• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailesi benimle olursa evlatlıktan reddediceklerini söylemiş :(

Çok basit, adım attım ama olmadı diyeceksin, lütfen bu kadar dert eymeyin bu durumu.
Dedigim gibi gerekçeleriniz öyle es geçilecek, üzerinde düşünülmeyecek şeyler değil.
Beddua da etmeyin ayrıca herkes kendi evladının iyiliği için bazı şeylerden ötürü tepki gösterebilirler, ailesinin de bir suçu yok sonuçta o da onların evladı. Durumu bilmedikleri için böyle tepki vermeleri çok doğal.
Sen de o da seçimini yaptı, için rahat olsun.
Olaylar bu kadar büyümeseydi dert etmezdim ama farklı şeylerde yaşandı onun ailesi de bir yere kadar haklı ama böyle bir seçim yaptırmak çok yanlış şimdi kınalarını yaksınlar istedikleri oldu

Olaylar bu kadar büyümeseydi dert etmezdim ama farklı şeylerde yaşandı onun ailesi de bir yere kadar haklı ama böyle bir seçim yaptırmak çok yanlış şimdi kınalarını yaksınlar istedikleri oldu

Dedigim gibi ailesine anlatmadıgı için bilmiyorlar ve bu durumda ailesi de kendi evlatlarını düşünüyor doğal olarak.
Üzüldügüm şey bu kadar mantılı düşünebilirken bu hataya düşmen olmuş

Dedigim gibi ailesine anlatmadıgı için bilmiyorlar ve bu durumda ailesi de kendi evlatlarını düşünüyor doğal olarak.
Üzüldügüm şey bu kadar mantılı düşünebilirken bu hataya düşmen olmuş
O hataya bende nasıl düştüm bilmiyorum ama yaşanması gerekiyomuş yaşandı benim yapıcağım belli bundan sonra başkalarını düşünmek değil kendi hayatımı düşünmek yeterince ödün verdim

Ailesiylr ben bu kıza böyle büyük bir yalan söyledim sizde zaten o yüzden ailesiyle tanıştınız diyemez o onda o cesaret olsaydı bişey olduğunda düzeltmeyr çalışmak yerine korkup kaçmazdı

Bak canım bunun benzerini yıllar önce bende yaşadım. Ailesi eski kız arkadaşını çok sevdiği için beni kabul etmedi. Tanımayı bile istemedi. Tanımadıkları benden nefret ettiler. Ama sevgilim olacan adamda onları ikna edemedi beni sevdğini söylediği halde gitti ailesinin zoruyla eski sevgilisiyle barıştı kaç kez ayrılıp barıştılar hemde. Sonuç ben bir başkasıyla çok severek evlendim :KK36: hiç pişman değilim. O da şuanda hala bekar ve hayatında o kızda yok. Yani diyeceğim o ki bazen ne kadar üzülsen de o durum senin için en hayırlısı olabiliyor.

Seninde karşına ondan daha çok sevebileceğin birisi çıkar yani merak etme. Sen mutlu olursun da o biraz zor olur.

Bak canım bunun benzerini yıllar önce bende yaşadım. Ailesi eski kız arkadaşını çok sevdiği için beni kabul etmedi. Tanımayı bile istemedi. Tanımadıkları benden nefret ettiler. Ama sevgilim olacan adamda onları ikna edemedi beni sevdğini söylediği halde gitti ailesinin zoruyla eski sevgilisiyle barıştı kaç kez ayrılıp barıştılar hemde. Sonuç ben bir başkasıyla çok severek evlendim :KK36: hiç pişman değilim. O da şuanda hala bekar ve hayatında o kızda yok. Yani diyeceğim o ki bazen ne kadar üzülsen de o durum senin için en hayırlısı olabiliyor.

Seninde karşına ondan daha çok sevebileceğin birisi çıkar yani merak etme. Sen mutlu olursun da o biraz zor olur.
Teşekkür ederim yorumun için maşallah diyim sana öncelikle inşallah bende senin gibi mutlu olurum ama bu aralar olmayacağı kesin ki uzun bir süre bende istemiyorum kendi hayatımla ilgilenmem lazım

Ailesine hesap vermez zorunda degilsiniz. Oglu sizinle sevgilide olsa evlensede merak etmeyin kimsenin evlatlıktan reddedecegi falan yoktur.
Siz hele bi evliliğe karar verin. Mantıklı düşünün. Merak etmeyin aileside yelkenleri suya indirir. Indirmek zorunda. Indirmezse sevgilin indirtmesini bilmeli.
Ha yok illa karşılarında ezilip büzüleceksen sen bilirsin.
Yaşın kaç bu arada?(mesajlari okumadım)

Bu kadar sorun etme çok sorun ediyorsa sevgilin kaba taslak görüşsun. Kimseyle daa evlenmeden böyle yuz göz olmayin. Kendi saygınızı düşürüyorsunuz.

Teşekkür ederim yorumun için maşallah diyim sana öncelikle inşallah bende senin gibi mutlu olurum ama bu aralar olmayacağı kesin ki uzun bir süre bende istemiyorum kendi hayatımla ilgilenmem lazım
Ha diyince olmaz zaten böyle şeyler. Şuanki hissettiğin acı, hayal kırıklığı hiç geçmeyecek gibi gelir ama inan geçiyor..

Off nasıl anlatıcam bilmiyorum ama durum şu ben sevgilimle 2 senedir beraberim 2 ay önce aileler tanışıcaktı ama ben bir hafta kala ondan ayrıldım önemli sebepler yüzünden askerlik iş falan. Ama 1 ay önce tekrar konuşmaya başladık ne o beni unuttu ne ben onu. Ancak ben ayrılırken bunun annesine ayrılma nedenimi söylemedim önceden beni çok severdi ama 2 ay önce onları öyle bir konuma soktuğum ve sanırım sevgilimde ayrılıktan sonra benim gibi çok kötü olmuş hastalanmış falan onun için benden nefret ediyor ailesi. Hatta sevgilime onunla olucak olursan evlatlıktan reddederiz diye tehdit etmişler. Sırf benimle olsun diye ailesini silmesini tabi ki istemiyorum ve tekrar barıştığımız için nasıl tepki vericeğini bilmeden aramadım hiç annesini kötü bişey söylemesinden korktum. Arayıp ayrılmamın nedenlerini söylemek istiyorum ama nasıl yapıcağımı da bilmiyorum herşey o kadar karıştı ki. Bi kere düzelse şeker gibi kadın normalde ama nasıl düzelticem bilmiyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
kadın haklı oglunu yüzüstü bıraktın güvenı kalmamıs sana.zor valla işin nasıl güvenecek sana

Dün annesini aradım sinirden en azından kendimi anlattım ayrılma nedenimi söyledim bu yüzden böyle oldu dedim bunu bana en başında söylicektin dedi biz çok şey atlattık dedi bende kusura bakmayın ama dedim ben kendi aileme bile kolay derdimi açan birisi değilim size anlattığımda da oğlunuzu tutsaydınız daha kötü olurdu ayrıca hadi bana hak verdiniz ama sonuçta ayrılmayı kafama takmıştım birde onu suçlamayın istedim ayrılma nedenimden dolayı diye söylemedim tüm suçu üstüme aldım dedim şimdi aramamın sebebi ise kendimi anlatmak dedim istediğiniz gibi ayrıldık onu evlatlıktan reddetmekle tehdit etmişsiniz istediğiniz oldu sizi seçti dedim evet söyledim öyle birşey yalan değil dedi nasıl sinir oldum hala bizde sorun yok sende var demeye başladı kendi oğlunun yalanına hiç değinmedi umursamadı bile yine suçlu beni ilan etti. Dün anneme olanları anlattım annemde sinirlendi. Anne onu ara dedim onlar toplu olarak beni haksız çıkardı haklı olduklarını düşünüyolar dedim en azından benimde arkamda bi ailem olduğunu bilsinler dedim öyle diyince annemde aradı ilk başta niye böyle bişey yaptın ailenle bunu kızıma yansıtmadan halletmeliydin bi anne baba sırf gururundan millet ne der diye kendi çocuğunu mutlu etmek için dahi olsa kabul etmeliydiler yanlış yaptılar dedi o da evet haklısınız ama bende yoruldum annemlerle uğraşmaktan duygu burda yaşamayı bile kabul etmedi çıkar yol bulamadım dedi ki yalan ben ona işi düzgün olursa son çare olarak oraya gelebiliceğimi söylemiştim. Annemde duygu normalde gelmeyi düşünüyodu zaten ama ailen ilk başta buraya gelirse olur gelmezse seni göndermeyiz deyince vazgeçti birisinin dayatmasına gelemez o neden kendi kararlarımızı alamıyoruz da başkaları karışıyo dedi bana demiş annemde. Neyse daha fazla konuşmanın anlamı yoktu bu sefer bende kararsızdım hem uzaklık sorundu hemde ailen çok araya girdi bundan sonra sen dönsen ailen kabul etse bile ben kabul etmiyorum dedi ve kapattılar. Çok da iyi oldu kendi kendilerini yesinler bundan sonra şimdilik durumun farkında değil ama 3 gün geçsin farkına varıcak ailesiyle kötü olucak ki umrumda bile değil artık kabullendim annemin de dediği gibi hiç birşeyimiz uyuşmuyodu ailesi dahil.

Dün annesini aradım sinirden en azından kendimi anlattım ayrılma nedenimi söyledim bu yüzden böyle oldu dedim bunu bana en başında söylicektin dedi biz çok şey atlattık dedi bende kusura bakmayın ama dedim ben kendi aileme bile kolay derdimi açan birisi değilim size anlattığımda da oğlunuzu tutsaydınız daha kötü olurdu ayrıca hadi bana hak verdiniz ama sonuçta ayrılmayı kafama takmıştım birde onu suçlamayın istedim ayrılma nedenimden dolayı diye söylemedim tüm suçu üstüme aldım dedim şimdi aramamın sebebi ise kendimi anlatmak dedim istediğiniz gibi ayrıldık onu evlatlıktan reddetmekle tehdit etmişsiniz istediğiniz oldu sizi seçti dedim evet söyledim öyle birşey yalan değil dedi nasıl sinir oldum hala bizde sorun yok sende var demeye başladı kendi oğlunun yalanına hiç değinmedi umursamadı bile yine suçlu beni ilan etti. Dün anneme olanları anlattım annemde sinirlendi. Anne onu ara dedim onlar toplu olarak beni haksız çıkardı haklı olduklarını düşünüyolar dedim en azından benimde arkamda bi ailem olduğunu bilsinler dedim öyle diyince annemde aradı ilk başta niye böyle bişey yaptın ailenle bunu kızıma yansıtmadan halletmeliydin bi anne baba sırf gururundan millet ne der diye kendi çocuğunu mutlu etmek için dahi olsa kabul etmeliydiler yanlış yaptılar dedi o da evet haklısınız ama bende yoruldum annemlerle uğraşmaktan duygu burda yaşamayı bile kabul etmedi çıkar yol bulamadım dedi ki yalan ben ona işi düzgün olursa son çare olarak oraya gelebiliceğimi söylemiştim. Annemde duygu normalde gelmeyi düşünüyodu zaten ama ailen ilk başta buraya gelirse olur gelmezse seni göndermeyiz deyince vazgeçti birisinin dayatmasına gelemez o neden kendi kararlarımızı alamıyoruz da başkaları karışıyo dedi bana demiş annemde. Neyse daha fazla konuşmanın anlamı yoktu bu sefer bende kararsızdım hem uzaklık sorundu hemde ailen çok araya girdi bundan sonra sen dönsen ailen kabul etse bile ben kabul etmiyorum dedi ve kapattılar. Çok da iyi oldu kendi kendilerini yesinler bundan sonra şimdilik durumun farkında değil ama 3 gün geçsin farkına varıcak ailesiyle kötü olucak ki umrumda bile değil artık kabullendim annemin de dediği gibi hiç birşeyimiz uyuşmuyodu ailesi dahil.
Canım Allahın sevilen kuluymuşsun da büyük bi hatadan dönmüşsün. Hiç sıkma canını, arayıp içini de dökmüşsün ne güzel. Arada mesafe olduğunu bilmiyordum. Böyle sorunlu bir ilişkinin üzerine sen kalkıp onun için başka şehire gitmeyi göze alamazsın doğal olarak. İyi yapmışsın boşver gitsin artık. Takma kafana.

size bu kadar tepkililerse, muhtemelen ayrıldığınız dönemde sevgiliniz ailesine hakkınızda olumsuz şeyler anlatmıştır. bu sizin sorununuz değil, annesini aramak gibi bir hatayı sakın yapmayın, kırarsınız ve kırılırsınız. sevgiliniz süreci yönetmesini bilmeli. bilemiyorsa demek ki çok da olgun biri değil. şu durumda bile size fazlaca detay veriyor.

aramışsınız bile, hakkınızda hayırlısı olsun.

Ayrıldıktan sonra anneyi arayıp söyleme durumu pek hoş kaçmamış şahsen. Sizi haklı bulsa bile bunu size yansıtmayacak, oğlunu tutmaya devam edecektir. Kendi değerinizi düşürmüşsünüz, karşı taraf bunu "Bak nasıl suçluysa oğlumla barışmak için bizi araya sokmaya çalışıyor" gibi algılar. Bunu sizi üzmek için değil, bu bakış açısıyla da olaylara bakabilmeniz için anlatıyorum.

Şimdi ayrılmasanız bile ileride bu kadar ana kuzusu olan, kendi sözlerinin sorumluluğunu almaktan aciz bir adamla zaten yapamayacaktınız. Evliliğinizde sorunlar baş gösterecekti. Bence artık bu kadar aileler de dahil olmuşken kendi ailenizi de üzmenin mantığı yok. O adamın üstüne koca bir çizgi çekip hayatınıza devam edin.

Ayrıldıktan sonra anneyi arayıp söyleme durumu pek hoş kaçmamış şahsen. Sizi haklı bulsa bile bunu size yansıtmayacak, oğlunu tutmaya devam edecektir. Kendi değerinizi düşürmüşsünüz, karşı taraf bunu "Bak nasıl suçluysa oğlumla barışmak için bizi araya sokmaya çalışıyor" gibi algılar. Bunu sizi üzmek için değil, bu bakış açısıyla da olaylara bakabilmeniz için anlatıyorum.

Şimdi ayrılmasanız bile ileride bu kadar ana kuzusu olan, kendi sözlerinin sorumluluğunu almaktan aciz bir adamla zaten yapamayacaktınız. Evliliğinizde sorunlar baş gösterecekti. Bence artık bu kadar aileler de dahil olmuşken kendi ailenizi de üzmenin mantığı yok. O adamın üstüne koca bir çizgi çekip hayatınıza devam edin.
Yok annesine söyledim zaten bu son konuşmamız bundan sonra o istese bile olmayacak zaten dedim. Aramamın amacı zaten en azından içimdekini dökmekti karşı taraf ister beni suçlasın ister kendi oğlunu beni ilgilendirmez bundan sonra zaten. Benim içim rahatladı en azından çünkü o anneme söyledim neden ayrılığını demişti ki söylememiş anneme söyledim demişti bana dedim bende hatta beni aratmadı size ben toparlıyım diye ama bu da yalanmış dedim annesine. Şimdi bana istedikleri kadar laf söylesinler arkamdan düşündükçe onlar da gerçeği görür umarım. Bu kadar yalandan sonra zaten benim içim soğudu bu kadar kişiliksiz olunmaz

Aramasanız daha iyiymiş ama içinizi dökmüşsünüz neyse diyelim ama bundan sonra aramayın artık kesinlikle ne sen ne de annen, onların aramalarına da cevap vermeyin. Oğlu bile kendi suçunu kabul edip seni savunmazken, annesinin seni haklı bulmasını beklemek hayalperestlik olurdu zaten oğlunu haklı bulması normal. Kurtulduğunuza bakın o çocuktan bir halt olmaz.

Aramasanız daha iyiymiş ama içinizi dökmüşsünüz neyse diyelim ama bundan sonra aramayın artık kesinlikle ne sen ne de annen, onların aramalarına da cevap vermeyin. Oğlu bile kendi suçunu kabul edip seni savunmazken, annesinin seni haklı bulmasını beklemek hayalperestlik olurdu zaten oğlunu haklı bulması normal. Kurtulduğunuza bakın o çocuktan bir halt olmaz.
Yok zaten bundan sonra niye arıyım ben salak mıyım. Onlar ararlarsa da avuçlarını yalarlar ben herkesin tüm yüzünü gördüm ne ondan koca olur ne de annesine babasına anne baba derim

Anneme ben istanbula gelsem bile birikim yapıp da çocuklarım olursa bırakamam demiş ne alakaysa salak ya kendini haklı çıkarmaya çalışmaktan mala bağladı iyice nasıl çocukça bi düşüncedir bu

Ucuz kurtulmuşsun boş ver... Öyle bir yalan söyleyebilen insanla düzgün bir evliliğin olmazdı... O aileyle hiç olmazdı...

Ucuz kurtulmuşsun boş ver... Öyle bir yalan söyleyebilen insanla düzgün bir evliliğin olmazdı... O aileyle hiç olmazdı...
Olmazdı tabi ben onun bu halini ilk başlardan görseydim bu iki sene boyunca tahammül etmezdim bi yerden sonra tamam değişir demekle hata yaptım değişir diye bişey yok bi insanın kişiliği oturduktan sonra öyle değişmesi kolay falan değil. Yalnız buraya yazmakla çok iyi etmişim kendim yine kararlıyım ama farklı gözlerden gelen şeylerde önemli insan bir yere kadar kendisiyle alakalı şeyleri görebiliyor dışardan bir göz her zaman gerekir

Back
X