ailenizi haftada bir ziyaret ediyor musunuz yoksa ben mi saçmalıyorum?

İlk evlendigimizde 3-4 güne bir gidiyorduk, 1 bucuk saatlik yol, bı şehirden başka bir şehire. Ne kocamı ne de ailesini doyurabildim. Sık sık gitmemize ve kalmamıza rağmen daha da begenmiyorlardi, az gelip gittiğimizi ima ediyorlardi. Bana iş yaptırmıyorlardi, tek istedikleri sık sık gelin kalın. Kocamın ailesi başkasına caka satma peşindeydi, bakiiin gelini biz böyle getirtiriz, biz birbirimize tutkun bir aileyiz gibisinden. Eşimle de bu konu yüzünden birbirimize giriyorduk. Eşime kalmak istemediğimi ve daha seyrek gitmek istediğimi söyledim, haftada 1 e indirdik. Koronadan sonra 2-3 haftada bir gidiyoruz. Aslında beni sıkan, üzen gidip gelmekten ziyade eşimin ve ailesinin bunu bir kurala kaideye bağlayıp geline dedigimizi yaptırıyoruz moduna girmeleriydi, ve basarmalarina rağmen hala mutlu olmamaları her zaman daha fazlasını istemeleri.

Ben ilk sene bunu 1 yıl yaptım.
Her hafta bir akşam anneme bir akşam kv deye gittim.
Yemek açısından çok iyi ama dinlenemiyordum.
Eve gel yat kalk ertesi gün yine işe insan bedenini dinlendirmeyince iyi gelmiyor.
Bazen gitmek istemiyorduk hemen tavır yapıyorlardı.
Sonra eşim iş değiştirdi ondanda kurtuldum.

Şimdi canım ne zaman isterse o zaman gidiyorum daha güzel :)

Neden şimdiden pazarlık yapıyorsunuz ki? Çok saçma. Bazen müsait olunur her gün gidilir bazen bir ay gidilmez denk gelmez. Bunun pazarlığı saçma.
Ben ailemle aynı şehirdeyim mesela ama kayınailemle başka şehirdeyiz. Haliyle onlarla senede toplasan 20 gün anca görüşüyoruz. Bir ocak tatilinde bir yaz tatilinde bir de bayramda. Ama her bayram illa gideriz demeyiz diyemeyiz. Uygun tatil denk gelir gideriz belki çünkü bunu önceden bilemezsin.
Ailemle genelde her hafta görüşüyoruz mesela ama bu tamamen bizim bundan keyif almamızla alakalı. Bir de hazır yemek almak işime geliyor ondan da gidiyorum mesela.

Haftada 1 gün akşam 2 3 saat gidiyoruz eşimin ailesine sorun yok benim açımdan,benimkilerle aynı yerde yaşamıyoruz ama rutinimiz var yine de.

Anneme uzagiz kayinvalideme yakin ama onunla da her dk gorusmeyiz. o cagirmaktan asla bıkmaz. En basindan mesafeyi korursanız cok sık gitmesenizde dert olmuyor. Bazen 1 ay gitmedigim oluyor, bazen haftada 2 kez gittiğimde oluyor ama bu ne esimin zorlaması, ne kayınvalidemin ısrarından dışarıdayken uğrarım esim de gelir is çıkışı yemek yeriz veya haftasonu işimiz vardır geçerken uğrarız falan. Tabi her an her dk eşlerin ikiside bu hafta anneme gidicez. Yarın anneme gidicez diye darlarsa sıkıntı çıkar. Akışına bırakmak en iyisi. Ben anneme çok sık gidemesem de eşim her fırsatta anneme gel bizde kal der. Sever,saygisini gosterir. Öyle olunca da annemden cok kayinvalidemi gördüm diye sıkıntı çıkarmam.

neden moralimi bozuyorsunuz
her ilişkinin dinamiği farklı, fikir almaya çalışıyorum sizden.
Şimdiden pazarlık yapması tuhaf biraz moraliniz bozulsun bence de. Biz evlenirken kendi evlilik hayatımıla ilgili hayaller kurardık anamız babamızla olan şeyler aklımıza bile gelmezdi. Adamın evlilik hayali ailesine gitmek. Tuhaf değil mi sizce de?

aynen öyle herkes farklı .

o yüzden siz aynı evi hayatı iyiyi kötüyü paylaşacagınız ınsana bakın en önemlisi o . onla anlaşamadıkdan sonra ailesi ile bal kaymak olsan nolur .

hayallerimizi de konuşuyoruz ya. aslında pazarlık gibi değil de, ailelerimizi önemsediğini böyle bir ziyaret örneği vererek açıklamıştı. ben ise önem vermekle her hafta ziyaret etmek arasında bi bağlantı olmadığını düşünüyorum. hatta fazla muhabbet zarar bile verebilir. arayıp hal hatır sorulur evet, yardıma ihtiyaçları varsa yapılır edilir. ama sürekli fiziksel olarak bir arada bulunmak şart değil bence. dediğim gibi fikirlerinizi okuyup düşünüyorum üstüne.

Yani ilk zaman bizimki haftada birdi, bana öö geliyordu artık, adama da babasigile de biraz özleyelim diyordum anlamiyorlardi. Kendi ailemi keza öyle cok da merak edip göresim gelmezdi, bazen haftada gitmezdim.
Sonrasinda 2 haftaya çıkardık o da kocamin isinden dolayi, adam vardiyali çalışıyor bi dinlensin diyerekten. Alışıyorlar merak etme.
Cok seyi evlenmeden konusup karara bagladik ama adamin uymadiklari oluyor (cok oldu bizde), yeri geliyor sen de uyamayabiliyorsun. Cok da şaapmamak lazım.
Mutluluklar dilerim.

teşekkürler tatlı mesajınız için :) hayatın akışının ne getireceği belli olmuyor galiba dediğiniz gibi.

Tek diyeceğim bir şeylere tepkinizi baştan belli edin. Kırmamak için kabul edilen her emrivaki aranıza kavga ve soğukluk olarak geri dönüyor çünkü.

cok takdir ve gipta ettim sizi cidden masaAllah ne güzel insansiniz kaldimi böyle sizin gibi gelinler Rabbim sizden razi olsun ne hayirli dilek ve muradiniz varsa vesrin amin

Sizinkinin ne getireceği belli.
Sonra gitmeyince baştan dedim diyecek.
Bana esim evlenmeden laf arasında aileme de ugrariz demi dedi.
Arada gidersin demi dedi.
Ben normal insanların olduğunu düşünerek tabiki iki aileye de gidilir dedim.
Sonra neler çıktı neler.
Ki arada gitmekle herhafta rutine baglamak çok başka şeyler.
Aile yapısı size uyar seversiniz bu ihtimal de var belki kendiniz gitmek isteyeceksiniz.
En son yazdığım nadir örnek ama var.

tecrübeyle cevap veiryoruz , bu tamamen eşinin sergilediği davranışlara baglı birşey
bunu sen şu yaşta bilmiyorsan evet seni yorarlar diye yazarım yanii

çok sık görüşmesekte eşimin ailesinin herşeyden haberi olur , iyi niyetli kocam anlatır onlarda biz herşeyi biliyoruz gibi bana konuşur , önce deliriyordum şimdi evet ben bu şekilde olmasına karar verdim ,diyorum aha böyle bakıyorlar bana ,

her ilişkinin dinamiği farklıysa bize akıl sormayacaktın güzel kız ,

çok kaba bir üslubunuz var.

Siz olumsuz yorumlara kulaklarınızı tıkıyorsunuz, fakat çok yanlış yoldasınız altı senelik ilişkim var bir kez bile ailelere gelip gitme konusu açılmadı, ha açılabilir ama kalkıp da her hafta gidilecek diye göreve bindirmesi kabul edilebilir bir şey asla değil, bir yorumunuzda demişsiniz destek olmakla sürekli fiziksel yakınlıkta olmak aynı şey değildir diye aynen öyle. Ayrı bir aile kurduğunuzun bilincinde olmalısınız ikiniz de. O kadar sık görüşmeye her hafta havadan sudan konular konuşulacak hali yok, illa ki iç işlerinize karışılmaya başlanacak ve siz bunu baştan olağan bir şey gibi kabul ederseniz ama evlenmeden önce böyle demiyordun deyip ihale size kalacak, ana kuzusu değil diyorsunuz ama tam da öyle biri. Aileler bir şeye ihtiyaç duyulduğunda elbet yapılır, görüşülür edilir, ama her hafta her hafta gitmek istemesi bunu dile getirmesi çok tehlikeli inş gözünüz açılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…