• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailemin tepkisi

• Konu Sahibi Konu Sahibi brems
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Öncelikle ben burada yaş farkına pek takılmıyorum zira benim de eşimle aramdaki yaş farkı bu şekilde, yalnız bizimkisi biraz istisnai. Daha doğrusu eşim istisnai biridir, hem fiziksel hem ruhsal olarak çok sağlıklı bir adam ve ikimizin de çocuğu yoktu bu sebeple onunla olmakta bir beis görmedim. Siz sevgilinizin çocuklarının gelip sizde kalmayacağını vs söylüyorsunuz ama çocukları denklemden çıkarmak çözüm değil. Sevgiliniz eğer babalık bilinci olan biri ise enerjisini, sevgisini otomatik olarak önce dörde bölecek, sonra beşe, altıya, yediye zira sizin de iki çocuğunuz var ve çocuklar küçük, tam sevgiye ihtiyaç duydukları çağlardalar. Sevgiliniz sizin çocuklarınıza da kendi çocukları gibi muamele edebilecek mi? Maddi olarak muhakkak eski eşine ve ondan olan çocuklarına destek çıkıyordur, aynı zamanda iki küçük çocuklu bir aileyi de çekip çevirebilecek mi? Yaş farkı büyük olan ilişkilerde gelecekte yaşanabilecek potansiyel problemleri zaten biliyorsunuz, bu 45-50 yaşlarında bir adam için önceden kestirilebiliyor, bu kısmı sizin mahreminiz endişelerinizi birbirinizle paylaşıp hekim görüşü alarak sağlıklı öngörülerde bulunabilirsiniz zaten. Eşinizi çok erken kaybetmişsiniz Allah rahmet eylesin, umarım bu ilişkiniz yaşamınızın kalanında sizi mutlu eder, hayat arkadaşınız olur. Yaralarınızı sarmasını, yeniden sevgiyi size tattırmasını anlıyorum, insan sevdiğini kaybedip bütün hayatın yüküyle baş başa kalınca kolu kanadı kırılmış gibi oluyor. Umarım çok mutlu olursunuz. Ailenize gelince, siz onların evladısınız, sizin çocuklarınız da yavrularının yavruları. Karşı çıkıyor olmaları fazla tedbir ve temkindendir onları da hoş görün. Siz önüyle arkasıyla ölçüp biçtiyseniz, tarttıysanız ve aklınıza kalbinize yatıyorsa zaman içinde mutluluğunuzu görüp saygı duymaya, hiç değilse ön yargılarını aşmaya başlarlar diye düşünüyorum. Allah mesut etsin.
tesekkur ederim, insallah. onunla, veya onsuz. Allah bilir. Allah hepimize mutluluklar sunsun insallah.

bu arada; fiziksel olarak gayet fit, genc ruhlu, ciddi anlamda cok zeki, ve saglikli bir adam karsimdaki. kirlasmis saclari, yuzunde yasanmisliklari gorunse de.

Şahsen 4 ve 5 yaşında çocuğum olsaydı torunları olan biri ile evlenmedim. Çocukları büyütür öyle evlenirdim çocukların düzeni benim için her şeyden önce gelirdi. Yaş farkına gelince kimisi için çok kimisi içinse fazla. Genelse çocuklu kadınlar mecburen yaşlı erkeklere yöneliyor bu durumu anlıyorum. Çocuklar olmasaydı bu kadar yaş farkını fazla bulurdum.

Birkac yil once esimi kaybettim. iki kucuk cocugum var (4 ve 5 yaslarinda Rabbim bagislasin tum evlatlarimizi).
calisiyorum, evimi yuvami cocuklarimi gayet rahat gecindiriyorum. cocuklarim kres cocuklari, tempomuz cok yogun.
38 yasindayim. 50 yasinda bir sevgilim var. mutluyum, seviyorum, seviliyorum. onun 4 cocugu var, hatta torunu bile var.

ailem iliskime MUTHIS karsi. son yillarda beni cok derleyip toparladilar, destek oldular, onlara muhtac kaldigim bir cok vakit oldu. asiri agir tepkilerle karsi karsiya kaldim. yeni bir iliski icin cok erken diyorlar (dort yil oldu esim rahmetli olali). ve gorustugum kisi ile yas farkini COK fazla buluyorlar, onu yanima yakistirmiyorlar, sen oldugundan genc, o ise yasli duruyor diyorlar. cocuklarinin agirligini kaldiramazsin diyorlar. onunla tanismadilar, gorusmediler. fikirleri hep onyargi uzerine kurulu.

yoruldum, cok gerginim. son bir aydir gorusmuyoruz. benim vazgecip, onlardan ozur dilememi bekliyorlar. ben bunu elbette yapmiyorum, yapmayacagim. gorustugum insanin karakteri gayet saglam, sevgisi bana bu kadar iyi gelirken, ayrilmam icin bir sebeb yok.

benim goremedigim neyi goruyorlar. anlayamiyorum. kiminle paylastiysam ailemin yanlislarini konusuyoruz, onyargisina kiziyorlar. durum bu mu gercekten. yoksa yas farki su an farketmedigim sorunlara sebebiyet verecekte ben mi goremiyorum. veya cocuklari. bu yollardan gecenler oldu mu? fikirleriniz nelerdir?
Benim burada tek takilacagim sey cocuklar benimde ikinci evliligim esiminde benim kizimin yasina yakin yasta bir kizi olmasina ragmen benim kizimin haraketli konuskan sarki soyleyen bir cocuk olmasina tahammul edemiyor ustelik bizim esimle aramizda bir yas var benim kizimda 4.5 yasinda suan yani basi agrir isten yorgun gelir adam kafasi goturmez o yasta daha da zor olabilir bu anlarim herhangi bir laf soylemesi cocuklariniza zorunuza gitmeyecekse evlenin

tesekkur ederim, insallah. onunla, veya onsuz. Allah bilir. Allah hepimize mutluluklar sunsun insallah.

bu arada; fiziksel olarak gayet fit, genc ruhlu, ciddi anlamda cok zeki, ve saglikli bir adam karsimdaki. kirlasmis saclari, yuzunde yasanmisliklari gorunse de.
Ama çocuklara ne kadar sabredecek 10 15 sene sonra 5 sene sonra? Gidecek başka yerleri de yok. Hiç baba aramıyorum cart curt deme 4 5 yaşındaki çocuk evdeki figürü baba olarak alacak ben de üvey babayla büyüdüm kendisini çok severim gerçekten iyi birisidir onun da kızı vardı aynı evde büyüdük ama bazı şeyleri unutulmaz mesela ben küçükken tv sehpasına ellerimle yüklenip ayaklarımı kaldırırken sehpa üstüme düştü üvey babam da panikle kızdı bana unutamadım oysa iyi birisi çok dikkat eder ama yok. Ergenliğimde söylediği bir kaç şey var beni düşünerek söyledi ama unutamıyorum. Genele bakınca öz babanın yapmadığını yapmıştır ama bazı olayların izi kalıyor. Benim babam da genç enerjik çocuklarla arası çok iyi 5 yaşında ve 10 yaşında kuzenim var 2 gün beraber vakit geçirince başım ağrıyor demeye başlıyor bu çocuklar bir de babasız zaten eksikler büyüdükçe bunu hissedecekler geleceği düşünmek gerekiyor

20 yaşında olsaydınız yaş farkına takilirdim ama 38 yaşına gelmiş belli şeyler yaşamış ve ne isteyip ne istemediğinizi bilecek yaşta ve olgunluktasiniz. Aile elbette önemli ama sizin mutluluğunuz da önemli. Her şey gönlünüzce olsun.

aksam telasesinden teker teker donemiyorum hanimlar. yorumlariniz icin tesekkur ederim.

evlilik konusunda acele etme taraftari degilim, ama muhafazakar bir kadinim. bazi konularda belirli bir rahatlik istiyorum. o yuzden bu konuda biraz zorlaniyorum. yaza kadar kesinlikle bir resmiyet istemiyorum, hayirlisi bakalim.

haricinde; cocuklarim cok kucuk evet. bu konuyu tanismamizdan kisa bir sure sonra ayrilik sebebi olarak gordum, ve ayrildim. bir hafta kadar gorusmedik, o haftayi oldukca zor atlattim diyebilirim. ve bir haftanin sonunda gelip 'yetti bence, dusunme vaktin oldu, dusunduysen, artik yeniden konusma vakti ve bazi konulari yeniden netlestirme zamani' dedi. gorusmeye yeniden basladik, tabiki bu konuyu uzun uzun konustuktan sonra. son zamanlarda onun cocuklarimla olan iletisimini gozlemliyorum. cocuklarin eglenebilecegi yerlerde gorusuyoruz, bulusuyoruz. onlarla teker teker vakit gecirmeye gayret ediyor. cocuklarim her bulusmanin sonunda 'evimize neden cay icmeye gelmiyor' diyorlar, gelmesi icin israr ediyorlar. elbette yeni tanisiyorlar, ekstra ilgili olacak ama onumuzdeki zaman nasil devam edecek, bu benim icin cok onemli.

bu arada ayrilik sebebi konusu cok konusulmus, arkadaslar ben guvenmedigim bir insanla bir yolda yurumem. net bir sekilde konusuldu bu konu, birkac kez ustelik. evliliklerini kurtarmak icin yeterince cabaladiklari konusunda tereddutlerim kalmadi. ama bazen inceldigi yerden kopmasi gerekiyor sanki. sayginin, sevginin, onur ve gururun kalmadigi bir evlilikten cikabilmeli insanlar.

son olarak; onun cocuklari konusu da islenmis. 19 yasindaki evladiyla da tanistim (en buyuk olan cocuk sahibi ile tanismadim henuz). cok tatli bir delikanli, babasiyla gitmemiz icin konser biletleri almis gecenlerde. boyle ince ruhlu bir cocuk. : )

sonuncu son olarak; ailemi asla silmiyorum, silmek istemiyorum. onlara ragmen degil, onlarla birlikte olsun istiyorum. ama bir noktada artik kendi arzu ve isteklerini israrla diretmek yerine, cocuklarinin kararlarina saygi duymayi ogrenmeliler. onlara muhtac oldugum zaman diliminde evlat-ebeveyn iliskimizde bazi dengeler biraz farkli bir noktaya varmis ben farkina varmadan. bu yeniden yerine gelmeli. ayrica emin olun, muthis kirici ve incitici konusmalarla karsimdaydilar. bu da bir noktada onlarin dusuncesinin mantik cercevesinde olmadigi kanisina getiriyor beni.
Belli yaşta, kararlarınızı alabilecek yaştasınız. Ben yazdıklarınızdan akıllı ve aklı başında birir olduğunuzu düşündüm. Belli bir yasta sonra sevip sevilebileceğin birini bulmak kolay değil. Bence görüşmeye devam edin

Evleniyorsaniz evlininde yaşça büyük erkeklerlerin çok enerjik ve genç gösterdiğini söyleyenleri anlamak mümkün değil. Hepside bu erkeklere duyduğu yoğun aşktan söz ediyor. Bana bir tür savunma mekanizması gibi geliyor bu durum. Çünkü ben 50 yaş üst genç gösteren birini pek görmedim. Hepsi bildiğin yaşını gösteriyor.

Daha 6 aydır tanıdığınız biri ile evlilik düşünmek bence çok erken üstelik iki tane minicik yavrunuz varken . Neler okuyor duyuyoruz iyi bir anlamak lazım karşıdaki insanı. 4 çocukla bir kadın öyle kolay kolay boşanmaz kaldı ki büyük bir aşk varmış arada iyi bir sınavdan geçirmek lazım bu adamı..hakkınızda hayırlısı olsun.

Evleniyorsaniz evlininde yaşça büyük erkeklerlerin çok enerjik ve genç gösterdiğini söyleyenleri anlamak mümkün değil. Hepside bu erkeklere duyduğu yoğun aşktan söz ediyor. Bana bir tür savunma mekanizması gibi geliyor bu durum. Çünkü ben 50 yaş üst genç gösteren birini pek görmedim. Hepsi bildiğin yaşını gösteriyor.
Benim babam cidden gösteriyor uzun boylu yakışıklı düğünümde damat sandılar abimin düğünü oldu onda da abisi mi sadıç mı dediler beraber hastaneye gittiğimizde eşiniz diyorlar sağlık ocağında bebeğimin babasını sanan oldu baksan 40larında dersin ama geçen sene kalp krizi geçirdi stenti var ve çocukları çok sever çocuklar da onu oturur oyun vs oynar konuşur ama sabrı 2 gün max ohu 4 5 yaşında çocukla aynı evde düşünemiyorum 19 yaşında erkek kardeşim var 2 gün g"tte don gibi geziyorlar 3. gün batıyor çocuk tartışıyorlar. Ne yaparsa yapsın yaşlı yani dedelerimizi düşünün çocukken çok severdik ama bi süre sonra batıyordu

38-50 çok fazla yaş farkı. 2 küçük çocuğunuz var, o torun torba sahibi. Hayatın çok farklı yerlerindesiniz. Ben ailenize hak verdim. Arkadaşlarınız size ayıp olmasın diye hak verir gibi yapıyorlardır. Sizin maddi durumunuz çok kötüdür, karşınızdaki kişi size müstakil ev, lüks araba, evde yardımcılarla ciddi bir lüks hayat sağlayacaktır, ancak öyle bir mantığa oturur.

Benim babam cidden gösteriyor uzun boylu yakışıklı düğünümde damat sandılar abimin düğünü oldu onda da abisi mi sadıç mı dediler beraber hastaneye gittiğimizde eşiniz diyorlar sağlık ocağında bebeğimin babasını sanan oldu baksan 40larında dersin ama geçen sene kalp krizi geçirdi stenti var ve çocukları çok sever çocuklar da onu oturur oyun vs oynar konuşur ama sabrı 2 gün max ohu 4 5 yaşında çocukla aynı evde düşünemiyorum 19 yaşında erkek kardeşim var 2 gün g"tte don gibi geziyorlar 3. gün batıyor çocuk tartışıyorlar. Ne yaparsa yapsın yaşlı yani

Benim abim 48 yaşında çalıştığım yere bir kere gelmişti bazı arkadaşlarım sevgilim sanmışlardi ama dikkatli bakan biri için gayette yaşını gösteriyor.
Ayrıca konu sahibini de hiç mantıklı bulmadım daha 6 aydır tanıdığı adam için çok net şeyler söylüyor. 4 çocuğu olan bir kadın kolay kolay boşanmaz kim bilir ne oldu da kadın boşanmak zorunda kaldı.

aksam telasesinden teker teker donemiyorum hanimlar. yorumlariniz icin tesekkur ederim.

evlilik konusunda acele etme taraftari degilim, ama muhafazakar bir kadinim. bazi konularda belirli bir rahatlik istiyorum. o yuzden bu konuda biraz zorlaniyorum. yaza kadar kesinlikle bir resmiyet istemiyorum, hayirlisi bakalim.

haricinde; cocuklarim cok kucuk evet. bu konuyu tanismamizdan kisa bir sure sonra ayrilik sebebi olarak gordum, ve ayrildim. bir hafta kadar gorusmedik, o haftayi oldukca zor atlattim diyebilirim. ve bir haftanin sonunda gelip 'yetti bence, dusunme vaktin oldu, dusunduysen, artik yeniden konusma vakti ve bazi konulari yeniden netlestirme zamani' dedi. gorusmeye yeniden basladik, tabiki bu konuyu uzun uzun konustuktan sonra. son zamanlarda onun cocuklarimla olan iletisimini gozlemliyorum. cocuklarin eglenebilecegi yerlerde gorusuyoruz, bulusuyoruz. onlarla teker teker vakit gecirmeye gayret ediyor. cocuklarim her bulusmanin sonunda 'evimize neden cay icmeye gelmiyor' diyorlar, gelmesi icin israr ediyorlar. elbette yeni tanisiyorlar, ekstra ilgili olacak ama onumuzdeki zaman nasil devam edecek, bu benim icin cok onemli.

bu arada ayrilik sebebi konusu cok konusulmus, arkadaslar ben guvenmedigim bir insanla bir yolda yurumem. net bir sekilde konusuldu bu konu, birkac kez ustelik. evliliklerini kurtarmak icin yeterince cabaladiklari konusunda tereddutlerim kalmadi. ama bazen inceldigi yerden kopmasi gerekiyor sanki. sayginin, sevginin, onur ve gururun kalmadigi bir evlilikten cikabilmeli insanlar.

son olarak; onun cocuklari konusu da islenmis. 19 yasindaki evladiyla da tanistim (en buyuk olan cocuk sahibi ile tanismadim henuz). cok tatli bir delikanli, babasiyla gitmemiz icin konser biletleri almis gecenlerde. boyle ince ruhlu bir cocuk. : )

sonuncu son olarak; ailemi asla silmiyorum, silmek istemiyorum. onlara ragmen degil, onlarla birlikte olsun istiyorum. ama bir noktada artik kendi arzu ve isteklerini israrla diretmek yerine, cocuklarinin kararlarina saygi duymayi ogrenmeliler. onlara muhtac oldugum zaman diliminde evlat-ebeveyn iliskimizde bazi dengeler biraz farkli bir noktaya varmis ben farkina varmadan. bu yeniden yerine gelmeli. ayrica emin olun, muthis kirici ve incitici konusmalarla karsimdaydilar. bu da bir noktada onlarin dusuncesinin mantik cercevesinde olmadigi kanisina getiriyor beni.
Bütün sorularınızın cevabını kendiniz bulmuşsunuz zaten, bize neyi danıştınız tam olarak :) Bence herkes burada size boşuna dil dökmüş. Size yazılan herşeyi kendinizce çürütmüş oldunuz zaten hazır olan cevaplarınızla. Sizi eleştirmek amaçlı yazmıyorum ama gerçekten neyi sordugunuzu anlamadım, siz çoktan iknasınız zaten...Çocuklarınız ve sizin hakkınızda en hayırlısının olmasını dilerim, umarım çok mutlu olursunuz...

Benim abim 48 yaşında çalıştığım yere bir kere gelmişti bazı arkadaşlarım sevgilim sanmışlardi ama dikkatli bakan biri için gayette yaşını gösteriyor.
Ayrıca konu sahibini de hiç mantıklı bulmadım daha 6 aydır tanıdığı adam için çok net söyler söylüyor. 4 çocuğu olan bir kadın kolay kolay boşanmaz kim bilir ne oldu da kadın boşanmak zorunda kaldı.
Tabii öyle benim babamı da 2 kere boşadılar mesela 3. Olsa yine boşarlar ben de anneyim ilerde kocamdan ayrılırsam tekrar evlenmem demiyorum herkes ister hayat arkadaşı yalnızlık zor ama babasız 2 tane yavru var daha düzgün bi aday olsaydı neyse adamın ne olduğu belli işte ne erkekler tanıyorum boşanmış dışardan baksan bu adam neden ayırldı dersin iyi biri ama ilişkide kötü işte. Çok yanlış yapar üzülürüm o çocuklara

Tabii öyle benim babamı da 2 kere boşadılar mesela 3. Olsa yine boşarlar ben de anneyim ilerde kocamdan ayrılırsam tekrar evlenmem demiyorum herkes ister hayat arkadaşı yalnızlık zor ama babasız 2 tane yavru var daha düzgün bi aday olsaydı neyse adamın ne olduğu belli işte ne erkekler tanıyorum boşanmış dışardan baksan bu adam neden ayırldı dersin iyi biri ama ilişkide kötü işte. Çok yanlış yapar üzülürüm o çocuklara

2 çocuğum olsa onları büyütür öyle evnirdim.
Biri ile birlikte olsam dahi çocuklarımla aynı ortama sokmazdım. 2 çocuğu küçük olan bir kadın için düzeyli bir ilişkiyi daha uygun bence.

Çocuklarınız çok küçük
Sevilmek hakkınız ama çocuklar biraz büyüsün derdim ben evlilik düşünen arkadaşıma filan

2 çocuğum olsa onları büyütür öyle evnirdim.
Biri ile birlikte olsam dahi çocuklarımla aynı ortama sokmazdım. 2 çocuğu küçük olan bir kadın için düzeyli bir ilişkiyi daha uygun bence.
2 çocuk büyüyene kadar kadın kaç yaşına gelecek sonuçta hormonları var sevmek sevilmek ister bunda bi sıkıntı yok kocasıyla mezara girmek zorunda değil ama doğru insan önemli benim annem de genç yaşta boşandı 32 yaşında tejrar evlendi ben 8 abim 9 o civardaydık iyiki evlenmiş diyorum ne yapacaktı genç yaşlarını neden harcasın anne olunca hormonlar birden kesilmiyor hayatına tabii ki devam edecek 1 hayat yaşıyoruz. Her insan sevgili hayatı da yaşayamaz

Birkac yil once esimi kaybettim. iki kucuk cocugum var (4 ve 5 yaslarinda Rabbim bagislasin tum evlatlarimizi).
calisiyorum, evimi yuvami cocuklarimi gayet rahat gecindiriyorum. cocuklarim kres cocuklari, tempomuz cok yogun.
38 yasindayim. 50 yasinda bir sevgilim var. mutluyum, seviyorum, seviliyorum. onun 4 cocugu var, hatta torunu bile var.

ailem iliskime MUTHIS karsi. son yillarda beni cok derleyip toparladilar, destek oldular, onlara muhtac kaldigim bir cok vakit oldu. asiri agir tepkilerle karsi karsiya kaldim. yeni bir iliski icin cok erken diyorlar (dort yil oldu esim rahmetli olali). ve gorustugum kisi ile yas farkini COK fazla buluyorlar, onu yanima yakistirmiyorlar, sen oldugundan genc, o ise yasli duruyor diyorlar. cocuklarinin agirligini kaldiramazsin diyorlar. onunla tanismadilar, gorusmediler. fikirleri hep onyargi uzerine kurulu.

yoruldum, cok gerginim. son bir aydir gorusmuyoruz. benim vazgecip, onlardan ozur dilememi bekliyorlar. ben bunu elbette yapmiyorum, yapmayacagim. gorustugum insanin karakteri gayet saglam, sevgisi bana bu kadar iyi gelirken, ayrilmam icin bir sebeb yok.

benim goremedigim neyi goruyorlar. anlayamiyorum. kiminle paylastiysam ailemin yanlislarini konusuyoruz, onyargisina kiziyorlar. durum bu mu gercekten. yoksa yas farki su an farketmedigim sorunlara sebebiyet verecekte ben mi goremiyorum. veya cocuklari. bu yollardan gecenler oldu mu? fikirleriniz nelerdir?
Aileniz haklı.Yaşayın da görün o halde

yaş farkı değil de çocukların küçük , senin çocuklarının yaşında torunu var ikinci baharını iyice düşün

2 çocuk büyüyene kadar kadın kaç yaşına gelecek sonuçta hormonları var sevmek sevilmek ister bunda bi sıkıntı yok kocasıyla mezara girmek zorunda değil ama doğru insan önemli benim annem de genç yaşta boşandı 32 yaşında tejrar evlendi ben 8 abim 9 o civardaydık iyiki evlenmiş diyorum ne yapacaktı genç yaşlarını neden harcasın anne olunca hormonlar birden kesilmiyor hayatına tabii ki devam edecek 1 hayat yaşıyoruz

4 ve 5 yaşlarında 2 çocuk var. Adam ne kadar tahammül edecek bilemeyiz. Kuzenim geçen sene 2. evliliğini yaptı. Şimdiki eşi ilk evliliğinden olan oğlunu evde istemediği için velayeti babaya vermek zorunda kaldı. Sadece buda değil, çocuk haftada bir gün annesinde kalıyor o gün bile huzursuzluk çıkarıyor adam. İlk tanıştıklarında bu adam melek gibiydi. Yani ne olacağını bilemiyor insan

Back
X