Ailemle esim arasinda kaldim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

uzgunkalp727272

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2019
5
0
1
Merhaba arkadaslar,

uzun zamandir cok sikintili bir dönemdeyim ve burda sizden fikir almak icin yaziyorum. Ben iki senedir evliyim, cocugum yok. Dügün fasli aslinda sorunsuz gecti ama yinede arada sirada annemlerle kayinvalidemler arasinda tartismalar gecti. Annemlerinde 30 seneden fazla görüsdügü 4 aile var. Biz daima hep beraber büyüdük ve her önmeli anlarimizda o 4 ailelerde vardi. Benim dügün günümde o 4 aildeden 3 kisi bana ve esime karsi haksizliklar yapti. Gelin cikarmadan sonra esimin tarafinda gelinin ailesinden para almasi adetmis. Para dedigimde en fazla 50 lira. Yani gelin ve sadiclar arabaya biner ve kornalara basilir. Para alindikdan sonrada araba gider. Öteki darafdada dügün salonuna girmeden kayinvalidemlerden para alinir, gelinin arabisindan insin diye. Neyse, ben gelin cikarmadan sonra arabada oturuyordum, o 4 aileden bir teyze geldi bize laf verdi. Adabinizla geldiniz adabinizla gidin diye. Dügünden sonradan da duydumki, o 4 aileden baska biride kardesimin yaninda kapinin arkasinda durmus (yani kapi acma mersiminde). Onun esi de kayinvalideme hadi yine iyisiniz ucuza girdiniz diye laf vermis. Dügünden öncede bana gelin bohcam geldi, herkesin önünde acildi. Bu 4 aileden baska biriside bana yeni alininan cüzdani görünce, hani bu cüzdan niye bos diye laf verdi ortaya. Bunlarin hepsine bisey denmedi ama kayinvalidemler o arabada adabinizla geldiniz adabinizla gidin denen lafi duyunca, bana esimle beraber o 4 aileyle bundan sonra görüsmicemi dedi. Cünkü hersey üst üste geldi. Onlarda kestirip atti. Ama simdide bir tarafda da kendi annemle babam var. Ne yapmaliyim? Benimle bir kac kere konusdular, kizim niye böyle yapiyorsun sen onlarin elinde büyüdün diye. Ama esimlede iki sene boyunca her zaman tartistim, cok kavgalar ettim. Ne yapmaliyim ne olursunuz yardim edin? Her karsiladigim zaman kalbim bogazimda atiyor, merhaba bile demiyorum. Esimle ailem arasinda kaldim..

hayir. ben bu olaylardan sonra karsilasidimizda hicbirisine selam vermedim, hepsinden uzak durdum. cocuklarida dahil. onlardanda hic bir sey gelmedi. sadece annemlere sormuslar neden bize selam vermiyor diye. bende annemlere anlatmisdim böyle böyle yaptilar diye. annemlerde bana kiziyorlar, selam niye vermiyorsun sen onlarin ellerinde büyüdün diye. ama gercekten cok kalbimi kirdilar. esim icin kestirip atmak cok kolay, tanimiyor etmiyor. özellikle görüsmek zorunda degilim ama elbet biseyler oluyor ve mecburen karsilasiyoruz.

her sey ortada.
birileri görus dedi diye veya birilerini görusmeni istemiyor diye seçim yapmak zorunda mısın?
her seyi sende yasamıssın, sana göre yapılanlar yanlıssa görusme, ha yanlıs yok diyorsan görus.

annemlere karsi nasil davranacagimi bilmiyorum ama. onlar sorup duruyor bana, niye konusmuyorsun diye. esim kattiyen istemiyor konusmami. ne yapmaliyim? hem esimle hem ailemle konusmaya calisdim ama bu yük beni birakmiyor. her an yine bisey diyipde kavgalar baslicak diye korkuyorum.

Merhaba arkadaslar,

uzun zamandir cok sikintili bir dönemdeyim ve burda sizden fikir almak icin yaziyorum. Ben iki senedir evliyim, cocugum yok. Dügün fasli aslinda sorunsuz gecti ama yinede arada sirada annemlerle kayinvalidemler arasinda tartismalar gecti. Annemlerinde 30 seneden fazla görüsdügü 4 aile var. Biz daima hep beraber büyüdük ve her önmeli anlarimizda o 4 ailelerde vardi. Benim dügün günümde o 4 aildeden 3 kisi bana ve esime karsi haksizliklar yapti. Gelin cikarmadan sonra esimin tarafinda gelinin ailesinden para almasi adetmis. Para dedigimde en fazla 50 lira. Yani gelin ve sadiclar arabaya biner ve kornalara basilir. Para alindikdan sonrada araba gider. Öteki darafdada dügün salonuna girmeden kayinvalidemlerden para alinir, gelinin arabisindan insin diye. Neyse, ben gelin cikarmadan sonra arabada oturuyordum, o 4 aileden bir teyze geldi bize laf verdi. Adabinizla geldiniz adabinizla gidin diye. Dügünden sonradan da duydumki, o 4 aileden baska biride kardesimin yaninda kapinin arkasinda durmus (yani kapi acma mersiminde). Onun esi de kayinvalideme hadi yine iyisiniz ucuza girdiniz diye laf vermis. Dügünden öncede bana gelin bohcam geldi, herkesin önünde acildi. Bu 4 aileden baska biriside bana yeni alininan cüzdani görünce, hani bu cüzdan niye bos diye laf verdi ortaya. Bunlarin hepsine bisey denmedi ama kayinvalidemler o arabada adabinizla geldiniz adabinizla gidin denen lafi duyunca, bana esimle beraber o 4 aileyle bundan sonra görüsmicemi dedi. Cünkü hersey üst üste geldi. Onlarda kestirip atti. Ama simdide bir tarafda da kendi annemle babam var. Ne yapmaliyim? Benimle bir kac kere konusdular, kizim niye böyle yapiyorsun sen onlarin elinde büyüdün diye. Ama esimlede iki sene boyunca her zaman tartistim, cok kavgalar ettim. Ne yapmaliyim ne olursunuz yardim edin? Her karsiladigim zaman kalbim bogazimda atiyor, merhaba bile demiyorum. Esimle ailem arasinda kaldim..
Valla o ucuza kapattın tarzı laflar her yerde var. Ki gerçekten 50 liraya gelin çıkarttılarsa çok ucuza kapatmışlar. Neyse konunun özü bu değil zaten, sizin asıl sorununuz bence kendi kararınızı değil başkasının kararını uygulamak. Siz ister görüşün ister görüşmeyin ama bu karar sizin kararınız olsun. Ne demek eşimiz ya da ailesi istemiyor diye elinde büyüdüğünüz insanlara sırt çevirmek, yarın bir gün ailenizin yanlışını görseler aynısını ailenize de yaparlar. Çok yüz vermişsiniz net.

Merhaba arkadaslar,

Samimiyet başka birşey had bilmek başka malesef hadlerini bilmeyen insanlarmış haksızlar sadece sen görüşürsün olur biter eşinin eşinin ailesinin görüşmesine gerek yok.

Valla o ucuza kapattın tarzı laflar her yerde var. Ki gerçekten 50 liraya gelin çıkarttılarsa çok ucuza kapatmışlar. Neyse konunun özü bu değil zaten, sizin asıl sorununuz bence kendi kararınızı değil başkasının kararını uygulamak. Siz ister görüşün ister görüşmeyin ama bu karar sizin kararınız olsun. Ne demek eşimiz ya da ailesi istemiyor diye elinde büyüdüğünüz insanlara sırt çevirmek, yarın bir gün ailenizin yanlışını görseler aynısını ailenize de yaparlar. Çok yüz vermişsiniz net.

50 lira kapida verilmedi. gelin arabanin gitmesi icin verildi. ve esimin onlarla görsmek istemediginin sebebide kan bagi olmayan aileler oldugu icin. kendi ailemden de hakisizliklar oldu ama esim bana asla görüsmiceksin demedi. bende kimsenin kararini uygulamak istemiyorum sadece cok huzursuzum.

Samimiyet başka birşey had bilmek başka malesef hadlerini bilmeyen insanlarmış haksızlar sadece sen görüşürsün olur biter eşinin eşinin ailesinin görüşmesine gerek yok.
eşinle ailen arasında tam kalmamışsın.Sana yapılan bir yanlış olmuş o insanlar tarafından ailene diyebilirsin düğünde beni sinir ettiler görüşmek istemiyorum artık siz görüşün ama bana bişey demeyin diye.Veya yaptıkları siizn için önemli değildiyse ilk günden kv dediğini yapmayacaktın o sana görüşemezsin dediğinde kusura bakmayın siz buna karışamazsınız onlar benim akrabam sayılır ben görüşmeye devam edeceğim diye ağrını kapatacaktınız.İlk adımı kaçırmışsın bai ikinci adımı doğru at.Kocanla da kavga etmemiş olursun ailenle de sürekli aynı konuyu konuşmamış olursun.

Adabınızla geldiniz adabınızla gidin ne demek neden dediler?
Ve bunları sizin aileniz bilmiyor mu, onlar neden tepki vermedi?

Bohçadan çıkan cüzdanın boş olması espri olarak söylenmiştir. Ucuza gitti de espridir. Yani oluyor böyle espriler. Ama doğru ama yanlış. Bunların söyleniş tarzları, kimin söylediği, nasıl söylediği önemli.
Siz ve sizin aileniz bir sorun görmedinizse, şaka onlar biz samimiyiz diyerek sustursaydınız eşinizi.
Ama siz de olumsuzluk sezdiyseniz kırıldıysanız görüşmezsiniz, ailenize de kırgınlığınızı ifade edersiniz.

Öncelik sizin düşünceniz.
Eşiniz ille de istemiyorsa karşı karşıya getirmeyin ve başkaları yüzünden eşiniz ile aranızı açmayın derim.

Düğünde mizahi bahşiş isteme olayını güç savaşına çeviren kişiler hatalı.
Bu kadar ufak şeyleri sorun edip, üstüne vazife değilken görüşmeyeceksiniz diyen kv hatalı.
Anasının ağzına bakıp, omzunuza böyle bir yük yükleyen koca hatalı.
Kızıma neden bu kadar müdahele ediyorsunuz diyemeyen anne/baba hatalı.
Tüm bunlara izin veren, kocadan korkusuna birlikte büyüdüğü insana "merhaba" bile diyemeyen siz hatalı.

Oysa ki kv bundan sonra görüşmeyeceksin dediğinde "ne münasebet, varsa bir hata ben uyarırım. Üzerimde emeği olan insanlarla küsmem, zaten o kararda bana aittir" demiş olsan olay 2 yıl uzamayacak 10 dk. içinde kapanacaktı.

Dipnot: İnsanlarla konuşmadan kv nin doğru söylediğine emin misiniz? İdam mahkumuna bile son arzusu sorulur. Hoş değil ama şaka yapmışlar bence, sizde tepkinizle abartmışsınız.

Adabınızla geldiniz adabınızla gidin ne demek neden dediler?
Ve bunları sizin aileniz bilmiyor mu, onlar neden tepki vermedi?

O sözün söylenmesi için, bir şey yapmış olmaları gerekir. Aile dostlarıyla konuşsa, belki onlarda neler söyleyecek, kv haksız çıkacak belki de. Ama konu sahibi eşinin korkusundan, sofrasında ekmeğini yediği insanlara, sorgusuz sualsiz küsmüş.

Bir kaç seneye konu sahibinin gözü açılmaya başlayacak, kv evimi/eşimi yönetiyor, çocuğumun geleceği hakkında söz hakkım yok, eşimden habersiz iğne alamıyorum vs gibi sıkıntılarla boğuşacak. O zamanda eşini, kv yi suçlayacak, ama asıl suçlu zemini hazırlayan kendisi olacak.

Bende evliyim ve bende bu yollardan geçmis birisi olarak esine hak veriyorum. Ben esimin komşusuyla sorun yaşadım. Sadece ben değil ailemde yaşadı. Aslinda şöyle,bEni istemeye geldiklerinde ,bohca vs getirdiklerinde o ailede vardı. Ancak düğünde babama selam vermemişler. Sorun dedigim bu. Babaminda cok umrundaydi ya. Ben esimi onlarla gorusturmuyorum. Selam verdi diye kavga bile ettim. Benim konusmadigim görüşmedigim insanla esim de gorusemez. Ben 20 senelik dost.most tanimam onu da başka bi yere anlatsinlar. Bunlari esime de söyledim. Madem öyleymişsiniz ya hani ben goremedim çocuklarıyla kardeş gibi olduğunu mesajlastigini bulustugunu vs. Kadının oglunun düğünü oldu gitmedik. Kaynana fenalasti. Simdi yazin kızının düğünü varmış. Ona da gitmicek esim. Cunku 15 defa kavga etmisimdir ve benim.dedigim oldu. Yani kisacasi kocan hakli. Yalniz sunu da belirteyim. Sana bir haksizlik yapjlsa esin onlara hott der mi? Benim esime de kimse bisey diyemez kaparım çünkü hemen kavga ederim. Annem dahil esime laf edemez.

50 lira kapida verilmedi. gelin arabanin gitmesi icin verildi. ve esimin onlarla görsmek istemediginin sebebide kan bagi olmayan aileler oldugu icin. kendi ailemden de hakisizliklar oldu ama esim bana asla görüsmiceksin demedi. bende kimsenin kararini uygulamak istemiyorum sadece cok huzursuzum.
Ben sizi yargılamıyorum ama bu konularda biraz diş gösterin. Şöyle ki tüm insanların kusurları var bugün bu sözü söyledi diye eşiniz onları silebilir ama siz kendiniz yazmışsınız elerinde büyüdüm diye siz nasıl silebiliyorsunuz? Eşiniz için onlar "hiç" olabilir ama ya sizin için? Bugün bohçanızdaki cüzdana boş deyip hoş olmayan bir konuşma yapmış olabilir ama dün siz seviyorsunuz diye sıcacık poğaçalar yapmıştır ne bileyim kendi kızına alacağı pahalı elbiseyi sizin de gözünüz kalmasın diye daha ucuzundan alıp 2 taneye çevirmiştir.
Kan bağı olmayabilir ama gönül bağı diye bir şey var. Bizim de öyle yakın aile dostalırımız var mesela birisi ayağıma çivi battığında annem yoktu, beni banyo yaptırıp güzelce giydirip hastanaye tetonoz aşısına götürmüştü ben hiç unutmam o sahiplenilme duygusunu. O günden sonra ben de ayrı bir sahiplendim onları. Şimdi bir iki laf kusuru oldu diye silemem.
Vicdanınız gönlünüz ne diyor onu dinyelin ve herkese de dinletin. Onlar görüşmek istemezlerse kendi bilirler ama size karışmasınlar.

Sacma sapan seyleri kafaya takiyosunuz . Dönün evinize esinize keni yuvaniza bakin. Herkes konusur konusur da konusur. Snra unutulur. Yeri geldimi ailene yeri geldimi esine gereken cevabi vereceksin . Sen boyle susarak coookk arada kalirsin.daha coookk ustune giderler. Sana dogru gelen neysr onu yap. Kafayada takma.

O sözün söylenmesi için, bir şey yapmış olmaları gerekir. Aile dostlarıyla konuşsa, belki onlarda neler söyleyecek, kv haksız çıkacak belki de. Ama konu sahibi eşinin korkusundan, sofrasında ekmeğini yediği insanlara, sorgusuz sualsiz küsmüş.

Bir kaç seneye konu sahibinin gözü açılmaya başlayacak, kv evimi/eşimi yönetiyor, çocuğumun geleceği hakkında söz hakkım yok, eşimden habersiz iğne alamıyorum vs gibi sıkıntılarla boğuşacak. O zamanda eşini, kv yi suçlayacak, ama asıl suçlu zemini hazırlayan kendisi olacak.
Yani evet o cümle enteresan.. Ne için söylenmiştir onu merak ettim. Ne yaptılar adap dışı ve bunu konu sahibinin ailesi neden bilmiyor.
Tek taraflı olmayabilir.
Benim de var böyle, eline doğduğum insanlar, yüz çeviremeyeceklerim.
Haklıya hakkını teslim etmek gerek.
Üzgünkalp eksikleriyle anlatmış

Bende evliyim ve bende bu yollardan geçmis birisi olarak esine hak veriyorum. Ben esimin komşusuyla sorun yaşadım. Sadece ben değil ailemde yaşadı. Aslinda şöyle,bEni istemeye geldiklerinde ,bohca vs getirdiklerinde o ailede vardı. Ancak düğünde babama selam vermemişler. Sorun dedigim bu. Babaminda cok umrundaydi ya. Ben esimi onlarla gorusturmuyorum. Selam verdi diye kavga bile ettim. Benim konusmadigim görüşmedigim insanla esim de gorusemez. Ben 20 senelik dost.most tanimam onu da başka bi yere anlatsinlar. Bunlari esime de söyledim. Madem öyleymişsiniz ya hani ben goremedim çocuklarıyla kardeş gibi olduğunu mesajlastigini bulustugunu vs. Kadının oglunun düğünü oldu gitmedik. Kaynana fenalasti. Simdi yazin kızının düğünü varmış. Ona da gitmicek esim. Cunku 15 defa kavga etmisimdir ve benim.dedigim oldu. Yani kisacasi kocan hakli. Yalniz sunu da belirteyim. Sana bir haksizlik yapjlsa esin onlara hott der mi? Benim esime de kimse bisey diyemez kaparım çünkü hemen kavga ederim. Annem dahil esime laf edemez.
Bu kadarı fazla değil mi?
Belki babanızı görmemişlerdir, belki başka birşey. Neyse ne. Bu kadar gaddar olmanıza ne gerek var.
Bazı aileler akrabadan ileri olur, aile dostu denir onlara, kuzen gibi olursun çocukları ile. Kan bağı şart değildir.
Sizi çok katı buldum, tam bir vefasızlık örneği sergiletmişsiniz eşinize.

kiminle görüşüp görüşmediğine onlar mı karar verecek? olabilir, düğünde ters sözler söylemiş olabilirler, ama bu 40 yıllık dostluğu bozar mı, ne hadlerine düşmüş de bu dostluğu bozuyorlar, pesss...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X