Ailemin beni insan yerine koymaması,işi bırak memlekete dön !

pportakall

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.708
13.954
248
29
Bilmeyen kalmadı herhalde bu forumda abimle yaşadığımı ve abimden cektiklerimi. Neyse biz a sehrindeyiz abimle ailem b şehrinde yaşıyor. Benim iş yerimle evin arası çok uzak 1-1.5 saat ve 3 aktarma en iyi ihtimalle arada saatleri kaçırıp taksiyle gittiğim falan da oluyor. Ayrı eve çıkacağım okula yürüme mesafesinde bir ev buldum. Ev arkadaşıyla benim yola verdiğim parayı kira olarak vereceğim. Neyse abime söyledim o bır iki vazgeçirmeye çalıştı sonra sen bilirsin dedi. Babama söyledim kıyamet koptu bağırıyor "Ya o evde kalıp çalış ya memlekete gel" dedi. Neymiş ayrı eve çıkarsam buraya gelir beni zorla memlekete götürürmüş. Sen kimi götürüyorsun ya dedim. Oraya da gelmeyeceğim burada da durmayacağım dedim. A şehrinde ev var Ocak var senin ne işin var başka yerde dedi. Ben her gün 1-1.5 saat yol çekmek zorunda mıyım abim görüyor ne kadar zorlandığımı dedim. 25 yaşındayım ders çalış atan dediniz çalıştım kazandım atanacagim daha ne istiyorsunuz siz benden dedim. Kendi kafana iş yapma dedi. Kapattım telefonu yüzüne. Sinirden titriyorum memlekete dönünce aylık 200-300 TL harçlık verecek her şeye karışacak. Burada çalışıyorum kendi paramı kazanıyorum çalıştığım günden beri 1 TL olsun para istemedim, öğretmenim insanlar bana saygı duyuyor ama kendi ailem beni insan yerine koymuyor.

Öyle de sinirden titriyorum ya iş yerime gelip beni rezil ederse diye
Söyleme nerde calistigini, boyle korkarak yasanmaz, sana zorla bisey yaptirmaya hakki da yok, reşitsin cunku, en kotu polise sikayet ederim diye tehdit et, gerekiyosa da et yani, zorbalik.yapacaksa cevabini alsin.

Söyleme nerde calistigini, boyle korkarak yasanmaz, sana zorla bisey yaptirmaya hakki da yok, reşitsin cunku, en kotu polise sikayet ederim diye tehdit et, gerekiyosa da et yani, zorbalik.yapacaksa cevabini alsin.
Cookk önceden söylemiştim korkum yok iş yerinde sıkıntı çıkarırsa cikartsin başka iş yerine geçerim ama ne gerek var
Dogru yoldasiniz onunuze bakin. Yarin obur gun Allah korusun ama aileniz hayatta olmadiginda ne yapacak missiniz?
Atanacagim ben zaten puanı aldım bekliyorum atanana kadar onların yanında olmamı gezmememi falan istiyorlar

Neden karşı çıkıyorlar?
Onlardan bir şey istemiyorsun sonuçta.
Şu an yalnız mı yaşıyorsun.
Konu komşu tanıdıksa onlar göz kulak olur diye mi orda kalmanı istiyorlar acaba

Neden karşı çıkıyorlar?
Onlardan bir şey istemiyorsun sonuçta.
Şu an yalnız mı yaşıyorsun.
Konu komşu tanıdıksa onlar göz kulak olur diye mi orda kalmanı istiyorlar acaba
Abimle beraber kalıyorum kendi ayaklarimin üzerinde bağımsız olmamı kaldiramıyorlar başka sebep yok

Bilmeyen kalmadı herhalde bu forumda abimle yaşadığımı ve abimden cektiklerimi. Neyse biz a sehrindeyiz abimle ailem b şehrinde yaşıyor. Benim iş yerimle evin arası çok uzak 1-1.5 saat ve 3 aktarma en iyi ihtimalle arada saatleri kaçırıp taksiyle gittiğim falan da oluyor. Ayrı eve çıkacağım okula yürüme mesafesinde bir ev buldum. Ev arkadaşıyla benim yola verdiğim parayı kira olarak vereceğim. Neyse abime söyledim o bır iki vazgeçirmeye çalıştı sonra sen bilirsin dedi. Babama söyledim kıyamet koptu bağırıyor "Ya o evde kalıp çalış ya memlekete gel" dedi. Neymiş ayrı eve çıkarsam buraya gelir beni zorla memlekete götürürmüş. Sen kimi götürüyorsun ya dedim. Oraya da gelmeyeceğim burada da durmayacağım dedim. A şehrinde ev var Ocak var senin ne işin var başka yerde dedi. Ben her gün 1-1.5 saat yol çekmek zorunda mıyım abim görüyor ne kadar zorlandığımı dedim. 25 yaşındayım ders çalış atan dediniz çalıştım kazandım atanacagim daha ne istiyorsunuz siz benden dedim. Kendi kafana iş yapma dedi. Kapattım telefonu yüzüne. Sinirden titriyorum memlekete dönünce aylık 200-300 TL harçlık verecek her şeye karışacak. Burada çalışıyorum kendi paramı kazanıyorum çalıştığım günden beri 1 TL olsun para istemedim, öğretmenim insanlar bana saygı duyuyor ama kendi ailem beni insan yerine koymuyor.

sinirlenmekte üzülmekte haklısın. Ama oraya dönme ihtimalini düşünme bile. Alışacaklar. Sen vazgeçme pes etme. Yanlış bir şey yapmıyorsun. Önüne bak.

sinirlenmekte üzülmekte haklısın. Ama oraya dönme ihtimalini düşünme bile. Alışacaklar. Sen vazgeçme pes etme. Yanlış bir şey yapmıyorsun. Önüne bak.
Tabiiki de dönmeyeceğim ama sinirden tüm vücudum titriyor insan der ki kız kendi ayaklarının üzerinde duruyor kimseye muhtaç değil gurur duyacakları yerde

Yanı kusura bakmasınlar 25 yaşındasınız toplum olarak ne kadar cahiliz hala, yurtdışında 18 yaşında herkes kendi hayatına bakarken bizim ülkemizde 30 una geliyor millet hala ana baba kuzusu olarak kalsın istiyorlar ,evleniyorsun eşinle beraber esir olmanı istiyorlar bu sefer de, gerçekten insanlarımız hala çok cahil. Okumuşsunuz öğretmen olmuşsunuz kendi hayatınızı kurun paranızı da çatır çatır harcayın gerekirse yerinizi söylemeyin...

Tabiiki de dönmeyeceğim ama sinirden tüm vücudum titriyor insan der ki kız kendi ayaklarının üzerinde duruyor kimseye muhtaç değil gurur duyacakları yerde

lütfen kendini çok yıpratma. Bu yaşananları atlatıyorsun geçiyor gidiyor. Gülerek hatırlıyorsun da diyemeyeceğim. Ailelerimizin yaptıkları en derin yaraları açıyor. Ama sen ne kadar kendini salarsan o kadar yara alırsın. Titreme. Dik dur. Çocuklarının bağımsız birey olduğunu kabul etmekte zorlanıyorlar.

Güzelce ve anlatıp ıkna edin hatta gelsin baksın evinize arkadaşınıza içinizde rahat etmez şimdi ailenizin izni olmadan çıkarsanız .yolların zorluğundan falan bahsedin .Anneniz konuşup yumuşatsın babanızı kalbini kırmadan çözün bence.

Back
X