Ailemle başım dertte

Aysendkmn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2020
293
215
53
27
Merhaba arkadaşlar, önce bir konu açmıştım aceleyle yazmıştım pek anlaşılmadı kusura bakmayın. Bayramda ailemde kalmıştık 1 hafta falan eve gelince ablam mesaj atmıştı bence siz bundan sonra bayramlarda 3.gün gelin yada sen gel eşin gelmesin diye bozuldum ama ses etmedim eşime de bu olaylardan hiç bahsetmedim eşim şakasına bişey söylüyor ciddi anlıyor sebebi de buymuş ne olursa olsun eşim sevmek zorunda değil. kimse dört dörtlük te değil, ailemdeyken eşim anneme ilerde tarlayı ver bize taşınalım buraya diye takılmıştı ablamla kardeşim bunu babama söylemiş. babamda eşime sinirli bi şekilde ne biçim çocuk bu yüzsüz nerden bulaştık bunlara gibisinden hakaretler etmiş kaç kez kaldığından tarlaya gidelim dedi falan demiş bunu da bana ses kaydı attılar. eşimde duydu haliyle hiçbişey demedi tepki vermedi ailen ne diyeyim dedi ama ben çok kötü oldum niye babamı dolduruşa getiriyorlar ben ablamın her zaman yanında oldum ama yanlış yapmışım demek ki annemde bir tepki vermedi ben ablamın numarasını sildim konuşmama kararı aldım aileeme de gitmeyi düşünmüyorum niye ablamla bir olup eşimin arkasından konuşuyolar varsa problem bana söyleyin böyle bi durumda sizin tepkiniz ne olurdu

Bunu size niye ses kaydı olarak atıyorlar?Eşinizin yanında bir daha ailenizden gelen bir şeyi açmayın. Bu klasikk bi şakadır ayrıca mantıklımı hayır ama böyle bir tepkiyi de haketmez. Benim başıma gelse kayınpederim böyle şeyler söylese asla görüşmezdim. Ablalarınız da cidden tam bir çay kaşığı. Aileniz özür dilese bile eşiniz unutmaz. Bence bu durumda eşinize ailenizi savunmaya açıklamaya kalkmayın. Biraz zaman geçsin. Bu arada ses kaydını yollayan hiç iyi niyetli değil çok dikkat edin.

Eşinizin tek şakası tarlayla ilgili mi? Başka şakaları da var mı baldızının hoşuna gitmeyecek türden? Tarla şakası da gereksiz olmuş bence ama ailenizin tepkisi yanında devede kulak kalır.
Ailenizin tepkileri tabi ki yanlış. Ablanız, kardeşiniz, anneniz bir olmuş denileni babanıza yetiştirmiş hemen. Babanız da iyi bir performans sergilememiş. Bayağı hakaret etmiş.
Eşinizin ailesi size aynı şekilde hakaret etse siz eşinizin nasıl davranmasını isterseniz, şimdi de öyle davranın derim.
Yani ben olsam eşinizin yerinde, daha da ailenizin suratına bakmam.
Aileniz aile gibi değil de devamlı açık arayan düşman gibi davranıyor, farkında mısınız? Size de mi kardeşlerinizden farklı davranırlardı, yoksa eşinize has bir durum mu tavırları?

Bir kere kim durup dururken ses kaydı alır ve bunu size niye atar? Telefonda hadi hemen şimdi sesi kaydedin deseler hiçbirimiz o anda yerini bulamayız, tuş kilidini çözene kadar lafın yarısı gider zaten. Ancak video çekmeyi akıl edecek, o anda telefonu da saklayıp belli etmeyecek vs vs.

Video atana dikkat edin, ablanıza hele çok dikkat edin. Hemen dolup taşan babaya da selamlar. 🤦‍♀️ Keşke eşiniz dinlemeseymiş kötü olmuş. 😔

Oturup ailenizi savunmayın, kabahatliler. Ancak onları ezmeyin de. Uygun vakitte ailenizi köşeye çekip konuşun diyeceğim de bu sefer tekrar video çekme riskleri var ne diyeceğimi şaşırdım. 😶

Ses kaydı alıp da size göndermesi tamamen kötü niyet göstergesi. Ben olsam konuşmam ablamla.
Babanız da bir takılmayı bu kadar abartıp "nereden bulaştık bunlara" diyorsa demekki başka problemleri de var damadıyla.
E görüşmesin o zaman.
Eşinizin şakasına ise yorum yapmıyorum bu tarz şakalar takılmalar espriler aile içinde olur. Bu tamamen aile dinamiklerine bağlı. Bizim ailede olur mesela. Gülünür buna.
Ama herkesin ilişkileri başka.

Bir süre uzak durmak doğru bir karar olmuş. Eşinizi de uyarın ailem bu tarz şaka veya konuşmalardan hoşlanmıyor deyin

Ablanız geçenki konunuzda da tuhaf davranmıştı
sanırım sizinle bi alıp veremediği var

Ama mal, mülk hakkında şaka eşler arasında idare edilebilse de aile büyüklerine veya dışardan birine yapmak hiç hoş durmuyor
Eşiniz o konuda haksız
Babanıza yetiştirip gaza getirdiği için ablanız da haksız

çok benzer vakayı ben de yaşadım inanın öylesine kırgınım öylesine üzgünüm ki size ne desem şifa olacak bilmiyorum ama ben de görüşmeme kararı aldım şimdilik eşime de eskisi gibi olamıyorum herkese hem kızgınım hem kırgınım orta yol en makul olanı bulabilirseniz bana da söyleyin lütfen

çok benzer vakayı ben de yaşadım inanın öylesine kırgınım öylesine üzgünüm ki size ne desem şifa olacak bilmiyorum ama ben de görüşmeme kararı aldım şimdilik eşime de eskisi gibi olamıyorum herkese hem kızgınım hem kırgınım orta yol en makul olanı bulabilirseniz bana da söyleyin lütfen
Özelden yazar mısınız

Ben sizin yerinizde olsam direk babayla iletişime geçer durumu ona açıklar bundan sonra size de gelmiyorum içiniz rahat olsun derdim ayrıca ablaya da bir ayar geçerdim sen kimsin aile evime geleceğim tarihi seçecek güç buluyorsun der haddini bildirirdim had bildirmezsen böyle olur.

Bazı insanlar böyle şakalar yapabiliyor bende hoşlanmam böyle şakalardan ama olayıda büyütmem ablanız hata yapmış. Gereksiz yani bu olayı gidip babanıza anlatması babanızında söylediği laflar ağır laflar düşünün kp size böyle dese ne hissederdiniz. Anladığım kadarıyla sürekli yaptığı bir şaka da değil tarlayı biz alırız diye he yaptığı başka şakalarla üstüne eklenmişse bu durum onu bilemem

Kusura bakmayın ama şaka adı altında lafını söyleyen biri bence eşiniz ve niye abla anne baba eşinizi hep alttan almak söylediklerini yutmak zorunda siz neden şaka adı altında söylenenlerden eşinize tepki vermiyorsunuz. Ne alaka tarlayı bize ver hep gelelim demek ki bunu düşünmüş kü söylemiş onun ne haddine anne babanın tarlasında gözü mü var insan bilinçaltında düşünmediği birşeyi söylemez sizde maşallah ablanızı eşiniz için silmişsiniz yazık inşallah birgün onlara kalmazsınız

Her şakada bir gerçeklik var bana göre. Eşim böyle bir şaka yapsa hiç hoşuma gitmez, dürüst olalım kimsenin hoşuna gitmez. Eşiniz bana patavatsız geldi. Şaka yapacak başka konu mu kalmadı acaba ?

Eşiniz boş boğaz bence hep aynı şaka mı yapılır üstüne vazife olmayan şeylerde aynı şaka yapılmaz belli ki göz koymuş şakayla karışık istiyor bir şey oluncada şakaya sığınıyor

Eşiniz şaka falan yapmamış kusura bakmayın ağız aramış. Benim malım varken, malım çoluk çocuğuma layıkken ne hadle damat orayı bize verin diyebilir? Şaka da olsa. Eşinizin başka arsızlıkları olmuş muhtemelen ki babanız “nereden çattık bunlara.” demiş. Eski eşimin ailesi o kadar berbat insanlardı ki onlar için söylerdik sık sık nereden çattık diye. Aile içinde nasıl bir huzursuzluk yarattıysa ses kaydı olarak gönderme gereği duymuşlar. Bence ailenizi sorgulayacağınıza dönün de eşinizin hareketlerine bir bakın, neden ailede bu kadar rahatsızlık yaratıyor diye.

-Anne babanız ayrımcı. Eşinizi sevmiyorlar
-Eşiniz de onlara gıcık kapmış
-Ablanız çok fesat. Ayrıca anne babanızı dolduruşa getiriyor sürekli arkanızdan konuşuyor.
Çözüm olarak ya ailenizle aranıza mesafe koyacaksınız evliliğinize konsantre olacaksınız. Ya da onlarla sürekli savaşıp haklı olmaya-olduğunuzu ispat etmeye çalışacaksınız hayatınız böyle mücadeleyle geçecek.

Back
X