Ailesine aşırı yüz veren eş

Neden ayrıca belirtme ihtiyacı duyduğunuzu anlamadım tebrik mi bekliyorsunuz?
Sanırım öyle beklemiş ama bunu sadece evlenene kadar binbir kızla görüşen ama evlenirken ilk olmayı bekleyen erkek zihniyeti tebrik eder. Aklı başında, haklarını ve karşı cinsle eşit olduğunu bilen, değerini flört sayısına göre belirletmeyen kadınlar olarak bizler değil!!!

elinizde kapı gibi mesleğiniz var.. yani kimseye muhtaç değilsinz..
aile desteği konusuna gelınce anne baba az da olsa destek olmalı evlat sonucta yedi kat yabancı yapıyor bu da doğru..
ama yapmadı diye bir şey demek olmaz ki ben yapmayınca daha çok seviniyorum yarın öbur gun önume birşey getiremezler kapı gibi cvbım olur..
aile için davranışa gelınce de iş eşiniz de bitiyor..
madem böyle davranıyorlr sizde gitmeyın eşinz yakanıza mı yapışıyor.. 10 gitmeyınde 2 gidin..
maaş kartınız kocanzda mı öyle bir şey okudum ? bu ne alaka ?

Biz başka ülkede yaşamıyoruz da sen 80 lerde 90 larda kalmışsın, kim kaldı düğününü kendi yapmayan, bir de öğretmenim diyorsunuz ilginç

Arkadaşlar örf ve adetlerimiz bir sürü saçma sapan şeyleri de barındırıyor ,hepsine tek tek uyuyor musunuz merak ettim? Yoksa işimize geldiğinde mi örf adet diyoruz.

Evlenecek kişilere aileler yardım etmek zorunda değil ,okutarak ya da meslek sahibi ederek onlar görevini yapıyor zaten yeterince.

Ha içlerinden yardım etmek geliyorsa etsinler tabi ki ama dediğim gibi zorunlu değiller .Bunu da örf ve adete baglamayalım bir zahmet .Ben ailemin karşısına evlenecem diye çıkıyorsam herşeyi göze almışım demektir

Öğretmen, memur olup (büyük ihtimal eşin de o civarda maaş alıyordur) hala düğünümüzü ailesi yapmadı moduna girenleri anlamıyorum.
İki asgari ücret alan kişi evlense hani zor durumda kaldık, yetiştiremedik dese amenna.
Ayrıca insanlar size niye yardım etsin yani durduk yere.

Atandıktan sonra mı evlendiniz? Çünkü eğer öyleyse 20 yaşında, sağda solda sevgili yapan kızlar(!) gibi olmadan eşinle görücü usulü evlenmenin sebebi öğretmen olman yani paran olabilir hani söyleyeyim de

Oralar çok karışık inan ki öğretmenim diyor ama öğretmen kişinin yazacağı cümleler ile yazmıyor :)

Evliliği hakkında rivayetler var 8-13 yıl arası evli olduğu beyan edilmiş cesitli mecralarda :)

Bir de tabi ki 20 yaşında öğretmen olup ve muhtemelen atanmış olmasını kim nasıl aciklayabilir bilemedim .

Neden banlandığı belli oldu

Türkiye de yasamiyor mu bu yorum yapanlar? Ben daha hiç rastlamadım igneden ipliğe kendi yapana iyi kötü her aile destek olur. Parası olmayan bile bulur buluşturur.
Burada konu sahibini taslayanlarin çoğunluğu da destek görmüştür. Siz istemeden yapıldıysa "yaaaeeea yapmasalar da hiç birşey değişmezdi, zorunda değiller " diyorsunuzdur tabii ama diğer seçeneği yaşamadan bilinmez.

Ailenin destek olması başka, bunu bir zorunluluk olarak görülmesi bambaşka bir olay.

Sizin hiç görmemiş olmanız bütün ülkede böyle bir şeyin hiç olmadığı anlamına gelmiyor yalnız. Ben istemeden yapıldı diye bir şey yok hatta ben tersi ben istemedim yapılmadı. Destek görmedik çünkü istemedik yani. Evlenecek olgunluğa eriştiysem bi zahmet kendi giderlerimi kendim karşılamalıyım. Bu yüzden evlenme tarihini erteledik hatta. Herkes ister en güzel yerde düğün yapsın en iyi eşyayı alsın ama evdeki hesap diye bir gerçek var. Öğrenci evi gibi ev düzdük mesela zamanla elimiz bollaşınca değiştirdik eşyaları aman yeni gelinim diye bi dünya para dökmedim. Düğünü birikimimizle üstüne kredi çekerek yaptık ama şimdiki aklım olsa hiç yapmazdım illa düğünle evlenmek şart mı? Parası olmayan bulur buluşturur demişsiniz de ailede para yok bende para yok. Neden evleniyorum o zaman?

Düzgünce okursanız sizin gibi olan kişilerin çok çok az olduğunu görürsünüz. Siz öğrenci evi gibi bir ev ile evliliğinize başlamışsınız, çok güzel kimseyi zora sokmamışsınız eeee? Benim yazım sadece size bunu mu ifade etti? Kaç kişi sizin gibi? Türkiye de yaşıyoruz illa aksini iddia etmeye gerek yok değil mi!

Son düzenleme:
Ailenin destek olması başka, bunu bir zorunluluk olarak görülmesi bambaşka bir olay.
Büyük çoğunluk destek olduğu için zannediliyor ki olmasalarda olurdu sorun değil ama çok kişi biliyoruz okuyoruz, görüyoruz, destek olunmadığından nişandan dönen, borçlar yüzünden evliliğinin ilk yıllarını kavga dövüş geçiren. Bu bir zorunluluk ne yazık ki. Çünkü Türkiye de evlilik diğer ülkelerde olduğu gibi ucuz değil.

Düzgünce okudum zaten. Bende size düzgünce okumanızı öneririm. Ben daha hiç rastlamadım igneden ipliğe kendi yapana iyi kötü her aile destek olur cümlesi size ait değil mi? Her şeyini kendisi yapanı görmemişsiniz işte, kendinizle alakalı yorumunuzdan zira bu anlaşılıyor.
Eee derken? Hiç olmadığını iddia ettiğiniz bir şeyin olduğunu belirtiyorum. Sizin sandığınızın aksine bütün Türkiye aman ben evleneyim aileler düğünü yapsın, bütün masrafları karşılasın üstüne bir de savunduğunuz konu sahibi gibi bana maddi yardımda bulunsun beklentisinde veya isteğinde değil.
Türkiye’de evlilik ucuz değil demişsiniz neden ucuz değil ben size söyleyeyim çünkü herkes tüketim çılgınlığının peşine düşmüş. Aman en güzel yerde düğün yapayım, en güzel gelinliği giyeyim, en güzel ev eşyasını alayım derdinde. Herkes eldeki bütçesine göre hareket etse bu durumda olunmaz. 3 saat sürecek düğün için yıllarca bitmeyen krediyi ödemek mantıklı mı sizce pardon kişi kendisi de ödemiyor anne baba ödüyor. Neden çünkü çocuklar evlenmek istemiş kazık kadar insanlar evlenip kendi ailesini kuracak diye anne baba bir dünya para ödemek zorunda. Evlenecek olgunluğu olduğunu düşünen bi zahmet elini taşın altına koymalı.

18 yaşından beri çalışıyorum ve ailemin çeyizime aldığı şeyler de kazandığım parayla alındı,mobilyaları eşimle ödedik,düğünü de herşeyi,bu devirde çok anormal sıradışı bi durum değil

Çocukları için bütün varlıklarını harcayıp ondan sonra o evlatlardan ortada bırakanları da unutmayalım. Baskalarin parasını istemek ve harcamak cok kolay geliyor bazılarına. Benim kayinvalidem mesela 3 işte aynı anda çalışmış bir insan. Allahtan korkarım herseyi onlara yüklemekten.

Gerçekten öyle. İnsan yeri geliyor evladına bile güvenemiyor. Evladın zor duruma düşmesi farklıdır ama ailenin görevi iyi bir eğitim almasını sağlamak. Mesleğini eline aldıktan sonra artık bi zahmet çocuklar birey olsun. Siz yurtdışına yaşıyordunuz yanlış hatırlamıyorsam? Orda daha iyi görüyorsunuzdur küçüklükten beri birey olarak yetiştirmeye çalışıyorlar bizde 50 yaşında hala anne babaya muhtaç onların eline bakan o kadar çok örnek var ki

Ee yani bütün evlenenlerin anası babası multimilyoner mi peki hepsi borçsuz oğlunu kızını evlendirsin, evini a'dan z'ye döşesin bir de tabi 3-5 bilezik yapmaları da istenecek. Kaç yıllık evli ana babaların arasında düğün borcundan sorun çıkarsa daha kötü değil mi?
Günümüzde iki öğretmen maaşı genel orana göre hiç de az değil, anasından babasından fazla maaş alıp onların eline bakmak da garip bence. Madem meslek sahibi çocukları borçsuz evlenemeyecekler bir iki sene nişanlı dursunlar biriktirsinler, acele ne hemen evlenmelerine.
Diyeceksin ki çok seviyorlardır, yaşı geçiyordur vs vs o zaman düğün, nişan, kınadan, herkes benden bahsetsinden vazgeçip sade bir törenle evlenecekler. Evlerinde 10 takım tabak çanak olacağına 1 takımla yetinecekler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…