Ailemin sevgilimi istememesi....

MiaMa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2016
34
26
3
Merhaba, o kadar bunalmış durumdayım ki, buraya üye olup konu açma ihtiyacı duydum.
Gayet ciddi giden bir ilişkim var, evlenmek istediğim. İkimiz de planlar yapıyoruz. Ailem gelsin tanışalım dediği için ailemle tanıştırdım. Ancak sana asla uygun değil dendi, sana yakışmıyor, yanında çok çirkin kalıyor dendi, maddi durumu sana uygun değil dendi, kocasızlıktan ölüyor musun ki vs vs gibi sözler ediliyor. Kimse karakterine, iyi biri olup olmamasına bakmıyor şuan. Ya dış görünüş ya da maddi durum şuan onlar için önemli konular. Anlatmaya çalışıyorum, mutlu olacağıma emin olduğumu, çok düzgün bi insan olduğunu..
Aslında sormak istediğim şey şu..
Tamam aile herşeyden önce gelir, ailemi silemem. Ama bi ailenin önem verdiği şey karşı tarafın karakteri, kişiliği, ilerde üzme potansiyeli olup olmaması değil midir.. İşin içinden çıkamıyorum bir türlü.. Ona da anlatamıyorum üzülmesin diye.
Tamam maddi açıdan onun ailesinden daha iyi durumdayız, ama bizim de kendimizce bi planımız var kafamızda. Aylardır bunun üstünde düşünüp kafa patlatıyoruz. Yani bi ailenin kızının sevgilisini sevmesi için illa fabrikatör mü olması lazım ya da para içinde mi yüzmesi lazım.Onun babasının benim babamla aynı statüde olmaması onun suçu mu.. Ya da çok mu yakışıklı olması lazım..
Çok uzun yazdım sanırım ama çok doluyum, olay benim mutluluğum mu yoksa kendilerinin çevreye hava atması mı diye düşünmeden edemiyorum.. Siz olsanız bu durumda ne yapardınız ???

yaşınız çok mu küçük

babalarınızın değil de kendi statülerinizin karşılaştırılması gerektiğini ailenize söyleseniz

yani ailem ile eşimin ailesi acayip uyumsuz ama eşim ile uyumluyum ve bana yeterli

bir de adam çirkinse siz tescilli güzel misiniz

sanki bence bahane yaratmaya çalışmışlar acele etmeyin diye

Bugün okuduğum 3. ailenin gelin /damat beğenmeme konusu .
Allah aşkına rahat bırakın gençleri.

Sorduğuna cevaben sen ısrar ettikçe zamana alışırlar. Sevgilin ailesi istemedigi için seni terk etse ne düşünürdün ona göre hareket et.

yalnız tanışma oldukça yeni galiba.ilk tanışmada tip konusu konuşulur ya.genelde de bağanilmez.ne kadar oldu tanıştıralı.bence biraz zamana bırak.belki kız evi naz evidir olayıdır.

bir kaç görüşme daha ayarla bence.daha yakından tanısınlar.samimiyet için süre lazım biliyorsun.en önemlisi de sakın ayyy niye istemiyorsunuz.ayyy ne kadar zalimsiniz diye bağrınma.sakinliğini korumaya bak.öfkeyle yaklaşırsan istememekte haklı olduklarına inanırlar.

Bizimkilerde aynıydı. İki çocuk beş yıllık evlilik değişen hiç bir şey yok. Çok yipranirsin

ailen haklı olabilir. ben de bu uyumsuzlukların evlendikten sonra çok su yüzüne çıktığını düşünüyorum.şuan gerçekten ailelerin statüsü filan umrunda olmayabilir ama yarın bir gün ailesi bi laf eder sana eşine söylersin o da ailesini korur sana karşı yine bir bdv konusu çıkar..

Pek alışcak gibi durmuyorlar ama terk etmek gibi bir fikrim de yok..Sadece bu gergin durumdan çok sıkıldım.. Gönül isterdi ki onlardan onay alayım sevsinler,arada kalmayayım...

Yaşınız kaç?

Şunu bilin ki yaşınıza bakılmaksızın evlenme çağına gelmiş iseniz aileniz sizi zorla biriyle evlendiremez. Israrcı ve emin olduğunuz takdirde öyle yada böyle kabul edeceklerdir. Ne kadar direnebilirler?

Yaşım 27.. belki komik gelicek bu yaşta hala bunu sorun etmek. İmkanım var onlar hayır dese de çekip gidip evlenmeye, ama tabiki böyle birşey yaşansın istemiyorum. Hayatım boyunca stresten gerginlikten uzak duran hep ılımlı olan bi insan oldum. O yüzden şuanki gergin durum beni yıpratıyor. Belki de tatsızlık olsun istemediğimi , onları silmek istemediğimi bildikleri için hemen kendi dedikleri olsun istiyorlar.
Bilmiyorum.. Saçma sapan bi durumdayım açıkçası...

Sevgilinizin mesleği nedir?

Ailenizi siz tanırsınız. Benim kayınvalide gibi nişanlıyken melek olup evlenince "çocuğumun parasını yiyor" diye sevgilinizin üzerine gidecek potansiyeldeler mi? Yoksa "kızımız mutlu olsun" deyip onun içindeki iyi insana mı odaklanırlar? Eğer ilki gibiyse lütfen ama lütfen bırakın bu işi. Sevgiliniz daha çok üzülür,kendimden biliyorum.

Bak arkadaşım sen cirkinde olsan ailen sana kimseyi yakıştırmaz..isterler ki hali vakti iyi olan, meslek sahibi biriyle evlen..eşinin ailesi de iyi olsun isterler.. ailenle konus sen beğeniyorsun, sen aliyorsun, haa yarın birgün pişman olursan da senin sorunun bu..

27.. Ailenizi ikna edeceğinizden şüphem yok

Aynısını yaşadım bende şuan 27 yaşındayım ve bir buçuk yıl önce aynı durumlardan aileme karşı çıkıp gizlice nikah yaptıö barıştık tekrar küstük bi ara eşimide benide kabul ettiler aonra o gelmesin sen gel dediler yani ne ailemi memnun ettim ne eşimi arada kaldım hep çok yıprandım çook

Üzüldüm gerçekten
Benimkiler de bizi unut diyecek gibiler ama bilemiyorum. Daha denmedi.. Arada kalmak çok kötü bir durum.. Ama eşini neden memnun edemedin merak ettim? yani ona da yansıyordur illa ki bu durumların kötü enerjisi ama yine de seçimini yapmışsın, neden sorun oldu?

Bence iki tarafida tam anlamiyla karsina alma simdiden. Sadece zamana birak. Hem bakarsin zamanla rayına oturur hersey. Surekli bu konu konusulursa ailen birazda inada bindirebilir. Bizim lafimiz gecsin seklinde dusunebilirler. Sen sadece ne kadar mutlu oldugunu onlara anlatmaktan ziyade hissettir. Umarim yoluna girer

Valla ben de öyle umuyorum ama pek ümit yok gibi.. bakalım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…