Ailemi dinlemeli miyim?

Evet benim nişanlımda öyle. Sevgisini belli etmez başkalarının yanında ama baş başayken gözlerini benden almaz üzerime titrer, hep güzel bakar güzel şeyler söyler. Aileme bunu açık açık anlatıyorum ama beni kandırıyoemus, değer veren insan ailesinden başlarmış değer vermeye. Bendem önce onlar gelmeliymiş.

On yargı seni yorar canım bi an önce konuşup çözmem lazım olayı
Hergün konuşuyorum canım, neler neler söyledim ama olmuyor, yine takılıyorlar biyerde. Gerçekten yoruyor daha şimdiden inşallah ileride evlenince rest çekebilirim ben kırmaktan çok korkuyorum ailemi, sanırım en büyük sorunum bu

On yargı seni yorar canım bi an önce konuşup çözmem lazım olayı
Hergün konuşuyorum canım, neler neler söyledim ama olmuyor, yine takılıyorlar biyerde. Gerçekten yoruyor daha şimdiden inşallah ileride evlenince rest çekebilirim ben kırmaktan çok korkuyorum ailemi, sanırım en büyük sorunum bu

zaten uzakta olacaksin..Yas 30 u gecmis..aşk da var ...evlen gitsin..kabullenir utanirlar ilerde..
Ben Yaşıma ve yaşadığım tecrübelere güveniyorum. Bide işin komik tarafı bütün arkadaşlarım bi adım atacakları zaman bana danışır, çok akılcı mantıklı şeyler söylerim diye. Empati yeteneğim kuvvetli diye. ama iş kendime gelince aynı şeyi yapamıyorum diye korkuyorum

Önyargı için ailen biraz geç kalmamış mı? Nişan neden yaptılar ısınmamışlarsa ? Nişan olduysa neden kafanı karıştırıyorlar ??
Benimde eşime nişandan önce önyargılıydı ailem. 3-4 kez isteme tanışma manası ile geldiler bizimkiler olumlu konuşmadı. Halam eğer bu çocukla evlenirsen seni aileden silerim dedi. Dedeme de eğer verirseniz sizinle konuşmam diye tehdit etmiş. (Farklı kültürler vs vs gibi sorunlardan) kimse görüşmemi istemiyordu onunla. Tek desteğim yoktu . Neyse Ben ilişkimi kesmedim seviyordum ve güveniyordum . Halam vefat etti hasta yatağında benim için mezarıma gelmesin demiş . Çocukları taziye evine almadı beni düşün. Tek günahım suçum sevmekti sadece. 6 sene böyle geçti dedem sonunda ben vazgeçmeyince hala engelide olmayınca izin verdi söz nişan düğün çok kısa sürede oldu. Evlilikte 8. Senemizdeyiz iki evladımız var eşimi herkes çok seviyor ailemde. Yani büyükler her zaman haklı çıkmayabiliyor .

Tabi tek tarafı dinleyerek bir çıkarımda bulunmamız çok sağlıklı olmaz ama anladığım kadarıyla ailen çok somut sebeplere sahip değil bu evliliği istemezken.

Biz eşimle nişanlanma aşamasına geldiğimizde ailem pek sıcak bakmamıştı. İşini, okulunu, ailesinde olan bir durumu, tipini bile pek bana uygun bulmadılar. Her aile çocuğunu gözünde büyütüyor elbette ve evladına hep daha iyisini istiyor. Ama ben diretmiştim. Onu istediğimi söyledim ve vazgeçmedim. Senin ailen gibi nişandan sonra asla bir daha istemediklerini söylemediler ama nişanlanana kadar hepsi gönülsüzdü.

Allah utandırmadı çok şükür. 8 senelik evliyiz. Şimdi iyi ki o olmuş diyorlar. Çok seviyorlar. Bazen ailelerin takıldıkları noktalar ve öngörüleri doğru olmayabiliyor. Biraz da kalbinizi ve sezilerinizi dinleyin derim.

Hakkınızda en hayırlısı olmasını diliyorum.

Maşallah size ya bir ömür mutlu olun inşallah. Benimde anne tarafım çok müdahil oluyor, evlenirse gitmeyiz görmeyiz diyorlar, ailem zamanında onları çok dinledi. Şimdi dinlemiyorux bizim kendi fikrimiz olumsuz diyorlar ama bence hala etkileri altında kalıyorlar. Bizde 1,5 yıldır uğraşıyoruz, zor ikna oldular ama nişan olduğu gündem beri nişanı atmam icin baskı yapıyorlar. Nişanlım çok konuşmuyormuş, ailemle mesafeliymiş. Nişanlıma bakıyorum onun ailemle bi sorunu yok, bu sefer ailem seni kandırıyor ondan öyle davranıyor diyorlar

Çok teşekkür ederim sizede ömür boyu mutluluklar dilerim. Bende nişanlanana kadar istemediler, nişanlandıktan sonra hiç istememeye başladılar. Ama ekstra bişey olmadı somut bişey olsa anlayacağım. Bazı alışkanlıklar ve görgüler elbette farklıdır ama o Aileden aileye bile değişir kaldıki farklı yörelere sahibiz, onları gözardı ediyorum

3.senenin sonunda rest çekebildim canım hala konuşuyorlar o ayrı başka şeyler üzerinden söylüyorlar

Ailenin haklı tarafları var mı sana göre. Bence iyice gözlemle. Onlar da senin mutluluğunu ister neden ısrarla ayrılmanı istiyorlar. İyice bir gözlem yap. Evlenmeden önce herkes çok iyi. Evlendikten sonra arkanda ailen olmayınca ne kadar mutlu olacaksın ne kadar güçlü hissedeceksin. Mantıklı bak olaylara. Bir daha düşün derim

Benide mutlaka konuşacaklardır canım, ondan eminim. Hala bazı şeylerde laf sokuyorlar, bu artarak devam edecektir
Kimse bilemez evliliğinin nasıl olacağını benim eşim sert bizim ailede erkekler öyle değil kabullenemediler sürekli şöyle böyle gidince konuşuyorlar sürekli ailene hak vermek istiyodun eşinle kotu oluyorum canım kaç kere boşanmaya kalktık biz 1 senedir bıraktılar cok sukur eskisi kadar değil yani

Elbette var. Ben ailem haksız kesinlikle demiyorum ama aşılmayacak sorunlar olduğunu düşünmüyorum canım. Herkesin yeme içme kültürü farklıdır, hediyeleşme görgüsü farklıdır. Ben ailemden gördüğüm gibi değil mesela onun ailesi bu konularda. Onun dışında yine ufak tefek şeyler var ama saygısız, sevgisiz hatta psikopat olduğunu düşündürecek kadar kötü bişeyini görmedim. Ailemin istegi, karşı tarafın benim gibi birini buldukları icin kacırmamak icin ellerinden geleni yapmaları, sürekli arayıp sormalarını istiyorlar

Neden böyle yapıyorlar ki anlamıyorum. Bende kötü oluyorum sürekli, kaç kere ayrılma noktasına geldik bu konulardan ama o vazgeçmiyor, bende vazgeçmek istemiyorum

Bi Insan bişey istiyosa karsiliginda bişey yapmasi gerekmezmi onlar ariyolarmis siz neden aramiyosunuz deyince ne diyolae

Neden böyle yapıyorlar ki anlamıyorum. Bende kötü oluyorum sürekli, kaç kere ayrılma noktasına geldik bu konulardan ama o vazgeçmiyor, bende vazgeçmek istemiyorum
Bende nişanlıyken ayrılsaydım diyorum sonraki kişinin nasıl olacağını nerden bileceksin isde

Haklı sebepler değil diyorsan bu saatten sonra karar sana ait. Umarım mutlu huzurlu olursun yanılmazsın hiç.

Bi Insan bişey istiyosa karsiliginda bişey yapmasi gerekmezmi onlar ariyolarmis siz neden aramiyosunuz deyince ne diyolae
Biz kız tarafıyız biz aranacağız diyorlar. Bizi adam yerine koymuyor diyorlar. Siz neden aramıyorsunuz diye birkaç kez sordum ama onları savunuyorum diye düşünüp daha çok sinirleniyorlar

Nişanlın Türkiye'de mi? Ailen nişanlının yurt dışına çıkış kapısı olarak seninle evlenmeyi görüyor gibi düşünüyor olabilir mi? Belki de sana açık açık bunu söyleyemedikleri için böyle yapıyorlardır.Aileler genelde anlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…