- 3 Şubat 2018
- 25.871
- 111.304
- 598
- Konu Sahibi Trendlyyyy
-
Gerçekten öyle. İnsan yeri geliyor evladına bile güvenemiyor. Evladın zor duruma düşmesi farklıdır ama ailenin görevi iyi bir eğitim almasını sağlamak. Mesleğini eline aldıktan sonra artık bi zahmet çocuklar birey olsun. Siz yurtdışına yaşıyordunuz yanlış hatırlamıyorsam? Orda daha iyi görüyorsunuzdur küçüklükten beri birey olarak yetiştirmeye çalışıyorlar bizde 50 yaşında hala anne babaya muhtaç onların eline bakan o kadar çok örnek var ki
Ne kadar haklısın canım benim. Ben boşandım ama evliyken hep şunu düşündüm memur olmasam evlenmicekmiş heralde benimle. Nedir bu maaş, maaş kartı meselesi. Tabi ki aile Olınca kadının erkeğin parası olmaz olunmamalı da ama kapitalist Bi kafayla düşünen eş ve eş ailesi bana çok itici geliyor yaMaaş kartını al kocandan. Ağırlığını koy. O ailenin gözü o maaşta gibi geldi bana. Ben de memurum. Her ne hikmet ise herkesin gözü bizim maaşlarda.
Demek ki eşinin ailesi o kadar da istememişAyrıca sunuda belirteyim biz öyle sağda solda sevgili yapan sarmaş dolaş gezen kızlardan hicbir zaman olmadık görücü usulü evlendik sileler çok istediği icin
Biz ozaman koca koca insanlar degil 20 yaşında cocuktuk onu belirtmek isterim ayrıca aranızda dugunde yenilen yemeyin parasına kadar ödeyen yoktur sanirsam
Konuyu eleştirmeden onc
30 yasindami evleneseydik hanımefendi ayrıca kelimelere bukadar mana yüklemeyin ne demek istediğimi anladiniz bence:)
Siz evlimisiniz
Büyük çoğunluk destek olduğu için zannediliyor ki olmasalarda olurdu sorun değil ama çok kişi biliyoruz okuyoruz, görüyoruz, destek olunmadığından nişandan dönen, borçlar yüzünden evliliğinin ilk yıllarını kavga dövüş geçiren. Bu bir zorunluluk ne yazık ki. Çünkü Türkiye de evlilik diğer ülkelerde olduğu gibi ucuz değil.
İnsanların beklentilerini anlamıyorum hiç. Eskiden aileler düğünleri yapıyordu belki. Ama o zamanki düğünler ve hayat şartları bugünkiler ile hiç de aynı değil. Aileler mesela bir arada yaşardı. A dan z ye bugünkü beklenen herşey yoktu. Hayat pahalı diyor herkes ama düğününe gelince karşı tarafı resmen sömürenler var. Dediğiniz gibi insan ayaklarını yorganına göre uzatmali. Ben erken evlenmeye karşı değilim. Ama o evliliği gerçekten bir birey olarak sürdüreceksen yapacaksın. 20 yaşında bir insan ne kadar para koymuş olabilir? Dediğim gibi başkasının didinip kazanmış parasını istemek ve beklemek doğru bir davranış değil. Aileler zaten takı ile destek oluyor genelde. Ondan fazlasını beklememek lazim.. Bizim millet ama düğün konusunda abartıya o kadar alıştı ki. Sen sade birseyler istesen burun kiviranlar var.
Bu arada Almanlarda herkes genelde düğününü kendi öder. Hani aileler maddi yardımda o kadar çok da bulunmadi benim tanık olduğum düğünlerde
Düzgünce okudum zaten. Bende size düzgünce okumanızı öneririm. Ben daha hiç rastlamadım igneden ipliğe kendi yapana iyi kötü her aile destek olur cümlesi size ait değil mi? Her şeyini kendisi yapanı görmemişsiniz işte, kendinizle alakalı yorumunuzdan zira bu anlaşılıyor.
Eee derken? Hiç olmadığını iddia ettiğiniz bir şeyin olduğunu belirtiyorum. Sizin sandığınızın aksine bütün Türkiye aman ben evleneyim aileler düğünü yapsın, bütün masrafları karşılasın üstüne bir de savunduğunuz konu sahibi gibi bana maddi yardımda bulunsun beklentisinde veya isteğinde değil.
Türkiye’de evlilik ucuz değil demişsiniz neden ucuz değil ben size söyleyeyim çünkü herkes tüketim çılgınlığının peşine düşmüş. Aman en güzel yerde düğün yapayım, en güzel gelinliği giyeyim, en güzel ev eşyasını alayım derdinde. Herkes eldeki bütçesine göre hareket etse bu durumda olunmaz. 3 saat sürecek düğün için yıllarca bitmeyen krediyi ödemek mantıklı mı sizce pardon kişi kendisi de ödemiyor anne baba ödüyor. Neden çünkü çocuklar evlenmek istemiş kazık kadar insanlar evlenip kendi ailesini kuracak diye anne baba bir dünya para ödemek zorunda. Evlenecek olgunluğu olduğunu düşünen bi zahmet elini taşın altına koymalı.
Düzgünce okudum zaten. Bende size düzgünce okumanızı öneririm. Ben daha hiç rastlamadım igneden ipliğe kendi yapana iyi kötü her aile destek olur cümlesi size ait değil mi? Her şeyini kendisi yapanı görmemişsiniz işte, kendinizle alakalı yorumunuzdan zira bu anlaşılıyor.
Eee derken? Hiç olmadığını iddia ettiğiniz bir şeyin olduğunu belirtiyorum. Sizin sandığınızın aksine bütün Türkiye aman ben evleneyim aileler düğünü yapsın, bütün masrafları karşılasın üstüne bir de savunduğunuz konu sahibi gibi bana maddi yardımda bulunsun beklentisinde veya isteğinde değil.
Türkiye’de evlilik ucuz değil demişsiniz neden ucuz değil ben size söyleyeyim çünkü herkes tüketim çılgınlığının peşine düşmüş. Aman en güzel yerde düğün yapayım, en güzel gelinliği giyeyim, en güzel ev eşyasını alayım derdinde. Herkes eldeki bütçesine göre hareket etse bu durumda olunmaz. 3 saat sürecek düğün için yıllarca bitmeyen krediyi ödemek mantıklı mı sizce pardon kişi kendisi de ödemiyor anne baba ödüyor. Neden çünkü çocuklar evlenmek istemiş kazık kadar insanlar evlenip kendi ailesini kuracak diye anne baba bir dünya para ödemek zorunda. Evlenecek olgunluğu olduğunu düşünen bi zahmet elini taşın altına koymalı.
evliyken öğretmen olduysa. daha ne diyeyim.Öğretmen misiniz gerçekten?
ne diye görüşüyorsun hanimefendi.:)Gerçek hayatta kv altınları vermediği için düğünü terkedecek kabiliyetteki insanlar ne yaparsa yapsın bunları sineye çekip iyi geçinmeye çalışan bizim gibi insanların ağzına lafı tıkıyorlar kimin ne yaşadığımı Allahtan başka kimse bilmez bukadar cabuk alaşağı etmeyin anlamadan insanları
ne diye görüşüyorsun hanimefendi.:)Gerçek hayatta kv altınları vermediği için düğünü terkedecek kabiliyetteki insanlar ne yaparsa yapsın bunları sineye çekip iyi geçinmeye çalışan bizim gibi insanların ağzına lafı tıkıyorlar kimin ne yaşadığımı Allahtan başka kimse bilmez bukadar cabuk alaşağı etmeyin anlamadan insanları
Bize göre olmamalı tabi de. Karşı taraf öyle düşünmüyor. Nedense herkes memur, bankacı kadın peşinde evlenmek için. Memurum ya Allah seni inandırsin 15 yaş küçükler talip oluyor. Oradan o buradan bu. Yüzümü görmeyen adam duymuş varlığımı haber yolluyor.Ne kadar haklısın canım benim. Ben boşandım ama evliyken hep şunu düşündüm memur olmasam evlenmicekmiş heralde benimle. Nedir bu maaş, maaş kartı meselesi. Tabi ki aile Olınca kadının erkeğin parası olmaz olunmamalı da ama kapitalist Bi kafayla düşünen eş ve eş ailesi bana çok itici geliyor ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?