Ailemle altın konusu

Nerozey

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2014
306
87
298
34
Benim sorunum çoğu kişinin aksine kendi ailem. 3yıllık evliyim ve 9aylık hamileyim şu an. Ailem eğitimli halleri vakitleri iyi insanlardır. Ancak her zaman büyüklük taslarlar ve burunlarından kıl aldırmazlar.
Düğün zamanı kayınvalidemle altın konusunda tartıştılar. Normalde benim ailem düğünde takılan tüm altınları bana vericeklerdi. Ama kayınvalidem düğünde takılanları vermeyince benim ailemde vermekten vazgeçti. Bu konu üzerine eşimle iki tarafa da birşey demedik altınlar ailelerde kaldı. Bende sadece eşimin ailesinin taktığı bilezikler ve setler kaldı.
İşin ilginç tarafı şu ki kendi ailem bana düğün için set almıştı. Kayınvalidemle tartışınca bana aldıkları seti takmadılar eşime de aldıkları saati takmadılar tepki olarak. Bu arada kendi ailem bana söz ve nişanda dahi hiç bir şey takmadılar eşime de. Yani anlayacağınız kendi ailemin bana hatıra olarak kalacağı bir çeyrek altınları dahi yok. Nişanda göstermelik bütün altın taktılar bana onu da vermediler. Üstüne üstük daha kendi sadıçlarımın borçlarını dahi ben ödedim onlar ödemedi. Şimdi doğum yapıcam belki doğumda seti verirler diye düşünüyordum, kardeşime beğenmem için künye modeli göndermişler sadece künye alıcaklarmış. Sette evde duruyor bana verilmiyor. Artık o kadar gücüme gidiyor ki. Bizim burada herkes kızına damadına bir şeyler yaparlar benimkiler durumları olmasına rağmen bir çeyrek altınları dahi yok. Kendimi artık enayi gibi hissediyorum. Her şeyi içimde bıraktılar. Hiç bir şeye özeneniyorum artık. Kafama takmak istemiyorum ama ister istemez takılıyor Bugün o künyeleri görünce iyice moralim bozuldu. Ve eminim ki kardeşime takı yaparlar belki seti bile ona verirler.

iyi yapmışlar. ailenize bilendiğiniz kadar eş ailesine de bilendiniz mi?
görgüsüzlüğü eşinizin ailesi başlatmış.
Evet bu konuda onları da affetmiyorum. Ama onlara kızgınlıklarını yıllarca benden çıkartmaları ne kadar mantıklı

iyi yapmışlar. ailenize bilendiğiniz kadar eş ailesine de bilendiniz mi?
görgüsüzlüğü eşinizin ailesi başlatmış.
Ama eşinin ailesi konu sahibinin şahsına alınan ziyneti vermiş, ailesi vermemiş.
Setini hediyesini vermemek ne demek yahu?

Konu sahibi, altınları hala iki taraf da ne hakla gasp etti anlamadım ama ailenizin tutumunu hiç doğru bulmadım.
Madem vermedin git sat, sizin adınıza bir mülk, tarla, bir şey al da tapusunu ver bari.
Ne demek vermemek...

Ama eşinin ailesi konu sahibinin şahsına alınan ziyneti vermiş, ailesi vermemiş.
Setini hediyesini vermemek ne demek yahu?

Konu sahibi, altınları hala iki taraf da ne hakla gasp etti anlamadım ama ailenizin tutumunu hiç doğru bulmadım.
Madem vermedin git sat, sizin adınıza bir mülk, tarla, bir şey al da tapusunu ver bari.
Ne demek vermemek...
Bir taraf vermeyince iki tarafta vermedi. Aileler resmen altın kazancı için düğün yaptı resmen. Bana da ailem bir tek bir şey takmadı

Eş ailesi kurnaz karaktersiz insanlar. Sırf gösteriş için düğün yapıp, altın toplayıp onları kendilerine harcayan insanlar.
Sizin aileniz ise sizin başınıza geleceklerden haberleri olunca sizi korumak adıma size aldıkları altınları saklamışlar. Sizin ailenize tek kelime söyleme hakkınız yok. Eşiniz de aynı düşüncede insan olduğu için gıkı çıkmamış.

Terbiyesizlik diye en azından ailesine bastırıp altınları alabilirdi ama hiç bir şeyden haberi yok gibi davranıp son ana kadar sesini çıkarmamış. Sizin yerinizde olsam bana verilen altınları da annemlere veririm ve bankada kasa kiralamalarını isterim. Kocama da bastırır ailesinin çirfkefiliğini ve kendi pisliğini ayyuka çıkarırım. Siz boşanacak olsanız tüm altınlar kanunen sizin ve leş eş ailesi bunu bilerek sahiplenmiş ki sonradan hak iddia edemeyecesiniz diye.

Bir taraf vermeyince iki tarafta vermedi. Aileler resmen altın kazancı için düğün yaptı resmen. Bana da ailem bir tek bir şey takmadı
Yani aileniz kendi eş dostlarının taktıkları altınları size vermedi ve üzerine kendi aldıklarını da vermedi.
Kimse kusura bakmasın da hırsızlıktır bunun adı, kayın aileniz ve sizinkiler hırsız!
Düğüne gelen insanlar çift yani sizin için hediye getirdiler, yaşlarını başlarını almış insanlara yatırım olsun diye değil.
Ayıptır yahu, hele ailenizin size hediyesini vermemesi gerçekten çok çok ayıp.
Bence bunun lafını doğumda söyleyin, ‘kızını hediyesiz evlendirenden toruna bir şey beklemiyordum ama neyse’ gibi bir cümle kurun.

Kızgınlıklarını sizden çıkarmamışlar, karşı tarafa güvenmediklerinden altınları sizin için saklamışlar. Çünkü o altınları da alabilirlerdi ve bence sizin ailenizin tepkisi yüzünden size seti bırakmışlar. Ailenizle konuşup bankada kasaya sadece kendi adınıza koyabilirsiniz ama eşinizi ortak etmeyin bu durumda, bana hiç güven vermedi kendisi. Ayrıca neden eşiniz sizin kanuni hakkınızı ailesinin almasına izin veriyor. Düğün resimlerinizi vs saklayın derim. Ve eşinizi bastırın altınlarınızı alın. Bir taraf saklıyor sizin adınıza, diğer taraf kendi hakkı olarak görüp harcıyor. İkisini eşit görmek mantıklı değil.

Kızgınlıklarını sizden çıkarmamışlar, karşı tarafa güvenmediklerinden altınları sizin için saklamışlar. Çünkü o altınları da alabilirlerdi ve bence sizin ailenizin tepkisi yüzünden size seti bırakmışlar. Ailenizle konuşup bankada kasaya sadece kendi adınıza koyabilirsiniz ama eşinizi ortak etmeyin bu durumda, bana hiç güven vermedi kendisi. Ayrıca neden eşiniz sizin kanuni hakkınızı ailesinin almasına izin veriyor. Düğün resimlerinizi vs saklayın derim. Ve eşinizi bastırın altınlarınızı alın. Bir taraf saklıyor sizin adınıza, diğer taraf kendi hakkı olarak görüp harcıyor. İkisini eşit görmek mantıklı değil.
İki tarafta altınları kendileri için harcadı ortada altın falan kalmadı

Eşimin ailesi düğün sonrası hemen arsa aldı kendi ailemde borçlara falan harcadı

Benim sorunum çoğu kişinin aksine kendi ailem. 3yıllık evliyim ve 9aylık hamileyim şu an. Ailem eğitimli halleri vakitleri iyi insanlardır. Ancak her zaman büyüklük taslarlar ve burunlarından kıl aldırmazlar.
Düğün zamanı kayınvalidemle altın konusunda tartıştılar. Normalde benim ailem düğünde takılan tüm altınları bana vericeklerdi. Ama kayınvalidem düğünde takılanları vermeyince benim ailemde vermekten vazgeçti. Bu konu üzerine eşimle iki tarafa da birşey demedik altınlar ailelerde kaldı. Bende sadece eşimin ailesinin taktığı bilezikler ve setler kaldı.
İşin ilginç tarafı şu ki kendi ailem bana düğün için set almıştı. Kayınvalidemle tartışınca bana aldıkları seti takmadılar eşime de aldıkları saati takmadılar tepki olarak. Bu arada kendi ailem bana söz ve nişanda dahi hiç bir şey takmadılar eşime de. Yani anlayacağınız kendi ailemin bana hatıra olarak kalacağı bir çeyrek altınları dahi yok. Nişanda göstermelik bütün altın taktılar bana onu da vermediler. Üstüne üstük daha kendi sadıçlarımın borçlarını dahi ben ödedim onlar ödemedi. Şimdi doğum yapıcam belki doğumda seti verirler diye düşünüyordum, kardeşime beğenmem için künye modeli göndermişler sadece künye alıcaklarmış. Sette evde duruyor bana verilmiyor. Artık o kadar gücüme gidiyor ki. Bizim burada herkes kızına damadına bir şeyler yaparlar benimkiler durumları olmasına rağmen bir çeyrek altınları dahi yok. Kendimi artık enayi gibi hissediyorum. Her şeyi içimde bıraktılar. Hiç bir şeye özeneniyorum artık. Kafama takmak istemiyorum ama ister istemez takılıyor Bugün o künyeleri görünce iyice moralim bozuldu. Ve eminim ki kardeşime takı yaparlar belki seti bile ona verirler.
Bu durumu bence ailenizi karşınıza alıp konuşabilirsiniz.
Altınları, seti tekrar vermeseler bile ki bence o altınları artık vermezler.
"Dünürlerle tartışınız, bunu neden ben ödedim" diye bi sorun bence.

Eşimin ailesi düğün sonrası hemen arsa aldı kendi ailemde borçlara falan harcadı

Arsa sizin üzerinize olmalıydı, şimdi sorsanız bir de derler ki yavrum zaten size kalacak. Aileniz de o zaman suçlu ama burada ilk başta dürüst olmayan, sizi korumayan, ailesinin bunu yapacağını bilmesine rağmen yabancı gibi karışmayan en uyanık geçinen eşiniz ve ailesi. Ben aileniz en azından bunların yüzünden sizi korudu diye düşünmüştüm. Üzücü. Seti isteyin ve tek başınıza kasaya koydurun. Eşinizin ümmüğünü sıkın derim. Çocuk doğsun sağ salim kucağınıza alın, sonra ilk önce eş ve ailesine saydırıp kurtarın sonra da ailenizden alırsınız kalanı. Hepsinin kaydı vardır.

iki taraf da altınları alıp harcadı demişsiniz, annenler belki harcamamıştır, belki sizin için saklıyorlardır?
Yani gördüğüm kadarıyla eşinizin tarafına sesiniz yükselmiyor hatta onları affetmişsiniz gibi algıladım ben, öfkeniz garip bir şekilde kendi ailenize karşı. Onlar da bunu anladıklarından borçlara gitti deyip sizin adınıza saklıyorlardır belki.

ama olay dediğiniz gibiyse eşinizin ailesi de paragöz, sizinkiler de paragöz, yazık valla, ben olsam ne yapardım inanın bilmiyorum, çok çirkin bir durum, bebeğiniz rızkıyla gelir, düşünmeyin bunları, altın da alınır mal da mülk de. Bir çeyrek altın hatıraları yok ibaresi komik geldi, bunu da belirtmek isterim, çeyrek altın maddi destek için takılır yani rahmetli babamın taktığı çeyrek altın diye saklamak hiç aklıma gelmedi, saklayan var mı hatıra olarak çeyrek altın saklayan? İşte bu tip cümleler kendi ailenize karşı bu süreçte biraz daha sert davranmış olabileceğinizi düşündürdü ama bilemem tabii.

hamileliğinize ve bebeğinize odaklanın, bu yazdığınız konu dahil, gerisi teferruat

Eşinizin ailesi dünyaları sermiş gibi yazmışsınız
Ailenizi haklı buluyorum kvniz belki elinizden alacak diye vermemiş olabilirler. Yada o dönem sizin bir konuşmanıza kırılık-kızıp vermiyor olabilirler.
Karşı taraf yapmıyorken onlar neden yapsınki?

Arsa sizin üzerinize olmalıydı, şimdi sorsanız bir de derler ki yavrum zaten size kalacak. Aileniz de o zaman suçlu ama burada ilk başta dürüst olmayan, sizi korumayan, ailesinin bunu yapacağını bilmesine rağmen yabancı gibi karışmayan en uyanık geçinen eşiniz ve ailesi. Ben aileniz en azından bunların yüzünden sizi korudu diye düşünmüştüm. Üzücü. Seti isteyin ve tek başınıza kasaya koydurun. Eşinizin ümmüğünü sıkın derim. Çocuk doğsun sağ salim kucağınıza alın, sonra ilk önce eş ve ailesine saydırıp kurtarın sonra da ailenizden alırsınız kalanı. Hepsinin kaydı vardır.
Hala istarla es ve ailesini suclayip kizin ailesini savunmaniz cok sacma sizin kendi yasantinizda es ailesiyle yasadiginiz sorunlarmi var? Nekadar ayrimcisiniz burda esle ilgili bisey goremiyorum cunku ikiside ailelerin altinlarini almalarina ses cikarmamis. Ayrica kizin kendi ailesi esin ailesinden cok daha hatali bence bir igne dahi almamislar esin ailesi en azindan bilezik ve seti birakmis cok yanlis dusunuyorsunuz tek tatafli bakmayin olaylara bukadatda olmaz yani

Hic alinmasa neyse de.. aldiklari halde vermemek.. erkek tarafina inat ederek arada kendi kizini uzmek.. anlasilir gibi degil. Benim ailem olsa o tarafa inat bir alacaklarini iki alirlar bana. Siz yapmazsaniz yapmayin. Kizimiz muhtac degil. Neyde hevesi varsa biz aliriz gibisinden. Ailenizle acikca konusun. Boyle olmaz.

Bu kadar sitemi kayın ailenize ve eşinize yapmalısınız. Kayın aileniz hırsız ve kocanız da ağzını açmadığına göre onlardan farksız. Aileniz ise akıllı..Sizin hakkınızı sizin için koruyor.Ama siz bunu hak etmiyorsunuzo ayrı mesele.Hala ama kardeşime taktılar kafasındasınız..Kardeşinizin kayın ailesi sizinkiler gibi hırsız değildir ondan takmışlardır.Allah evladın da hayırlısını ve kafası çalışanını versin insana.

Es ailesine karşı tek bir cümle kuracak yüz bırakmamış ki aileniz.. onlar yapmış sizinkiler daha beterini yapmış.. şok oldum okurken

Benc ailenizde herkes varken eşiniz de yokken düğünden cok şey içimde kaldi mesela bana sizden bir çöp hatira birakmamaniz.. gibi kısaca kırıldığınız noktayi söyleyin. Esime karsi bile mahcup oldum deyin yuh ya alinan seti takmamak da.. zaten dünya deger kaybediyor o setler bozdurulup parasi geri alinacak şeyler degil ki. Hatira yani

Neyse icinize atmayin kirginliginizi en azindan bilsinler. kardesiniz evlenirken cok daha üzülürsünüz yoksa

Back
X