Ailemle sevgilim arasında kaldım ne yapmalıyım

E sizde o zaman ev alın. Siz neden evlenmeden ev almıyorsunuz? Çalışıp beraber almak varken adamdan bekleme sebebiniz ne?

Evet her insan çocuğunun rahat bir hayat geçirmesini ister ama bu rahatlığı sağlamak çocuğun anne babasına düşer.
Eğer anneniz bir eviniz olmasını istiyorsa onun çocuğu olduğunuz için söyleyin annenize evi o alsın.
Gelinin damadın rahatlığını düşünmek kayın aileye düşmez.
Ev alacaksa da evlenmeden alınır ki ileride diğerleri hak iddia edemesin(eğer kayın aile alacaksa)

Evi siz alın o zaman

Karşı taraf acele ettiriyor erkek arkadaşım da tuhaf davranıyor soğuk eskisi gibi değil o kadar aradayayım ki
Bitir gitsin erkek arkadaşın soğuk davranıp ailesi acele ettiriyorsa bu işin anlamı yok. Senle mücadele etmeyen erken pes eden insanla işin olmaması lazım. Hayatta en ufak pürüze bile gelemeyen insan demek ki. Savaşmayı bileceksin bu dünyada. Sen elinden geleni yaptın. Artık ailenle kötü olabileceğin bi sebep yok ortada.

neden bu kadar istemiyor anneniz ?

geçerli bir sebebi varsa üzerinde düşünün

sorun maddiyatsa aile sorsun öğrensin. tabiki maddiyat önemli ama önce tanısınlar maddiyat varmı yokmu anlasınlar öyle karar versinler

Hayır o zatn yeterince sabırlı davrandı bu konuda o da haklı kaç aydır bekliyor sabrediyor bunaldı artik acele ettirmesinin sebebi de ileride sorun çıkmasın ailem baştan tanisin istediği için

neden bu kadar istemiyor anneniz ?

geçerli bir sebebi varsa üzerinde düşünün
Eminim yerinde başkası olsa yine aynı bahaneyi bulurlar ben böyle düşünüyorum mükemmellik istiyorlar iyiliğim için tabi ama mükemmel insan yok o zaman kendileri bulsunlar uygun olacak kişiyi hem o mesuluyeti kabul etmiyorlar hemde bulduğuma surat yapıyorlar

Ama ben elimden geleni yapamıyorum bekletiyorum artık uzaklasti ama haklı da ne yapicam bilmiyorum

Hayır o zatn yeterince sabırlı davrandı bu konuda o da haklı kaç aydır bekliyor sabrediyor bunaldı artik acele ettirmesinin sebebi de ileride sorun çıkmasın ailem baştan tanisin istediği için
Tamam da soğuk yapmanın ne anlamı var bunun bi çözümü olmalı. İkinizin de eli ayağı düzgün , sağır değil topal değilsin. Niyeti varsa çıksın ailesiyle gelsin ne var yani kız evi naz evi gitsin gelsin bi kaç kez ailen bi görseydi. Daha önce demiştim aklı yerinde birini araya koy .. bu saaten sonra soğuk yapıyosa onunki aşk değil hevesse zaten olmasın bu iş. Sen üzülürken arada kalmışken onun seni anlamayıp soğuk yapması çok acayıp. Hiç bir ilişki kolay kurulmuyor bu işler böyle herşeyin bi zorluğu var.

Yaa öyle ama eğer başından beri bu tavırda olsaydı tabiki de dert etmezdim aynı yazdığın gibi düşünürdüm şuan düşünemiyorum çünkü gerçek anlamda bu konuda haklı bence sadece gelip konuşulsun istiyor başka bişey istemiyor çünkü sonrasında yine aramızda devam ederiz ama ailen bizimkileri görsün aşina olsun konuşsunlar diyor ki birkaç aylık mevzu bu

Baktı ki olmuyor saldı o da işte morali bozuluyor bu duruma

Konuyu okuyunca camdaki kız geldi aklima.

Herkes çocuğunun rahat şartlarda yaşamasını ister ama baştan ev şartı koşmakta bana görgüsüzlük geliyo kusura bakma.Madem çok dusunuyo annen kendisi alsin versin bi ev.
Ayrıca sen de bu anne olduktan sonra hayatındaki insanlar sürekli değişir.cunku annen tursunu kurmaya niyetli.Baharda gelsinler diye zaman kazanmaya calisiyo .Eminim bahar gelsin o zaman da başka bahanesi olacak

Annenize acikca sorun neden uygun görmediğini? Siz kaç yasindasiniz eş adayınız kaç yaşında, iş durumları nasıl vs bunların hiç birini bilmiyoruz?
Bildiğim tek şey hiç bir anne baba evladının kötülüğünü istemez. İyiliğini düşünür hele kız evlatlar söz konusuysa bu günün yarını var derler aşkın ömrü 3 ay, cicim ayları geçtikten sonra iş güç maddiyat sıkıntı olup da ele güne muhtaç olup zor zamanlar yaşamak, sorunlar içinde birbirinden nefret etmek ve işin ucunda elinde çocukla baba evine dönmek te var.
Ailenize sorun neden karşılar diye?

Zamana bırakın ozaman yapcak bisey yok.. sağlık olsun yani ama soğuk yaparak biyere varamazsınız sizi güçlü yapan şey sevginiz olmalı. Benimde ailemde istemeyenler oldu ama biz başardık evlendik. Zaman herşeyin ilacı. Eğer birbirnizi istiyosanız gerçekten gözünüz kesiyorsa evlenmeye ozaman savaşacaksınız birbirniz için. En kötüsüne bile kendinizi hazırlamanız lazım aileler karşı da çıkar hayır da der. Hayat bu herşey olabilir.. siz dik duracaksınız esen fırtınalara inat el ele..

Anneniz iyi falan değil, derdi sizin mutluluğunuz da değil. Onun derdi yalnız kalmamak, sizi kendi hayatına sigorta olarak istiyor. Emin olun bir ömür evlenmeyin ondan mutlusu olmaz. Evlenmek istiyorsunuz, bir geliriniz ve işiniz yok. Anladığım kadarı ile ailemizin size maddi konularda büyük yardım etme gibi bir imkanı da yok. Evlenince bütün yük eşinize ait olacak. Bu devirde erkekler, bırakın çalışan kadın istemeyi, karısının işine aldığı maaşa kadar bakıyor. Sevgiliniz sizi gerçekten sevmiş ki sizin ona maddi olarak sıfır destek olacaağınızı bilmesine rağmen bir yola girmek istiyor. İşi iyi maaşı da yerinde diyorsunuz daha ne bekliyor anneniz. Bizim oraların bir lafı var davul bile dengi dengine derler. Kızı için öyle çok maddi talepte bulunan bir aile, kendi kıızına da aynısını yapacak. Kızın adı elinde de aynı maddi güç olacak. Evi adam alıyorsa içini kız dayayıp döşeyecek ya da arabası ile gelecek. Diğer türlüsü açgözlülük. Siiz böyle yapmaya devam edin erkek arkadaşınız ve ailesinin azıcık aklı fikri varsa vazgeçer sizden zaten. Kızının iyiliğini istemek kendi elini cebine atmadan erkek ailesinden ev falan talep etmek değildir. Eğer ev şartı varsa o da destek olacak ortak birikim ile ev alınacak, iyilik istemek budur.

Tüm yorumları okudum. Annenin empati becerisi ve duygusal zekası pek düşük geldi bana.

Düşünsene heyecanla 2 dirhem bir çekirdek karşına çıkmış damat adayına " ev" diyecekmiş. Ne kadar utanç verici ne kadar acımasızca.

Bu anneyle işin zor. Herkes evlenmek zorunda değil bence sende illa biriyle evlenmek zorunda değilsin.

Çok düşünüyorsa annen seni, kendi birikim yapıp alsaymış kızına bir ev.
Şu zamanda tek kişiye böyle bir sorumluluk vermek ne kadar ayıp. Hele ki durumları yoksa..
Birlikte çalışır evinizi alırsınız

Yaşınızı ısrarla yaznamissiniz. Yaş kaç? Annen belki de Yasin küçük olduğu için evlenmeni istemiyor. Biraz daha yani da kal diyor.
Sizin çalışıp çalışmadığınızi bilmiyoruz. Atananamissiniz.
Anneniz size bağımlı değil aynı zamanda siz de ona bagimlisiniz. Evlendikten sonra dediğini yaptiririm diyorsunuz orasını geçin. Yok öyle bir dünya. Madem o kadar hükmünüz geçiyor deyin bakalım "sen beni yönetmek istiyorsun ( ki hep böyle olmuş) evlenince bunu yapamayacağını bildiğin için yok ev alsın diye yokuşa sürüyorsun."
Ev alsa yerini beğenmeye ek, küçük diyecek karanlık diyecek anneniz iyi niyetli değil. İyi niyetli biri der ki kızım ağız tadıyla otursun, gelsin bakalım damat adayı bir göreyim kızıma layık mı efendi mi, ne gibi planı var?
Ev almak kolay mı bu devirde siz de biraz garipsiniz. 15 yıllık uzmanim devlette. Krediyle ancak bir ev aldım. Eskiden kolaymış. Şimdi çok zor herşey ateş pahası. Ayrıca madem kolay alınıyor, evdeki boş beleşci kardeşiniz çalışıp alsın madem kolay.
Arkasim anla mesele ev değil. Evi alır altın der anneniz, altın alınır herşeyi erkek tarafı yapsın der, düğünü surda isterim der.
Annenizin geçinmeye gönlü yok. İyi niyetli de değil.
Bakın aday iyiyse kaçırmayın. İnanın çok pişman olursunuz. Anne kız yaşlanır gidersiniz. Onun da canına minnet. Kocası yok kocası yerine koymuş sizi.
Yaşınız kaç tekrardan soruyorum.

26 yaşındayım küçük değilim çevremdeki herkes evlendi hatta birçogu atanamadı ev hanımı olmayı seçti yani sadece ben değilim diploma sahibi olup atanamamış ben bunu marifet olarak söylemiyorum ama çok absürt bir şey istediğimi de sanmıyorum tabi. İleride atanirim belki belli olmaz. Allahin işi. Çevremdeki bazı insanlar hatta genel olarak seni vermek istemedigi için böyle davranıyor diyor ama yediremiyorum çünkü bana bağımlı olduğunu biliyorum bu sadece sevgilim oldu da değişti değil hep böyle bir kadındı devamlı temkinli evhamlıydı bana en ufak isteme olsa beğenilme olsa suratı 5 karis aşağı inerdi asla kabul etmezdi çok fena olurdu evet birkaç sene önce bende evlenmeyi düşünmüyordum küçüktüm vs ama hala aynı tavırda ve değişmiyor ya aile istemesini geçtim sadece kadın gelicek ona bile razı gelmiyor nasıl olucak bilmiyorum madem benim seçtiğimi beğenmiyordu daha düğününü secseydi ama devamlı evhamli davranışları bilmiyorum evliliğin çok zor kötü olduğunu düşündüğü içinde bu şeyi olabilir ama bu kadar da üzerine gidilmez bana şey diyor bişey nasibinde varsa ne olursa olsun zaten olur yani şuan kimseyi çağırma eğer olacağı varsa ileride olacaktır gibisinden konustu kaç kere işte ortaya da konuşmuştu kaçma olayı olursa daha ailesinin yüzünü göremez diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…