Ailemi dinlemeli miyim?

Valla
Biz kız tarafıyız biz aranacağız diyorlar. Bizi adam yerine koymuyor diyorlar. Siz neden aramıyorsunuz diye birkaç kez sordum ama onları savunuyorum diye düşünüp daha çok sinirleniyorlar
Çok naz aşık usandirir canım allah kolaylık versin iki tarafida sen düşünüyosun sana zor kimseye degil

Bir arkadaşım da buna çok benzer bişey yaşadı ve o maalesef nişanlısına yansıttı tüm bu olayları.O çok aşık çocuk kızı terk etti ve kız ne kadar uğraştıysa da geri de dönmedi.Gerçekten üzücü bir hikayedir.Eğer evlenmek istiyorsan nişanlına sakın yansıtma bunları , anlatma , bilmesin.Hatta gerekirse yalan söyle.

Nişanlımın yurtdışına gelmesini ailem istiyor ama nişanlım istemiyor, buraya gelmek için yapıyor diyorlardı ama baktılar ben oraya gideceğim tamam sen gel dediler ama o zaten gelmek istemiyordu buraya

Zaten öyle yapa yapa profesyonel yalancı oldum. Ben yalan söylerken dudaklarım titrer ateş basardı, şimdi yüzüm bile kızarmıyor. Yansıtmamak için uğraşıyorum ama sıkıntısını yansıttığım oluyor olayları anlatmasamda

Nişanlımın yurtdışına gelmesini ailem istiyor ama nişanlım istemiyor, buraya gelmek için yapıyor diyorlardı ama baktılar ben oraya gideceğim tamam sen gel dediler ama o zaten gelmek istemiyordu buraya
Anladım.Sana tek diyeceğim şu : Eğer gerçekten sevdiğine ve sevildiğine inanıyorsan aldırma ailene.Hayattan korkarak yaşanmaz ki.Eğer dedikleri çıkarsa da - inşallah çıkmaz - hata yaptım dersin.Hatalar insanlara mahsus.Hata yapıcam diye korkup hayat ertelenmez.Bir de 31 yaşında kıza nişanlından ayrıl diyecek kadar karışmak da çok abes.Aile olmak bu değil.Aile her zaman yanında olmalı insanın çocuğuna hata yapma özgürlüğü de tanımalı.Allah yardımcın olsun.

Ben gerçekten sevdiğime ve sevildiğme inanıyorum ama annem ki benim hayatta en çok değer verdiğim insan haliyle kendisidir, eğer evlenirsen evine adım atmayacağım diye çok büyük yemin etti. Sebebini sorduğumda onun ailesini kendime nasıl yakıştırdıgımı, aramızda görgü olarak uçurum olduğunu ve benimle onlara hizmet etmem için evleneceğini söylüyor. Bu kadar senaryoyu neden yazıyor bilmiyorum ama eğer evlenirsen seni silerim dedi ben ortada gerçekten başka hiçbir sorun yok.

Nişanlının ailesi nasıl ki? Siz çok modern onlar çok ataerkil mi? Kadına ikinci sınıf gibi mi muamele ediliyor? Görgüden kastettiği yaşam şekli mi? Ne gibi görgüsüzlüklerine şahit oldu annen mesela? Şunun için soruyorum : Aşktan gözün kör oldu da sen göremiyor musun acaba?

Şu yazdigin şeye kadar hersey normal gibi gözüküyordu ama kusura bakma seni tanimam etmem göz rengini bile bilmem ailen hatali
Ailen bencil.
Eger çocuğunu,bir yuva kuracak,hemde sevdigi adamla bir yuva kuracak diye silecekse bırakın silsin.
Kusura bakma açık konuscam seninle srnin yaşın 31 az bir yas degil yani saf oldugunu düşünmüyorum
Sen evlatsan nişanlın da bir annenin babanin evladi seninle nişanlanmak icin o kadar ugrasmis,ayni sekilde ailesi de ugrasmis bu insanlara yazık gunah degil mi pardon?
Ne demekmis biz kız eviyiz
Ailen cok yobaz yobaz ustten ustten konusuyor
Kiz evi demek erkek ailesini aramamak sormamak demek degildir bu kendini ağır satmaya degil önemsememeye ve kibire giriyor
Karar senin. Ailen cok yanlış sularda yüzüyor gibi geldi bana

Aile yapısı olarak aynıyız, ataerkil iki ailede. Ama onların sofra düzeni, misafire hizmet anlayışı biraz farklı. Bizimkiler ne var ne yok döker misafir gelince ekstra özen gösterirler, onlarda çok özenmemişler, herzman gelen bi misafir gibi davrandılar. Yada yemeğe çıktık, gidilen yeri beğenmediler. İnsanlıktan nasibini almamış diyorlar ama o kadar ne yaptı onu anlamaya çalışıyorum

Ailem hiç böyle değildi ben öyle şaşırıyorum ki bu tavırlara. Bişey deyince tamam insandır hata yapar, hadi ona bakma ama şu var diyorlar. Onu söyleyince hadi onada bakma şuda var diyorlar. Yani aklına gelen herşey göze batıyor. Bazı konularda haklılar, bende kör değilim ama onlar aşılmayacak şeyler değil bende ondan kararsızım

Benim hep söylediğim ve dogru olduguna inandığım bir laf vardir
2 genc evlencegi zaman aileler bencillesir
Daha neler yapacaklar izle ve gor
Buna bazen kizindan ayrilma korkusu bazen de kıskançlık sebep oluyor
Benim hayat tecrubem bu
Cocuklarin ustunden elini ceksinler artık yeter ki cocuk degilsiniz yaşınız olmuş 31 nisanlinizi da seviyorsunuz bir kac defa savunsana nisanlini bak gor ne dicekler
Sen artık o tarafa geçmişsin
Sen artik onlari tutuyorsun ama senin gercek ailen biziz
Biz mi onlar mi
Eger bu tarz soylemleri varsa 100 de 100 diyorum ailen haksiz ve yine hayat tecrubeme guvenerek söylüyorum
100 de 100 de sen evlenince yaptiklarina pisman olcaklar.
Görürsün.
Tabi ailenin gazina gelipte ayrılmazsan.

Aynende bu lafları duyuyorum. Fazlası var eksiği yok. Ana baba duası almıyorsun diyorlar, iyide siz bana evladınız olarak sadece sizin istediğiniz şeyleri yapıncamı dua ediyorsunuz, bu çıkar ilişkisi diyorum. Tamam bizi kaybedince görürsün yazıklar olsun sanki seni bizden cokmu düşünüyor karşındaki vs vs en son nişanı atayım tamam dedim ama biz istemiyoruz diye atma, kendin düşün bizim dediklerimizi, sonra ileride pişman olursan vay efendim sizin yüzünüzden ben sevdiğimden ayrıldım deme diyorlar. Evlenincede pişman oldum deme bize diyorlar. Her konuda pişman olmayacağım yani onlar suçlu olmayacak

Tek bir cümlem var ailene kusura bakma ama
Yaziklar olsun....
Evlenince pisman olma ne demek biliyor musun ben sana izah edeyim
Yani geri donemezsin bu eve sen evlenceksin soyismin degiscek artık el olacaksin bize sonra zırlama geri dönme
Senin anne ve babana biz annecik ve babacık diyoruz
Nerden biliyorum bu kadar seyi cok zeki oldugumdan mi.. asla
Bendede ayni modeller var
Evlendim cok mutluyum mosmor.oldular sesleri kesildi
Asla bana artık tek bir.kelime edemiyorlar edemezler de
Sınırlı sayı da görüşüyorum ailemle hicniseyimi de doğru düzgün paylaşmıyorum
Mutsuz olursam sevinirler çünkü.
Eşim i sorarsan cok seviyorum o da beni severek evlendik kavga etmiyor muyuz illa ki ama oyle buyutebilcegim kaynana gorumce gibi sorunlarim da yok kavga da ediyoruz ama bi bakiyorum birbirimize sarilmisiz öyle uyumuşuz..

Ben yeni evlendim huzursuz bir donemde evlendim ve dugun ertesi hastaliklarls ugrastik ve cok yiprandik kara kışta evlendim.
Huzursuz bir insan oldum haliyle esimle cok dalaştık yalan degil sular duruldu cok şükür esimin aşırı beyefendi olmssi anneme babama saygi gostermesi hediyeler almasi gekip gitmesi onlari bu hâle getirdi. Nankörlük işte hala da sevmezler agizlarinda seviyorum diyorlar ama inanmiyorum sevmek zorunda da degiller ben sevmisim evlenmisim ben aileme damat degil,kendime hayat arkadaşı getirdim
Herkes isine baksın o evde yaşamaya devam etseydim de ruh hastasi olurdum.

Ben ailemden asla beklemezdim, hayatımın hiçbir alanında beni yalnız bırakmayan, her kararımda destek olan bi ailem vardı. Gerçi daha önce 2 kez kötü tecrübe edinmiştim ama onlardan da kendim vazgeçtim bu kadar baskı yapmadılar ki onların gerçekten gözle görülür uyuşmayan yanları çok çok fazlaydı. Onlarda bile yaşım daha küçük olmasına rağmen bu kadar baskı yapmadılar, benimde duygularım aşırı yoğun değildi, sonra olmadı ayrıldım. Ailem her kararımda arkamda dururken şimdi bizi sil muamelesi çok ağır geliyor. Ben zaten pişman olsamda ki inşallah Allah kimseye yaşatmasın, sanırım bu kadar gemileri yaktıktan sonra söyleyemem, aşırı gururluyum çünkü maalesef. Sizde çok çok mutlu olun inşallah başka insanlara inat. Gerçekten ne zormuş bu karar ya, evde hergün kavga hergün stres, bu kafayla sağlıklı bi karar alıp almadığımı bile bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…