- 16 Eylül 2017
- 7.773
- 14.015
- 248
- 29
- Konu Sahibi pportakall
-
Ağlamak yerine gidin başınızın çaresine bakın o dedenizin altınını da alın duygusal modu bı kapatın.Mantigi açın .Bu günü unutmayın vicdan yapmayın 5 kuruş vermeyin ilerde birde mümkünse hayatınızdaki her kararı en son duysunlar misafir gibi gelip misafir gibi gitsinler .Hiç ağlamam hiç üzülmem tarzım değil belli etmem.Benim hayatım benim kararlarım para varsa işin maddi kısmı yüzde 80 dir yüzde 20 lik kısım akılla çözülür.Pisman olmayın devam edin .Bu günü unutup vicdan yaparsanız ilerde görürsünüz pişmanlığı .Ben hırs yapardım hicde pişmanlık ricadan yorulmak arkadaşlara yada üzülmek bu konuda yeri olmayacak olmaması gereken yanlış duygu ve tutumlar
Maddi beklentileri bugün yoktur yarın ani birşey çıkar bilinmez .O hiç bilinmez belli de olmaz.Aniden herşey tersine döner bazen .Sizi geriyorlarsa yerlesene kadar açmayın telefonu onu istemişsiniz yok bunu istemişsiniz yok diğer kardeşlere var ben bundan yaptım çıkarımı.BilememBenden maddi beklentileri yok ihtiyaçları da yok. O altında onların kasasında almam mümkün değil. Başımın çaresine bakacağım sorun o değil. Ama tayin süreci çok zor her işimi arkadaşlarımla çözdüm. Ailemse sürekli arayıp beni daha da gerdi.
Sana destek değil köstek olan bir ailen var. Muhtemelen bahsettiğin altınları dedeninki dahil, yemişler. Başının çaresine bak hiçbir dediklerini de önemseme bundan sonraki hayatına da bu yaptıklarını unutmadan devam et. Kendini kullandırma. Her şeyi tek başına bile halledersin zor değil. Köpeğin de onları ilgilendirmez. Hayat senin hayatın.Benden maddi beklentileri yok ihtiyaçları da yok. O altında onların kasasında almam mümkün değil. Başımın çaresine bakacağım sorun o değil. Ama tayin süreci çok zor her işimi arkadaşlarımla çözdüm. Ailemse sürekli arayıp beni daha da gerdi.
Sen o altınları ne yap ne et al bacım. Üstüne su içersin kesinArkadaşlar yakın zamanda buraya konu açtım tayinim çıktı diye. Bizimkiler ben sıcak bakmadığım halde sen yaz maddi manevi hiçbir leyi düşünme diye beni ikna ettiler. Neyse tayinim çıktı. Önce maddi konu çatlak verdi, işte biz abinden senin adına borç alalım sen ödersin dediler. Bizde bu ay sıkıştık borcun son taksidini ödedik sen zaten gidince ödenek yolluk maaş alacaksın vs… istemedim. Ki ben sadece ilk ev tutma masraflarına maksimum 60bin kadar destek olmalarını istedim çünkü ilişiğimi erken kesseydim maaş falan alamayacaktım. Sonra sözde benim için gidip araştırıp ev bulacaklardı misafirleri olduğu için bakamadılar şu an istanbukda bir arkadaşımda misafir kalacağım birkaç gün içinde ev bulup taşınmayı ümit ediyorum . Sonrasında ilişiğimi erken kesmedim maaş alayım diye. Bizimkilerden tek kuruş istemedim. Rahmetli dedemin bana bıraktığı altın vardı kasada, sadece onu bana verir misiniz dedim o hatıra olarak kalsın dediler. Tamam dedim benim kasada iki çeyreğim var onları verir misiniz dedim biz sana onun parasını yollayalım dediler ama ne kadar inandırıcı bilmiyorum artık hem bana eşya almayı teklif ediyorlar hem de abinden altın borcu alalım diyorlar. Hadi maddiyatı kendim borç harç kredi bir şekilde halledeceğim. Aniden tayinim çıktığı için hazırlıksızdım ve kişisel eşyam çoktu. Bunları otobüsle verecektim topladım bu hafta , bizimkiler başta her otobüs her zaman buraya girmiyor 30 dakika uzaklıkta bir ilçe var oraya bile gelse gider alırız dediler. Sonra işte bizim ilçenin otogarına girmezse alamayız dediler. En sonda ise aniden işleri çıktığı içi 4-5 gün daha yoklar alamayacaklar. Benimse yarın uçağım var. Hatta şu bile oldu cumartesi kuzenimin nişanı var ona çağırdılar gelebilir misin diye ya ben neyle uğraşıyorum onlar ne diyor çıldırdım tersledim. Arkadaşlarım eşyalarımı ardımdan yollayacaklar. Benim sürekli planım değiştiği için arkadaşlarımdan da sürekli bir şeyler rica etmek zoruma gidiyor. Zaten hepsi bu süreçte bana destek oldu. En çok zoruma giden başımı ağrıtan ise sürekli köpeğime laf etmeleri köpeği at,köpeği bırak, evde görmek istemiyorum, birine ver vs… Kavga etmekten bile yoruldum. Bana diyeceksiniz ki aileni tanımıyor musun niye başkasının sözüyle hareket ediyorsun. Arkadaşlar iki kardeşime de ev kurma süreçlerinde maddi manevi destek oldular. Banada destek olacakları söylerlerdiler hep. Oturup ağlamak istiyorum çok doldum. Hep bu şehirden kurtulmak hayalimdi ama şu an çok aşırı pişman oldum.
Yani tamam aileniz yardım etmeliydi o cepte. Ama siz de kendiniz nasıl şimdiden ev bakma toplanma ve sureçlerini halledemediniz anlamadım. En azından birkaç ev belirleyip emlakçılar ile randevulassaydiniz . Eşyalarınız otobüs yerine kargoya verilebilir . Adrese teslim olur. Maddi olarak da kasadakileri isteyin zorlayın versinler. Tamam haklısınız ama yetişkin bir insan olarak kendiniz de yapabilirsiniz. Bundan ders cikartsaniz yeter. Aileniz sizi çok sevmiyor belli. Önceliklerinizi değiştirirsiniz. Ve de ailenizin bundan sonraki kararlarınızı etkilemesine izin vermezsiniz. Dedikleri vaadlerin yalan olduğunu tecrübe etmiş oldunuz. Önünüze bakinArkadaşlar yakın zamanda buraya konu açtım tayinim çıktı diye. Bizimkiler ben sıcak bakmadığım halde sen yaz maddi manevi hiçbir leyi düşünme diye beni ikna ettiler. Neyse tayinim çıktı. Önce maddi konu çatlak verdi, işte biz abinden senin adına borç alalım sen ödersin dediler. Bizde bu ay sıkıştık borcun son taksidini ödedik sen zaten gidince ödenek yolluk maaş alacaksın vs… istemedim. Ki ben sadece ilk ev tutma masraflarına maksimum 60bin kadar destek olmalarını istedim çünkü ilişiğimi erken kesseydim maaş falan alamayacaktım. Sonra sözde benim için gidip araştırıp ev bulacaklardı misafirleri olduğu için bakamadılar şu an istanbukda bir arkadaşımda misafir kalacağım birkaç gün içinde ev bulup taşınmayı ümit ediyorum . Sonrasında ilişiğimi erken kesmedim maaş alayım diye. Bizimkilerden tek kuruş istemedim. Rahmetli dedemin bana bıraktığı altın vardı kasada, sadece onu bana verir misiniz dedim o hatıra olarak kalsın dediler. Tamam dedim benim kasada iki çeyreğim var onları verir misiniz dedim biz sana onun parasını yollayalım dediler ama ne kadar inandırıcı bilmiyorum artık hem bana eşya almayı teklif ediyorlar hem de abinden altın borcu alalım diyorlar. Hadi maddiyatı kendim borç harç kredi bir şekilde halledeceğim. Aniden tayinim çıktığı için hazırlıksızdım ve kişisel eşyam çoktu. Bunları otobüsle verecektim topladım bu hafta , bizimkiler başta her otobüs her zaman buraya girmiyor 30 dakika uzaklıkta bir ilçe var oraya bile gelse gider alırız dediler. Sonra işte bizim ilçenin otogarına girmezse alamayız dediler. En sonda ise aniden işleri çıktığı içi 4-5 gün daha yoklar alamayacaklar. Benimse yarın uçağım var. Hatta şu bile oldu cumartesi kuzenimin nişanı var ona çağırdılar gelebilir misin diye ya ben neyle uğraşıyorum onlar ne diyor çıldırdım tersledim. Arkadaşlarım eşyalarımı ardımdan yollayacaklar. Benim sürekli planım değiştiği için arkadaşlarımdan da sürekli bir şeyler rica etmek zoruma gidiyor. Zaten hepsi bu süreçte bana destek oldu. En çok zoruma giden başımı ağrıtan ise sürekli köpeğime laf etmeleri köpeği at,köpeği bırak, evde görmek istemiyorum, birine ver vs… Kavga etmekten bile yoruldum. Bana diyeceksiniz ki aileni tanımıyor musun niye başkasının sözüyle hareket ediyorsun. Arkadaşlar iki kardeşime de ev kurma süreçlerinde maddi manevi destek oldular. Banada destek olacakları söylerlerdiler hep. Oturup ağlamak istiyorum çok doldum. Hep bu şehirden kurtulmak hayalimdi ama şu an çok aşırı pişman oldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?