- 27 Mayıs 2012
- 2.785
- 3.607
- 208
- Konu Sahibi bella-donna
-
Uzun zamandır yoktur tatlım, işten güçten hiç fırsat bulamadım. Nasıl özledim o sohbetleri :) Aslında aileler arası hiçbir sorun olmadı, daha doğrusu bizimkiler hep sorun çıkardı, karşı tarafı biraz uğraştırdı ama onlarda kız evi naz evidir diyerek birçok şeyi sineye cekti. Herşey de gayet iyi gibiydi. Sevmemeleri icin gerekçeleri ailesinin misafire hizmet, yeme kültürü, alışveriş kültürünün biraz farklı olması. Nişanlımın samimiyetsiz davranması, tabi bu aileme göre. Ben değerlendirince samimiyetsiz gelmiyor ama ailen ısınmadı ya her hareketini negatif yorumluyorlar. Fazla konuşmuyor büyükler konuşsun diye ona kızıyorlar, bazen ortamı olunca şaka yapıyor bu hiç olgun değil. Suratını ekşitti, eğri baktı, içeriye girince ayağa kalkmadı, şöyle yürüdü, burnunu kaşıdı, traş olmamış, giydiği renk yakışmamış.... bu liste uzar gider böyle. Ben her konuda ailem haksız demiyorum elbette benimde aklıma takılanlar var ama bu daha çok beni ilgilendiren konular, hem aşılmayacak şeyler olduğunu düşünmüyorumKiz sen nerelerdesin? Uzuun zamandir yoktun sanki.. Konu actigini girince sasirdim birden..
Aileler arasi sorun oldu mu, mutlaka ama mutlaka ciftlere yansiyor, oyle veya böyle.. Simdiden tadini kacirmis sizinkiler.. Sevmemek icin gerekceleri ne mesela?
BAbam anneme çok değer verdiği icin ailesine çok değer vermiş. Ama annemin ailesi babamı baya iyi kullandı her fırsatta söyler babam, ilken iligimi kuruttu diye. Öylemi olsun ileride hep başımamı kaksın yaptığı iyilikleriAilenin beklentisi çok yüksek. Senden çok kendilerini düşünüyorlar.
Ben benim iyiliğimi istediklerini biliyorum canım ama bu artık biraz bencilliğe dogru kaydığının farkındayım. Bende atmak istemiyorum ama bazen hiç uğraşayım istemiyorum atayım tamam madem istemiyorsunuz anne baba duası almadan evlenmeyeyim diyorum, bu kezde sakın bizim için atma, biz bunları sende gör ona göre değerlendir diye söylüyoruz, bundan adam olmaz, sana değer vermiyor diyorlar. Ben öyle düşünmüyorum öylede hissetmiyorum deyince tamam git evlende gör gününü, asla mutlu olamayacaksın biz görüyoruz da söylüyoruz diye yeniden başa dönüyoruz. Ben nişanı atsam bile kendi isteğimle atacakmışım yani ileride daha kötü biriyle evlenirsem anne baba sizin yüzünüzden zamanında evlenmedim onunla demeyecekmişim. Umarım seninkiler öyle davranmaz canım, herşey gönlünce olurNe kadar bencil bir ailen var canim ya
Sen aileni dinleme lutfen icinden geldigi gibi yap. Sevildigini biliyorsan sakin atma nisani.
Benim de basimda oyle bir dert var yurtdisindayim erkek arkadasim istanbulda oraya yerlesmek istiyorum bende ilerde, belki benimkiler de sizinkiler gibi davranacak hic bilmiyorum. Ama bildigim tek sey ailem istemezse ben onlar istemiyor diye birakmam (tabi isinamadik gerekcesiyle). Baska bi hatasi olur gecmisinde benim bilmedigim bir sucu gunahi olur ozaman ailemi dinlerim heralde.
Umarım sende yaşamazsın canım herşey gönlünce olsun. Bende biraz bencillik olduğunu düşünmeye başladım çünkü nişanı atayım madem kimse istemiyor diyorum, biz değil sen istemiyorsun diye atacaksın sonra ileride pişman olursan sizin yüzünüzden zamanında Sevdiğimden ayrıldım lafını duymak istemiyoruz diyorlar. Kendime bırakıyorlar güya ama tamam o zaman ben kabul ediyorum herşeyiyle deyince evine asla Adım atmayacağım, asla mutlu olamayacaksın gibi şeyler söylüyor annemNe kadar bencil bir ailen var canim ya
Sen aileni dinleme lutfen icinden geldigi gibi yap. Sevildigini biliyorsan sakin atma nisani.
Benim de basimda oyle bir dert var yurtdisindayim erkek arkadasim istanbulda oraya yerlesmek istiyorum bende ilerde, belki benimkiler de sizinkiler gibi davranacak hic bilmiyorum. Ama bildigim tek sey ailem istemezse ben onlar istemiyor diye birakmam (tabi isinamadik gerekcesiyle). Baska bi hatasi olur gecmisinde benim bilmedigim bir sucu gunahi olur ozaman ailemi dinlerim heralde.
BEnde onu anlatıyorum. Tamam hala kötü çıkma olasılığı var elbette ama bu diretmeyi anlamıyorum. Şuan kaçsanda onunla evlensende gözümüzde aynı diyorlar. Bi insanın herşeyi kötü olabilir mi aklım almıyor benimSen seviyosan o da seviyosa ok. Guvenselerdide kotu cikabilirdi.. yani kavun degilki koklayasin, onkarinki onyargi
Ee seviyo musunuz? Sen yurt disinda o turkiyede mi?BEnde onu anlatıyorum. Tamam hala kötü çıkma olasılığı var elbette ama bu diretmeyi anlamıyorum. Şuan kaçsanda onunla evlensende gözümüzde aynı diyorlar. Bi insanın herşeyi kötü olabilir mi aklım almıyor benim
Evet elbette seviyorum, zaten bütün çabam bundanEe seviyo musunuz? Sen yurt disinda o turkiyede mi?
Karsi taraf aradi sordu ilgilendi ve karsilik alamadiysa ilgiyi kesmeleri bi bakima normal.. Sonucta bastan baya caba gostermisler.. Ailenin de seni dusunerek farkli davranmasi gerekirdi diye dusunuyorum.. Hep elestirel yaklasmislar, kusur arayici olmuslar resmen.. Somut ve evlilige engel bi durum varsa soylesinler, onun disinda "yan bakti, duz bakti" diyerek sadece o insanla "ugrasmis" oluyorlar, bunun can sıkmaktan başka ne faydası var?Uzun zamandır yoktur tatlım, işten güçten hiç fırsat bulamadım. Nasıl özledim o sohbetleri :) Aslında aileler arası hiçbir sorun olmadı, daha doğrusu bizimkiler hep sorun çıkardı, karşı tarafı biraz uğraştırdı ama onlarda kız evi naz evidir diyerek birçok şeyi sineye cekti. Herşey de gayet iyi gibiydi. Sevmemeleri icin gerekçeleri ailesinin misafire hizmet, yeme kültürü, alışveriş kültürünün biraz farklı olması. Nişanlımın samimiyetsiz davranması, tabi bu aileme göre. Ben değerlendirince samimiyetsiz gelmiyor ama ailen ısınmadı ya her hareketini negatif yorumluyorlar. Fazla konuşmuyor büyükler konuşsun diye ona kızıyorlar, bazen ortamı olunca şaka yapıyor bu hiç olgun değil. Suratını ekşitti, eğri baktı, içeriye girince ayağa kalkmadı, şöyle yürüdü, burnunu kaşıdı, traş olmamış, giydiği renk yakışmamış.... bu liste uzar gider böyle. Ben her konuda ailem haksız demiyorum elbette benimde aklıma takılanlar var ama bu daha çok beni ilgilendiren konular, hem aşılmayacak şeyler olduğunu düşünmüyorum
O çok farketmiyor ama yinede arada farkettigi oluyor elbette, soguk davrandıklarını. Ben yine saygımı eksik etmem, sen merak etme diyor. Anlamadığım ne biliyor musun, her adımını, her söylediğini eleştiriyorlar. Tabiki mükemmel değil benimde eleştirdiğim noktaları var ama ailem böyle davrandıkça savunuyormuşum gibime geliyor. Şu huyu iyi ama şunu sevmedim dese durup düşünürüm ama herşeyini abartısız herşeyini eleştiriyorlar. Onlar çok çabaladı, ailesi aramazsa aramasın bizim için önemli olan damat adayı diyorlar, o arayınca ailesi neden aramıyor, gördünmü seni sevseler ararlardı vs. Haklı yönleri vardır ama haksız yönleride çok fazlaKarsi taraf aradi sordu ilgilendi ve karsilik alamadiysa ilgiyi kesmeleri bi bakima normal.. Sonucta bastan baya caba gostermisler.. Ailenin de seni dusunerek farkli davranmasi gerekirdi diye dusunuyorum.. Hep elestirel yaklasmislar, kusur arayici olmuslar resmen.. Somut ve evlilige engel bi durum varsa soylesinler, onun disinda "yan bakti, duz bakti" diyerek sadece o insanla "ugrasmis" oluyorlar, bunun can sıkmaktan başka ne faydası var?
Nisanlin da hissediyordur sevilmedigini, herhangi bi sey diyor mu?
Yanlis anlama canim, ailen normalde de boyle mi yaklasir insanlara? Elestirel midir tutumlari?O çok farketmiyor ama yinede arada farkettigi oluyor elbette, soguk davrandıklarını. Ben yine saygımı eksik etmem, sen merak etme diyor. Anlamadığım ne biliyor musun, her adımını, her söylediğini eleştiriyorlar. Tabiki mükemmel değil benimde eleştirdiğim noktaları var ama ailem böyle davrandıkça savunuyormuşum gibime geliyor. Şu huyu iyi ama şunu sevmedim dese durup düşünürüm ama herşeyini abartısız herşeyini eleştiriyorlar. Onlar çok çabaladı, ailesi aramazsa aramasın bizim için önemli olan damat adayı diyorlar, o arayınca ailesi neden aramıyor, gördünmü seni sevseler ararlardı vs. Haklı yönleri vardır ama haksız yönleride çok fazla
Eee Nisan olana kadar arayip sordular da Nisan olduktan sonra mi akıllarına gücenmek geldi. Köprüyü geçene kadar hesabı yapmışlardır belki. Baksaniza nisanlali 3ay olmuş aramayı kesmişler. Hee haksızlar diyemem ama Nisan için o kadar arayip Edip nisandan sonra kesmeleri sorun bence. Siz yine de ailenize kulak tikamadan kararınızı verin.Sağol canım.Zaten 1,5 yıl uğraştılar ailemi ikna etmek için. Hep omlar aradı sordu, uğraştı. Onlarda haliyle hep bizmi arayalım diyorlar
Genelde evet canım, 1 yanlış 3 dogruyu götürüyor onlardaYanlis anlama canim, ailen normalde de boyle mi yaklasir insanlara? Elestirel midir tutumlari?
Yok yok nişandan sonra da arayıp sordular. Aslında şu son aya kadar bişey yoktu. En son annesi aramış ama annem duymamış geride aramamış, o zamandan beri iletişim koptu. Yoksa normalde arıyorlardı sürekliEee Nisan olana kadar arayip sordular da Nisan olduktan sonra mi akıllarına gücenmek geldi. Köprüyü geçene kadar hesabı yapmışlardır belki. Baksaniza nisanlali 3ay olmuş aramayı kesmişler. Hee haksızlar diyemem ama Nisan için o kadar arayip Edip nisandan sonra kesmeleri sorun bence. Siz yine de ailenize kulak tikamadan kararınızı verin.
Kusur ortmek bi yana, surekli kusur üreten insanlar cok zordur.. Nisanlina da uzuldum bu yonden.. Peki onun ailesi sence sana karsi iyi ve sicak mi?Genelde evet canım, 1 yanlış 3 dogruyu götürüyor onlarda
Evet canım çok iyiler bana karşı, özellikle kardeşleri çok seviyor beni, bende onları tabi. Ama ailem onlarında yapmacık olduğunu düşünüyor, açıkcası bende 17 yaşında değilim, birinin samimiyetinin yapmacık olup olmadığını az çok anlarım diye düşünüyorum. Ama ailem gerçekten zor bi aile bu konuda, çok zor beğeniyorlar ne yazık kiKusur ortmek bi yana, surekli kusur üreten insanlar cok zordur.. Nisanlina da uzuldum bu yonden.. Peki onun ailesi sence sana karsi iyi ve sicak mi?
Evlenince nerde yasayacaksiniz? Ailene yakin mi?Evet canım çok iyiler bana karşı, özellikle kardeşleri çok seviyor beni, bende onları tabi. Ama ailem onlarında yapmacık olduğunu düşünüyor, açıkcası bende 17 yaşında değilim, birinin samimiyetinin yapmacık olup olmadığını az çok anlarım diye düşünüyorum. Ama ailem gerçekten zor bi aile bu konuda, çok zor beğeniyorlar ne yazık ki
Estağfirullah canım, evet onların yaşadığı yere gideceğim, sanırım en büyük sorun bu annem icin. Ailesiyle aynı şehirde olacağım ama gideceğim yer büyükşehirlerden biri. Annem onun ailesiyle sorunlar yaşayacağımı düşünüyor, orada ezilecegimi hatta aynı evde yaşamamızı isteyeceklerini düşünüyor ama kv kızım ihtiyacın olduğu zaman çekinme, gel git ama eviniz ayrı olsun hatta birazda mesafeli olsun bizden, ayrı bi aile olduğunuzu anlayın, öyle zırt pırt gelinmesin evinize dedi. Nişanlım bu konuda zaten hassas ve keyfine düşkündür, ben denemek için annesinin üst katını tutalım demiştim, sacmalama bella-donna ben aynı mahallede bile oturmam, biz o zaman nasıl ayrı bi aile olacağız demişti. Anneme söyledim bunları, seni kandırıyorlar diyorEvlenince nerde yasayacaksiniz? Ailene yakin mi?
Cok soru sordum, kusura bakma : )
Evet gitmemi istemiyorlar, bende o kadar uzağa gitmek istemezdim ama sevince gözü görmüyor insanın. Zorlukları olacaktır illaki ama nişanlıma güveniyorumBende soracaktım; evlenince gidecek misiniz diye, gidecekmişsiniz. Muhtemelen bundan kaynaklı istemiyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?