ailemin boşanacağım korkusu

Anladığım kadarıyla yeni evli bir çift değilsiniz.Esiniz de siz de çocuk sahibi olabilecek yastasiniz ama olmuyorsunuz (sebebi sadece sizi ilgilendirir yanlış anlamayın).Kayinvalidenizin aradığı /aramadığı tüm akrabalariniz da eşinizle yaşadığınız problemleri -ayrilma aşamasına geldiginizi biliyor.Akrabalarinizin annenizle her görüşmelerinde bu konuya degindiklerine....çocuk sahibi olmamanizin nedeninin sizin çift olarak mutsuz olmanıza bagladiklarini ve bunu "ah..ah...vah..vah" diye sürekli annenize hatirlattiklarini düşünüyorum.Sizin de mesai olarak yoğun olduğunuzu ....düğün ,bayram eşinizle tüm sulalenizi gezemediginizi,mutluluğunuzu gözlemleyemedikleri için ellerindeki veriyle düşüncelerinin şekillendiğini hissediyorum

Çocuk yok, ikimizde çok yoğun çalışmaktan ve bu sorunlardan dolayı düşünmedik açıkçası. Son 3 senedir eşim gece 10 dan önce eve gelemezdi ben de 8 den önce. Şimdi yeni yeni ikimizde düzelmeye başladık, hem aile hem mesai saatleri açısından.

Ağzım eskimez ben zaten niye soruyorlar demiyorum; üzülüyorlar gereksiz yere, kendilerini üzmelerini istemiyorum diyorum. Ama benim de psikolojim etkileniyor bir de tabi, sonuçta zor şeyler yaşadım ve geçmişin sürekli ısıtılıp ısıtılıp önüme getirilmesinden hoşlanmıyorum.

Eşim annesine anlatmaması gerektiğini öğrendi, umarım hatasını tekrarlamaz. Kv yapı olarak her şeye karışan bir tip, yani çocuklarını hep yanında büyütmüş her şeylerini biliyor ve onların yerine yapmış, afedersiniz temel wc temizliği eğitimini bile vermemiş aşırı bağımlı bir karakter. Bizden haberi olmadıkça çıldırıyordu resmen, gece evimizin ışıklarını gözlüyormuş, her gün eşime ne yedin ne yaptın diye soruyormuş ve daha bilmediğim bir sürü şey. Hatta eşime inanmamış, bir ara görümcemi yolluyordu sonra kendi geldi kontrole. Eşim, onun yemeğini tepsisiyle önüne getirdiğimi söylemiş, geldi kontrol etti kv görünce sesini çıkaramadı.

Ben eşime karşı istediklerini yaptıkça, ama sana yapıyor bize de yapması lazım, sadece seninle evlenmedi biz de varız vs vs darlıyormuş eşimi, sonradan öğrendim.

Korkunun ecele faydası Yok ki.

Eşini de al annenin yanına git Gerçekten sorunlar düzeldiyse beraber Konuşun annenle belki içi rahat eder.

Konuştuk canım benim, beraber de ayrı ayrı da...Kv yüzünden korku içindeler, küstü ya bana gene, gene ortalığı karıştıracak çenesi durmayacak korkusu içindeler. Eşimin kv yi susturduğuna inanıyorum bu sefer , zira aylardır sesi çıkmıyor.

Annem doktora gidiyor yıllardır, ilaçları da var ama sanırım içmiyor. İçtiğinde anlıyorum çünkü düzeliyor; içiyorum diyor ama içtiğini sanmıyorum. Babam zaten ilaç düşmanı, şeker ilacını bile zorla içiyorum. Hiç birbirleriyle ilgili değiller bu ilaç konusunda. Ben de onlara uzağım her gün gidip ilaç içiremem ki...

Sadece takıntı değil, ruhsal ve fiziksel bir çok rahatsızlığı var. Babam kanser, şeker, tiroid...bir çok rahatsızlığı var. Onların gereksiz yere asla üzülmelerini istemiyorum, ben o yüzden onlara anlatmam kesinlikle. Çünkü çözüm yaratacak insanlar değiller, sadece üzülür ve kafaya takarlar. Annem kv ile konuşmaya kalkınca kv ağzına geleni saymış telefonda, çok kızdım ve bir daha asla görüşmeyin istemiyorum dedim.

Inşallah susturmuştur.
Annende sorun yaşamadığınızı gördükçe dizginler kendini

Ben hep anlatıyorum ama kv yüzünden ikna olmuyorlar. Sorun olmasa gene küsmez, gene aranızı bozacak korkusundalar...

Küssün ne yapayım anne diyorum, eşim bir şey demiyor ben elimden geleni yaptım kendi bilir diyorum ama korkularını yenemiyorlar.

Aynen yıllardır sorun kaynağı aynı. Yani kadının derdi benimle, sevmiyor istemiyor, boşansak rahatlayacak eminim ki. Eşimin ağzından aldığı bir kaç cümle bile ona yetti, cümle aleme duyurdu bakın ben kadar uğraşıyorum onlar için ama ne yapayım bakın ayrılırlarsa ben suçsuzum moduna girdi. Arada da herkese beni kötüledi ki kendini masum çıkarsın. Eşim ağzının payını verdi o günden sonra ailemden kimseye anlatmıyor bir şey zaten anlatamaz da.

Annemler tabi ki haklı, ama bu afedersiniz gerizekalı kv yüzünden boşuna üzülüyorlar. Hiç mi Allah korkun yok be kadın, benim babam kanser, yaşattıkların yüzünden 60 kiloya düştü üzüntüden, bir kere arayıp sormadı, derdi oğlunu boşatmak benden. Ama Allah büyük bu zamanlarda, kendi kızı da kendi kv sinden ötürü sorunlar yaşadı, şimdi damadının peşinden ayrılmıyor aman sorun yaşamasınlar diye...

Inşallah susturmuştur.
Annende sorun yaşamadığınızı gördükçe dizginler kendini

İnşallah canım. Eskiden konuştuğu kişilerle konuşuyorum onlara bir şey anlatmamış. Benimle konuşmuyor konuşmasın da zaten. Zaten anlatacak bir şeyi yok ki. Gelinim beni arıyor açmıyorum, mesaj atıyor cevap vermiyorum, kapıma geliyor evde yokum diyorum mu diyecek? Sadece birine ayy greengirll gelmiş de evde yoktum falan demiş, o da bir şey demeyince kapatmış konuyu. Hepsini eşim gördü gözleriyle, inkar da edemez. Görümcemle eşi de gördü gittiğimi kapının açılmadığını. Kapıda karşılaştık çünkü.

Set Çek canım arana tamamen en iyi Kv hiç görmediğin Kv :)))

Evet durum bu genel olarak. Bayram gezmesi haricinde çok görüşme şansımız olmuyor.

6 yıllık evliyiz. Kariyer olarak zorlu sıkıntılı dönemler yaşadık. Yeni yeni düzeliyor gibiyiz. Bir çok şey yaşadık; babamın hastalığı, kariyer sorunları 3 sene boyunca gece yarısında gelen eş, akşam 8 den önce eve gelemeyin gün boyu mobbing yaşayan ben, kardeşimle alakalı sorunlar, benim sağlık sorunlarım, psikolojik sorunlarım...Çocuk yapacak maneviyata sahip değildik maalesef. Dışardan kimse bunları bilmez tabi. Çift maaş işte niye yapmıyorlar derler...

Yani sanki hepsi üst üste geldi gibi, hayatımın en zorlu dönemlerini yaşadım.

Set Çek canım arana tamamen en iyi Kv hiç görmediğin Kv :)))

Aynen öyle şu an çok mutluyum, eşimde farkında zaten bunun :) Kv bunaltır mı eşimi ondan emin değilim. Gene görüşmek için ısrar eder mi bilemiyorum...Geçen sefer kendini temize çıkarmak için yaptı tahminim. Bakın sorun benimle alakalı değil gibi. Çünkü kv ye daha önceden eşimin ayrıldığı nişanlısı için sen suçlusun sen ayırdın demiş herkes , anneme öyle söylemiş. Bu sefer kendini aklamak için uğraştı sanırım.

Kv deniz sizi ister sevsin ister sevmesin saygı duymak zorunda. Annem gelinlerinden birini günahı kadar sevmez ama müdahalede etmez, oğlum sevmiş evlenmiş der. Her ihtiyaçlarında yanında olur maddi manevi, abimin hatrı var diye. Abimle yengem bayağı sorunlar yaşıyorlar, abim annemi arayıp çağırıyor. Ben artık boşanacağım dayanamıyorum diye. Annem “boşanırsan seni evime almam bir daha, çocukların var kadın ancak yetişiyor, sende aksisin” falan filan olayı kapatıyor. Annem benden başka kimseyi anlatmadı, bana da aylar sonra araları düzelince anlattı.

Önceki konularınızı okumuştum, son derece şımarık bir kv niz var. Herşeyi müdahale etmeye çalışan, herkesi emri altına almaya çalışan bencil bir kadın. Sizi emri altına alamadığı İçin bu kadar zoruna gidiyor zaten.

Bir sorun olsa ailenin hep arkanda olacağını bilmek gerçekten büyük şans.
Bunun yanında annene gayet normal tartışma tabiki yaşandığını ama eşini sevdiğini onun da seni sevdiğini ve çok mutlu olduğunuzu her seferinde empoze edebilirsin bunun yanında çok fazla sıkıntıyı da yansıtmamakta fayda var.

Aa deli mi ne sen neden ayırasın :))
Senim Kv seni kıskanıyor. Oğlunu paylaşamıyor belli.

Aynen durum böyle, ağzınıza sağlık. Kv psikolojik rahatsızlığını kullanarak herkesi eline geçirmiş evde, kimse sesini çıkarmıyor. Oysa fiziksel bir rahatsızlığı yok, olmasın da zaten. Annem ondan küçük ama bir çok rahatsızlığı var, kv nin yüzde biri kadar sızlanmıyor, şımarmıyor. Çocuklarını kendine bağımlı yetiştirmiş aslında onları avcunun içine almış ve yönetiyor, her şey onun istediği gibi oluyor. Bana istediğini yaptıramadı, örneğin gidiyor kendince ev bakıyor bize , güya iyilik yapıyor, baktığı evler mutlaka kendi kapısının önünden geçilerek gidilen, toplu taşıma olmayan yerler. Yani akşam toplu taşıma onun evine kadar geliyor, ben orda ineceğim, eşimi bekleyeceğim yemek yenecek arabayla gecenin bir vakti eve geçilecek, derdi bu. Aynı evde oturmayla ne farkı kaldı? Ben bunu istemedim diye çıldırdı. Sen ne biçim kadınsın, kocanı kandır ikna et bilmem ne. Ben kimseyi kandıramıyorum anne kusura bakma dedim, eşime de ben ev almak istemiyorum annen çok ısrarcı kimseyi kırmak istemiyorum dedim, eşim konuştu annesiyle konuyu kapattırdı, ben ikna ettim annemi tamam hallettim dedi.

Görümcemle kv bana sürekli bebek yaparsan anneme güvenme bakamaz diyor, o zaman ne anlamı kaldı hem bana yardımcı olmayacak hem de ben onun dibinden ayrılmayacağım? Yardıma gelince yok, ama istediklerini yaptırmaya gelince var. Ben de buna sinir oluyorum ve bağımsız takılıyorum:) O da buna sinir oluyor:)

Bu arada anneniz harika bir insan, benim için öpün onu olur mu...

Yalnız sana söyleyeyim ailen haklı ...bu kadın su an seninle kendisi konuşmuyor.3 gün sonra doğursan bu kadın çocuğuna bakmak istediğini ilan edip senin eşini çok kolay ikna eder.Sonra izinle kendi çocuğunu kucağına alırsın.İnan bana yapar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…