Ailemi bayramda bile aramak istemiyorum ne yapmalıyım?

normalde de aramıyorsunuz görüşmüyorsunuz zaten günah sadece bayramlarda işlemiyor :) yine de içinize sinmiyorsa telefonda resmi bir görüşme yaparsınız resmi ve mesafeli olunca tekrar görüşme gibi de olmaz ben babamla görüşüyorum annemle görüşmüyorum tüm hayatını abime adamış ,kalacak tüm mirası da abimle ve kendi kendine yemiş biri tüm hayatımda anneme kendime beğendirmeye çalışmakla ve eleştirilerini göğüslemekle geçti sonra baktım ki ben hastalanıyorum artık üzüntüden stresden annemle normal konuşmamızda bile gerginim direkt mesafe koydum önce aşırı resmi oldum sonra son damlada kestirip attım hak hukuk dediğimiz şey karşılıklı benim ne kadar hakkımm ve yapmam gerekenler varsa aynı şey karşı taraf içinde geçerli herkes kendine ve ne kadar iyi olduğuna baksın önce siz boşuna vicdan yapıyorsunuz...

hayırsız evlat mısınız? kötülük mü yaptınız ?yok ? eee o zaman ? peki ebeveyniniz size ne kadar doğru oldu . ha ben üstüme düşeni yapayım da gerisi beni ilgilendirmez diyorsanız o zaman normalde ve bayramda da şöyle en azından ayda bir falan arar resmi şekilde nasılsınız dersiniz telefonda, yüz yüze görüşmeniz şart değil. neye beddua edecek ki ayrıca ...

Gelmeyince de onların anne baba olduğunu bilip kendi ruhumuza zarar vermeyecek mesafede tutmak lazım.
Evet
Cok dogru yazdiklariniz ama işte zor yani mecburen küstüm ki ders olsun bayramda aramamakta iyice "saygisizlik" olur gibi düşünüyorum ama soguk resmi bi sekilde en fazla. Sizede üzüldüm Allah guzel bi omur nasip etsin.

Öylede yapabilirsiniz tabiki
dinimize gelirsek zaten 3 gunden sonra kus kalmak gunah
dini bayram diye gunah çıkarma gibi bir durumumuzda yok malesef

Sizi çok iyi anlıyorum sadece şuna üzüldüm bende bir anneyim ve kızım benim için böyle dese perişan olurdum
Ama şu da var ki kimbilir size ne yaşattılar da böyle oldunuz
İçinizden geldiği gibi davranın ve en önemlisi evladiniza kimsenin annesine imrenmeyecegi şekilde annelik yapmaya gayret edin Allah yardımcınız olsun

Zor belki ama yine o gereksiz aramalar olursa hep bir bahaneyse gerekirse sözünğ, keaip kapatmak. Ve gerekirse tekrar tekrar. Karşınızdaki anlayana kadar. Anlamazsa kendi bilir mesafe iyidir. Psikolojinizi bozan herkesten uzak dueun valla. Huzur verenler olmalı hayatımızda

Bu raddeye geldiyseniz aramayın. Üzerinizde hissettiğiniz baskı da bu vesile ile kalkacak ve ne kadar kırgın olduğunuzu anlayacaktırlar..

"Bayramın kutlu olsun anne. Ellerinden öperim. Sesin iyi geliyor. Babam orada mı? Ona da sesleneyim."

Babanız zaten uzatmaz. 2 dk sürer toplamda konuşmanız. Çocuğunuza da anneniz uzatırsa el işareti yapın. Gidip evin zilini çalsın. O bahaneyle kapatırsınız.

Benim ailem de evlat ayrımı yapar. Bu çok canımı yakardı eskiden ama artık durumu kabullendim. Sanırım anneler için ilk evlatlarının yeri ayrı oluyor. Onu benden daha çok sevmesi beni sevmediği anlamına gelmiyor. Elbette beni de seviyor, benim için de fedakarlıklar yaptı. Sırf annelerimiz diğer kardeşlerimizi daha fazla seviyor diye ilişkileri koparmak bana doğru gelmiyor. Tek açıdan bakmamak lazım. Benim de rest çekip iletişimi kestiğim zamanlar oldu ama dayanamadım. Bu hepimizi daha çok yıprattı. Eğer zor zamanlarınızda hiç yanınızda olmuyorlarsa hiç aramayın, umurlarında olmayacaktır. Ama annenizin size karşı sevgisi, merhameti az da olsa varsa ilişkiyi tamamen koparmayın derim. Kısa bir bayramlaşma konuşması yapabilirsiniz

Boyle samimiyet yok bile aramizda. Kizim demez bile annem bende aramiz iyi iken bile anne baba bayraminiz mübarek olsun derdim bu kadar.

Siz yine telefonla kurtarabilirmişsiniz. Benim eşimin lanet ailesi ve kendi lanet ailem aynı yerdeler. Bende eskiden oradaydım. Çok şükür kurtuldum. Yüzlerce km uzaktayım şuan. Bayramda gitmek zorunda kalabilirim. Eşim ailesini görme k isteyebilir. Ben defalarca kovulmaktan beter edildigim. Hatta bı akşam yemeği sonrası kaşıklar lavaboya çarpılarak asagilandigim eve gitmek istemiyorum. Çok üzüldüm yıprandım. Hatta babam eşime bı keresinde: kayın ailem ile aynı fikirde olduğu bı konuda, ben olsam böyle birini eş olarak gezdirmem dedi. Eşim de ailesinden darbeli ve tek çaresi ben olduğum için, buna prim vermedi. Ama başkası olsa çok daha fazla suistimal ederdi. Eşime hep o yalnız ne istersen yap istersen boşa. Biz kabul etmeyiz, arkasinda durmayiz mesajı verdiler.

İnsan sonuçta Oda bu jokerini zaman zaman kullandı tabi.

Neyse şimdi ben bu aşağılık insan musveddelerini ziyaret etmek zorundayım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…