Ailemi anlamıyorum.....

Memurlar elbette zengin degil ama ailenin durumu yoksa kendisi icin cekilmis krediyi odemeye de destek oluversin bir zahmet , zaten yatak odasi takimi icin cekilen kredi ne kadardir allah askina , aileme yuk olacagima ben oderim yani

Televizyon konusu da gayet normal , yasli insanlar acamamislar , uykuları kacmis , kendi düzenleri bozulmus , benim de televizyonumu evime gelip kalan kisi yanlis kapatsa bende kaldirir duzelt derim , cok zor birsey olmasa gerek iki dakika kalkip duzeltmek

Ailemiz zaten olması gereken şeyleri bize yaptılar diye niye minnet duymamamiz gerektiğini anlamamışımdır hiç. Ilk seferde kalkıp televizyonu açmayı deneseydiniz kavga gürültü olmazdı bence. Çocuğun uyanma riski de azalırdı zaten o kadar kapı ağzında konuşana kadar.

Yok ailesine bakacak demedik kendine baktırmayacak esasen.

Atanır atanmaz kendi borca girebilirdi.
Evlenirken eşyalarını yine eşiyle kendisi alabilirdi.

Borca gidilecekse eğer yaşlı insanlar değil gençler girmeli diye düşünüyorum ben.

Insanlar rahat etmeleri gereken yaşlarda kredi diye sıkışıp darlanmamali.

Durumu iyi olmayan aileye kredi çektirilmez.
Onlar istese bile müsade edilmez böyle birşeye, aileler yapmamız gerekiyor diye düşünebilir ama siz maddi durumlarıni göz önüne alarak ben hallederim demeliydiniz.

Para beklentilerini dile getirmeleri hoş değil belki ama farklı şehirden gidiyorsanız, durumlarınin da iyi olmadığıni da düşünürsek özellikle, bir market alışverişi yapılabilir pekala. Aileyi ziyarete gidip, elini hiç cebine koymadan geri gelmek benim normalime pek uymuyor.

Kumandayı da ilk seferde açmayı deneseydiniz ne olurdu ki?

Babanız paragöz, tüh gitti evlendi parasını yiyemedik diye konuşuyorlar annenizle çok belli

Çalışıyorum. Eşimle gelirimiz aileminkinden iyi. Ama onlar da kötü değiller, orta diyelim. Evlenirken yatak odası takımımı almak istediler, gelenek dediler. Tamam dedim. Zorlanacaklarını düşünsem asla müsade etmezdim. Zorlanacak olsalar kızım yapamıyoruz derlerdi onlar da. Bazı aile ilişkiler o kadar garip ki anlamakta zorluk çekiyorum. İletişim eksikliğinden bunlar hep. Siz durumu iyi olmayan ailenizin kredi çekip almasına göz yummuşsunuz onlar da durumumuz yok alamayız dememiş. Her şey olup bittikten sonra yüzüne vurmayı, ısıtıp ısıtıp önüne getirmeyi çok çirkin buluyorum. Erzak istemiyorsanız bunu da söylemelisiniz ailenize. Neden konuşamıyorsunuz ki bunları?
Biz seni okuttuk lafları ise çok saçma. Her ebeveyn dünyaya getirdiği çocuğunu okutmak zorunda elbette. Okutmayadabilirlerdi evet ama okutmuş olmaları ömür boyu onları finanse etmenizi gerektirmez. Karşılık beklenerek yapılacak şey değil bu.
Tv için gece uyandırma kısmına yorum yapmak istemiyorum, herkes kendi aile ilişkileri ve karakteri doğrultusunda yorum yapıyor. Ben annemin ya da babamın gece ben uyurken böyle bir şey için beni uyandırdığını asla düşünemiyorum. İmkansız. Ama bu benim ailem tabi.
Aileniz belli ki maddi olarak zor durumda ve sizden bir şeyler bekliyorlar. Sizin için yaptıkları masrafları da göz önünde bulundururak toplu para yardımı yapabilirsiniz. Belki içleri soğur biraz.

Ayrıca bu yazıda aileyi haklı bulanlar eşlerine hiç değer vermiyor sanırım. Eşten gizli para vermek fln hiç hoş değil bu fikir bile çok. Çirkin

Niye kalkıp bakmadın tv. ye acaba?
Ben olsam bozdum mu diye telaşla kalkar bakar üzülürdüm mahçup olurdum.
Belli ki bozuldu sanmışlar yeni tv alacak imkanları yok.
birinin evine gidince anne baba da olsa onların düzenine alışkanlıklarına eşyasına vs. dikkat etmek saygı göstermek gerekir.
benim anladığım bu ilk olay değil. Sanki sorumsuz ve vurdumduymaz bir karakterin var . Ailenin yeter artık dediği sınıra gelmişsin.

Katılıyorum. Ailenizin durumunun iyi olmadığını söylüyorsunuz. Kendi evinde bir çorbayla öğününü geçiri ama siz eşiniz bebeğiniz ailenize geldiğinizde mutfak ihtiyaçları değişebilir. Giderken alışveriş yapabilirsiniz. Bunu yüzünüze vurma sebepleride hiç götürmemenizden bence. Akıl etmeniz gerekir. Erzak yapıyorsa sizin içinizden gelmeli parasını ödemek hem de fazlasıyla. Ve tv yi açmak istememeniz gerçekten sinir bozucu olmuş.
İyi bir işim ve kariyerim var çok şükür. Ailemin ihtiyacı olmamasına rağmen düğünümde hiç birşey yapmalarını istemedim ihtiyaç halinde isterim dedim. Gittiğimizde tam bir mutfak masrafını karşılamak olmasa bile temel ihtiyaçlarını ( çay, şeker, yağ, deterjan v.b), evde gördüğüm eksikleri almaya çalışırız eşiminde eli açıktır bu konuda benden önce davranır. Annemde çok kızar almayın ihtiyacımız yok der. Hiçbir zamanda ben şunu yaptım aileme, ailemde biz şunu yaptık konusu açmaz. Hatta şimdi siz açınca aklıma geldi. İlk atandım ev açtım ihtiyaçlarımı yine kendim karşıladım babam sağolsun ben alırım demesine rağmen.

Ya ne kadar ayıp ve kalıtesizce. Bazı insanlar çocuklarını ilerde ticari kaynak olarak görmek icin yapıyor sanırım. Biz onu yaptık biz bunu yaptık sen n’aptın lafları çok yanlış. Yapacaksın anasın babasın. Dünyaya çocuk getirdiysen bakacaksın. Ama bunu yüze vuracaksan şimdi sen eşinden gizli para ver diyeceksen tukureyim öyle işe.

Aynı fikirdeyim durumun yoksa yapma, yapıp çocuğu gelir kapısı görmek ayrı bir Dünya

Keşke elimden gelseydi de aileme sürekli destek olabilseydim çok isterdim çok.
Onların benden böyle bir beklentisi yok aksine mahcup olurlar ama anne baba hakkı ödenmez.
Ben de çocuk büyütüyorum hemde ne zorluklarla ne emeklerle. Aynı şeyleri ailem de yaptı benim için bunu görmek çok zor değil.
Doğurduysan büyüteceksin kardeşim bana mı sordun olayı degil bu. Vicdanen bile olsa sorumluluk hissediyorum benden beklentileri olduğu için değil, olsaydı da sorun olmazdi benim için.
Herkesin ana babaya bakışı çok farklı.
Allah vicdanlı merhametli evlatlarımız olmasını nasip etsin.

Beş bin olsa keşke ama 4 bin maaşım çocuk Bakıcı parası çocuk masrafları eşim de ev aldık onun kredisini ödüyor bi nevi bizde geçim derdindeyiz.uykudan kaldırılmak için önemli bi sebep değildi benim için . Tv izlemek çok önemli olmasa gerekti . Tv yi boZdum diye fırça attılar ben uyku sersemliği ile sabah bakarız dedim. Olmadı eşimi çağırırız dedim o anlar dedim

Benim aileme kredi konusunda destek olacak gücüm yoktu. Çünkü çeyizimde o kdr eksik vardı ki . Ben onları almak içi zaten kredi çekmiştim onu ödemekle meşguldüm

Benim kredi çekecek gücüm yoktu . Çeyizimi kredi çekerek almıştım eşimin parmağına takılan yüzük de dahil kendim aldım

4 bin lira maaşlar gurbette yaşayarak nasıl rahat yaşam ki bu. Bakıcı parası çocuk masrafları .

Ben nasıl halleşecektim kü zaten çeyiz için çekmiştim kredi . Eşimin ailesi herşeyin yüzde 90 nı yaptı . İstemeye geldiklerinde babam kendi dedi ben yatak odasını yaparım diye . Keşke demeseydi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…