• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailemin boşanacağım korkusu

Yani ne denir ki? Patavatsız ve düşük seviyeli bir kayınvalideniz var.
Eşiniz annesine ne söyledi acaba? Bunu çok merak ettim..
Benim annemde ben boşanınca epey üzüldü bir türlü atlatamadı..
Şu an çok şükür daha iyi . Eğer eşiniz bu durumlara amannn salla diyorsa bence siz de oturup iyi bir düşünün.
Kayınvalidemle ben olsam kesinlikle görüşmem.

Ay kv yi görseniz kendisini ve çocuklarını saraydan çıkma olarak lanse eder...Beni ilk öğrenmiş, bir arkadaşını yollamış bankaya bana baktırmaya, "bakalım oğluna layık mıymışım"...:D Oysaki ben eşimden 13 yaş küçük, güzel, başarılı, becerikli, afedersiniz ama 4*4 lük bir kızım. Eşimle aynı zamanda bir çok talibim vardı, ben eşimi karakteri için seçtim. Özgüvenle beni taşıyor yanında diye. Eşimin dayısı falan kimseyi beğenmezler, siyasette üst düzeydi o zaman, Prada Gucci, LV falan giyen bir aile, beni çok beğenmişler ve eşime turnayı gözünden vurdun sonunda demişler...

Geçen bir teyze geldi kızım senin ismin dolaşıyor her yerde, x ailesi kendine bir gelin almış su gibi maşallah, bankada çalışıyor çok güler yüzlü şu bu diye dedi, ben de seni tanıdığım için orda söyledim kızım seni dedi. Bunları niye anlattım kv nin bana karşı kini bundan ötürü mü bilmiyorum...

Şöyle ben eşimin annesine gittiğini anlamıştım tavırlarından, sinirli olmasından...Kv sonra bir akrabama anlatmış, eşimin ona kızdığını, başkaları ile konuşmayı yasakladığını, sorunlarımızı kendi içimizde çözeceğimizi söylemiş. Bunun üzerine kp de kızmış niye herkesi arıyorsun söylüyorsun diye ve tartışmışlar, kv evden gitmiş bir kaç gün akrabalarının yanına.

Eşimin isteği sorun olmasın, iyi geçinin. Evlenmeden önce söylemişti bana zaten, ailemle iyi geçinirsen çok mutlu olurum, iyi aile ilişkileri sıcak aile ortamını çok seviyorum diye. Gel gör ki annesinin öyle bir isteği ve arzusu yok. Eşim sen inatsın annem inat aranızda kalıyorum ne sorununuz varsa aranızda çözün demişti bir kaç kere, ama kv benimle konuşmadığından ne çözebilirim ki? O beni muhatap almıyor, hiç bir zaman da almayacak yüzüme söylemeyecek ki eşime karşı kanıtım olmasın.

I eşin uygulamaya yanaştı mı ?

Eşim doktorun söylediklerini ailesine anlatmış, kv de yeter ki iyi olun oğlum gidin falan demiş güya, akrabama anlattığı bu tabi, hiç de inanmıyorum ya neyse :)

Eşim çok istekli tayin için, bir kaç kere de teklif geldi hatta ama babamın hastalığı sebebiyle o dönem gitmek istemedim, çünkü kardeşim yurtdışında, tek dayanakları bendim o an. Yazın tayinimiz çıkıyordu, iptal olmuş sonra ama her ana çıkabilir gene yani belli olmaz.

Allah kolaylık versin...Benimkinin de bombaları bitmez... Oğlum seni çok mutsuz görüyorum sana yeni gelin mi alayımdan tut; çok basit bir şey anlatacağı zaman bile ayy greengirll ün yanında anlatayım bari neyse yabancı değil den neler neler...

Aklıma geldi yemek deyince; Ramazanda bir gün kv lere gideceğiz, eşim uyuyor, ben de boş gitmeyeyim diye ravioli yaptım soslu kıymalı falan kocaman bir borcam. Neyse sofrada yiyoruz herkesin surat 5 karış erkekler bayıldı falan, kp soruyor sen mi yaptın ne güzel falan, kv aman şimdi her şey hazır zaten ne yapması dedi :KK70: Kendi kızı asla bir şey yapıp getiremez zira, makarnayı bile yapamadığını kendi söyledi bana, çiğ yapıyorum eşim beğenmiyor dedi :)
Sen gelinsin bilmek zorundasın, o kızı mecbur değil lütfen :KK14:

Sen gelinsin bilmek zorundasın, o kızı mecbur değil lütfen :KK14:

Ah evet:)
Benim annem bana domates falan yapar kışlık, ay ne yapıyorsun biz her şeyi mevsiminde yeriz falan diyormuş anneme. Geçen damadı istedi diye, sabah erkenden kalkıp pazardan kilolarca domates alıp kaynatmış onu anlatıyordu :D:D:D:

Olaya farklı bir açıdan bakıyorum,bence ailenizin kıymetini bilmelisiniz. Hepsi ne kadar düşkünler size ve ne kadar cok seviyorlar. Biliyorsunuz bu hayatta herkes,anne baba olamaz. Olur da biyolojik olarak,hakkını veremez.

Görüyorsunuz bdvde boşandı diye ya da boşanacagim dedi diye ailesine,hos karşılamayıp evlatlarının geri dönmesini kabullenmeyen,yobaz ve eski kafali ailelerle dolu konular var.
Ya da evlendi diye el kızı muamelesi gören kadınlarımız var bu memlekette

Siz cok şanslı birisiniz. Ayrica o kayinvalide ne bicim insanmış ya ortalik karıştırıcı mikser. Terbiyesiz.

Ah evet:)
Benim annem bana domates falan yapar kışlık, ay ne yapıyorsun biz her şeyi mevsiminde yeriz falan diyormuş anneme. Geçen damadı istedi diye, sabah erkenden kalkıp pazardan kilolarca domates alıp kaynatmış onu anlatıyordu :KK70::KK70::KK70::
Ben evlenirken hiçbirşeyden anlamayan kv dem kızı evlenirken herşeyi dört dörtlük olsun gözü hiçbirşeyde kalmasın havasındaydı. Kızı evlenmeden damadına “çok seviyorum damadımı, insanlar boşu boşuna damatlarını sevmiyormuş” diyen biri :KK53:

Olaya farklı bir açıdan bakıyorum,bence ailenizin kıymetini bilmelisiniz. Hepsi ne kadar düşkünler size ve ne kadar cok seviyorlar. Biliyorsunuz bu hayatta herkes,anne baba olamaz. Olur da biyolojik olarak,hakkını veremez.

Görüyorsunuz bdvde boşandı diye ya da boşanacagim dedi diye ailesine,hos karşılamayıp evlatlarının geri dönmesini kabullenmeyen,yobaz ve eski kafali ailelerle dolu konular var.
Ya da evlendi diye el kızı muamelesi gören kadınlarımız var bu memlekette

Siz cok şanslı birisiniz. Ayrica o kayinvalide ne bicim insanmış ya ortalik karıştırıcı mikser. Terbiyesiz.

Teşekkür ederim, ailemin üzülmesini bu yüzden istemiyorum işte ben de...Hiç hak etmiyorlar çünkü. Benim babam tek bir laf söylemiş, benim kızım bugüne kadar beni asla üzmedi, ama ben size insan evladı verdim melek değil demiş...anlayana...Tabi ne oldu kendi kızı da yaşadı benim yaşadıklarımı. Çoğunu bilmiyorum ben ama arada ağızdan kaçırılanlardan, hal ve tavırlardan anlıyorum.

Görümcemin eşi çok cimri, ikisi de milyarlarca maaş alıyorlar, hemen ev araba aldılar, çocuk yapmıyorlar, bakıcı çok pahalıymış kv de ben bakarım diyor ama damat istemiyor. Görümcem eve yardımcı bayan almıyor, durumu yokmuş, annesi gidip camlarını siliyor, 100 tl lik çanta alırken bile düşünmüş alamamış onları anlatıyor bana, şaka gibi. Birkaç ay önce il dışına bir nişana gittik eşimin kuzeninin, orda gezerken outlet gördük görümceme girelim dedim, eşi kolundan tuttuğu gibi çekti sokmadı mağazaya...Tüm yemeklerini kv de yiyorlar, temizlik kv den...Bazen diyorum boşversene green, kendi kızından görüyor işte.

Her biraraya geldiğimizde damadına çocuk yapın ben bakarım diyor, çocuktan çıt yok. Aklıma hep, bu adam bu kızı maddi olarak sömürüyor, ilerde cebini doldurup bırakıp gitmesin diyorum(aynısı halamın başına geldi)...

Ben evlenirken hiçbirşeyden anlamayan kv dem kızı evlenirken herşeyi dört dörtlük olsun gözü hiçbirşeyde kalmasın havasındaydı. Kızı evlenmeden damadına “çok seviyorum damadımı, insanlar boşu boşuna damatlarını sevmiyormuş” diyen biri :KK53:

Ah bak şöyle anlatim, biz bir şey istemedik, zaten eşimle yaptık her şeyi. Ailem de bir şey isteyecek tipler değillerdi zaten. Neyse kv kendince altın falan yapmış onları göstermeye götürdü beni, orda kuyumcu adam saat da alınır geline bak istersen dedi, kv kaplan kesildi hemen ne saati canım ben alamam kendileri alsın dedi. Sonra eşim aldı saat. Ben sesimi çıkarmamıştım...

Ama ne oldu biliyor musunuz? Görümcem evlenirken neredeyse hiçbirşey takmadı kv si ona:) İncecik beyaz altın bir seti vardı, kv çıldırdı bir gümüşe verdim kızı diye:D

Eden buluyor be canım...Ben izliyorum şimdi; bak eşimi doldurdu bu kadın seni sevmiyor kullanıyor sakın çocuk yapma diye, ne oldu kendi damadı çocuk yapmıyor. Ben sanki isteyecekmişim gibi saat alamam şu bu dedi, kendi kızına hiç bir şey takılmadı. Daha da göreceğim ilerde bunu çok iyi biliyorum.

Teşekkür ederim, ailemin üzülmesini bu yüzden istemiyorum işte ben de...Hiç hak etmiyorlar çünkü. Benim babam tek bir laf söylemiş, benim kızım bugüne kadar beni asla üzmedi, ama ben size insan evladı verdim melek değil demiş...anlayana...Tabi ne oldu kendi kızı da yaşadı benim yaşadıklarımı. Çoğunu bilmiyorum ben ama arada ağızdan kaçırılanlardan, hal ve tavırlardan anlıyorum.

Görümcemin eşi çok cimri, ikisi de milyarlarca maaş alıyorlar, hemen ev araba aldılar, çocuk yapmıyorlar, bakıcı çok pahalıymış kv de ben bakarım diyor ama damat istemiyor. Görümcem eve yardımcı bayan almıyor, durumu yokmuş, annesi gidip camlarını siliyor, 100 tl lik çanta alırken bile düşünmüş alamamış onları anlatıyor bana, şaka gibi. Birkaç ay önce il dışına bir nişana gittik eşimin kuzeninin, orda gezerken outlet gördük görümceme girelim dedim, eşi kolundan tuttuğu gibi çekti sokmadı mağazaya...Tüm yemeklerini kv de yiyorlar, temizlik kv den...Bazen diyorum boşversene green, kendi kızından görüyor işte.

Her biraraya geldiğimizde damadına çocuk yapın ben bakarım diyor, çocuktan çıt yok. Aklıma hep, bu adam bu kızı maddi olarak sömürüyor, ilerde cebini doldurup bırakıp gitmesin diyorum(aynısı halamın başına geldi)...

Rica ederim canım. Ben oyle birsey görmedim yani cebini doldurup birakip giden ama kesinlikle oyle birsey var tabiki halanin basina gelmis bak
Annemde bir arkadaşım icin oyle demisti. Kimi erkek parasini saklar demisti belki gizlice biriktiriyor demisti. Esimin arkadaşı. Aynen esimde,o para yedirmez oyle karısına demisti. Nitekim oyle,ev dubleks bir yardimci kadin cagirmamis evlencegi zaman insaat temizligine cagirmis galiba. Suan görüşmüyoruz.

Bakıcı pahalı diye cocuk yapmayanı ilk kez görüyorum:oha: hani borcu var diye erteleyni duymustum da..

Ay damat cok fenaymış. Ama etme bulma dünyası işte Allah bir yerden çıkartıyor. Cimri insanla da hayat zor.Valla benim esim o zaman dunya iyisi .. suraya bak yaaa

Kaynana cahil biri mi? Tam olarak anlamadim yoksa sizi benimsemedi sevmedi de ondanmi boyle kurcaliyor ortalığı.

Ay kv yi görseniz kendisini ve çocuklarını saraydan çıkma olarak lanse eder...Beni ilk öğrenmiş, bir arkadaşını yollamış bankaya bana baktırmaya, "bakalım oğluna layık mıymışım"...:KK70: Oysaki ben eşimden 13 yaş küçük, güzel, başarılı, becerikli, afedersiniz ama 4*4 lük bir kızım. Eşimle aynı zamanda bir çok talibim vardı, ben eşimi karakteri için seçtim. Özgüvenle beni taşıyor yanında diye. Eşimin dayısı falan kimseyi beğenmezler, siyasette üst düzeydi o zaman, Prada Gucci, LV falan giyen bir aile, beni çok beğenmişler ve eşime turnayı gözünden vurdun sonunda demişler...

Geçen bir teyze geldi kızım senin ismin dolaşıyor her yerde, x ailesi kendine bir gelin almış su gibi maşallah, bankada çalışıyor çok güler yüzlü şu bu diye dedi, ben de seni tanıdığım için orda söyledim kızım seni dedi. Bunları niye anlattım kv nin bana karşı kini bundan ötürü mü bilmiyorum...

Şöyle ben eşimin annesine gittiğini anlamıştım tavırlarından, sinirli olmasından...Kv sonra bir akrabama anlatmış, eşimin ona kızdığını, başkaları ile konuşmayı yasakladığını, sorunlarımızı kendi içimizde çözeceğimizi söylemiş. Bunun üzerine kp de kızmış niye herkesi arıyorsun söylüyorsun diye ve tartışmışlar, kv evden gitmiş bir kaç gün akrabalarının yanına.

Eşimin isteği sorun olmasın, iyi geçinin. Evlenmeden önce söylemişti bana zaten, ailemle iyi geçinirsen çok mutlu olurum, iyi aile ilişkileri sıcak aile ortamını çok seviyorum diye. Gel gör ki annesinin öyle bir isteği ve arzusu yok. Eşim sen inatsın annem inat aranızda kalıyorum ne sorununuz varsa aranızda çözün demişti bir kaç kere, ama kv benimle konuşmadığından ne çözebilirim ki? O beni muhatap almıyor, hiç bir zaman da almayacak yüzüme söylemeyecek ki eşime karşı kanıtım olmasın.
Ben sizi çok iyi anladım.
Ama bir de şu var ki siz alıp konuşun karşınıza.
Nedir anneciğim durum? gibisinden.. Hani belki oda sizden bir yakınlık bekliyordur.
Baktınız olmadı bir daha görüşmezsiniz.
Annemle iyi geçin diyor ama annesinin yaptığı şey affedilir bir şey değil.

Eşim doktorun söylediklerini ailesine anlatmış, kv de yeter ki iyi olun oğlum gidin falan demiş güya, akrabama anlattığı bu tabi, hiç de inanmıyorum ya neyse :)

Eşim çok istekli tayin için, bir kaç kere de teklif geldi hatta ama babamın hastalığı sebebiyle o dönem gitmek istemedim, çünkü kardeşim yurtdışında, tek dayanakları bendim o an. Yazın tayinimiz çıkıyordu, iptal olmuş sonra ama her ana çıkabilir gene yani belli olmaz.
Eşinin bunları annesine anlatması doğru değil bence.
Bu aramızda kalmalısydı.

Boşver aileni sen git tayin iste daha huzurlu olursunuz

Ah bak şöyle anlatim, biz bir şey istemedik, zaten eşimle yaptık her şeyi. Ailem de bir şey isteyecek tipler değillerdi zaten. Neyse kv kendince altın falan yapmış onları göstermeye götürdü beni, orda kuyumcu adam saat da alınır geline bak istersen dedi, kv kaplan kesildi hemen ne saati canım ben alamam kendileri alsın dedi. Sonra eşim aldı saat. Ben sesimi çıkarmamıştım...

Ama ne oldu biliyor musunuz? Görümcem evlenirken neredeyse hiçbirşey takmadı kv si ona:) İncecik beyaz altın bir seti vardı, kv çıldırdı bir gümüşe verdim kızı diye:KK70:

Eden buluyor be canım...Ben izliyorum şimdi; bak eşimi doldurdu bu kadın seni sevmiyor kullanıyor sakın çocuk yapma diye, ne oldu kendi damadı çocuk yapmıyor. Ben sanki isteyecekmişim gibi saat alamam şu bu dedi, kendi kızına hiç bir şey takılmadı. Daha da göreceğim ilerde bunu çok iyi biliyorum.
Benim ki anlatmıyor, ana kız sır küpü. Biliyorlar çünkü zamanında yaptıklarını. Görümcem bekarken bana “ben çok iyi gelin olacağım, eşimin ailesiyle iyi geçineceğim” derdi. Evleneli 1 yıl olmadı, taşınacakmış eşinin ailesi çok yakınmış :halay:. Ben evlendiğimin 2. Haftası kalmaya gelmişti abimi özledim diye, ben kötü gelindim sen iyi ol şimdi :KK51:

Rica ederim canım. Ben oyle birsey görmedim yani cebini doldurup birakip giden ama kesinlikle oyle birsey var tabiki halanin basina gelmis bak
Annemde bir arkadaşım icin oyle demisti. Kimi erkek parasini saklar demisti belki gizlice biriktiriyor demisti. Esimin arkadaşı. Aynen esimde,o para yedirmez oyle karısına demisti. Nitekim oyle,ev dubleks bir yardimci kadin cagirmamis evlencegi zaman insaat temizligine cagirmis galiba. Suan görüşmüyoruz.

Bakıcı pahalı diye cocuk yapmayanı ilk kez görüyorum:oha: hani borcu var diye erteleyni duymustum da..

Ay damat cok fenaymış. Ama etme bulma dünyası işte Allah bir yerden çıkartıyor. Cimri insanla da hayat zor.Valla benim esim o zaman dunya iyisi .. suraya bak yaaa

Kaynana cahil biri mi? Tam olarak anlamadim yoksa sizi benimsemedi sevmedi de ondanmi boyle kurcaliyor ortalığı.

Aynen damadı sömürüyor bunları işte. Görümceme de üzülüyordum ama o da birebir annesi gibi bir insan. Annesi küsünce küserdi bana, eşi bizim hiç bir sorunumuz yok küsemezsin greengirll ile demiş. Bana "abim sana çok iyi dayanıyor valla, aile akraba ziyaretin eksik, benim eşim asla tolere etmez, çok iyisin.." dedi ben bu konuları konuşup yardımcı olmasını rica edecektim kendisinden. Baktım ki ohooo bu da aynı kafada. Hiç üzülmüyorum o yüzden, herkes kendi seçimini yaşıyor hayatta.

Yani ikisi de aslında. Hem cahil, hem kıskanç, hem hep benim dediğim olsun, herkesi yöneteyim, herke ağzımın içine baksın diyen biri. Eşimi artık yönlendiremediği için de benden nefret ediyor:D

Nasıl bi kv öyle ya.Benim kv demin aklı çıkar aramız bozulacak diye.Eşimle bi ara sorunlarımız vardı kadın kahrından öldü ayrılırız birşey olur diye.Yalvardı yakardı aman kızım sen ona bakma diye.Eşimin ağzına ettiler resmen.Yazık birşey söylesem asla gidip eşime anlatmaz aramız bozulur diye.Hele annemgile asla söylemez.Sizi nasıl bi durumda bırakmış.

Ben sizi çok iyi anladım.
Ama bir de şu var ki siz alıp konuşun karşınıza.
Nedir anneciğim durum? gibisinden.. Hani belki oda sizden bir yakınlık bekliyordur.
Baktınız olmadı bir daha görüşmezsiniz.
Annemle iyi geçin diyor ama annesinin yaptığı şey affedilir bir şey değil.

Ben gittim kv nin kapısına kaç kere. Kaç kere de konuştum dediğiniz gibi, sorun nedir hatam nedir diye. Hep saçma sapan şeyler; neymiş sık sık misafir ağırlamıyormuşum, komşularımla samimi değilmişim, üst katındaki bekar çocuklu bayan da bankacıymış ama akşamları komşu komşu geziyormuş ben evde oturuyormuşum...Bunlar bahane yani, açıkça bana seni sevmiyorum oğlum seni boşasa da kurtulsam diyemiyor tabi :D

Artık iyi geçinin diyemiyor tabi :) Susmayı tercih ediyor şimdilik.

Aynen damadı sömürüyor bunları işte. Görümceme de üzülüyordum ama o da birebir annesi gibi bir insan. Annesi küsünce küserdi bana, eşi bizim hiç bir sorunumuz yok küsemezsin greengirll ile demiş. Bana "abim sana çok iyi dayanıyor valla, aile akraba ziyaretin eksik, benim eşim asla tolere etmez, çok iyisin.." dedi ben bu konuları konuşup yardımcı olmasını rica edecektim kendisinden. Baktım ki ohooo bu da aynı kafada. Hiç üzülmüyorum o yüzden, herkes kendi seçimini yaşıyor hayatta.

Yani ikisi de aslında. Hem cahil, hem kıskanç, hem hep benim dediğim olsun, herkesi yöneteyim, herke ağzımın içine baksın diyen biri. Eşimi artık yönlendiremediği için de benden nefret ediyor:KK70:
Pislikler..

Benimde.akraba ziyareti olaylarım eksik,aslında sorun yaşıyoruz,hatta kavga ama artik bana sacma geliyor.

Yani ben yanlış mi düşünüyorum bilmiyorum ama,mesela esimin;dayisi,anneannesi,dedesi,kuzenleri gelmisler memleketten. Kaynanaya. Daha gelmeden once kaynana geleceklerini söylüyor. Bana ne? Hani gercekten ba_na_neeeeeeee:rolleyes::rolleyes:
Bende esime.gitmicem annene,sen git istiyosan dedim oda gitmedi ben gitmeyince
Kaynana israrla arıyor. Bir beni,bir eşimi. 1 gece kaldilar..ertesi gun esim gitti bende annemlere gittim. Gitmemek icin ciddi sebeplerim var bu arada,o akrabalarin cocuk varmi sorusu,arti buda yetmiyor,"cocuk yapın " demeleri,bana cok zayıfsın demeleri,ve benim evime hic gelmemis olmalari. Kaynanaya gelen misafirden banane. Bu akrabalarini saydirma huyundan aşırı nefret ediyorum ohhh gitmedim. Sence yanlış mi yapiyorum?

Back
X