Annenizin böyle demesi çok sinirimi bozdu açıkçası. Tıp okuyanların yaklaşık 1/3 ü okulu uzatır. Çünkü kolay bir bölüm değil. Ben etrafıma bakıyorum; üniversitede diğer bölümlerin anca dereceleri tıpçılar kadar çalışıyor. Ezmek gibi olmasın ama öğretmenlik okumak tıp okumaya benzemez; ev arkadaşım, kuzenim öğretmenlik okuyordu da o yüzden biliyorum. Gayet yata yata sınavlarına bir, iki bilemedin üç gün kala çalışarak bitirdiler okulu. Ha KPSS'sini bilmem, onu görmedim.
Atandıktan sonra sizinle evlenmek isteyenler bana çok iğrenç geldi açıkçası. Sizinle mi evleniyorlar maaşınızla mı? Öyle insanlara güvenemezdim sanırım. İşi bıraksanız sizi boşamak için yeterli bi sebep olacak yani gözlerinde.
Annenizin bildiği başka bir şey varsa, çocuğu gördü de gözü tutmadıysa bi şey diyemem. Bence anneler ve babalar her zaman böyle şeyleri hisseder, bilir. Özellikle annelerin fikri o kadar önemlidir ki benim gözümde. Anne "bu çocuktan koca moca olmaz kızım" derse o ilişkiyi bitirmek için fazlasıyla yeterli bi sebeptir. Ama anneniz sadece tıpı uzatmasına takıldıysa "o kadar kolaysa kendisi tıp okusun" diyorum. Bu kadar emeğin hiçe sayılmasına pes! Annemle gorusmediler hic yuz yuze ancak annem eski kafali oldugndan boyle konularda biraz onyargili. Kendisi benim benden daha cok kazanan su anda isi gucu elinde olan biriyle evlenmemi istiyor