- 28 Şubat 2011
- 14.175
- 17.469
- 498
Evet maalesef. Simdiki aklim olsa hic gelmezdim. Derdim oldugunda basimi omzuna koyup dertlesecegim anam cok uzaklarda. Telefonda olmuyor,gurbet cok zormus cekilecek dert degil.Yurt dışında mısınız siz de ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet maalesef. Simdiki aklim olsa hic gelmezdim. Derdim oldugunda basimi omzuna koyup dertlesecegim anam cok uzaklarda. Telefonda olmuyor,gurbet cok zormus cekilecek dert degil.Yurt dışında mısınız siz de ?
Evet maalesef. Simdiki aklim olsa hic gelmezdim. Derdim oldugunda basimi omzuna koyup dertlesecegim anam cok uzaklarda. Telefonda olmuyor,gurbet cok zormus cekilecek dert degil.
merhaba hanımlar,
kendi ailelerinizle görüşme sıklığınız nedir, eşiniz buna karışıyor mu?
Ve ailenize gittiğinizde kendi evinizi özlüyor musunuz merak ediyorum. Ben çok özlüyorum şahsen![]()
Evet maalesef. Simdiki aklim olsa hic gelmezdim. Derdim oldugunda basimi omzuna koyup dertlesecegim anam cok uzaklarda. Telefonda olmuyor,gurbet cok zormus cekilecek dert degil.
Ne eşim ne ben tek başımıza ailelerimize kalmaya gitmeyiz.
Annemde hep tembihlemiştir. Eşinden ayrı hiç bi yere gitme burayada gelme demişti.Tabi annem demese bile ben tek gitmem.
Nasıl yalnız bırakayım.
Annemlerle aramızda 13-14 saat var.
En son bayramda gitmiştik.2 hafta filan kaldık.
Şimdi bu ayın 17 sinde gelecekler.
Telefondada istisnasız hergün görüşürüm.İnternettede görüşürüm.
Eşim hiç karışmaz.
Bu hafta sonuda eşimin ailesinin yanına gidecez.
Böyle böyle devam eder sanırım hep.
Annem ve kızkardeşim geleceği için çok mutluyum![]()
Ben de evimi özlüyorum ama annemlerden gelmek istemiyorum. hemen hemen her hafta en az 1gece annemlerde kalırız esime birlikte..
Eşimde bende birbirimizden ayrı ailelerde kalmayız.
Hafta1 defa mutlaka giderim,bazen 2. defa görüştüğümüzde olur.
Hergün mutlaka telefonlaşırız,konuşmadan duramayız.
Eşim karışmaz,hatta gitmek istemediğim zamanlarda da kendisi götürür.
Ameliyat olmuştum,annemlerde 1 hafta kalmak zorundaydım,onun dışında hiç kalmadım.
O sırada evimi çok özlemiştim...![]()
Ben de evli bir kız ve nişanlı bir erkek çocuk sahibiyim.
Evliliğin ilk yılında, gençlerin evlerine, evliliklerine, sorumluluklarına ve birbirlerine alışabilmesi açısından ailelerle çok sık görüşülmesine taraftar değilim. Eğer aynı şehirdeyseler, haftada bir kez görüşülmesinin yeterli olduğunu düşünüyorum. Elbette özel durumlar yoksa.
Kızımla aynı sitede oturuyoruz. Eşim de felçli. O yüzden kızım akşamları iş dönüşü babasını görmek, hatırını sormak için uğrardı. Ama hafta sonu dışında yemeğe kalmalarını açıkça istemezdim. Eğer babasının özel durumu olmasa, sanırım her akşam da uğramasını istemez ve kendisini uyarırdım. Çok sık görüşmek, karı koca ilişkilerini etkiliyor.
Eşlerin birbirinden ayrı ailelerde kalmasına da pek sıcak bakmıyorum. Hele aynı şehirde iseler, çok istisnai bir durum yoksa kalınmasına da gerek olmadığını düşünüyorum.
Ama ziyaret için haftayı da geçirmeyin, çok özleniyorsunuz :)
Ayrı şehirde yaşamak farklı bir durum. Eşle karşılıklı anlaşılıp, iki aile de düzenli ziyaret edilmeli. Evlilik yıllandıkça belki eşler ayrı şekilde ailelerine gidebilirler. Ama o da araya soğukluk sokacak kadar uzun süreli olmamalı.
uff kızlar bendemı sorun var.henuz 1.5 senelık evlıyım annemle eşimin ailesı aynı memlekette ben başka yerdeyım yazın 2 ay memleketteyız.annem evlendığımde eşinsiz gelme dedığı için ben hep eşimle annemlere gıtmek ıstedım ama eşim bunu anlamadı anasının dizinin dibinden ayrılamıyor.hatta benım ailemın yanına oturmaya bıle gelmıyor doğru durüst ee o boyle yapınca bende onun ailesının yanına gıtmek ıstemıyorum madem oyle bende kendı ailemın yanına gıtmek ıstemıyorum.evımızdeyken bana istedığın kadar kal annenle gez burda gezemıyorsun sıkılıyorsun dedı.ama bana bırşey deme ben kalamıyorum dedı.bende tmm dedım .ama 2ayın sadece 9gunu annemgılde kalabıldım.kayınbabam eve alışmaz getır demış.tabı ne olduysa eşim annemgılden habersız aşağıda aldı gıttı.artık kalmasınıda ıstemıyorum.yeterkı benı rahat bıraksın ıstıyorlarkı hep yanımızda olsunlar uff senın oğlun benım anamı babamı ne kadar sayarsa benım içinde oyle once oğlunu terbıye et dıyeceğım kı bır ara buna benzer dedım.yınede annem hep olsun kızım haklılar deyıp benı susturuyo.
İşte hep böyle oluyor, erkek tarafı gelini suçluyor, baksana kayınbaban eve alışmaz getir demiş,
Annen de onları haklı buluyor, kızının huzuru bozulmasın diye sırf, yumuşak huyluluklarından...
Bilmiyorum çok zor bazı şeyleri idare edebilmek, bekarken asla kabul etmiyeceğin şeylere, evlenince eyvallah diyorsun ister istemez..
aynen öyle.oysa ben onu anlıyorum dıyorum ailemın yanında rahat edemıyor ona gore gıdelım.fılan dıye duşunuyorum.oda aslında benı anlıyoor anlamasına eşim anlayışsız bırı degıl benı duşunur.bebbeğimi kayıp ettım hemen dedı annesıgılde kalacak eşim kafasını toplasın ama bırden oraya gıdınce değişiyor. oysa ben her ıkı tarafada eşit olmak ıstıyorum.evım orda olsada annemgıle yakınım dıye hergun gıtmek ıstemem eşimi duşunurum.ama kaynanam orda olmuş olsam hergun benı yanında ıster hergun gelır adım gıbı emınım olmadı bıze gelın der.ee sonuçta eşinin ailesı ne dıyeyım eşime bana annemle ılgılı bırşey demış olsa ben kırılırım onuda anlıyorum.oysa benım yanımda eşime annesıle götür gözü ordadadır oğlum dıyo ama fark ettım.o sadece benım yanım için gecerli.ayrıca ben o kadar süre memlekette kalmayı ıstemıyorum.evımı özluyorum kendı annemgıle bıle sınamıyorum.2ay cok uzun suruyor ama eşim bıraksan eve donmeyecek ailesının yannda olacak tum kış onun hayalını kuruyo.bıze sorulmuyor gercı okul kapandığı gun gelın dıyolar acılana kadar.bız orda ne yapacakmışız bırımız tv bırımız pc başında olurmuşuz.ne alakaysa ınsanın evı sen evınde ne yapıyorsan.bır fark etseler bız yenı evlıyız bırbırımızı yenı tanıyoruz.bırbırımıze zaman ayırmamız lazım.memlekette uzaklaşıyoruz evdekı gıbı olmuyorkı yataktan yatağa.ondada ayakta durmaktan yoruluyorsun zaten .düşününkı eşim bana surprız yapıp balayı ayarlıyormuş.bende duydum gerı vaz gecırıdm onun düşünmesı yeterlı zaten bız başka şehre gıdıyoruz evımızde balayını yaparız orasıda tam gezılecek yer tanımıyoruz gezerım masraf yapma dedım nerde dedıysem tmm dedı.ama evlendık aman allahım evıme gelemedım.bız orda sıkılırmışız.zorla geldım.benım harıcımde görumcelerım eltım hepsı antalyaya ızmıre gıdıp tatıl yaptılar.bense balayı cıftı olrak kaynanam ve kayınbabamlaydım hep bırlıkte balayı yaptık
Uff kaynana ve kayınpederle balayı mı..
Ne kadar sıkıcı bi durum, kendi evinde sıkılırsın demeleri de ayrı bi acayiplik
Yani bu balayı,ilk günlerin, bütün millet sıkılmıyo da siz mi sıkılcakmışsınız, seni anlıyorum canım erkek aileleri dolduruyor maalesef oğullarını, ama eşin anlayışlıysa sıkıntı yok..