• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailenin yakın ol baskısı?

İmkanınız varsa ve nisanliniz sorun yaratmiyorsa, bencede ailenize yakin olun. Hani her dk size zirt pirt gelmiceklerinden eminseniz. Aksi halde cekilmez bir hal alir ve evliliginizden tat alamazsınız. Bende ilk evlendigimde aileme yakin bir yerde ev tutmustum. Hic sorun olmadi, zarardan cok faydalari oldu Allah razı olsun. Ama 1 ay once uzaga tasindik ve ben hamile olduğumu ogrendim. Keske anneme yakin olsaydım diyorum suan. Gelir bana yardim eder yemek yapardı. Herseyi dusunmek lazim.

zırt pırt gidip gelmek istemeyecek olsalar bence 30 yaşına gelmiş insana bu derece baskı yapmazlardı bence.
evlilik sorumluluğu alacak yaşa gelmiş birinin kararlarına bu derece müdahale edilmemeli.
keza konu sahibi kv ısrar ediyor dese kesinlikle yakın olma denirdi, bir sürü bahane sunulurdu. damadın da kayın aile ile dip dibe olmama hakkı var bana göre.

İmkanınız varsa ve nisanliniz sorun yaratmiyorsa, bencede ailenize yakin olun. Hani her dk size zirt pirt gelmiceklerinden eminseniz. Aksi halde cekilmez bir hal alir ve evliliginizden tat alamazsınız. Bende ilk evlendigimde aileme yakin bir yerde ev tutmustum. Hic sorun olmadi, zarardan cok faydalari oldu Allah razı olsun. Ama 1 ay once uzaga tasindik ve ben hamile olduğumu ogrendim. Keske anneme yakin olsaydım diyorum suan. Gelir bana yardim eder yemek yapardı. Herseyi dusunmek lazim.
nişanlım sosyalliği seven birisi. Annemlerin oturduğu yerde yürüme mesafesinde gidebileceğimiz hiçbi yer yok. Bizim ev tuttuğumuz yerde sahile 2 dakikada iniyoruz. 5 10 dakikalık yürüme mesafesinde cafeler restoranlar her şey var. İkimizde evden çalıştığımız için sosyal olabileceğimiz yeri seçtik

zırt pırt gidip gelmek istemeyecek olsalar bence 30 yaşına gelmiş insana bu derece baskı yapmazlardı bence.
evlilik sorumluluğu alacak yaşa gelmiş birinin kararlarına bu derece müdahale edilmemeli.
keza konu sahibi kv ısrar ediyor dese kesinlikle yakın olma denirdi, bir sürü bahane sunulurdu. damadın da kayın aile ile dip dibe olmama hakkı var bana göre.
ve bu baskıyı atamıyorum üzerimden onlar olumsuz bir şey dese modum hemen değişiyor mutsuz oluyorum bu durumu aşmam lazım :(

ve bu baskıyı atamıyorum üzerimden onlar olumsuz bir şey dese modum hemen değişiyor mutsuz oluyorum bu durumu aşmam lazım :KK43:

benzer hisleri yaşayan çok fazla insan var. ailelerde genelde iyi niyetli ama bir süre sonra dediklerinin yapılmasına çok alışıp bu rahatlıkla bence sorumsuzca hareket etmeye başlıyorlar.
kendi iyiliğiniz için bir an önce bunu aşmanız lazım. ileride çocuğunuz olduğunda da artarak devam eder çünkü.

ev alınca ilerde orda otururuz diye yatırım içinde olsa onlara yakın alalım istiyorlar

tamam işte onlara sormadan size göre en mantıklı olan yatırımı yapın.
alınca söyleyin en güzeli.
hatta bunu tüm tanıdıklarınıza yapın
çünkü yatırım işinde her kafadan bir ses çıkıyor ve sonucunda destek değil köstek oluyorlar bilerek ya da bilmeyerek...
alınca da ah keşke bize söyleseydin şöyle böyle vs vs ama sorduğunda sıfır destek ve yardım
o nedenle bize sorsaydın diyenlere de öyle denk geldi/ bi an gaza geldik/ fırsatı kaçırmayalım dedi hemen aldık deyip geçiştirin...

İste ailesini biz degil konu sahibi taniyordur. Ben 2 sene annemlere 5 dk mesafeyle oturdum. Bize oturmaya 1 kere geldiler😂😂 ama yeri geldi yemek yapti yolladi esimle, zararlari degil faydalari oldu. Ve tabiki damadin da uzak oturma hakki var. Nisanliniz sorun yaratmiyorsa diye o yüzden dedim😁
nişanlım sosyalliği seven birisi. Annemlerin oturduğu yerde yürüme mesafesinde gidebileceğimiz hiçbi yer yok. Bizim ev tuttuğumuz yerde sahile 2 dakikada iniyoruz. 5 10 dakikalık yürüme mesafesinde cafeler restoranlar her şey var. İkimizde evden çalıştığımız için sosyal olabileceğimiz yeri seçtik
E o zaman tuttuğunuz yerde sıkıntı yok. Kulaklarınızı kapatın. Cunku özellikle kiz anne babaları cocuklari kac yasina gelmis olursa olsun, herseye karisma hakkini buluyolar kendilerinde. Ama siz sınır cizerseniz, bi ye den sonra onlarda vazgeciyor

İste ailesini biz degil konu sahibi taniyordur. Ben 2 sene annemlere 5 dk mesafeyle oturdum. Bize oturmaya 1 kere geldiler😂😂 ama yeri geldi yemek yapti yolladi esimle, zararlari degil faydalari oldu. Ve tabiki damadin da uzak oturma hakki var. Nisanliniz sorun yaratmiyorsa diye o yüzden dedim😁

E o zaman tuttuğunuz yerde sıkıntı yok. Kulaklarınızı kapatın. Cunku özellikle kiz anne babaları cocuklari kac yasina gelmis olursa olsun, herseye karisma hakkini buluyolar kendilerinde. Ama siz sınır cizerseniz, bi ye den sonra onlarda vazgeciyor
bizimkilere sanırım çok taviz verdim. Her şeye biz karar verelim istiyorlar. Onların istediği gibi olmayıncada surat asıyorlar moral bozacak şeyler söylüyorlar

bizimkilere sanırım çok taviz verdim. Her şeye biz karar verelim istiyorlar. Onların istediği gibi olmayıncada surat asıyorlar moral bozacak şeyler söylüyorlar
Moralini bozma işte sende. O evde ikiniz olucaksiniz, anne baban dahil kimsenin kararlarınıza karismasina izin verme. Çok uzulur ve arada kalirsin

Akraba ilişkileriniz güzel olsun istiyorsanız genel kuraldır:

Ne kadar müdahele ediliyorsa mesafeyi o kadar açacaksınız, sizi rahat bırakanla ise yakın oturabilirsiniz.

Burada bırakın yakın olmayı, aile apartmanında huzurla oturanlar var, hep dedikleri : “Herkes birbirine saygılıdır, birbirimize karışmayız, arada gider geliriz”

Öte yandan illa ki yanıma gelin diyen de çok, gidenler ise bin pişman. Bu bir tuzak, zaten karışması kolay olur diye yanlarına çağırıyorlar inanın gittiğinizde huzurunuz kalmayacak, devamlı kavga çıkacak.

Uzakta olduğunuzda ise arada bir gittiğiniz için ters davranışları olsa da daha bir tolore edebilir olacak, görüşmeleriniz daha sakin geçecek.

Yanlarına giderseniz bırakın surat asmayı, ciyak ciyak kavga çıkmasını bekleyin. Betonun size vereceği mesafeyi bu sefer kendiniz açmak zorunda kalırsınız.

Evet karışanlar surat asmak ile isteklerinin olmasına alışkındır. Her surat astığımda oyuncak verildiği için şımaran bir çocuğu düşünün, birgün dayanamayıp market ortasında kavga etmek mi daha iyi yoksa oyuncağı azaltmak mı? Taviz gördüğünüz gibi illeri daha kötü yapıyor.

Evlendin bizi artık yoksa sevmiyor musun babında vicdan azabı yaratma çabası da gelebilir, uyarayım.

Burada kriz anında çok ağır hakaretler edildiği için zarar gören ilişkileri gördük de uzağa taşındığı için evladını reddeden anne baba görmedik. Hatta kişisel mesafe daha iyi korunduğu için uzun vadede anne babanızla daha iyi geçinmenizi bekliyorum.

Merhaba kızlar ,

Ben yakın bir zamanda evleneceğim. Ailem sakin fakat merkezi olmayan bir konumda yaşıyor. Nişanlım ben evden çalışıyoruz. O yüzden merkezi konumda ev tuttuk (aileme arabayla 50 dakika uzakta). Ev tuttuğumuz yerde fiyatlar çok yüksek olduğundan satın alamadık. Belli bir birikmişi var ve ev fiyatları sürekli arrtığından farklı semtte olsa alalım kiraya verelim dedik. Ev baktığımız semt dönüşüme girmiş bir alan ve gelecekte iyi olacağını düşündük.

Ailem en başınndan beri her fırsatta onlara yakın olma konusunda baskı yapıyor. Öyle bir psikolojik baskı ki inanılmaz mutsuz oluyorum. Çocuğun olur yardım ederiz. Bişey olur yardım ederiz. Yakın olmak her zaman iyidir. Burda otur vs. Evet haklılar ama şuan için çocuk vs yok zaten.

Şimdi ev baktığımız yere laf ediyorlar. Buradan al neden o kadar uzaktan alıyorsun. Yatırım içinse arsa al evi alma . Öyle bir duruma geldim ki cidden güzel bir şey için mi söylüyorlar yoksa sırf kendi istedikleri olsun diye mi ayırt edemiyorum. Her şeye onlar karar versin istiyorlar

Ev alıcaz hiç mutlu değilim. Sürekli yanlış bir şey yapıyormuşum hissini üzerimden atamıyorum. Çook küçüklüğümden beri her şeye onlar karar verdikleri için 30 yaşımda bile onlar ne derse onu yapmam gerekiyormuş yoksa kötü bir şey olacakmış gibi hissediyorum.

Bu düşüncelerden kurtulmam için akıl verin kızlar lütfen :KK43:
Sizi kendilerine bağımlı kılmaya çalışıyorlar, evli bir bayan olarak size diyorum ki sakın iki aileye yakın oturmayın...

Bu arada bu söylenmeler geçici, vallahi de billahi de kendi kendine geçecek. 😅
Şimdi umutları halen var, ısrar edersek vazgeçiririz modundalar, siz kulaklarınızı tıkayıp bildiğinizi yapın. Umut bitince söylenme de bitecek.

Yok karşıma alayım açıklayayım ikna ederim çabasına ise girmeyin, dediğim gibi kendi kendine çözülecek bir problem için ailenizle papaz olmayın.

Bu arada bu söylenmeler geçici, vallahi de billahi de kendi kendine geçecek. 😅
Şimdi umutları halen var, ısrar edersek vazgeçiririz modundalar, siz kulaklarınızı tıkayıp bildiğinizi yapın. Umut bitince söylenme de bitecek.

Yok karşıma alayım açıklayayım ikna ederim çabasına ise girmeyin, dediğim gibi kendi kendine çözülecek bir problem için ailenizle papaz olmayın.
evet bende öyle düşünüyorum şimdiden ısrar edelim sonra artık vazgeçiremeyiz diye düşünüyorlar sanırım.

Bende aslında yakın olmak istiyorum ama ikimizde evden çalışırken merkezden uzak bi yerde olmak çok sıkıcı olur bizim için. Bide onlar 4 5 ay memlekette oluyorlar 12 ay burada bile değiller

Bilmiyorum ama neden böyle oluyor çok üzülüyorum. Esin de var ve onunda kararları var. Benim ailemde öyle ve bana yukleniyorlar sen kadın olup yaptiramiyorsun diye ... Ve o kapı kapanınca herşey kapıda kalmıyor çünkü kapıda biraktiklarin komşu,görümce değil ana baba 😔 evlilikte hep bir yerin yaralı oluyor

Ailelerimizin her yaşta üzerimizde bıraktığı bu psikolojik baskıdan nefret ediyorum inanın. Benim ailemde aynı böyle bir aile. Ne yaparsam yapayım hala annem babama göre yanlış olan birşeyi yaparken korkuyorum sanki beni görüyorlar kızacaklar gibi.

Sizin ailenizde size bunu yapıyor. keşke sizin ne hissettiğinizi biraz anlayabilseler.

Back
X