadar bencil oldugu gecenin bir vakti cocugunu uykudan kaldirmasindan belli oluyor.cok mu onemli tv izlemek?
Memurlar cok mu zengin oluyor ben bu kismini pek anlayamadim.bircok kisi memursaniz ailenize bakacaksiniz falan yazmis da normal bir memur 5 bin civari aliyor zaten.
Anne babanin ne kadar bencil oldugu gecenin bir vakti cocugunu uykudan kaldirmasindan belli oluyor.cok mu onemli tv izlemek?
Oturup sohbet etsinler.ben kendi cocuguma kıyıp da kaldiramam mesela bunun icinEvet elbette önemli uykulari kaçmış. 2 dk kalkıp uğraşıp düzeltmek çok mu zor sanki
Babanız paragöz, tüh gitti evlendi parasını yiyemedik diye konuşuyorlar annenizle çok belliMerhaba herkese. Direk konuya gireceğim . 34 yaşında evliyim . Ailemden uzakta yaşıyorum. İzinlerde görüşüyoruz ancak. Şu an izindeyiz . Ailemin evi ile kayınvalidem evi çok yakın . Bazen ailemde bazen eşimin ailesinde kalıyorum. Ailemin evine geldik bir buçuk yaşındaki Kızım ile. Kızımı uyuttum akşam odaya götürdüm . Daha sonra salonda tv açık kaldığını gördüm. Onu kapatttım. Her neyse ben bir şekilde tv yi yanlış kapatmışım . Bunu da gecesinin ikisinde annem kapımızı çalınca anladım . Uykumun arasında sen tv yi bozmuşsun gel düzelt diyor . Babam da uyanmış uykuları kaçmış tv izleyeceklermiş . Ben de sabah bakarız şimdi uykum çok dedim çocukta uyanır sabah ilgilenirim dedim. Gönderdim annemi . Bi daha geldi odaya çat girdi . Baban gelsin diyor dedi . Gelemeyeceğim dedim sabah bakarız dedim . Çocuk uyanacak bak dedim uzatmayalım dedim . Israrla çağırdılar gttim. Düzeltemedi. Eşime gösteririz dedim ben anlamam teknolojiden dedim. O baksın dedim. Babam saydırmaya başladı okumuşsun memur olmuşsun nasıl anlamazsın vs. YA gerçekten bi tv için bu kdr tantanaya gerek varmıydı.daha sonra ailem her izne geldiğimde erzak yollar var tarhana salça vs gibi . Yani ben bunu içlerinden gelerek verdiklerini düşünürdüm . Memleketten birşey alsalar bana çoğunun ücretini veririm zaten . Durumları çok iyi değil biliyorum. Babam biz sana o kadar erzak veriyoruz sen elin titreye titreye para veriyorsun . Bize daha fazla para vermem gerek. Market alışverişi yapman gerke falan dedi . Ben de dedim madem bu kdr karşılık ve beklenti içindeyseniz yapmayın dedim . Hazır satan yerlerden alırız . Boşu boşuna da yorulmayın dedim. Ben eşimden gizli verirmişim istesem . Vs gibi laflar etti. Benim zoruma giden şu ailem beni okuttu memur oldum ama artık gerçekten bi ömür aileme borçlu hisssetmekten gerçekten çok yoruldum . Babam sadede yatak odası yaptı kredi çekti. Diğer tüm masraflar eşimin ailesi . Çeyizimi kendim aldım . Hepsini.sürekli yüzüme vururlar biz senin için kredi çektik senin yüzünden sıkıntı yaşıyoruz vs. İlk atandığım zaten eve tutttuk babam almıştı eşyalarımı onun ücretini vermişti onu da defalarca yüzüme vurdular onu da bize ödettin gibi . Hiç hoş olmayan laflar izne kafa dinlemeye geliyorum ama hep moralim bozulup dönüyorum
Ayrıca bu yazıda aileyi haklı bulanlar eşlerine hiç değer vermiyor sanırım. Eşten gizli para vermek fln hiç hoş değil bu fikir bile çok. ÇirkinMerhaba herkese. Direk konuya gireceğim . 34 yaşında evliyim . Ailemden uzakta yaşıyorum. İzinlerde görüşüyoruz ancak. Şu an izindeyiz . Ailemin evi ile kayınvalidem evi çok yakın . Bazen ailemde bazen eşimin ailesinde kalıyorum. Ailemin evine geldik bir buçuk yaşındaki Kızım ile. Kızımı uyuttum akşam odaya götürdüm . Daha sonra salonda tv açık kaldığını gördüm. Onu kapatttım. Her neyse ben bir şekilde tv yi yanlış kapatmışım . Bunu da gecesinin ikisinde annem kapımızı çalınca anladım . Uykumun arasında sen tv yi bozmuşsun gel düzelt diyor . Babam da uyanmış uykuları kaçmış tv izleyeceklermiş . Ben de sabah bakarız şimdi uykum çok dedim çocukta uyanır sabah ilgilenirim dedim. Gönderdim annemi . Bi daha geldi odaya çat girdi . Baban gelsin diyor dedi . Gelemeyeceğim dedim sabah bakarız dedim . Çocuk uyanacak bak dedim uzatmayalım dedim . Israrla çağırdılar gttim. Düzeltemedi. Eşime gösteririz dedim ben anlamam teknolojiden dedim. O baksın dedim. Babam saydırmaya başladı okumuşsun memur olmuşsun nasıl anlamazsın vs. YA gerçekten bi tv için bu kdr tantanaya gerek varmıydı.daha sonra ailem her izne geldiğimde erzak yollar var tarhana salça vs gibi . Yani ben bunu içlerinden gelerek verdiklerini düşünürdüm . Memleketten birşey alsalar bana çoğunun ücretini veririm zaten . Durumları çok iyi değil biliyorum. Babam biz sana o kadar erzak veriyoruz sen elin titreye titreye para veriyorsun . Bize daha fazla para vermem gerek. Market alışverişi yapman gerke falan dedi . Ben de dedim madem bu kdr karşılık ve beklenti içindeyseniz yapmayın dedim . Hazır satan yerlerden alırız . Boşu boşuna da yorulmayın dedim. Ben eşimden gizli verirmişim istesem . Vs gibi laflar etti. Benim zoruma giden şu ailem beni okuttu memur oldum ama artık gerçekten bi ömür aileme borçlu hisssetmekten gerçekten çok yoruldum . Babam sadede yatak odası yaptı kredi çekti. Diğer tüm masraflar eşimin ailesi . Çeyizimi kendim aldım . Hepsini.sürekli yüzüme vururlar biz senin için kredi çektik senin yüzünden sıkıntı yaşıyoruz vs. İlk atandığım zaten eve tutttuk babam almıştı eşyalarımı onun ücretini vermişti onu da defalarca yüzüme vurdular onu da bize ödettin gibi . Hiç hoş olmayan laflar izne kafa dinlemeye geliyorum ama hep moralim bozulup dönüyorum
Katılıyorum. Ailenizin durumunun iyi olmadığını söylüyorsunuz. Kendi evinde bir çorbayla öğününü geçiri ama siz eşiniz bebeğiniz ailenize geldiğinizde mutfak ihtiyaçları değişebilir. Giderken alışveriş yapabilirsiniz. Bunu yüzünüze vurma sebepleride hiç götürmemenizden bence. Akıl etmeniz gerekir. Erzak yapıyorsa sizin içinizden gelmeli parasını ödemek hem de fazlasıyla. Ve tv yi açmak istememeniz gerçekten sinir bozucu olmuş.Ailenizin maddi durumu kötüyse yatak odası takımını siz almaliydiniz. Bunun dışında tarhana salça vs için anne masraf yapmışsınız diye para teklif etmeniz gerekirdi. Ailenizin de bunların lafını yapmalari çirkin. Ama siz çok bencil geldiniz bana. Uyuyo olsanız bile yaşlı insanlar TV yi acmamis hemen kalkıp 5 dakika da halledebilirdiniz. Ama siz önce kendinizi dusunmussunuz. Vee uzun süreli aile yanında kalmalarda bence mutfak alışverişi yapılmali.
Ailemin durumu iyidir ve çok şükür hiçbir şey esirgemezler. Arada yanlarına gidince bir kilo bir şey bile alsam dünyalar onların oluyor
Merhaba herkese. Direk konuya gireceğim . 34 yaşında evliyim . Ailemden uzakta yaşıyorum. İzinlerde görüşüyoruz ancak. Şu an izindeyiz . Ailemin evi ile kayınvalidem evi çok yakın . Bazen ailemde bazen eşimin ailesinde kalıyorum. Ailemin evine geldik bir buçuk yaşındaki Kızım ile. Kızımı uyuttum akşam odaya götürdüm . Daha sonra salonda tv açık kaldığını gördüm. Onu kapatttım. Her neyse ben bir şekilde tv yi yanlış kapatmışım . Bunu da gecesinin ikisinde annem kapımızı çalınca anladım . Uykumun arasında sen tv yi bozmuşsun gel düzelt diyor . Babam da uyanmış uykuları kaçmış tv izleyeceklermiş . Ben de sabah bakarız şimdi uykum çok dedim çocukta uyanır sabah ilgilenirim dedim. Gönderdim annemi . Bi daha geldi odaya çat girdi . Baban gelsin diyor dedi . Gelemeyeceğim dedim sabah bakarız dedim . Çocuk uyanacak bak dedim uzatmayalım dedim . Israrla çağırdılar gttim. Düzeltemedi. Eşime gösteririz dedim ben anlamam teknolojiden dedim. O baksın dedim. Babam saydırmaya başladı okumuşsun memur olmuşsun nasıl anlamazsın vs. YA gerçekten bi tv için bu kdr tantanaya gerek varmıydı.daha sonra ailem her izne geldiğimde erzak yollar var tarhana salça vs gibi . Yani ben bunu içlerinden gelerek verdiklerini düşünürdüm . Memleketten birşey alsalar bana çoğunun ücretini veririm zaten . Durumları çok iyi değil biliyorum. Babam biz sana o kadar erzak veriyoruz sen elin titreye titreye para veriyorsun . Bize daha fazla para vermem gerek. Market alışverişi yapman gerke falan dedi . Ben de dedim madem bu kdr karşılık ve beklenti içindeyseniz yapmayın dedim . Hazır satan yerlerden alırız . Boşu boşuna da yorulmayın dedim. Ben eşimden gizli verirmişim istesem . Vs gibi laflar etti. Benim zoruma giden şu ailem beni okuttu memur oldum ama artık gerçekten bi ömür aileme borçlu hisssetmekten gerçekten çok yoruldum . Babam sadede yatak odası yaptı kredi çekti. Diğer tüm masraflar eşimin ailesi . Çeyizimi kendim aldım . Hepsini.sürekli yüzüme vururlar biz senin için kredi çektik senin yüzünden sıkıntı yaşıyoruz vs. İlk atandığım zaten eve tutttuk babam almıştı eşyalarımı onun ücretini vermişti onu da defalarca yüzüme vurdular onu da bize ödettin gibi . Hiç hoş olmayan laflar izne kafa dinlemeye geliyorum ama hep moralim bozulup dönüyorum
Aynı fikirdeyim durumun yoksa yapma, yapıp çocuğu gelir kapısı görmek ayrı bir DünyaYa ne kadar ayıp ve kalıtesizce. Bazı insanlar çocuklarını ilerde ticari kaynak olarak görmek icin yapıyor sanırım. Biz onu yaptık biz bunu yaptık sen n’aptın lafları çok yanlış. Yapacaksın anasın babasın. Dünyaya çocuk getirdiysen bakacaksın. Ama bunu yüze vuracaksan şimdi sen eşinden gizli para ver diyeceksen tukureyim öyle işe.
Beş bin olsa keşke ama 4 bin maaşım çocuk Bakıcı parası çocuk masrafları eşim de ev aldık onun kredisini ödüyor bi nevi bizde geçim derdindeyiz.uykudan kaldırılmak için önemli bi sebep değildi benim için . Tv izlemek çok önemli olmasa gerekti . Tv yi boZdum diye fırça attılar ben uyku sersemliği ile sabah bakarız dedim. Olmadı eşimi çağırırız dedim o anlar dedimMemurlar cok mu zengin oluyor ben bu kismini pek anlayamadim.bircok kisi memursaniz ailenize bakacaksiniz falan yazmis da normal bir memur 5 bin civari aliyor zaten.
Benim aileme kredi konusunda destek olacak gücüm yoktu. Çünkü çeyizimde o kdr eksik vardı ki . Ben onları almak içi zaten kredi çekmiştim onu ödemekle meşguldümBen böyle aileleri anlamıyorum.
Benim ailem de böyle. Ben istemediğim halde bana biz de düğün yapacağız dediler. Ben düğün sevmem, istemiyorum dedim ben yapacağım dedi annem. Sonrasında kredi çektik, düğün yaptık borca girdik diye lafı oldu. E ben istemedim, talepte bulunmadım, istiyorum ama param yok demedim. Aradan yıllaaaaar geçince sıkıntıya düştük demenin manası yok, insan gönülden koptu da yapıldı zannediyor çünkü.
Gecenin bir yarısı uyanıp inatla tv aç demek de bana manasız geldi, onlar laf saymak için bekleşmişler bence. Eteklerindeki taşları da dökmüşler.
Benim kredi çekecek gücüm yoktu . Çeyizimi kredi çekerek almıştım eşimin parmağına takılan yüzük de dahil kendim aldımAilenizin maddi durumu kötüyse yatak odası takımını siz almaliydiniz. Bunun dışında tarhana salça vs için anne masraf yapmışsınız diye para teklif etmeniz gerekirdi. Ailenizin de bunların lafını yapmalari çirkin. Ama siz çok bencil geldiniz bana. Uyuyo olsanız bile yaşlı insanlar TV yi acmamis hemen kalkıp 5 dakika da halledebilirdiniz. Ama siz önce kendinizi dusunmussunuz. Vee uzun süreli aile yanında kalmalarda bence mutfak alışverişi yapılmali.
Ailemin durumu iyidir ve çok şükür hiçbir şey esirgemezler. Arada yanlarına gidince bir kilo bir şey bile alsam dünyalar onların oluyor
4 bin lira maaşlar gurbette yaşayarak nasıl rahat yaşam ki bu. Bakıcı parası çocuk masrafları .Madem memursunuz rahat yaşatın ailenizi kısmına çok güldüm istemedenkız memurlar kendi aç karnını zor doyuruyor, başkalarını nasıl rahat yaşatsınlar ? Üç beş destek olunur düzensiz de olsa ama "rahat yaşatmak" ? İlahi yaa
Ben nasıl halleşecektim kü zaten çeyiz için çekmiştim kredi . Eşimin ailesi herşeyin yüzde 90 nı yaptı . İstemeye geldiklerinde babam kendi dedi ben yatak odasını yaparım diye . Keşke demeseydiDurumu iyi olmayan aileye kredi çektirilmez.
Onlar istese bile müsade edilmez böyle birşeye, aileler yapmamız gerekiyor diye düşünebilir ama siz maddi durumlarıni göz önüne alarak ben hallederim demeliydiniz.
Para beklentilerini dile getirmeleri hoş değil belki ama farklı şehirden gidiyorsanız, durumlarınin da iyi olmadığıni da düşünürsek özellikle, bir market alışverişi yapılabilir pekala. Aileyi ziyarete gidip, elini hiç cebine koymadan geri gelmek benim normalime pek uymuyor.
Kumandayı da ilk seferde açmayı deneseydiniz ne olurdu ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?