- 3 Ocak 2016
- 3.343
- 6.348
- 158
- 40
- Konu Sahibi bella-donna
-
Evet bende evlenmeden once yasim küçükken sizin gibi bir sözlülük donemi gecirmistim ve onlardaki durumun berbatligi aşikar di. Gormemek icin eşşek olmak gerekiyordu. Benimde duygularım ağır degildi. Ayni yollardan geçmişiz...Ben ailemden asla beklemezdim, hayatımın hiçbir alanında beni yalnız bırakmayan, her kararımda destek olan bi ailem vardı. Gerçi daha önce 2 kez kötü tecrübe edinmiştim ama onlardan da kendim vazgeçtim bu kadar baskı yapmadılar ki onların gerçekten gözle görülür uyuşmayan yanları çok çok fazlaydı. Onlarda bile yaşım daha küçük olmasına rağmen bu kadar baskı yapmadılar, benimde duygularım aşırı yoğun değildi, sonra olmadı ayrıldım. Ailem her kararımda arkamda dururken şimdi bizi sil muamelesi çok ağır geliyor. Ben zaten pişman olsamda ki inşallah Allah kimseye yaşatmasın, sanırım bu kadar gemileri yaktıktan sonra söyleyemem, aşırı gururluyum çünkü maalesef. Sizde çok çok mutlu olun inşallah başka insanlara inat. Gerçekten ne zormuş bu karar ya, evde hergün kavga hergün stres, bu kafayla sağlıklı bi karar alıp almadığımı bile bilmiyorum
Hayır başka ne istiyorlarki anlamıyorum. Ne güzel eşin saygısızlık yapmıyor aksine ince davranıyor, daha neden sevmiyorlar. Benim annemde öyle bana ağzıyla kuş tutsa sevmem onu dedi ki dogruda. Biz tartışınca seven insan asla vazgeçmez ne yapar eder evlenmek için ikna etmeye çalışır diyorlar, nişanlım uğraşıyor kendince Ama onu yetersiz buluyorlar. Ben bella donnadan vazgeçmem gözünüz arkada kalmasın onu mutlu etmeye gayret edeceğim diyor, boş vaatlere karnımız tok diyorlarBen yeni evlendim huzursuz bir donemde evlendim ve dugun ertesi hastaliklarls ugrastik ve cok yiprandik kara kışta evlendim.
Huzursuz bir insan oldum haliyle esimle cok dalaştık yalan degil sular duruldu cok şükür esimin aşırı beyefendi olmssi anneme babama saygi gostermesi hediyeler almasi gekip gitmesi onlari bu hâle getirdi. Nankörlük işte hala da sevmezler agizlarinda seviyorum diyorlar ama inanmiyorum sevmek zorunda da degiller ben sevmisim evlenmisim ben aileme damat degil,kendime hayat arkadaşı getirdim
Herkes isine baksın o evde yaşamaya devam etseydim de ruh hastasi olurdum.
Yok tatlım, zaten ailem yurtdışında kalmasını söyledi ona ama o kalmak istemedi trye döndü. Zaten buradaydı kendisi trde tanışmadıkAcaba oraya yerleşmek için mi evliliği kullanacak birisi olarak mı görüyorlar?
O zaman beni en iyi sen anlarsın, inşallah bende mutlu olurum sizin gibi. Evet seviyorum, sevildigimede inanıyorum ama erteleme olayı mecburen oldu, ailem diyorki madem illa o olacak o zaman önümüzdeki ay yapalım düğününü bidaha ne sen bize gel nede biz size. Kaçar gibi öyle düğünmü olur, ben bunu kendime yakıştırmıyorum ailemede. Ama neresinden tutsam elimde kalıyor, annem çok fevri ve kendi kendini dolduran biridir. Sabah ne oldu konustunuzmu neler söylüyor diyen kadın akşam ben asla istemiyorum seni silerim evlenirsen diyor. Ben cıldırma noktasına geldim artkEvet bende evlenmeden once yasim küçükken sizin gibi bir sözlülük donemi gecirmistim ve onlardaki durumun berbatligi aşikar di. Gormemek icin eşşek olmak gerekiyordu. Benimde duygularım ağır degildi. Ayni yollardan geçmişiz...
Evet haklısın bende boyle gururluyum Allah im da beni onlars muhtac etmesin insallah..
Bence.cok iyi düşün cok cok iyi dusun hergun kavga cikartacak boyuta geldilerse eger tehlike sinyalleri yanıyor demektir
Siz en iyisi bahsettiginiz tarihte dugunu yapin
Eylül müydü?,
Ya zaten adami seviyorsun haksiz miyim? Ailesi daha kac kez arayacak yani
O zaman beni en iyi sen anlarsın, inşallah bende mutlu olurum sizin gibi. Evet seviyorum, sevildigimede inanıyorum ama erteleme olayı mecburen oldu, ailem diyorki madem illa o olacak o zaman önümüzdeki ay yapalım düğününü bidaha ne sen bize gel nede biz size. Kaçar gibi öyle düğünmü olur, ben bunu kendime yakıştırmıyorum ailemede. Ama neresinden tutsam elimde kalıyor, annem çok fevri ve kendi kendini dolduran biridir. Sabah ne oldu konustunuzmu neler söylüyor diyen kadın akşam ben asla istemiyorum seni silerim evlenirsen diyor. Ben cıldırma noktasına geldim artk
Aynen tatlım hepsinide söyledim İnan. Ne insanlar var, elbette kimsenin içine girmeden bilemeyiz ama kendi ailesinde yapılan yanlış evliliklerden örnek veriyor bana annem. Hepsinide ailesi seçmiş yani ortada aşkla evlenen kimse yok ama hepsinin evliliği kötü. Annem babamın evliliği iyi sadece ama oda babamın sabırlı olmasından. Ben denemek içinde çok dedim nişanlıma ailesine sorsun bişey olduğunda onlara danışırız falan diye oda dediki ya biz koskoca insanlarız, tamam onlar benim ailem ama benim evime kimse karışamaz. Sende lütfen benim ailemde olsa kendi ailende olsa dik dur, kimseye ezdirme kendini, ben zaten ezdirmem ben kölemi alıyorum sen benim başımın tacı olacaksın diyor. Elbette bunu ağzı iyi laf yapan bir kandırmak içinde söyleyebilir ama az çok samimiyetini anlayacak kadar tanıdığımı düşünüyorumBos vaatlere karnimiz tok mu lafa bak lafa
Iyi o zaman hepinizle evlensin nişanlın
Ailene de ev alsin hatta
Altin taksin annene
Sasirmis bunlar kiz yaslanmislar herhalde nisanlinla yüz-göz etme sakin oda tahminimce sen 31 sen ya senin yasinda ya senden büyüktür cocuk degil o da yavas yavas uyuz olmaya baslar ve sen ailenin agzina bakarsan soz dinlersen yani yanlis anlama nisanlin da senden soğur
Cocuk daha ne yapsin pardon
Cocukta hic art niyet görmedim ben ve ailesi de bence gayet iyi insanlar diye hissediyorum
Olabilir herkesin kültürü bir mi olcak yani napsinlar Alla Alla ya
Sen kendini sinirlendirme bak kilo verirsin yüzün coker
Aglama da gozaltlarin morarir
Kendini yeme
Düğününe odaklan
Yoksa olmaz boyle kendini kotu hissetme onundeki guzel gunlere odaklan
Annen takintili birisi ruh sağlığı yerinde degil
Ya kardesim bu adam ailesini alipta gelmedi.mi?
Seni istemedi mi?
Yüzügunu pirlantasini cikolatasini cicegini almadi mi?
Calisiyor isinde gucunde bir insan degil mi?
Sapık mi? Alkolik kumarbaz mi uyusturucu taciri mi? Yoooo
Aile kurmak istemiyor mu seni de seviyor mu?
Eeee daha ne yani hayret bisey
Gecsinler bu aile.islerini
Sen ailesiyle degil onunla evleniyorsun
Koca kiz.olmussun kendini hizmetci gibi kullandirrcak kadar da enayi degilsin annen bos konusuyor
Aynen, benimde etrafımda evlenip buraya gelenler oldu ve erkek olarak çok ezildi, çok yıprandı. Zaten ailem buraya gelmesini söylese de nişanlım istemiyor, trde işi var, yaşadıgı yeri seviyor. Başka yere gitmek istemiyorAnladigim kadariyla siz ve aileniz yurt disinda yasiyorsunuz ve aileniz de nusanliniz hakkinda "yurt disina cikmak icin evleniyor" sendromu olusmus. Size tavsiyem ailenize baslarini kiclarindan cikarip herkesin yurt disina cikma hevesinin olmadigini soylemeniz. 15-20 yil once nisanli olsaydiniz evet derdim. Ama artik Turkiye de erkeklerde akillandi artik evlenip yurt disina cikmak istemiyorlar cunku kiz tarafi cocuklarin burunlarindn getiriyorlar. Simarik kizlari da cabasi. Siz simariksiniz diye soylemiyorum ama boyle seyler de oluyordu.
Bence ailenizle konusun ve burnu buyukluk, simariklik yapmakdan vazgrcmelerini soyleyin. Erkek tarafi olsaydim hic ilgilenmezdim Ben sahsen
Maddi desteğim yok eve, çalıştığımı kendime harcarım ama manevi desteğim çoktur. Evdeki herkesin bi işi olsun hemen hallederim. Evrak işleri, doktor işleri, ev işleri.... nişanlım gerçekten geçmişi kötü, saygısız vs biri olsa kötü alışkanlıkları olsa ailemin bu ısrarını anlarım ama sırf onlar ısınmadı diye ayrılmayınca beni anne baba duası almamakla tehdit ediyorlar, açıkcası bugüne kadar hep dualarını aldım, onların istemediği hiç bişey yapmadım, hassas noktamın bu olduğunu biliyorlarEve maddi destek sağlıyor musunuz? Tr ye gelin gideceğiniz için çıldırmış olmalılar bu kadar. Tek sebep bu. Ben nişanlınız olsam hiç uğraşmam direk nişanı atarım. Çünkü sizde sevdiğiniz adamın arkasında duramıyorsunuz. Hala onları ikna etmenin peşindesiniz. Tabiki etmeniz gerekir ama ortada bir sebep yokken beni silmekle tehdit ediyorlar mutlu olmamı istemiyorlarsa onlardan önce ben onşarı silerim!
Nişanlım illa benim ailem diye tuttursa zaten ortada bişey kalmazdı. Yani ailesini sever o ama illa aileci değil, ben seninle bi aile olacağım der herzaman. Biz evlenirsek büyük ihtimalle benim ailemde görüşmez onun ailesiyle, bu sizde sorun oluyormu? Nişanlımda bunu dedi bana ve dediki benim ailemle görüşmeseler bile ben aileni ailem gibi kabul ederim. Tabi o bu kadar karşı olduklarını bile bilmiyorBizde de iki aile konuşmuyor birbirlerine ısınamadılar zar zor düğün yaptık şimdi bir araya gelmek istemiyorlar burada size ve nişanlınıza çok iş düşüyor illa nişanlınız benim ailem diyorsa işiniz zor iki tarafa da kulaklarınızı tıkamanız lazım yoksa evlilik yürümez biz öyle yapma kararı aldık
Şimdiye kadar genelde annemin icinin ısınmadıgı insanlardan hep bi yamukluk gördüm. Ama bunu bizzat yaşadım, zaten şüphe duyduğum ve benimde çok aşırı güvenmediğim insanlardı. Arkadaş olsun, eş adayı olsun vs. Annem ona dayanarak bak benim içimin ısınmadıgı insanlarda hep bişey çıkıyor, bundada öyle olacak diyor ama ortada somut bişey yok. Bakışından, oturuşundan, yürüyüşünden analiz yapıyor bak şöyle yapan insanlar şöyle olurmuş. Kendisi beden dili uzmanı falanda değil, keşke insanları dıştan öyle çözebilsek ne güzel olurdu. Umarım sizde çok mutlu olursunuz birlikte olduğunuz kişiyle...yahu kendileri hiç aramamış. şimdi karşı taraf aramıyor diye laf ediyolar. ortada bi sorun yok, içimiz ısınmadı diye ayrılmanızı beklemeleri çok saçma. ortada somut bi sorun olsa anlarım. benim ailem de görüştüğüm kişi ve ailesi için aynı şeyi söylüyor. açıkçası umrumda değil. benim içimin ısınması yeterli. maddi olarak bağımsızsan ve kendine güveniyorsan çek resti.
Şimdiye kadar genelde annemin icinin ısınmadıgı insanlardan hep bi yamukluk gördüm. Ama bunu bizzat yaşadım, zaten şüphe duyduğum ve benimde çok aşırı güvenmediğim insanlardı. Arkadaş olsun, eş adayı olsun vs. Annem ona dayanarak bak benim içimin ısınmadıgı insanlarda hep bişey çıkıyor, bundada öyle olacak diyor ama ortada somut bişey yok. Bakışından, oturuşundan, yürüyüşünden analiz yapıyor bak şöyle yapan insanlar şöyle olurmuş. Kendisi beden dili uzmanı falanda değil, keşke insanları dıştan öyle çözebilsek ne güzel olurdu. Umarım sizde çok mutlu olursunuz birlikte olduğunuz kişiyle...
Evet benim nişanlımda öyle. Sevgisini belli etmez başkalarının yanında ama baş başayken gözlerini benden almaz üzerime titrer, hep güzel bakar güzel şeyler söyler. Aileme bunu açık açık anlatıyorum ama beni kandırıyoemus, değer veren insan ailesinden başlarmış değer vermeye. Bendem önce onlar gelmeliymiş.
Bende artık inanmıyorum bu aileler hisseder lafına. Sanırım ailelerin her istediği yapılınca böyle bencil düşüncelere kapılabiliyorlar, bizim istediğimiz olmazsa mutlu olamaz zaten, onu er yada geç görür gibi. Ben hata yapmayacağım demiyorum belkide çok yanlış bi seçim olacak ama şuan icin ben bunun dogru olduğuna inanıyorum, tek istegim ailem arkamda dursun kararlarımdaumarım.
ben anneler hisseder lafına inanmıyorum. anne de her insan kadar insan. hissedilecek bişey varsa siz de hissedersiniz. kaldı ki insanın hata yapma lüksü olmalı. yanlışsa bunu siz görürsünüz zaten. içimiz ısınmadı çok temelsiz bi bahane. hani adam küfürbaz olur, saygısız olur, işsiz olur vs bunlar için ölümüne karşı çıkılabilir. ama ortada sebep yoksa karşı çıkamazlar, çıkarlarsa da böyle ciddiye alınmazlar işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?