olan olmuş artık annenize söyleyin ya da samimi olduğunuz hatrı yüksek birine anlatın annenizle aranızda aracı olsun madem.zaten bebek sağsalim dünyaya gelirse anlayacaklar neler olduğunu.çok da saklamanın mantığı yok gibi
Annemin haberi var dedim ama gene de babamı ikna edemiyo nikahın erken yapılmasına acele ne diyo olmaz etmez vs
Belki oturup düşünmek için kafanızı toplayamadiniz bile bazen bir baskasinin kollarindan tutup sarsmasina ihtiyaç duyarız. Umarim guzel bir yuvanız olur. Ama herkese böyle ters yapmayın. Herkes size hemen evlenin demek durumunda değil ki ben öyle demedim sadece dusundunuz mu diye sordum.
Ben isteyerek bilerek ters yapmiyorum inanki kafam o kadar dolu ki sevgilimle 7 24 ne yapıcaz ne edicez nasil olacak ailem ikna olmuyo etmiyo anca bu konusmalar var aramızda hamileligim ortaya ciktigindan beri kafam full dolu birde hamilelik psikolojisi var iyice sulu göz oldum olayın şokunu da atamadim her sey ust uste bindi
Komik tabi herkes aptal mi? Erken dogmus cocukla zamaninda dogani ayirt edemeyecek mi? Ha bir de cocuk gercekten erken dogarsa ne olacak?
Benim de bir yakinim nikahtan once hamileydi ama kimseye erken dogdu bilmem ne gibi absurt aciklamalar yapmadilar aileler de zaten biliyordu.
Ailene durumu aç geri kalan insanlara da aciklama yapmak zorunda degilsin, ha illa yalan soyleyeceksen erken dogdu yalani seni komik duruma dusuruyor sadece.
Annem disinda kimseye konuyu acma sansim yok maalesef ki evdeki herkes dedigim dedik kafasında
Yanlış derken konu sahibinin yaşadığı ilişkinin boyutundan bahsetmedim ki, oldukça da açık yazdım aslında. Bunun yanlış olup olmadığı kişiye göre değişir evet. Ama 23 yaşında aynı evde yaşamadan, tam anlamıyla tanımadan, cicim aylarını ciddi bir sorumlulukla geçirmeyi göze alıp ilişkisinde korunmaması benim için yanlış. Kendisinin yaşı çok küçük ve evli bir bayan, bir anne olarak yaşayacağı zorlukları tahmin edebiliyorum. Onların dışında kendi kariyeri ve kişisel gelişimi için çaba göstereceği bir yaşta oturup bebek bakmasına üzülüyorum. Türkiye'de kadın olmak çok zor ve ayaklarının üzerinde durabilmesi için kendisine yatırım yapması gerekirdi.
Arkasında durma konusunda dürüst davranması ve babasıyla konuşması gerektiğini yazdım zaten. Annesini "aman Ali Rıza Bey tadımız kaçmasın" pozisyonuna düşürmeye hakkı yok. Zamanın da ilişkiyi yaşayıp korunmayı göz ardı eden kendisi ise, yaşadığı güçlükle de kendisi savaşacak. Konu sahibi zaten evlilik öncesi hamile kalmasının doğru olduğunu kabul etmiyor ki. O yüzden de babasından gizleme gereği duyuyor ve sıkıntılı günler geçiriyor. Aynı şeyleri konuşuyoruz aslında.
Aynen evlilik oncesinde boyle bir sey yanlıs geliyordu maalesef basıma geldi olan oldu deyip onume bakıp cozum ariyorum elimden bir sey gelmiyo olan oldu olmasa iyiydi
Yani bence de bebeği aldırması daha doğru bir karar olur. Ama konu sahibi o konuda kararını vermiş, evi bile dizmişler. Hal böyleyken tek tavsiyem babası ile yüzleşmesi ve şu saatten sonra dürüst davranması olur.
Bende isterdim madem boyle bi haltı yedik babamın karşısına gecip demeyi ama diyemem yapısını da biliyorum dunyada son denilecek insan kendisi
modern yollarla korunuyormuydunuz? Şunun için soruyorum bu kadar korkacagim babaya sahipken ben hem Prezervatif hem doğum kontrol hapı hem ertesi gün hapı ne bulursam uygulardim yani.
Madem anne tek başına ikna edemiyor o zaman mecbursunuz babanıza da söylemeye. Madem arkasında duruyorsunuz yaşadıkların nizin. Çıkıp babanızın karşısına paşa paşa soyluceksiniz. Korkunun ecele faydası yok. Hamile kızını dövecek değil sonuçta.
Burada demesk gercekten kolay geliyo babaniza deyin demek ama kolay degil allah kimseye yasatmasin orasi ayri ama denmiyo diyemiyorum olmuyo olamaz da hamile felan da dinlemez kendisi cok fena rezillik cikar korunuyorduk bi korunmadigimiz anda geri cekilmeye denk geldi
Canım seni en iyi anlıcak insan benim aynı şey başıma geldi erkek arkadaşım hastaneden geldi nişana felan daha zordu okuyordum okulum yarım kaldı ama bunları geçelim asıl mesele ikna meselesi ben anneme evlendikten sonra söyledim hiç cesaret edemedim çoküzüldü konduramadı ama yapçak bir şey yok a geliyor mevzu birde benim annem babam bilmezken nasıl ikna ettik onu anlatıyım:
Erkek arkadaşımın annesi geldi annemle konuştu nişan yapalım diye (çocuk o sırada hastanedeydi zaten evliliğimiz her türlü geçikşyordu o zaman diliminde de nişanlı kalmış olduk 1 ay) annem kabul etmedi tabi babamla babası konuştu babam anneme göre daha olumluydu neyse annem paldır küldür tamam dedi erkek arkadaşımın ailesi uzaktan gelmişlerdi yurtdışından emrivaki oldu.
1 ay sonra hastaneden çıkınca ilk işi annemle görüşmek oldu erkek arkadaşımın annemi ikna etti bayramdan sonraya kalmasın dedi anne dedi anneme yumuşattı ikna oldu babam zaten suyundadydı annem oluru verince ister inan ister inanma 1 haftada düğün yaptık şimdi sizde hemen bir nişan isteme olayına giirn bir şeyler bahane edilir atıyorum erkek arkadaşının dedesinin son zamanlarıymış torununu evlenirken görmeden ölmek istemiyormuş gibi ilk adım aileler tanışsun babana güven versinler sonrası olur zaten
Canını sıkma ben hala öyle rüyalar görüyorum ki anlatsam ağlarsın hep bebeği saklama gizleme çabaları rüyamda bile çok şükür atlattık sen de allahın izniyle atlatıcaksın inşallah Allah o bebeği kısmetiyle gönderdi ve sen de ona kıymadın Allah yardımcınız olucaktır merak etmeyin
Insallah sen ne guzel halletmissin bana da nasip olur insallah ama hic sanmıyorum sen baba konusunda iyiymissin ben berbat haldeyim annemde ikna edemiyo bi hamilelik psikolojisi bi aile derdi ne yapıcam diye oyle ust uste geldi ki her sey ağır ki 7 24 her nefesim anım ben ne yapıcam demekle geciyo ne yedigim yemegin tadı var ne uyudugum uykunun and ictim su gunleri atlatayım 3 fakir doyurup sadaka vericem diye yapıcam da bi atlatsam oyle kotuyum ki..
Acaba memur olma gibi bir durumunuz var mı? daha önce kpss girdiniz mi bu sene için eğer girdiyseniz memur olarak atanma şansım var ama önceden nikah yapmamız lazım eş durumundan falan diyerek sadece nikahı yapıp yazın düğün yaparız diye ikna etseniz? Sonradan da zaten karı/koca olduk düğünden önce yaptık bir hata deseniz daha az kızar gibime geliyor olabilir mi?
Keske oyle bi ihtimal olsaydi iyi fikir de ama yok memur olma sansım
Acaba "ev alacaklarmış banka işlemleri için nikah yapmaları daha iyiymiş ortak mal olması için. Düğünü yaza yaparlar" gibi bir şeyler mi dese anneniz?
Ya da başka bir senaryo..
Biraz kendimden rol çaldım. Biz nişanlıyken ev borcuna girdik. Düğünüm 4 ay sonra oldu. Tabi biz o arada hiç evli gibi yaşamadık düğünü evlilik tarihi sayıyoruz. Ama siz yapabilirsiniz..
Ev alınmaz tabi o sürede "düğün sonrasına kaldı" diyerek ertelenebilir..
Sevgilim yurt dısında calısmıs biri meslegi geregi 1 sene yasamıs gene teklif geldi gitmek istiyo giderken de evlenip beraber gitmek istiyoruz bi an once nikah kiymamiz lazim oraya gonderilecek evraklar var benimde gitmem icin nikah lazim diye bile dedim boylr bi bahane uydurarak babam gitsin gelsin 1 sene sonra evlenirsiniz dedi bu da tutmadı
Aldırın diyenler... korunsaydın diyenler... Arkadaşlar Allah kimseye yaşatmasın ama Kı bebeği istiyor babası istiyor evi tuttuk diyor demekki bebek için uygun ortamıda yaratıyorlar daha ne allah aşkına biraz dua edin de kıza morel verinde bari işler daha düzgün ilerlesin kızın psikolojisi zaten iyi değil belli ki ne yapıcapını bilmiyor bebeği istediğini biliyor o konuda kesin ailesi konusunda ne yapıcapını bilmiyor o konu da yardımcı olun hala ertesi gün hapı yazanlar var te allahım ya
Gercekten duygularıma tercuman oldunuz allah razı olsun.. aynen oyle dediginiz gibi korunsaydin etseydin olan oldu zamani geri alip degistiremiyorum zaten berbat onume ileriye odakliyim ama hala korunsaydin etseydin vs vs işte ne diyebilirim artık..
Nikahtan sonra kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin ki evli barklı kadın oluyorsun. Sevgilin ortada bırakmamış seviyor sahip çıkmış. Erkendoğdu deme zaten. Hiçbir şey deme. Kime ne kim karışır? Bir şey diyen olursa ver cevabını oturt. Herkese laf verdirme.
Senin sevgilinle ilgili sıkıntın var da o yüzden emin değilsen ki yüzüğü takmadım demenden öyle anladım bebeğin hal çaresine bakacaksın o zaman. Zamanı geçmeden.
Eminim sadece biraz daha zaman gecsin istiyordum erken gibi geliyordu ama simdi dusunuyorum o ana geri donsek o yuzugu takardim bu duruma gelince onu daha iyi tanidim evlenebilecegim eş baba olacak biri oldugunu
Yok bol giyin, yok erken doğdu dersin bunları söylemek ilgili kişiyi yalana sevk etmek değil mi? Bir çoğumuz anneyiz söyleyin bunca emeklerimizin karşılığında böyle bir yalana maruz kalmak hakkimiz mi? Sen 6-7 aylik 3 kilo bebek doğurduğunda anlamayacak mi insanlar? Kalkip bir tanesi babana böyle bir şeyin imasını yapsa, babana karşı yaptığın haksizlik seni üzmeyecek mi? Yaptığın kimseyi bağlamaz ama ailen kimse değil! Lütfen geç anne babanin karşısına ve dürüstçe anlat.
Anneme anlattım biliyo oda direk hemen en erken zamanda olmasini diyo zaten ama babama ne dese de dedigim dedik kafasinda acelesi yok 1 aya nikah olmaz kış ayındayız yazın olsun bende kızıma bi seyler alırım ceyiz yaparız diye bi dunya sey diyo bi yandan haklıda ama durumum ortada annemde konusuyo genc onlar oyle karar vermis bak bize dil dokuyo kızımız seviyo belli ki uzmeyelim gencleri kızımızı da diyo ama babamın ikna oldugu yok
Aldırın diyenleri çok münasebetsiz buluyorum? Kadın size bunu mu sormuş? Sadece imza yok diye bebek mi aldırılır ya?
Evet bazı aldırın diyenler var ds ben bu konu da ailemi soruyorum bana aldır diyolar onu sormusum gibi
Evet çözümün bu. Annen söyleyecek baban da olan olmuş olduğu için bari rezil olmayalım diye tamam gelip istesinler nişan takalım hemen düğün yapsınlar diyecek. Çünkü kaçarsan daha çok rezil olduk diye düşüneceği için evlenmenize izin verecek acilinden.
Hem sen babanla yüzyüze gelip kavga gürültü çıkmayacak hem de senin istediğin gibi bir an önce düğünlü falan olmasının tek çözümü bu.
Keske dediginiz gibi olduya bittiye gelecek durumda olsa ama degil babam son dunyada bunu soylenecek insanlardan biri olabilir olaylar hepten mahvolur rezillik cıkar
Senin sinirin bozulmus hepimize vermis veristirmissin de merak etme annen ogrendigine gore artik baban duymadan halletme yoluna gidecektir. Hicbir anne esinin boyle bir durumu bilmesini istemez, baban seninle birlikte onu da suclayack cunki.
Vermis veristirmissin demek ne kadar kolay valla iyiymis yasamadan anlayamazsın şu durumu da
Merhaba üniversite de bir arkadaşım vardı. Rahmin de birşey vardı unuttum olayı. Neyse bebek dogurursa bebekle temizlenebilirmis, aksi taktirde rahminin alinacagini söylemişti doktorlar. Oda apar topar sevgilisiyle evlenmişti. O sıralar ikisi de öğrenciydi. Aileler falan destek oldular galiba tam bilmiyorum ama. Öyle birsey deseniz ailenize ?
Babam kendisi bizzat doktora gittigimde yanımda olur da doktorla konusur eder bu hic olmaz canım maalesef cok ciddi bi konu bu
baba evlenmenize karşı çıkarsa ki çıkabilir çok kısa sürede olacağı için.o zaman anne babaya söylesin bence bir şekilde alıştıra alıştıra.adam zaten anlar acele etmenizin üstüne birde çocuk olunca.öteki insanların ne düşündüğü çok önemli değil iki gün konuşur sonra susarlar sonuçta evlenmiş olacaksın.şu toplum değişse keşke insanlar biraz daha özgür olsalar.kim kiminle ne yapmış kimsenin umrunda olmasa çok iyi olacak.
Keske ama keske ozgurlesse dediginiz gibi olsa ama nerde o gunlerr babam bilse her seyi yapabilecek bi potansiyelde en son bilmesi gereken kisi bunu inanki
Konunun tamamını okuyamadım, sonuçta annenize söylemişsiniz ya da söylemeye karar vermişsiniz sanırım. Bence de doğrusu o. Benim nişanlımın bir arkadaşının başına geldi benzer bir durum. “Sözde” evlenir evlenmez hamile kalmış kız da erken doğum dediler çocuk doğdu topaç gibi hesapta 7 aylıktı. Herkes de gayet anladı da o saatten sonra artık aile içinde konuşuldu etti mi bilemiyorum. Boşuna kimsenin aklıyla dalga geçmeyin yani direkt anlaşılıyor prematüre olmayan çocuk zaten kandırmaya çalıştığınız insanlar çocuk doğurup büyütmüş bu süreçleri görmüş insanlar
Ya orası oyle bende diyorum erken dogdu dicez bebek bambaska boyutta olacak diye bunun bizde farkındayız ama kacmayı en son plana attık cozume odaklıyız aile sebebinden yoksa bizde farkındayız cok sacma sapan yalanlar oldugunu ama caresizlik işte
Durumu bilmedikleri icin anne baba hakli. Acelenizin sebebini anlamamislardir. Bebegi soyleyin bence
Anneme dedim gene de ikna olmuyor babam
Hayırlı olsun bebegin simdiden. Eminim bu cabaniza deger,gelisiyle sizi sevindirir.
evlilik disi hamile kalan tek kadin degilsiniz ki bu ulkede. Apar topar evlenip birkac aya 'erken doğum' ile tosun doguran bir sürü kadin var. Hatta daha once cokca defa yazmistim bir arkadasim gebeligini cok gec ogrendi. 7 aylikken nikah dugun yapti.
Bir sekilde gecip gidiyor bu gunler de...
Hayalim 14 şubatta evlenmek diye diretsen ne derler? Isin zor ama seneye bu gunler bu yasananlari unutmus olacaksin. Boyle düşün
02.02.2020 olsun istiyorum dedim babama en son gene kabul etmedi ne desem de fayda etmiyo kacma en son plan ki iş ama oda olsun istemiyorum insallah da olmaz bu tarih her zaman bulunmuyo etmiyo dedim ama gene de durum hep aynı off offf
Bence babana "hele bir tanisip istemeye gelsinler bu cuma" de. Birak da sevgilinin babasi alttan girsin ustten ciksin,hayirli is uzatılmaz desin, ev var,esyalar var,beklemenin lüzumu yok desin, sen agasin pasasin,ne guzel evlat yetistirmissin diye yikayip yaglasin falan... bir sekilde ikna etmeye calissin.
Gelecekler ben uzatıyorum suan gelme islerini babam biraz daha yumuşasın kabul etme kıvamına gelsin diye ama yok bana dediklerini hatta 2 katını onlara da söyler
valla bir hevesle gaza gelip ooo bebek evlilik ev kurmak diye daha bu yaşta evlenmeye kalkıyorsunuz alelacele plansız bir gebelik yüzünden ama Allah sonunuzu hayretsin.
Amin
Babanız demeuecek mi bu nev ne ara kuruldu diye?
Ee ne yapalım kurduk ettik hemen erken nikah istedigimiz icin deriz işte o ne kadar bilmese de durum ortada ne yapalım oyle zor dar durumdayım ki bunlari diyeceginin bende farkindayim zaten
Hayır bazıları için düğün, çeyiz, adet olayları gereksizdir. Olmasa da fark etmez yapacak konumdaykende yapmak istemez.
O yüzden sormuştum zaten.
Hayalinizde olmasaydı keşke o zaman uzulmezdiniz
Annenize söylemişsiniz sanırım sizin için hayırlısı olsun dediğim gibi umarım mutlu olursunuz.
Insallah sagolun
Çok yakın bir akrabanın evlendikten 3 ay sonra çocuğu oldu babası 2 yıl geçmesine rağmen kızıyla hala konuşmuyor
Gelecekteki ben olabilir bu
Her aynı başlayan hikayenin sonu ayni mi bitiyor
A
Arya_Stark01
haklı olduğu yerler var. Herkesin ana babasi bir değil. Söylendiği sözlerde alacağı tepkilerde aynı değil.
Kimi baba bunu namus davasi olarak görür görüyoruz tvlerde. Gerçekçi olmaktan zarar gelmez. Bir konuyu sadece ben yaptim oldu sende yap diye degerlendirip söylerseniz kızın başına ne iş gelecegini bilemezsiniz. Kıza bir şey olsa tv de haberini görüp gececeksiniz.
Aynen tv de bende olabilirim babama dersem gercekten dunyada son denilecek insanlardan biri