Ailemi nasıl ikna edebilirim...

Ailene hak veriyorum. Once okulunu bitir, calismaya basla, bi hayati tani. Inan bana sevmek, bir evliligi yurutmek icin yetmiyor. Birbirimizi seviyoruz, beraber olmak, hayatin tum gucluklerini beraber asmak istiyoruz diye dusunuyor olabilirsin ama o peri masali gercek hayatta oyle islemiyor. Mantikli dusun biraz. Daha gormedigin cok sey var. Ne yapacaksin daha ogrenciyken birinin karisi olup? Senden beklentileri olacak, senin ondan beklentilerin olacak. Ogrenciyken cok zor. Hele ki daha para kazanmayan biriysen, kocanin eline bakmak nasil gelecek sana? Peki ya o finansal konularda senin dusundugun kadar destekci olmazsa? Aileni dinle. Hata yapma. Seven adam bekler.

inan okulunun bitmesi en sağlıklısı.. üstelik daha 22 yaşındasın. hem okul hem evlilik inan bana yürümez o kadar zorlanırsınki belki bu yüzden evliliğiniz bitme noktasına bile gelebilir. acele etmeyin, herşey zamanında güzel.

Sakın ama sakın birkaç yıl erken evlenecem diye aileni karşına alma, onları kırma, koca bulunur aile bulunmaz bak. Ayrıca yaşında çok değil aynı yaştayız, bu ne acele benimde 4 yıllık ilişkim var ama daha 26 ya kadar yolu var diyorum, çünkü evlilik çok ağır bir yük ve işini eline almadan evlenmeyi çok saçma buluyorum. Seven insan ömür boyu da olsa bekler, eğer sevgilin seni gerçekten ömürlük eşi olarak görüyorsa on yılda beklemeli, bence evlenmek için bir zorunluluğun yoksa en azından bi kaç yıl daha bekle.

Ben hemşirelik okuduğum halde güvenemedim kendime. Siz tıp okuyormuşsunuz o daha da zor bi bölüm. Kesinlikle ders çalışamazsınız. Evin temizliği yemeği bitmiyor. E sevgiliniz de mezun olduğuna göre akşam sizden ilgi beklicek siz oturup kitaplara gömülemezsiniz. Ya da bir misafir gelicek gelme diyemezsiniz. Ben son sınıftayım bu sene erkek arkadaşım devamlı evlenelim istersen dediği halde hayır dedim. Okul bitmeden hatta atanmadan evlenemem. Kafamın rahat olması lazım çünkü... Ben de evde kalıyorum o istediği zaman geliyor yemek vs yapıyoruz. Ama karışanımız yok sonuç olarak. Ya da ben diyebiliyorum ki "bu hafta sınav haftam görüşmeyelim". Evlendiğiniz zaman bunu diyemezsiniz. Uykusuzluk yorgunluk ve pişmanlıktan başka bişey olmaz bence...

bben de arkadaşlardan yanayım, okurkan evlilik işleri zor.

ama atlatanlar da var.

Uzaktan bir tanıdığım lise bitince ailesini ikna edip evlendi. Hamileyken üni sınavına girdi. Okudu bitirdi, üstüne yüksek lisans yaptı. aratırma görevlisi oldu, sanırım en son doktorasına devam ediyor.
ama eşi öğretmendi ve çok destek olmuş duyduğumuza göre.

Sevgilinize çok güveniyoranız, burada arkadaşların yazdığı her problemi sevgilinizle kararlaştırmalısınız. Daha sonra ailenize yaptığınız planları , geçim planlarınızı vs anlatırsanız çok gönüllü olmasalar da en azından evlilik fikrine yumuşayabilirler.

Bu arada aileni asla kırma, asla kızma sinirlenme, onlar senin iyiliğini düşünüyorlar. Ama onları kendi tarafına çekmelisin. Hatta şöyle ki evliliğe şartlı izin verdiklerini erkek tarafına beyan etmeliler. Kızımızın okumasına engel olacak en ufak bir davranışta kızımızın arkasındayız, kızımızı alır geliriz desinler.

Son iki üç yıldır da üniversitede evlenenler çoğaldı . Dizilerdeki romantik aşıklar olucaz sanıyorlarsa tabi .

Aşk sevgililikte gayet güzel . Nedir bu erken evlenip yaşınızdan büyük sorumluluk alma merakı ?

Ben de okurken evlendim. Evim okulun yanındaydı. 5-10 dakika sonra fakülteye giriyodum. Eğer eşim benden her gün yemek, temizlik ve misafirperverlik bekleseydi okulum mümkün değil bitmezdi. Aksine biz tamamen öğrenci evi gibi yaşamaya devam ettik. Maddi olarak rahat olduğumuz için ister evde ister dışarıda yedik. Ister iş yaptım ister yapmadım. Sınav zamanları evin tozdan geçilmediği de oldu. Misafir olaylarına hiç girmedik. Kısaca kolay atlattım. Ama normal şartlarda bir evlilikle okulun asla birlikte yürüyebileceğini düşünmüyorum.

Kesinlikle okulunu bitir bak benim konumu ac oku ben cok pismanimmm simdi hem cocuklu hem bosanmis hemde okulumu okumak icin cirpinmaktayim.

Merhaba,
Ben yeni üye oldum. 25 yaşındayım. Yardım bulamadım hiç bir yerden. Allah herhangi bir şekilde yardımını göndercek diye ümid ediyorum. Belki aradığım buradadır. Ben yaklaşık 1,-5-2 yıldır okulumdan bir çocukla görüşüyorum. O 5. sınıfta şu anda ben 4. Yurtdşında yaşıyorum bu arada. Ve erkek arkadaşım Suriye kökenli avusturya vatandaşı. Babamla iki defa konuştum. İlk konuştuğumda çok ağladım. Babam beni rahatlatmaya çalıştı ve yaşımın okulumun sorun olmadığını söyledi, ama onunla nerede yaşayacaksın diye sordu. Eğer yurtdşında yaşarsan koparız dedi. Onun İstanbul'da yaşamak istediğini söyledim. Bunu önce görmek istediğini sonra düşüneceğini söyledi. Annem hiç yardımcı olmuyor. ufak tefek konuya girmeye çalışıyorum bunu anlayınca hemen konuyu değiştiriyor. o da babamdan korktuğu için "ben karışmam" diyor. çok dokunuyor bu sözler bana. ben ailenin ilk çocuğuyum benden önce evlenen olmadı hiç. ailem için ilk evlilik meselesi. şimdi erkek arkadaşım 1 ay sonra babamla tanışmaya gidecek. babam onlarla telefonda konuşmayı kabul etmediği için arkadaşıyla gidecek. arkadaşının biletini de o ödedi. Ailesini getirmek istemedi. çünkü anne babası yaşlı ve gelip benim babamı bulamazsa bunun kendi ailesi için kötü bir durum olacağını söyledi. çok korkuyorum neler olacak bilmiyorum.... lütfen bir şeyler söyleyinn? ne yapmam gerekir?? kafayı yicem her gece ağlıyorum.. çok stresli bir durum. lütfen yardımcı olunn....

Sevgiliniz tip mezunu mu ? Eger degilse aileniz size yakistirmiyor bence cunku yok felc yok inme filan tepkiler normal degil.okul israri da o yuzden , 7 senede kendine gore birini bulursun diye dusunuyorlar.Esas sorun bu.Esas sorunu bilmeden cozum getiremezsiniz , ki o durumda ben de aileye hak veriyorum acikcasi.Su an askiniz alevli olabilir ama 1 seneye kalmaz sorunlar baslar.Eger sevgiliniz tip mezunu ise benim bu tezim curumus oluyor tabii.

Kendinize ozel konu acarsaniz eminim bircok arkadas yanit verecektir. BDV sayfasina geldiginizde sag ustten konu acabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…