Ailemle çok kötü kavga ettim

Ve ben evlencem galiba 1 haftadır konustugum biriyle kurtulur muyum öyle?Bugün gel isteteyim seni dedi.
Konu sahibi eğer evlenirsen; şimdi ters ters konuştuğun ablaların bir gıdım bakış açısından faydalanıp çare bulmak için her gün çok ciddi konular açarsın.

Evlilik kurumunu bu şartların sana kattığı toksiklikten sıyrılmadan başaramayacağını düşünüyorum. Meslek sahibi olup kendinize ait ev tutup, iletişim türünüzü saldırgan/savunma modundan sıyırıp merhametli iletişim türüne geçince bile halen evlilik kurumunun altından kalkamayabilirsiniz.

İletişim türünüz yalnız ve huzurlu yaşadıktan sonra 3-5 sene sonra anca düzelir. Merhametli olmak için duyguları betimleyen romanlar okursunuz o süreçte.

Burası gibi sitelerin de size iyi geleceğini düşünüyorum.

Ama aşırı yorumcu olmaktan ziyade demirbaş üyelerin yorumlarına okuyucu olmanız çok önemli bir detaydır.

Teşekkür ederim

Farketmeden babanızın diliyle konuşuyorsunuz. Ayağıma sağlık demeniz. Bir hata yaptınız pişman değilim demeniz. Pişman değilseniz; gerçekten böyle mi olmak istiyorsunuz?

11 yaşında dayak yerken, babasının sırtında sandalye kırdığı birini tanıyorum. Öfkesi, hıncı, kini bitmeyen, mutlu olamayan biriydi. Tekvando maçlarına katıldı. İçten içe yanan bu ateşin savunma sanatlarında tetikleyici etkisini başka bir sporcudada gördüm. Babası ona, o kardeşlerine şiddet uygulardı.

Malesef çok kötülüğünüde gördüm kendisinin. Günün sonunda yaptıkları hep kendisine zarar oldu. Yapmayın bu öfkenin en çok size zararı var. Mutluluk, huzur, güven burada değil.

Merhamet duygunuz köreldiyse doğada yürüyüş, ufka ve denize bakmak, renklerle boyama yapmak, bir el sanatıyla uğraşmak, hayvanları beslemek gibi yumuşak şeyler yapacaksınız. Ve mutlaka travma odaklı çalışan bir terapistten destek alın.

Ben de taekwondocuyum ve cidden çok sert dövüşüyorum hoca kızıyor.Ve en çok bana zararı var cidden

Ben de taekwondocuyum ve cidden çok sert dövüşüyorum hoca kızıyor.Ve en çok bana zararı var cidden

Kontrolsüz öfkenin tekme ve yumrukla bağlantısı var burası kesin zaten
Bahsettiğim diğer sporcu arkadaşımda tekvandocuydu. Onunda öfkesi büyüktü. Hocaları hayrete düşüren bir hızla yükseldi ancak ne kendisine ne kimseye bir zararı olmadı. Sporun onun iç disiplinini çok iyi yükselttiğini düşünüyorum.

Evlenmekten bahsetmişsiniz. Çiftler ve ilişkiye dair çalışan tüm uzmanların hemfikir olduğu bir konu var. Partnerlerlerimizi rastgele seçmiyoruz. Bizde eksik veya fazla ne varsa seçimlerimiz bununla alakalı. İyi bir hayat için evlenmek isterseniz; sağlıklı bir birey olmanız lazım.

Teşekkür ederim doğru söylüyorsun

Baban olacak adam hayatına kast etmek istemiş senin bunda suçun yok
güvende olacağın bir yerde dur eğer hayati riskin varsa şikayet etmelisin

Benim kendime göre tek hatam,aşırı fevriyim tahammülsüzüm aniden kinlenip hırslanıyorum birde o olayı geri de bırakamıyorum düşündükçe hırs yapıyorum.
Bu tek hatanız sizi katil bile eder yalnız. Öncelikle küfür ve hakaret etmeden kendinizi ifade etmeyi öğrenin belli ki aileniz bu konuda yetersiz. Ama onlar öyle diye sizinde onlar gibi olmanıza gerek yok nefret ettiğiniz şeye dönüşüyorsunuz farkında değilmisin.
Gencecik kızsın yakışıyormu sana böyle hakaret etmek küfür etmek bırak onların ne yaptığını sen kendine bu soruyu sor iletişimini güçlendirme ni öneririm anne baba bir yere kadar toplum içinde bu hareketlerle barınma çok zor yada daha alt seviyeye çekersin kendini. O yüzden sana abla tavsiyesi anne babanı değiştiremezsin onları öyle kabul et kendini torpule değiştir. Üzülmeyi de bırak önünde güzel bir hayat var onu da sorunlara sorun ekleyerek harcama keyfine bak önüne bak bu küçük şeyler seni aşağı çeker iki gün sonra sinir hastası olursun. Rahat ol biraz dinleme onları

Şu yorumunuza kadar okudum, diğer konularınızı da bilmiyorum. Ben de böyle bir aileden geldiğim için sizi anlayabiliyorum ama görece “normal” ailelerden gelmiş olanların anlayamamasını da çok normal karşılıyorum. Bizim de araba yolcuklarımız hep böyle kabus gibi geçerdi, üstelik her yaz Türkiye’nin neredeyse en batısından önce en kuzeyine, sonra da en güneyine uzanan uzuuuun seyahatler yapardık. Özellikle annem kardeşim ve benim kaçamayacağımızı bildiği için midir nedir, en civcivli konuları (okul başarısızlıklarımız ve başkalarının başarıları, başkalarının ne kadar zayıf ve bizim ne kadar şişman olduğumuz, akrabaların dindarlığı ve bizim yeterince dindar olmadığımız gibi) bu yolculuklarda açardı. Babam anneme bu konuları kapatmasını söyleyecek cesarete sahip değildi, çünkü kavga çıkaranın kendisi olmasını istemezdi. Ailenin en kara koyunu olarak ben, tabii biraz bağırarak “anne yeter!” dediğim an babam çıldırır, “sizin yüzünüzden hayatım bitti” falan diyerek, artık bariyer mi, köprü ayağı mı, düşük banket mi, önünde ne varsa ona doğru hızlıca arabayı sürerdi. Sonrası kavga gürültü, bazen hafif şiddet. Ben çok küçük yaşlardan itibaren bu kavgalardan kaçınmanın yolu olarak kulaklıkla müzik dinlemeyi ve arabada hemen uyumayı buldum, ama bu sizin için etkili bir yöntem olmayabilir. Benim ebeveynlerim zamanla duruldular, hatta dönüp bizden ve birbirlerinden özür dilediler, umarım sizin için de aynısı olur.

Kulaklık takıyorum normalde ama kulaklığım kırık yenisi siparişte,bu sıra gecici isitme kaybı yasıyorum ve kavga biraz da benim son ses telefon izlememden oldu doktora hala gidemedim

Burda kimse bunu anlamak istemiyor hala tahrik var diyor,tahrik olması beni öldüreceği anlamına mı geliyor ömrüm boyunca onları affetmeyeceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…